De ce frunzele se îngălbenesc de tomate în seră și cum să lupte

Cel mai nou camionagii și fermierii din tomate în creștere cu care se confruntă o serie de provocări, una dintre cele mai frecvente probleme este ingalbenirea frunzelor de răsaduri în seră. În acest articol vom vorbi despre ce frunze rândul său, roșii galbene în seră și cum să-l lupta? În plus, aici, vom discuta cauzele acestei boli și prompt pentru tine metode eficiente de luptă. Dar, mai presus de toate, trebuie spus că frunzele de tomate poate deveni galben din diverse motive. Și ei sunt acolo foarte mult. Și, în scopul de a obține în curând scăpa de boală - „frunzele îngălbenite de tomate“, trebuie să se examineze motivele pentru care datele mai detaliat.De ce frunzele se îngălbenesc de tomate în seră și cum să lupte

În cazul în care frunzele îngălbenite de răsaduri de roșii se poate întâmpla din cauza:

  • îngrijire necorespunzătoare și care nu corespund,
  • Diferite boli.

În cazul în care frunzele au îngălbenit și au plantele într-o seră, primul lucru necesar pentru a ajusta îngrijirea plantelor. Ei bine, atunci merită luat în considerare alte motive.

De ce frunze rândul său, galben, o rosie? boala fungice

Dacă, după plantare în frunze de tomate cu efect de seră transformat galben, atunci s-ar putea întâmpla ca urmare a înfrângerii plantei ciuperca. Printre bolile culturilor de legume este cea mai frecventa boala, mucegai gri. Că ea afectează răsaduri de tomate, ceea ce împiedică creșterea în continuare a plantelor.

Procesul de distrugere rezultat arată ca în următoarea secvență:

  • În primul rând, este o boală fungice lovește la rădăcina. Ca rezultat, frunze de tomate se inmoaie. În plus, acestea pot pierde culoarea verde deschis.
  • Apoi, ciuperca trece la frunzele inferioare. Ei rândul său, galben.
  • Ei bine, răsaduri și alte doar moare.

Destul de des, frunzele îngălbenite de tomate are loc într-un moment când plantele nu au timp să se adapteze la noile condiții de germinare în continuare.

De ce frunzele se îngălbenesc de tomate în seră și cum să lupte

Dar, în cazul în care frunzele au început să se îngălbenească pe partea de sus, apoi o boala numita - putregai apicale, sau cloroza. Boala afectează nu numai frunzele, ci și fructele. Cauza cloroza este:

  • Lipsa de calciu,
  • Nerespectarea microclimatului în seră,
  • Absenta sau lipsa de umiditate.

Se determină prezența unui cloroza. Boala afectează în primul rând partea superioară a răsaduri. În acest caz, plantele mor frunze tinere. Având în vedere această caracteristică, puteți determina rapid prezența bolii și pentru a începe eliminarea acestuia în timp util.

În cazul în care frunzele îngălbenite de tomate cu efect de seră, atunci știu că acest lucru sa întâmplat nu numai din cauza prezenței bolii. Cu toate acestea, primele semne ale apariției altor boli sunt foarte diferite. Un frunze îngălbenite sunt puncte minore. îngrijirea incorectă a plantelor emerge și a altor boli asociate cu îngălbenirea frunzelor. De exemplu, aceasta poate fi o boala, cum ar fi manei. Acesta se produce dacă apa în mod frecvent paturi și nu dau-le să se usuce.Yellowed frunze de tomate adulți. Ce trebuie să faceți

Dacă aveți deja un adult răsaduri de roșii ingalbenit frunze mai mici decât un proces natural normal. Deoarece planta este încercarea de a pierde in greutate in plus in sine, pentru formarea de fructe sanatoase si puternice. Ti-e frica de acest fenomen nu este în valoare de ea. În plus, pentru creșterea normală a plantelor, se recomandă de a alege în mod regulat de pe îngălbenirea frunze. Ca urmare a acestor acțiuni, frunzele galbene vor fi mai puțin.

