De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire

De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire
Chiar și grădinari cu experiență se pot confrunta cu o astfel de neplăceri ca îngălbenirea frunzelor de tomate. situate în seră. Motivele pentru acest lucru sunt destul de diferite. timp foarte important să se identifice sursa problemei pentru a găsi o soluție și se lasă roșiile să crească și să se dezvolte. Vom înțelege de ce frunze rândul său, roșii galbene la. plantate în seră și pentru a identifica posibile soluții la această problemă.Nerespectarea datele de plantare

Motivul pentru frunze rândul său, roșii galbene poate fi un eșec de a respecta regulile de bază ale transplantului. Nu există un volum insuficient sau teren sau răsaduri a fost luat prea năpădită de buruieni.

Transplantarea răsaduri de tomate în seră, trebuie să se asigure că sistemul lor de rădăcină nu se formează un nodul, în caz contrar, planta va începe rapid să se estompeze.

De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire
Motivul pentru acest fenomen este, de obicei faptul că răsaduri de tomate a fost prea puțin spațiu în container, acestea au crescut și așa au început treptat să moară.

In timp ce cultura este în oală, era imperceptibil, dar în seră, după plantare, cu rădăcini începe procesul de ofilire departe și frunze. Pentru a evita astfel de probleme, aveți nevoie pentru a vedea să-l că răsadurile nu cresc într-un container.

Important! Fiecare plantă este recomandat pentru a oferi un volum recipient de cel puțin 3 litri. Atunci când răsadurile de tomate galbene și uscate, din acest motiv, trebuie să știi ce să faci. Pentru a remedia situația cât posibil, folosind spray-ul rădăcină.

De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire
Pentru acest lucru este luat soluție scăzută îngrășământ concentrație. Astfel, într-un litru de apă este necesar să se ia nu mai puțin de 10 g de hrănire. În acest caz, chiar dacă părțile afectate ale plantei se va veșteji, cele noi vor fi destul de bine dezvoltate. Dar este necesar să fie pregătită pentru faptul că creșterea culturii timp de câteva săptămâni întârziere. Verificați regulile de cultivare într-o seră de plante, cum ar fi castraveți. ardei dulce. vinete. căpșuni.

De ce frunzele galbene de tomate într-o seră, daune rădăcină atunci când transplantare

Motivul pentru tomatele rândul său, galben după un transplant poate fi, de asemenea, un alt fel de daune mecanice la sistemul lor de rădăcină.

emoție specială această cauză nu ar trebui să fie, pentru că în timp, cultura va prinde rădăcini, rădăcini adventive apar și ca urmare, culoarea frunzelor va reveni treptat.

De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire

Apariția dăunătorilor de tomate în seră

frunze galbene de tomate în seră, de asemenea, din cauza dăunătorilor. În sol poate trăi filiformi. nematode și greierii. care se hrănesc pe rădăcinile plantelor, făcându-le să producă pagube. În astfel de cazuri, cât mai curând posibil, să ia măsuri. Veți fi, de asemenea, util să știe ce să facă în cazul în care curl frunze de tomate. In magazinele de specialitate, puteți cumpăra diferite tipuri de produse, care sunt bine luptă cu astfel de organisme dăunătoare. De exemplu, împotriva medvedok pot fi utilizate în mod eficient „Medvetoks“ droguri și „Thunder“.

De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire


În ceea ce privește filiform, apoi a scăpa de ea va ajuta la „Bazudin“. În cazul în care, în cazul în care frunzele se tomatele galbene în seră, datorită nematozi, solul ar trebui să fie înlocuită complet, deoarece pentru a face cu ei este destul de dificil.

Știați că? Pentru o lungă perioadă de timp roșii au fost considerate fructe otrăvitoare, împreună cu alte produse care au fost importate de pe continent sud-american. Dar, în 1820, colonelul Robert Gibbon Johnson a mâncat o găleată de roșii în fața tribunalului din New Jersey. Deci, el a fost capabil să convingă mulțimea care-l privea, că roșiile nu sunt otrăvitoare, dar foarte gustoase. De atunci, această legumă a câștigat popularitate imensă.

udare greșit de tomate în seră

În tomate în seră și frunzele se ingalbenesc din cauza udare necorespunzătoare. ce să facă, spune mai departe. Există o serie de cerințe, care sunt conforme cu cultivarea de tomate o necesitate.

