De ce frunzele se tomatele galbene din 7 motive majore

Turiști sunt adesea chinuit de întrebarea, de ce frunze rândul său, roșii galbene la. Întotdeauna doresc să fie plantate plantele au adus un randament maxim. Din păcate, în viață trebuie să se angajeze în mod constant în grădina de legume pentru a obține un rezultat acceptabil. Cultivatorii sunt îngrijorați de ce frunze rândul său, galben și se desprinde din Dracaena. și agricultori - cum să se mențină productivitatea de legume delicioase. tomate îngrijirea corespunzătoare va plăti cu generozitate în viitor.7 motive decolorat

1. Slaba performanță a sistemului radicular.

Cel mai adesea, acest lucru se datorează unei încălcări a răsadurilor de dezvoltare. De exemplu, prea mult plantele de grăsime și robust, poate creste foarte repede, împletindu sistem de rădăcină într-un mare nod. Sau pur și simplu cantitatea de teren inițial a fost mai mic decât numărul necesar de semințe specifice. Transplant rezolvă doar parțial problema.

Spațiu duce la „reporni“ a tuturor sistemelor. Planta incepe sa se dezvolte viguros rădăcini tineri, astfel încât frunzele mai mari rândul său, galben să cadă și să facă loc celor noi. În cazul în care roșiile nu transplanta, schimbarea pas de culoare înlocuiește moartea a întregii plante.

Scăderea bruscă a temperaturii duce la perturbarea nutriție rădăcină. Ceea ce contează nu este numai suprarăcirii întreaga plantă, dar numai partea subterană. Este suficient o dată pentru a schimba modul de temperatură, la efectele impactului în toate fazele dezvoltării roșia, până la ultima „coardă“ (fructificare). Pentru a înțelege că problema în răceli, pur și simplu: îngălbenire și unele albăstruie dobândesc toate frunzele de pe tulpini de plante.

3. deteriorarea mecanică a rădăcinilor.

De ce frunzele se tomatele galbene din 7 motive majore
Îngălbenire doar frunzele inferioare de multe ori vorbește de abuz în activitățile rădăcini locale. Diferența apare în momentul transplantarea în grădină sau slăbirea periodică a solului prin eliminarea buruienilor. Este nevoie, de obicei, un pic de timp, și roșii proprii rădăcină. Ca să crească în curând un nou rădăcini adventive, începe restaurarea culorii verzi de frunze și muguri.

4. Lipsa umidității.

Rădăcina lungă principală (până la 1,5 m) permite plantei să transfere ferm seceta. Principala parte a lobi rădăcinilor este la o adâncime de aproximativ 15-25 cm. De aceea, deficitul de umiditate duce adesea la îngălbenirea frunzelor superioare și răsucirea formele lor.

5. Umiditatea în exces.

Saturația roșii cu apă duce la proliferarea rapidă a frunzelor în prima jumătate a sezonului de creștere. Odată cu dezvoltarea activă a tomate este foarte ușor să pierdeți momentul în care paturile necesită realimentare regulat cu azot. Ca urmare, îngălbenirea frunzelor începe, și un pic mai târziu - și crăparea fructelor.6. Lipsa de oligoelemente esentiale.

De ce frunzele se tomatele galbene din 7 motive majore
Așa cum sa menționat mai sus, deficit de azot duce la apariția de pete galbene pe frunze. Despre problemele cu calciu sugerează clorozei pe apical frunze împreună cu apariția putregaiului apicale asupra fructelor de tomate. Bogat în materie organică și săracă în sol de cupru (cel mai adesea este un sol turboase) conduce la o culoare galben pal pe nivelurile inferioare.

În cazul în care, în plus, în mod vizibil îngălbenire îngroșarea și duritatea de frunze și tulpini de unele aspect lemnos, vorbim despre lipsa de sulf. Când o culoare galben deschis acoperă frunze tinere și vechi, care se usucă treptat chiar și atunci când suficient de irigare, solul câteva mangan (amestec dezavantaj păcat similar cu sol calcaros) unic.

Aceleași simptome menținând în același timp frunzele vechi indică un deficit de fier. Rezultatele deficit de magneziu într-o pigmentare galben-roșu, pentru care alte buclat margine foaie în sus. În unele cazuri, un exces de fosfor conduce la o îngălbenire generala a plantei, iar deficitul - doar vârful frunzei.

7. Infecția cu Fusarium ofili.

O astfel de boală fungice afectează frecvent tomate. În plus, îngălbenirea frunze scădere vizibilă turgescență. Există un sentiment că plantele de udare a fost efectuat în urmă cu câteva săptămâni. Această problemă este complicată și de faptul că aceste ciuperci de sol poate fi destul de o lungă perioadă de timp pentru a trăi în sol. Influența lor asupra plantelor reduce semnificativ randamentul de tomate.

Printre sursele de răspândire a bolii poate fi infectat nu numai semințele, ci și resturile de plante din compost sau instrumente care cultivă în mod constant solul. Există, de asemenea, un litigiu ar trebui să fie menționate eoliene distribuitori și temperatură ridicată, la care boala se raspandeste cel mai rapid printre răsaduri. Boala începe să prindă rădăcini, în creștere lin pețiol încearcă să atingă toate sistemul vascular al plantei.

În cazurile avansate, roșiile nu sunt mai absorb apa si substantele nutritive din sol. Vine o întârziere serioasă în creștere, care este însoțită de îngălbenirea frunzelor. În cazul în care roșiile sunt legate, fructele lor sunt caracterizate prin dimensiuni extrem de mici.

Cum să scapi de galben?

De ce frunzele se tomatele galbene din 7 motive majore
Cerința obligatorie - să acorde o atenție suficientă pentru respectarea măsurilor preventive. Acesta începe cu semințe mici, care sunt pre-dezinfectate în soluție 1% de permanganat de potasiu (s-a adăugat 100 ml de apă, 1 g de substanță, și apoi imersate timp de 20 de minute semințe). Pentru spălarea suplimentară cu apă curată proaspătă. În plus, este de dorit cutii de răsaduri de pre-igienizate, amestec de sol și uneltele întreaga grădină.

Ar trebui să revizuiască cu atenție recomandările pentru cultivarea fiecare soi de tomate, care sunt selectate pentru o anumită parte din teren. Observați temperatura și îngrijirea adecvată a plantelor, pentru a evita o situație neplăcută cu frunze îngălbenire.

În cazul în care plantele au început să apară pete galbene, ar trebui să depună toate eforturile pentru a le rezolva. normaliza Inițial sistemul de irigare. Apoi fă o soluție slabă de îngrășământ, care se caracterizează printr-o concentrație maximă de sare. Pe litru de apă se adaugă la 10 g din îngrășământul selectat (nitrați, cloruri sau fosfați). Dacă crește concentrația, aceasta poate provoca arsuri punct. În mod similar, o soluție este pulverizată pe partea de sus a tomatelor de mai multe ori pe zi, până când frunze noi nu va crește pentru a înlocui pe cel vechi.

Este greu posibil să se recupereze complet frunze îngălbenite. Deci, în loc de iluzii deșarte alimentare să acorde o atenție mai bine la restaurarea tomate. răspuns în timp util va provoca doar o întârziere în dezvoltarea plantelor timp de 1-2 săptămâni, dar recolta va fi salvat.