De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette

îngălbenirea frunze de tomate este aproape imposibil să se evite cel puțin un grădinar. Nu este ciudat - tomate frunze galben pentru motive diferite și de o lipsă de substanțe nutritive și de boli, dăunători, dintr-o lipsă în exces sau de umiditate, lumină solară ... Opțiuni de ce frunzele se ingalbenesc într-o rosie, foarte mult, și o soluție - să plătească o atenție deosebită îngălbenirea, suflecăm mânecile și pentru a salva planta. Deci, să se ocupe.De ce frunze rândul său, galben, tomate: principalele motive

- proces natural biologic

- Boli și dăunători de tomate

- deficiență sau exces de umiditate, lumină

- cu o problemă de sistem rădăcină

- lipsa sau excesul de nutrienți

Ingalbenirea frunzelor de tomate ca un proces biologic natural

La transplantare răsaduri la un loc permanent de reședință este adesea cazul în care tomate galbene frunze mai mici. Și este - normal. Această adaptare a plantei la noile condiții. Transplantare plante pentru - stres și suferință, în primul rând, frunzele inferioare ale unui sistem de alimentare cu nutrienți eroare de sistem. Sarcina principală pentru plantele - pentru a menține viabile vârful și frunzele inferioare donează răsaduri.

În cazul în care, în acest caz, roșiile cad frunzele inferioare - planta a făcut față foarte - dacă nu, scoateți ușor vulpe îngălbenite, oferind putere tinerilor părți ale plantei și vitregi. O astfel de măsură va ajuta plantele și ventilate pentru a reduce riscul de boli.

Ingalbenirea frunzelor de tomate de dăunători și boli

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
Mole - un dăunător serios de plante de grădină

Dăunătorii poate provoca, de asemenea, ofilire, frunzele îngălbenite de tomate. Deci, wireworms, coropișnițe, și alte insecte nu au nici o problemă să mănânce rădăcini Roșii și afide pe tomate - nu mai puțin frecvente. Dar să mă opresc asupra dăunătorilor, noi nu vom - aceasta, cu toate acestea, este o chestiune separată.

frunze de tomate Ingalbenirea dintr-o lipsă sau un exces de umiditate

Cu lipsa de umiditate este clar - planta încearcă să prevină evaporarea umezelii, astfel ondulare frunzelor de tomate și se poate transforma în galben. Dar există o altă parte a udare. Dacă roșii de udare excesive, masă verde merge activ în creștere prin aspirarea din pământ tot azotul și negând că elementul cel mai valoros al fazei următoare - înnodare și formarea fructelor. Și, desigur, lipsa de azot conduce la o îngălbenire a frunzelor de tomate. Prin urmare, este important să se combine irigarea cu rosii fertilizare.

plantare posibilă îngălbenirea prea dens de frunze de o rosie dintr-o lipsă de lumină (în principal - frunzele inferioare, unde lumina patrunde mai rau).

Ingalbenirea tomate de probleme cu sistemul de rădăcină

Dacă observați că roșia frunze galbene mai mici - poate avea o problemă cu rădăcini. rădăcini slabe - centrale electrice slabe, deci lipsa de minerale, care afectează culoarea frunzelor de tomate.

pot apărea probleme cu rădăcinile de tomate:

- care rezultă din daune de dăunători menționați

- deteriorări mecanice - în cazul în transplantare inexacte, prășit solul, buruienilor este tras în afară. Vor doar timp, până când pe deplin cultivate rădăcini adventive sănătoase și de a restabili nutriție.

- răsaduri rău. puieți concrescute, groase sau container mici pentru cultivarea ei sunt o cauza comuna de rădăcini slab încâlcite într-o minge strânsă. Astfel de răsaduri lungi să prindă rădăcini în noua locație, deoarece toate sistemele de plante lucrează în stabilirea noului regim. În acest caz, face o bună utilizare a stimulente înrădăcinare tip Kornevina în conformitate cu instrucțiunile.