  • Frecvența umidității solului. Tomate nu le place udare de zi cu zi. Mai preferabil, dar umiditatea solului rare abundent. Excesul de irigare va provoca apariția de ciuperci de pe site-ul.
  • Metoda de udare. Daca frunzele îngălbenite de răsaduri de roșii, este posibil de udare a fost efectuat nu se află sub un tufiș, și frunze. În acest caz, ei vor deveni galben. Este important ca apa solurilor irigate. dar nu și frunzele.
  • Nivelul de umiditate în seră. Atunci când se decide să crească roșii într-o cameră închisă, trebuie să fie pregătiți pentru faptul că va fi necesar să se urmeze indicatorul de umiditate. Evaporarea are loc în sere este mult mai lent decât în ​​câmp deschis. Prin urmare, umiditatea va fi mult mai mare.
De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire
Știați că? Crească roșii au fost primii care vechii azteci si incasi. Sa întâmplat în jurul secolului VIII î.Hr.. Și doar în mijlocul secolului al XVI-lea ihstali zavozitv Europa.

Lipsa de minerale

Un alt motiv pentru care frunzele se tomatele galbene, poate fi o lipsă comună de oligoelemente în ele, ca și pentru tomate acest factor este destul de important.

  • Lipsa de azot. Tomate plante care sunt afectate de foame de azot, de obicei, uite slab tulpinile au frunze subtiri si mici. Pentru a rezolva această problemă, puteți utiliza împrăștierea gunoiului de grajd sau a îngrășămintelor care conțin azot în compoziția sa. În cazul în care se utilizează gunoi de grajd. acesta trebuie să fie diluat cu apă (1:10) și soluție gata pentru a uda roșiile.
  • deficit de mangan. În cazul în care frunzele se tomatele galbene datorate deficienței de mangan, ce să facă, spune mai departe. În aceste plante frunzele capata o culoare galben pal, frunzele tinere sunt afectate în primul rând, și mai târziu afectează mai în vârstă. Pentru a rezolva această problemă fertilizante mullein soluție de sol (1:20), precum și amestec de gunoi de grajd (1:10), amestecat cu cenușă.
De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire
Important! Îngălbenirea frunze inferioare de răsaduri de roșii se poate datora unei overabundance a azotului în sol.

boli Înfrânt tomate

Când sistemul de rădăcină este tomate intacte, paraziți nu sunt respectate, iar solul suficient pentru a fi hrănite cu minerale. provoca îngălbenirea frunzelor poate fi o boală fungică. Aflați mai multe despre bolile de tomate și cum să le combată. De obicei, acesta este un flagel sau manei. Dacă motivele care frunzele se ingalbenesc, sunt boli de origine fungică de răsaduri de tomate, atunci ce să facă într-un astfel de caz, descrie mai jos.
De ce frunzele se tomatele galbene în seră, principalele cauze ale îngălbenire
  • Fusarium. Boala se manifestă în frunze de tomate ca o modificare a culorii și pete reducând elasticitate. Extinde această boală prin semințe infectate sau unelte de grădinărit. În cazul în care ciuperca se stabilește în sol, ea poate rămâne acolo pentru un timp destul de lung. condiții ideale pentru existență este temperatura ridicată, și o supraabundență de umiditate din cauza udare abundenta de zi cu zi. Fusarium se poate manifesta în orice stadiu de creștere de tomate. Se întâmplă că frunzele se inferioare galben nu numai în plante mature, dar, de asemenea, în răsaduri de roșii. Motivul pentru aceasta este aceeasi ciuperca. Dacă ați transformat răsaduri de roșii galbene sau plante mature, răspunsul la întrebarea de ce să facă, este de a folosi diferite tipuri de medicamente antifungice. Cel mai bine este de a face față „Trihodermin“ și „Previkur“.
  • manei. Boala foliar se manifesta pete maro, care se pot deplasa treptat la fructe. Pentru a preveni această problemă, trebuie să adăpate în mod corespunzător planta, prevenind căderea apei pe frunze. Lupta ciuperca poate fi folosind lichid Bordeaux, produse „Tattoo“ și „infinitiv“.
Pentru că o stare nesănătoasă de tomate poate fi oricare dintre cele de mai sus.

Este foarte important să fie capabil să-l definească în timp să ia prompt măsuri adecvate și pentru a oferi în continuare de înaltă calitate și cantitate de cultură.