În unele cazuri, îngălbenirea frunze poate indica deteriorarea mecanică a sistemului radicular. Dar griji serios nu este necesar.

De ce frunzele se îngălbenesc de tomate în seră și cum să lupte

Erori în îngrijirea răsadurilor de tomate

Dacă ați plantat roșii, și frunzele lor ingalbenit, atunci ar putea fi nici un motiv. Cele mai frecvente în acest caz - nu este îngrijirea competentă, care ar putea declanșa fenomenul. Prin urmare, în acest moment ar trebui să ne oprim mai în detaliu.

În vreme caldă și însorită în frunze de tomate rândul său, galben și buclat, semnalează o cantitate insuficientă de umiditate atunci când udare. frunze de tomate rândul său, galben, datorită faptului că planta are o singură rădăcină principală, din care se extinde foarte mult, o mulțime de rădăcini fine, la care apa nu poate ajunge, practic, la temperaturi ridicate, se evaporă. Ca urmare, rădăcinile de date nu sunt obtinerea de umiditate a acestora.

Dar multă apă afectează, de asemenea, creșterea plantelor și a fructelor. Ca rezultat, ascuns de umiditate planta începe să crească în mod activ frunziș, care devine galben în acest caz. piele subțire pe fructele plantei poate începe să se spargă. În acest caz, roșiile să fie acolo și să nu poată să se maturizeze. Remedia această situație, este posibilă prin aplicarea pe sol a îngrășămintelor cu azot.

Tomatele sunt foarte sensibile la suprarăcirii sistemul de rădăcină. În condiții de vreme rece rădăcinile absorbit lent de sol necesară pentru creșterea substanței. În plus, unele pot muri afară cu totul. Atunci când astfel de boală pentru a adăuga un alt frunze îngălbenite și nuanță albastru

Dintr-o lipsă de sulf în sol, nu frunzele de tomate devin lent, dar dobândesc o tentă galbenă.
Când lipsa de magneziu în sol frunzișul plantelor îngălbenirea și începe să se întoarcă la început. În plus, pete maro pot apărea pe frunze. Frunzele îngălbenite și tulpinile de tomate în seră, poate semnala că răsadurile nu au suficient fosfor.

De ce frunzele se îngălbenesc de tomate în seră și cum să lupte

Atunci când solul nu este suficient de mangan, frunzele de tomate se ingalbenesc si se usuca imediat. Și cu un deficit de fier frunziș devine galben, dar datoria rămâne densă și, în același timp, aceasta nu se întâmplă extincție.

O altă greșeală nu este corectă și nu este suficient de bună ventilație în tomate cu efect de seră. Acest fenomen se numește pur și simplu - lipsa de oxigen. Ca urmare, răsadurile în timpul zilei nu este de culoare verde deschis. Iar seara se pot estompa. Și din cauza lipsei de oxigen se poate produce tomate frunze îngălbenire. Pentru răsaduri ar putea dezvolta in mod normal si arata sănătos, trebuie să ventila seră mai des. Cu toate acestea, acest lucru nu este în valoare pe vreme rece. Amintiți-vă că aerul rece poate răci răsaduri de roșii și să-l lipsit de viață. Ca urmare, o recoltă bună, nu veți fi în măsură să aștepte.

De ce frunzele se îngălbenesc de tomate în seră și cum să lupte

Ei bine, aici sunt considerate principalele cauze ale frunziș îngălbenirea tomate în seră în timpul perioadei de creștere a acestora. Este important să se respecte toate recomandările pentru îngrijirea unei plante pentru a evita boala a apărut, și frunze verzi bile.

În general, urmați regulile în cursul anchetei și a elimina cauzele bolilor plantelor. Și, desigur, nu uitați să monitorizeze substanțele nutritive din sol. face îngrășământ, dacă este necesar. Alege dreptul de răsaduri adăpate și, desigur, să le ofere lumina soarelui. Fiți conștienți de faptul că numai în acest caz, răsadurile va fi recolta sănătos și bogat.

Cum să planteze și să crească varză timpurie

Cum de a distruge păianjenii pe castraveți