De ce frunzele se tomatele galbene la 2

frunze galbene superioare, inferioare, dimpotrivă, sunt de culoare verde închis

temperatură

Pentru tomatele cultivate în teren deschis, este temperaturi foarte periculoase picături zi și noapte. Dacă diferența de temperatură atinge 10 ° C sau mai mult, în toată planta, frunzele se pot transforma în galben. Deosebit de periculos este prima lună după transplantare.Acest lucru poate fi evitat dacă plantarea adăpost de noapte non-țesute materiale de acoperire. Țesătura nu este rupt răsaduri de tomate este necesară pentru a pune arcul.

Stai cu ochii pe prognoza meteo. În cazul în care meteorologii promit reducerea temperaturii pe timp de noapte, prin transfer de seara timp de udare pentru dimineață. sol umed într-o noapte rece întărește suprarăcirii sistemul de rădăcină.

Ce se întâmplă dacă frunzele se ingalbenesc în seră

Dezavantajul de creștere tomate în seră este faptul că roșiile trebuie să crească într-un singur loc timp de mai mulți ani. Acest lucru le face vulnerabile la infectarea cu spori de Fusarium care persistă în sol timp de mai mulți ani.

De ce frunzele se tomatele galbene la 2

Simptomele bolii se manifestă prin îngălbenirea frunzelor, pierderea turgescenței. Dezvoltarea plantelor este târziu, și apoi oprit complet. Fructele sunt mici sau nu fixate deloc.

Cea mai bună opțiune - înlocuirea anuală de sol vegetal. Dacă acest lucru nu este posibil, solul trebuie să fie decontaminat, vărsându-fungicide sale. toate instrumentele și pereții în seră sunt, de asemenea, prelucrate. Seminte înainte de plantare puieți sunt înmuiate în soluție de permanganat de potasiu.

De ce răsaduri de roșii galbene

Mulți grădinari preferă să crească răsaduri de roșii pe cont propriu, dar în procesul de îngrijire de plante tinere pot fi unele situații neplăcute, cum ar fi îngălbenirea frunzelor. Rețineți că informațiile despre frunzele anti-îngălbenite puieților este familiar, nu toate, dar puteți restaura planta, deși este dificil.

Se pare că tot ceea ce facem greșit: dețin nutriția plantelor, să le furnizeze cu iluminare corespunzătoare, timp picaj, cu toate acestea, cultura începe să-și piardă culoarea verde, iar frunzele încep să ia culoarea galbenă. Motivele pentru acest fenomen ar putea fi multe, dar tratamentul va depinde de agentul patogen particular. Pentru a răspunde la întrebarea de ce să facă cu roșii îngălbenite trebuie să înțeleagă cauzele care stau la baza, care pot duce la această situație.Îngălbenirea pe frunzele de tomate indică îngrijirea necorespunzătoare a culturilor. În acest sens cauzează boala răsad poate fi: lipsa de lumina solară sau artificială, lipsa azotului în sol, umiditatea crescută sau cantitatea insuficientă a solului în răsad oală.

Lipsa de azot în amestec nutritiv pentru material săditor pot fi ușor identificate prin placa foaie galben pe răsaduri de roșii, iar dungile raman verzi. În unele cazuri, plantele tinere pot pierde culoarea chiar și după transplant într-un recipient mare. Faptul că sistemul de rădăcină are nevoie de timp să se obișnuiască cu noile condiții de sol (în curs de dezvoltare, în strânsă rădăcini de cultură oală încâlcite, astfel încât pentru o recuperare completă au nevoie de o anumită perioadă de timp).

De ce frunzele se tomatele galbene la 2

Alte cauze îngălbenire a frunzelor de răsaduri de plante de tomate poate fi învinsă de diverse boli fungice și dăunători. Acest lucru se întâmplă din cauza iluminare insuficientă sau peremerzaniya răsad, atunci când acesta este în imediata apropiere a pervazul ferestrei.

Cum să se ocupe

În cazul în care manifestarea punctelor de boală la lipsa de azot, este necesar să se îmbogățească imediat solul acest element util. Pentru a preveni îngălbenirea frunze de tomate înghesuielii de cultivare, semințe de tomate ar trebui să fie încorporate în vase de turbă individuale. grădinari cu experiență sfătuiți să aleagă semințe de calitate pentru răsaduri în creștere. În cazul în care colectarea semințelor se efectuează în mod independent, ar trebui să trateze granulele dintr-o soluție slabă de permanganat de potasiu, aproximativ 20 de minute după înmuiere, au fost spălate cu apă curată.

Este cunoscut faptul că multe boli sunt transmise puieți împreună cu solul contaminat. În cazul în care deteriorarea plantelor cauzate de o ciuperca, o nevoie urgentă de a dezinfecta cutii sau ghivece și de a schimba țara. amestec murdărie pentru creștere răsaduri trebuie să fie înțepat într-un cuptor sau de prelucrare au loc sub influența temperaturilor negative.

În cazul în care aspectul de tomate galbene se datorează excesului de umiditate a solului, a pus glazura, iar partea de jos a pateu se toarnă nisip grosier, care va îndeplini rolul de drenaj. Pentru prevenirea diferitelor boli, îmbogățește solul cu substanțe nutritive esențiale. În cazul în care roșiile au fost galbene datorate peremerzani, că, atunci când cultivate în plante teren deschis ascunzând agrovoloknom de noapte sau folie de plastic, în seră, păstrează căldura.