Chiar si o răsaduri de roșii poate duce rapid la un sentiment de pulverizare ușoară nitrați îngrășăminte foliare sau fosfați. Acest lucru poate fi realizat cel puțin în fiecare zi, până când plantele tinere devin din nou verde și luxuriantă.

Ingalbenirea frunzelor de tomate din lipsa sau exces de nutrienți

Unul dintre principalele motive pentru care îngălbenirea frunze de tomate. - lipsa (cel puțin - un exces) de nutrienți. „Simptome“ de lipsa de elemente diferite ale diferitelor simptome, dar nu un biolog, dar grădinar obișnuit, pentru a distinge-le destul de dificil de ochi - pe frunzele de tomate apar pete galbene sau maro, frunzele de Wilt de tomate, ondulează ... Pentru a facilita diagnosticul, să acorde o atenție acolo unde este boala manifestata: frunzele de pe inferioară sau superioară.

În cazul în care frunzele inferioare rândul său, galben, roșii, cu mare probabilitate ea:

Lipsa azotului în tomate

Când foame de azot din tomate totul devine neostentativ, mic, palid: frunze de roșii transforma alb sau galben (cloroză). superficiale, vene frunze pot obține umbra roșu albăstrui. Întreaga plantă pare slab, lipsit de viață. Periculos deficit de azot pentru tomate, nu numai în timpul acumularea masei verzi, dar, de asemenea, în timpul formării fructului - fructe cresc în mici, lemnoase, mature rapid.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette


Foarte des frunze de roșii galben sugerează deficit de azot

În cazul lipsei de azot tomatelor nevoie urgentă de a fertiliza cu îngrășăminte de azot. Acest lucru poate fi ureea (lingura la 10 litri de apă), mullein (1 L mullein găleată de apă), excremente de pasare (0,5 litri găleată de apă), cu adaos de cenușă de lemn. Piperniciți,, plante de tomate puternic întins, subțiri pot înveseli foliar hrănire (pulverizare) aceiași agenți, dar concentrare mai slabă.

Excesul de azot, de asemenea, este dăunător pentru tomate planta creste grăsime, câștigă o mulțime de, formarea verde fructe și maturarea este încetinit, frunzele apar necroze de roșii - pete galbene și maro, în cele din urmă pe moarte. În acest caz, frunzele de tomate sunt răsucite și puternic ramificare tulpini. Scapă de excesul de azot poate fi solul de spălare puternic.

Lipsa de fosfor în tomate

Fosforul oferă rezistență tomatelor la frig și boli, este responsabil pentru furnizarea de plante energetice, dezvoltarea sistemului radicular. Cand deficienta de fosfor frunze de roșii sunt mici, marginile lor sunt îndoite, partea de jos a foii și tulpinile devin violet, foaie superioară - zelenіy închis. Dacă nu face îngrășăminte fosfat, frunze datorită necrozei de tomate se usuce și să cadă, frunzele tinere cresc mici, presate la tija. De asemenea, atunci cand deficitul de fosfor din tomate pe rădăcinile apar „ruginit“ patină, bronz și fructele se coc foarte încet.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
Din cauza lipsei de fosfor frunze de tomate rândul său, violet

Acest tomate este necesar să se hrănească fertilizatorul de fosfor conform instrucțiunilor.

Lipsa de potasiu în tomate

Potasiul este responsabil pentru formarea de tulpini și ovarelor de tomate, reînnoirea celulară joacă un rol crucial în maturizarea fructelor. Cu un deficit de potasiu care se coc tomate pete neuniforme vizibile în termen de tomate polosy- întuneric frunze mai mici de-a lungul marginii fretat (așa-numita arde frunza) și să crească grăsuț noi, mici, pokruchennymi, tulpini drevesneveyut, nu sunt odrevesnevevshimi suculente. Cu un deficit de frunză de potasiu devine verde închis la început, apoi pete maro apar pe frunzele de tomate la margini pentru a forma un tiv continuu cu timpul. De-a lungul timpului, petele galbene de pe frunzele de tomate răspândit la mijlocul foii, este învelit în interior.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
Lipsa de potasiu poate fi determinată de graniță „arsuri“ ale frunzelor inferioare de tomate

Pentru a umple lipsa de tomate poate obrabatyvayut humat de potasiu, sulfatul de potasiu, monofosfat de potasiu (înainte de perioada de fructificare posibil și clorură de potasiu).

