De ce mâinile sunt întotdeauna, mâinile și picioarele ce să facă frig rece

De ce mâinile sunt întotdeauna, mâinile și picioarele ce să facă frig rece

temperatura naturală, care creează un sentiment de confort pentru persoana corespunde celei la care le-a dezvoltat, in timp ce in uter - acestea sunt legile fiziologie. Creșterea, la fel ca și scăderea acestei limite provoacă neplăceri.mâini și picioare reci - doar o parte din disconfortul pe care o persoană se simte la schimbarea condițiilor de temperatură și de multe ori acest sentiment este o manifestare a bolii, mai degrabă decât răspunsul organismului la mediul înconjurător. Cea mai frecventă întrebare este, de ce mâinile umane sunt reci, nu este luată în considerare, dar pacienții pierd timp prețios, permițând bolii existente la progreseaza.

Mulți oameni au tendința de a subestima mâinile și picioarele reci - ce să facă, și în ce stadiu de a solicita asistență medicală devine neclar când este atașat la principalele motive de amețeală, slăbiciune, greață, care se termină adesea cu vărsături. O situație mai gravă atunci când mâinile și picioarele reci în mod constant - ceea ce înseamnă că pacientul va fi supus unei examinări cuprinzătoare pentru a determina sursa originală a problemelor de sănătate, iar boala apare in forma cronica.

De ce o persoană este în mod constant mâini și picioare reci

Faptul că o persoană să se simtă membrele reci ar trebui să alerteze, mai ales în cazul în care statul nu a fost precedat de stres nervos, expunerea la aer curat sau pierderi masive de sange au avut loc. Printre motivele standard, de ce o persoană are mâinile reci, poate fi purtarea de bretele de bijuterii (brățări, inele) sau prea strânse de îmbrăcăminte de montare (de multe ori - corsete).

Subliniază, de asemenea, utilizate pe scară largă - sursă este tulburări sanguine organism, deoarece sub influența factorilor iritanți, vasele de sange constrict. În timpul unui atac de panica, inima bate mult mai repede decât în ​​mod normal, și mai puțin de sânge intră la nivelul membrelor, astfel încât mâinile și picioarele o persoană ușor înghețate.

Suspectul patologie mai gravă ar trebui să fie cazul, dacă vă mâinile în mod constant și picioare reci.
Unii oameni nu sunt suficient de atenți la sănătatea lor, astfel încât, chiar dacă întotdeauna mâini și picioare reci, pot explica fenomenul de expunere prelungită la aer, la temperaturi joase sau hipotermie.

De ce mâinile sunt întotdeauna, mâinile și picioarele ce să facă frig rece

extremitati reci ale mâinilor și picioarelor - cauze

Există mai mulți factori care contribuie, așa că imaginind de ce mâinile tale sunt întotdeauna reci, vă elimina prezența următoarelor patologii:

 • săraci circulație
 • Tulburări ale sistemului nervos
 • Hipotermia, și ca o consecință - degerături
 • Scăderea metabolismului provoacă, de asemenea, mâini și picioare reci - provoacă bărbați și femei, pot fi găsite în erorile de putere și stilul de viață sedentar.
 • Capacitatea funcțională slabă a glandei tiroide (hipotiroidism din cauza tiroidei declinului funcției).

În funcție de cauza care stau la baza, determina boala de bază se pot manifesta alte simptome - acestea sunt mai puțin vizibile decât întotdeauna mâinile și picioare reci.

Semnele frecvente care indică prezența în corpul de încălcări sunt:

 1. Durere.
 2. Amorțeli.
 3. modificări de culoare a pielii.
 4. Furnicăturile.
 5. Furnicături grade diferite.

Fenomenul poate fi observat atât în ​​complex, cât și separat, și manifestarea unei astfel de combinații este baza pentru a obține testate și de a afla de ce mâinile tale sunt întotdeauna reci.De ce mâinile sunt întotdeauna, mâinile și picioarele ce să facă frig rece

mâini și picioare reci - cauze la femei

Femeile au fond psiho-emoțională mai puțin stabil, prin urmare, mai sensibile la tulburări nervoase, ale căror efecte - Chill organism.

Alte boli care pot cauza femeilor picioare reci, sunt definite ca:

 • diabet;
 • ateroscleroza;
 • boli vasculare periferice;
 • Fenomenul Raynaud.

