De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie

Printre șoferi de camion este întrebare foarte frecvente: „De ce frunzele se tomatele galbene au?“. Desigur, noi toți vrem să fie plantate și cultivate cu plante de dragoste a avut o vedere frumoasă, nu doare, și-a dat randamente notabile. Dar, din păcate, în viață, nu este întotdeauna cazul, care ar fi de dorit. Uneori, fermierii trebuie să-și petreacă o zi și noapte pe site-ul, pentru a obține un rezultat acceptabil.Care sunt cauzele frunziș uscat în tomate, precum și ce sunt metodele pentru a evita acest fenomen neplăcut, încercăm să dezvăluie în acest articol.

7 cauze principale îngălbenirea frunzelor

1 motiv - Lipsa de funcționare a sistemului radicular

De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie
De multe ori, acest fenomen poate fi explicat printr-o încălcare în dezvoltarea materialului transplantat. De exemplu, un gras Chur și plante puternice pot degenera suficient de repede, conectarea cu sistemul de rădăcină într-un nod mare. Se poate întâmpla ca valoarea terenului nu a fost suficient pentru un număr selectat de semințe. Este demn de remarcat faptul că transplantul nu rezolva prea această problemă.

Noul spatiu va duce doar la „resetare“ a tuturor sistemelor. Acest lucru înseamnă că planta va începe în modul de urgență pentru a crește rădăcini tineri, provoca îngălbenirea frunzelor, acestea vor cădea în jos, iar în locul lor vin noi frunze tinere. Dar, dacă sunt lăsate să crească roșii fără transplantare, frunzele se vor schimba culoarea moartea a întregii plante.

2 motiv - Hipotermia

De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie
O scădere a temperaturii bruscă în partea de jos va duce la o încălcare a nutriției rădăcină. Este important să ne amintim că ar trebui să evite hipotermia este nu numai întreaga plantă, care acționează la suprafață, dar părțile sub pământ. Destul odată ce temperatura este coborâtă, iar consecințele nu sunt lungi în vin: faza de tomate încălcat, și, uneori, o tufă, la toate se oprește de fructe.

Pentru a înțelege motivul unei astfel de îngălbenire a frunzelor nu este greu: toate frunzele rândul său, galben, cu un albastru deschis.

3 motiv - daune mecanice la sistemul de rădăcină

De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie
În cazul în care planta a dezvăluit numai îngălbenirea pe frunzele inferioare, se poate concluziona că a existat încălcare a activităților rădăcini locale. De exemplu, la momentul plantării în sol a existat o pauză, fie în timpul îndepărtării regulată a buruienilor și a slăbirii avut loc puține rădăcini daune.

Dar această problemă este rezolvată de la sine. După ceva timp roșiile încep să prindă rădăcini pe cont propriu. Și, de îndată ce acestea cresc radacini noi, de culoare verde este restabilită.

4 motiv - deficitul de umiditate

De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie
În tomate Bush au o rădăcini lungi, puternice, care ajunge la un metru și jumătate. Aceasta permite planta tolereaza perioadele uscate. Cea mai mare parte din rădăcini de obicei minciuni nu este adâncă - 20-25 cm de la suprafață. Din acest motiv, poate fi, uneori, lipsa de umiditate, și deja că, la rândul său, duce la îngălbenirea și răsucirea frunzelor.Dacă problema este de a observa și de a remedia lipsa de umiditate - planta reveni rapid la o stare sănătoasă.

5 motive - umiditate Abundente

De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie
În cazul în care roșiile o multime saturate cu umiditate, se întâmplă la creșterea rapidă a frunzelor. De obicei, acesta cade în prima jumătate a sezonului de creștere.

Pe parcursul dezvoltării active a plantelor, grădinari trece cu vederea de multe ori atunci când paturi gradina din nou nevoie de o altă doză de azot. Din cauza acestei supravegheri, pe frunze se poate răspândi îngălbenire, iar dacă problema persistă, va exista crăparea fructelor.

6 motive - Lipsa de minerale esențiale

De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie
Am spus că o lipsă de azot determină îngălbenirea care se răspândește rapid în întreaga frunzișul plantelor. De asemenea, bucșa poate fi probleme cu calciu: apare cloroza pe frunzișul superior și fructe (de sus), putregaiul format. Dacă solul este saturat cu materie organică, dar slab înzestrată cu cupru (cel mai adesea se întâmplă în solurile de turbă), începe să apară un galben pal pe foile inferioare.