Deficitul de zinc în tomate

Dezavantajul zincului, responsabil pentru sinteza vitaminelor și metabolismul fosforului, au manifestat sub forma de maro, caruntului patch-uri de formă neregulată la frunze vechi de tomate. care mor cu timpul. Dacă nu compensa lipsa acestui element, mici pete galbene apar pe frunze tinere.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
Brown și pete maro pe frunze de tomate poate indica un deficit de zinc

deficit de magneziu în tomate

Magneziul joaca un rol-cheie în formarea de clorofilă, lipsa acută are loc în timpul fructoase. Când deficit de magneziu din frunze de tomate curbați spre interior, tomate frunză galben între venele. Frunze vechi acoperite cu pete maro sau gri, în cele din urmă se ofilesc și se desprinde. În cazul în care deficitul de magneziu coacerea fructelor de tomate prematur suficient de mici.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
Lipsa de magneziu începe cu îngălbenirea frunzelor, dar nu vene

A face față problemei pulverizare bucșei cu o soluție slabă de nitrat de magneziu.

În cazul în care tomate galben frunze tinere de top, atunci acesta poate fi:

Lipsa de calciu în tomate

roșii pot afecta putregaiul apical la partea de sus a lipsei de calciu a frunzelor superioare - vârfurile sunt ca și în cazul pârlită. În acest caz, foi vechi, dimpotrivă, - întuneca. Grevele rot muguri apical, fructe.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
Lipsa de calciu din tomate manifestat putregai ca apical în fructe și alunecări superioare

Lipsa de bor în tomate

Acest element de bor aparent exotice este responsabil pentru fertilizarea și polenizarea tomate. Atunci când deficit de bor în tomate punctul de creștere mor, planta începe să tufișuri, frunze de sus mai ușoare, ondulare, flori toamna.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
Lipsa de bor afectează tomate nu numai îngălbenirea frunzelor, dar, de asemenea, probleme cu polenizare și fertilizare

Probleme pot ajuta Bush prin pulverizarea unei soluții de acid boric.

deficit de sulf în tomate

Simptomele lipsei de sulf din tomate sunt aproape la fel ca și în cazul lipsei de azot, cu diferența importantă, care nu se îngălbenesc la primele frunze inferioare și superioare de tomate. Frunzele devin, de creștere a plantelor subțire, fragil încetinește, există frunze galbene sau albe pe roșii. Se poate transforma în cele din urmă roșu.

Destul de o lipsă rară de fier, clor și mangan în tomate.

O altă problemă cu care se confruntă proprietarii de parcele de grădină - fără îngălbenire și necroză a frunzelor ofili la pomidorov.Pochemu frunze răsucite de tomate fără nici un prejudiciu vizibile. În primul rând, din cauza schimbărilor bruște de temperatură. În al doilea rând, din cauza căldurii intense: încercarea de a reduce zona de frunze de plante, respectiv - zona de evaporare. În al treilea rând, frunzele de tomate sunt răsucite în același timp, eliminarea unui număr mare de lateralele în frunzele inferioare. În astfel de cazuri, roșia curling frunze nu ar trebui să deranjeze cu adevărat grădinari.

De ce frunze rândul său galben, roșiile și ce să facă, agro-Gazette
frunze de tomate Twisted nu indică neapărat o boală sau o lipsa de minerale - poate fi o scădere a temperaturii ascuțite, căldură sau pasynkovanie activă

Am analizat principalele probleme care cauzează îngălbenirea frunze de tomate. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea din cauza lipsei de anumite minerale, ci pentru a determina in casa, care nu este suficient de tomate, este dificil. Prin urmare, recomandarea principală este de a obține o recoltă bună va fi după cum urmează: Folosiți un îngrășământ mineral complex, conceput special pentru tomate.

Atenție, numai azi!

Știri relevante