De ce licăriri monitor

utilizator Steep (OLC!). - Achizitionat-te aici monitor kruuuuuteyshy - cel mai bun monitor al acestui an, toate comentarii și recenzii!

Inteligent făcut (PA). - Și ce sunt ia-bunica? COFFEE READY? ordinele de pizza? fese masaj faci?Kyu: - Da nafig nu este! Schițele sale mai rece decât ayfon! Rezoluție picătură pixel mort dimensiune, minim, contrastul de 100500: 1, conectori pentru 10 bucati! Și totuși.

PA. - STR-O-O-OP! Eu cred, eu cred! Și cum lucrurile smertsaniem imagine? nivel de luminozitate Sdopustimym? Și cu parametrii de sănătate drugimiopasnymi.

OLC. - Da, nu știu! Producătorul acestui spune nimic! Monitor rece - prin urmare, restul este bine să fie am greșit !.

Dacă te vezi în locul „UM“ e al acestui dialog, atunci aveți cel mai probabil, familiarizat cu articolul de revizuire, „Ce prejudiciu nu monitorizează ecranul computerului, laptop, tabletă sau un televizor?“. în care am încercat să enumere parametrii diferitelor tipuri de monitoare care pot afecta în mod semnificativ sănătatea dumneavoastră. În acest articol vom descrie în detaliu flicker pe ecran.

De ce pâlpâitoare imaginile de pe ecran?

Ripple sau pâlpâiri pe un monitor CRT sau LCD este unul dintre cele mai periculoase factori atunci când lucrează pe computer. În străinătate a nedumerit mult timp cu această problemă - pur și simplu de tip „flicker“ (flicker), în motoarele de căutare! A fost pâlpâirea pe ecranul computerului este o cauză majoră de disconfort și de deteriorare a sănătății atunci când se lucrează cu un PC. Un studiu interesant pe acest subiect, vom da in articolul „Cum să ondulație de iluminat și monitorizează pâlpâitoare funcționează pe viziunea și creierul uman“

Se măsoară unitatea de monitor pâlpâitoare „Lupin“

Pâlpâitoare imagini de pe ecranul laptop Sony VAIO PCG 4L5P

Aflați cum și ce să măsoare Monitor flicker ->

Efectul imaginii pâlpâire este prezentă în toate monitoarele CRT - apare ca urmare a funcționării sistemului de scanare orizontală și verticală. De asemenea, acesta poate fi adesea găsite în multe dintre ecranele cu cristale lichide de astăzi - de la un cost scăzut și simplu în modele profesionale high-end.Cauzele flicker pe monitorul LCD, de obicei, următoarele:

În continuare, ne uităm la fiecare dintre aceste cauze mai flicker.

împământare slabă și interferențe electromagnetice.

Design de display-uri LCD le permite, de regulă, o bună protecție împotriva câmpurilor electrice și magnetice. Dar unele circuite e lementy LCD-ului pot fi susceptibile de a influența lor. In matricea cu cristale lichide, câmpul electric controlează transparența cristalelor lichide în fiecare pixel, deci este extrem de sensibil la câmpurile electromagnetice. Ca urmare, distorsiuni de culoare pot să apară și ondulație luminozitatea imaginii. Impactul câmpurilor electromagnetice asupra semnalelor de control ale matricei LCD, poate, de asemenea degrada în mod serios calitatea imaginii pe monitorul LCD.

Pentru a monitoriza protecția împotriva expunerii la câmpurile electromagnetice este necesară pentru a asigura o bună priză de împământare de protecție. De asemenea, nu utilizați în apropierea unui PC surse puternice de interferență electromagnetică - motoare electrice, transformatoare, mașini-unelte, instalații de energie).

Conectarea monitorului la rețeaua electrică printr-un dispozitiv de protecție la supratensiuni de înaltă calitate ((sau chiar mai bine - prin sursa de alimentare neîntreruptă) 90% rezolvă problema pâlpâirea imaginii de pe ecran, cauzate de nutriție proastă.

După cum arată practica, prezența pământare de protecție de înaltă calitate. aproape toate monitoarele LCD sunt plasate în cadru fără probleme. Verificați calitatea prizei de pământ de protecție este posibilă prin intermediul unor dispozitive speciale, cum ar fi AC-Tester - un dispozitiv pentru testarea conexiunii la sol și calitatea rețelei electrice.

Tensiunea modulatoare VCOM. Degradarea panoului LCD.

Neplăcut, dar faptul - cristalele lichide sunt degradate sub influența unui câmp electric constant. De aceea producătorii matrice LCD sunt forțați să se hrănească celula LC o tensiune alternativă, frecvența de câteva zeci de hertzi. Această tensiune este întotdeauna „reporniri“ starea celulei cu cristale lichide, prevenind procesul lor de degradare. Este numit VCOM și este furnizat în mod constant pentru toți pixelii din matricea LCD (vezi. Figura 1 și Figura 2, în articolul „LCD monitor. Tehnologie LCD, principiul de funcționare. Dispozitivul de matrice TFT“).

Reglarea necorespunzătoare VCOM poate da naștere la pulsație imagine. De obicei, ajustarea VCOM nu este disponibil utilizatorului obișnuit. Unele modele de monitoare LCD au capacitatea VCOM setarea de tensiune în meniul de service.

Fabrica de ajustare VCOM este efectuată o singură dată pentru întregul lot monitoare și, de regulă, acest parametru este setat în mod optim. Cu toate acestea, internetul poate fi adesea găsite rapoarte de monitoare LCD, cu setări incorecte VCOM și recomandări entuziaști cu privire la setarea. Dar ține cont de faptul că ajustarea tensiunii de VCOM necesită cunoașterea unui număr mare de parametri suplimentari de matrice LCD și caracteristici ale circuitului de comandă, kotoryeobychno inaccesibil utilizatorului obișnuit. Prin urmare, nu ne-ar recomanda vizionarea și ajustarea majoritatea absolută VCOM de utilizatori.

Cum și ce să măsoare pâlpâirea monitorului?

Pâlpâitoare imaginile de pe ecran, un laptop, sau chiar televizorul poate fi invizibil pentru ochi. Cu toate acestea, continuă să fie dăunătoare pentru sănătatea ta. Cum ai determina flicker?

Light Professional Meter-pulsmetr-luminozitate metru "Ekolayt-01"