Femeile care suferă de diabet zaharat, indicatori anormal de ridicate de zahăr din sânge și urină, care determină îngustarea arterelor si capilarelor, a afecta circulația sângelui. Pacientul poate fi conștient de tulburări endocrine disponibile, dar de multe ori nu este diagnosticată până la sondaj. Pe măsură ce boala progresează, și în absența unui tratament optim, sunt mâini și picioare reci - de motive pentru care femeile nu sunt foarte diferite de cele care cauzează răceala extremităților la bărbați.

Concomitent cu răcirea membrelor pot apărea și alte simptome, cum ar fi paloare, creșterea nejustificată a temperaturii globale a corpului, febră.

Ateroscleroza și boala vasculară periferică este cauzată de o creștere cronică a nivelului de colesterol din sânge, ceea ce duce la o îngustare a vaselor de sânge. Țesuturile lipsit de oxigen pentru a ajunge pe deplin prin circulația sângelui, deoarece este rupt ca urmare a blocării de către plăci aterosclerotice.

Ce se întâmplă dacă mâinile reci pentru acest motiv? Consultați un cardiolog pentru a revizui alimente, să ia medicamente care se va numi; nu neglija vizitele regulate la specialistul.

Fenomenul Raynaud este un fenomen caracterizat printr-o îngustare a vaselor mici de sânge, reducând astfel sensibilitatea răspunsului la nervi la efectele extremitati reci, reci ca brațe și picioare: cauze patologie, de asemenea, cunoscut sub numele de „mâini reci sindromul picioarelor“, se reduce la o predispoziție genetică. Este mai frecvent la femeile cu vârsta sub 40 de ani. Este important de remarcat faptul că încălcarea afectează în mod direct alimentarea normală cu sânge a țesuturilor în diferite părți ale corpului.

De ce mâinile sunt întotdeauna, mâinile și picioarele ce să facă frig rece

Femeile care suferă de sindromul Raynaud și sunt supuse efectelor negative ale temperaturilor scăzute, rețineți că o încălcare începe să iasă din modificările pielii mâinilor și picioarelor de culoare - ele devin tentă de alb sau albastru. Împreună cu decolorarea, degetele sunt extrem de dureroase.

Degeraturi - o stare critică, ceea ce duce la deteriorarea ireversibilă a vaselor de sânge, ceea ce duce la expunerea prelungita la tesut temperaturi scăzute.

mâini și picioare reci - cauze pentru bărbați

O serie de factori pot face mâinile și picioarele de sex masculin rece la atingere. Este important să se afle de ce mâinile sale sunt întotdeauna reci, și de a primi un tratament adecvat prin eliminarea patologiei de baza a corpului.

bolile endocrine se manifestă prin încălcarea termoreglare. Acest lucru este exprimat în cele ce urmează: pacientul se simte lent și slab, este apatic, somnoros, mâini și picioare reci simt, care te face să izoleze hainele lor, chiar și în timpul verii. încălcarea Deci, manifestă a glandei tiroide și activitatea sa funcțională slăbit, așa că vizita endocrinolog este crucială.

Alimentația proastă în cele din urmă provoacă anemie deficit de fier, și de congelare mâini - doar o parte a acestei stări patologice lent: dupa ce apar fisuri în colțurile gurii, slăbiciune, activitatea reluctanta, aspirația de a încălzi mâini și picioare reci: ce să facă în acest caz?

Confirmați ipoteza - permite detectarea test de sange de laborator boala, ceea ce a dus la o rată redusă va fi dezvăluit valorile hemoglobinei.

Normalizarea dieta, și furnizarea de numiri medic va obține complet scăpa de o răceală fixați brațelor și picioarelor, pentru a îmbunătăți indicatorii de sânge.

De ce mâinile sunt întotdeauna, mâinile și picioarele ce să facă frig rece

mâini și picioare reci - ce să fac?

Primul lucru care deranjeaza persoana care vrea sa normaliza starea de spirit - ce să facă în cazul în care mâinile reci? În primul rând, nu se auto-medicate, și să caute ajutor medical. Medicul va prescrie procedura de diagnosticare, care trece că, devine clar în ce zonă a corpului a avut loc încălcări.

În cazul în care condiția este permanentă, este posibil ca nevoia de a consulta un cardiolog, un endocrinolog, imunolog. Abordarea terapeutică este planificată, luând în considerare principalii factori din spatele semnul - acesta poate fi un hormon, de reglare a puterii, intarirea sistemului imunitar, terapie fizica.

Pe tot parcursul tratamentului, este important să se renunțe la fumat - nicotina vasoconstricție, și să acorde o atenție la activitatea fizică deoarece ajută la accelerarea circulației sângelui pe tot corpul.

De ce mâinile sunt întotdeauna, mâinile și picioarele ce să facă frig rece