De ce frunzele se îngălbenesc în prevenirea și tratamentul de tomate

Multe grădinari întreb această întrebare: „De ce frunze rândul său, galben, o rosie?“. De plantat, ne așteptăm ca întotdeauna să dea rapid și ușor o recoltă mare. Totul este chiar opusul. Dacă nu plătiți dacha lui atenție și îngrijire adecvată, rezultatul final va fi trist. Luați în considerare de ce există îngălbenirea și uscarea frunzelor.Există mai multe motive, din care frunzele se ingalbenesc în tomate. Ce să fac? Pentru a studia în detaliu fiecare dintre ele și să găsească o soluție. Iată-le:

 1. Sistemul de rădăcină nu funcționează la putere maximă. Acest lucru se datorează în principal creșterii depreciat de răsaduri. Câteva rădăcini în sertarul ar putea țese. răsaduri de roșii nu au avut suficient teren în cantitatea potrivită. În timpul transplantului într-o instalație de teren deschis tomatele liber unul față de celălalt. Rădăcini va crește tineri și sănătoși, și vechi frunze galbene cad, iar în locul lor vor fi noi.
 2. rădăcini deteriorate. Un alt motiv principal. Dacă observați că frunzele se ingalbenesc doar în partea de jos, apoi rădăcinile de tomate rupt. Acest lucru se poate întâmpla de transplant necorespunzătoare. De asemenea, în cazul în care roșiile au petrecut suficient timp în sol, motivul poate fi ascuns în relaxarea constantă a solului. Rădăcinile tomatele sunt repede restaurate. De îndată ce începe să lucreze, îngălbenire dispare.
 3. Hipotermia. Acest lucru ar putea fi la rădăcinile sau planta în sine. Dacă cel puțin o dată pentru a rupe temperatura de tomate, pentru a primi imediat frunze galbene.
 4. Lipsa de irigare. Pe propriile lor roșii pentru o lungă perioadă de timp poate merge fără a uda. Acest lucru se datorează rădăcina principală, a cărei dimensiune este de 1,5 metri. În cazul în care roșiile rândul său, galben și frunze uscate, astfel încât acestea nu au irigare.
 5. umiditate ridicată. În cazul în care plantele obține o mulțime de umiditate, numărul de frunze crește. Dacă nu ați observat că roșiile au nevoie de azot, atunci rezultatul va primi frunze galbene și fructe deteriorate.
 6. Lipsa fertilizarii. Dacă începe să te întrebi, de ce frunze rândul său, roșii galbene în, amintiți-vă ce ai le fertilizate. Tomatele trebuie să primească pentru întreaga perioadă de creștere de calciu, cupru, mangan și fier. Pentru pansamente pot fi utilizate diverse preparate organice și complexe.
 7. boala fungică. În cazul în care toate aceste elemente nu ti se potrivesc, înseamnă că infecția a dezvoltat pe plantă. Fusarium Wilt urmează ruinează roșii în aer liber: frunze galbene, fructe stricate, planta complet ucis.


În cazul în care orice problemă a apărut în tomate, nu dispera. Este întotdeauna posibil să se corecteze situația.

De ce frunzele se îngălbenesc în prevenirea și tratamentul de tomate

profilaxie

În primul rând, să se clarifice faptul că este mai bine pentru a preveni bolile plantelor decât vindecarea. Prin urmare, chiar și în stadiul de semințe, trebuie să aibă grijă de tot. Pentru a începe cu prevenirea semințelor. Pentru a face acest lucru, trebuie plasat timp de 30 minute într-o soluție slabă de permanganat de potasiu. Acesta este preparat prin următoarea rețetă:

De ce frunzele se îngălbenesc în prevenirea și tratamentul de tomate

Dacă prevenirea nu funcționează, și încă frunze rândul său, galben, roșii, ce să fac? Începe să efectueze plante complexe de tratament. Există următoarea succesiune de acțiuni:

Restaurare frunze galbene în forma sa originală nu primești. Este mai bine să arunce toate forțele pentru a salva culturile. Dacă vă petreceți timpul la instalațiile de tratare, fructele vor fi păstrate. Cu toate că această întârziere va fi observată la coacerea lor timp de 2 săptămâni.

Toate aceste probleme pot roșiile capcană nu numai în câmp deschis, dar în seră.

De ce frunzele se îngălbenesc în prevenirea și tratamentul de tomate

sub capota

De ce frunzele se îngălbenesc de tomate în seră? Există mai multe motive principale. Iată lista completă:

 • rădăcini deteriorate după transplant de cutii;
 • solul este bogat în oligoelemente;
 • rădăcinile plantelor sunt consumate de insecte;
 • irigare surplus sau deficit;
 • dezvoltarea diferitelor boli.

Dar, în plantele cu efect de seră pot salva și vindeca. Aici puteți controla în mod independent, umiditatea și temperatura.

Pentru tomate cu efect de seră se recomandă utilizarea acestor medicamente în prevenirea perioadei:

 • "Fitosporin-M".
 • "Hom".
 • "Mikosan".
 • "Pentofag".

De ce frunzele se îngălbenesc în prevenirea și tratamentul de tomate

În cazul în care roșiile au nevoie de tratament, aici vă poate ajuta:

 • amestec Bordeaux;
 • "Tattoo";
 • "Infinity".

Am răspuns la întrebarea principală de ce frunze rândul său, galben, roșii. Acum trebuie doar să profite de sfaturile noastre si vindeca plantele, care va da o recoltă bună.

Amintiți-vă! Este mai bine pentru a efectua prevenirea bolilor decat tratamentul lor.