A se vedea, de asemenea: Curl frunze de tomate: cauze și metode de control

În cazul în care, în plus față de îngălbenirea frunzelor firmed vizibil și se solidifică, iar unele sa întâmplat a tijei aspect lemnos, este probabil planta nu este suficient de sulf. În cazul în care apare o culoare galben deschis pe frunze vechi și tineri, și se usucă rapid cu irigare abundenta - sol are nevoie de mangan și fier.

deficit de magneziu presupune formarea unui pigmentare galben-roșu, în plus, marginile suplimentare ale foii se poate curba în sus. Există cazuri în care deficiența de fosfor determină îngălbenirea frunzelor numai în partea de sus, și excesul - întreaga plantă.

7 motive - înfrângerea Fusarium ofilirii

De ce frunzele se tomatele galbene au - ce să facă, fotografie
Din păcate, aceasta este o boala fungice sunt adesea găsite în culturi, cum ar fi tomate. Este demonstrat nu numai galbenul frunzelor, dar, de asemenea, o scădere a turgescență. Există un sentiment că planta udate foarte rar. Această problemă este agravată de faptul că ciupercile sunt destul de rezistente - poate fi o lungă perioadă de timp pentru a locui în sol. Efectul lor este un impact extrem de negativ asupra stării generale a instalației și productivitatea acesteia.

Sursele de răspândirea acestei boli poate fi nu numai semințele infectate, dar, de asemenea, piese de plante stabilite anterior, care sunt prezente in compost sau instrumentele de muncă. Înapoi la distribuitorii de diferend pot fi transferate temperaturi ridicate de vânt și - la acești factori în boala progresează rapid și devine răsaduri de răsaduri. Treptat, rădăcinile infectate, apoi tulpina, și, ulterior, tranziția la sistemul vascular al plantei.

Rularea planta încetează să absoarbă nutrienți din sol și de umiditate. Există o întârziere în creștere, ceea ce duce la îngălbenirea frunzelor completa. fructele deja formate sunt pipernicit și rămân mici dimensiuni.

Măsuri preventive de bază

Cea mai importantă condiție - este greu să efectueze toate măsurile necesare pentru a preveni această problemă. Trebuie să înceapă cu o seminte chiar mai mici, pentru a le dezinfecta în prealabil într-o soluție 1% de permanganat de potasiu (100 ml de apă pentru a dizolva 1 g de substanță). Se recomandă în această soluție pentru a cufunda semințele nu este mai mare de 20 de minute. După trebuie clătite cu apă curentă.

În plus față de aceste măsuri trebuie să fie pre-dezinfecta ghivece, ustensile de grădină și amestecuri de sol.

Înainte de a putea crește unele soiuri de tomate, ar trebui să vă familiarizați cu regulile de intrare și de plecare. Nu uita conformitatea cu temperatura dorită și de îngrijire bună, pentru că aceste condiții sunt esențiale pentru prevenirea acestui fenomen neplăcut ca îngălbenirea frunzelor.

În cazul în care suprafața frunzelor sunt formate au pete galbene, este necesar să se încerce să facă tot posibilul pentru a rezolva această problemă. Mai întâi de toate să aibă grijă de sistemul de udare. Apoi fă o soluție slabă de îngrășământ, numărul maxim de săruri. De exemplu, se adaugă 1 litru de apă 10 grame de îngrășământ. Acest lucru poate fi nitrați, fosfați, cloruri și altele. Tu nu trebuie să depășească numai concentrația, în caz contrar riscă să provoace arsuri la fața locului. O astfel de soluție ar trebui să fie pulverizat tomate de mai multe ori pe zi, începând de topuri. Se efectuează pulverizarea este necesară, atâta timp cât nu cresc înapoi noi frunze verzi.

Este puțin probabil că va trebui să restabiliți complet frunzele plantei, iar Bush a fost încă salvați. Să acorde o atenție din cauza tomate si atunci va salva nu numai planta, dar, de asemenea, recolta.

O dată pe săptămână, vom trimite un e-mail cele mai bune materiale noi ale site-ului nostru în această perioadă. Dezabona în orice moment! * Dar noi promitem că nu te va deranja :)