De ce nasul rece la om - motivele pentru care el este rece

Motive pentru nas rece, la om se află în încălcarea procesului de termoreglare, care este controlat de hipotalamus. Senzație de rece constantă poate fi cauzată de o disfuncție a sistemelor cardiovasculare și endocrine. Încălcarea circulației sângelui periferic în organism duce inevitabil la creșterea numărului de schimburi de căldură cu mediul, care rezultă în țesuturi moi devin mai reci, iar persoana începe să se simtă disconfort.De ce nasul rece la om - motivele pentru care el este rece
Ca o regulă, nasul rece este rezultatul unui stil de viață sedentar și de stres scăzut. Violarea microcirculației sângelui în combinație cu surmenajului psiho-emoțională afectează în mod negativ procesele de termoreglare.

Cauza sensibilitate crescută la frig poate fi un dezechilibru hormonal, nivelul scăzut al hemoglobinei în sânge, boala Raynaud, fumatul, etc. Din articol, veți învăța despre cauzele sentimentelor de disconfort, probabilitatea de boală și consecințele de încălcare a termoreglare.

Despre termoreglare

De ce oamenii se simt căldura și frigul? Baza de căldură și frig senzația este un proces fiziologic de reglementare cunoscut. Că menține echilibrul termic normal cu mediul înconjurător și previne supraîncălzirea suprarăcirii și a corpului.

Temperatura corpului este reglată de către hipotalamus, care joacă un rol în calculatorul corpului uman-bord. ușoare modificări ale temperaturii în thermoreceptors mediu prins, care transmit semnale de la părțile corespunzătoare ale creierului. Dacă este necesar, instruiește hipotalamus pentru a mări sau a micșora transferul de căldură, în care temperatura corpului uman este menținută constantă - 36.4-36.7 ° C.

mecanisme de termoreglare Încălcare conduce la faptul că temperatura corpului începe să scadă. Este acest lucru, deoarece o persoană se simt rece mâini, picioare, nas, urechi, obraji, etc. Dacă timpul nu restabilește hipotalamus, atunci aceasta ar putea duce la pierderea de căldură critică, încetinirea catabolismul și, în consecință, moartea.

boli cardiovasculare

nasul rece este un semn alarmant, care, în 82% din cazuri indică defecțiuni ale sistemului cardiovascular. Cel mai adesea, aceeași problemă cu care se confruntă persoanele în vârstă, precum și fumători și nevroticul. Dacă o persoană este în mod constant sunt înghețarea membrelor și nasul, poate indica dezvoltarea diferitelor patologii, care vor fi discutate mai jos.

hipotensiune

Scăderea tensiunii arteriale apare cel mai adesea din cauza unor nereguli în activitatea mușchiului cardiac (miocard). hipotensiune arterială acută conduce foarte repede la schimbul de gaze afectata in tesuturi si hipoxie. Este cunoscut faptul că oxigenul este unul dintre catalizatorii proceselor metabolice în țesuturi. deficienta incetineste catabolism, în care o mare cantitate de căldură.Cu alte cuvinte, hipotensiune arterială previne reacțiile redox prin care temperatura corpului este menținută la un anumit nivel. Este mai scăzută concentrația de oxigen din tesuturi, cu atat mai persoana va simți nasul rece.

De ce nasul rece la om - motivele pentru care el este rece

Boala Raynaud

boala Raynaud - patologie vasospastice, care se caracterizează prin leziuni ale capilarelor superficiale. Un nas rece poate fi un vestitor al unei boli grave care afecteaza extremitatile superioare. Pacienții cu boala Raynaud se plâng de un sentiment de rece constantă în degete, senzație de amorțeală și intensificarea culorii pielii. Provoac boala poate dezvolta:

  • boli reumatice;
  • episoade frecvente de hipotermie;
  • surmenajului psiho-emoțională;
  • endocrine patologie.

inițierea intempestivă tratamentului bolilor plină cu tulburări metabolice la nivelul extremităților și necroza țesuturilor moi.

vasoneurosis

Dacă o persoană este nasul rece, poate indica dezvoltarea distoniei vasculare (VVD). tulburări vegetative în majoritatea cazurilor sunt secundare și nu pe fondul:

  • tulburări depresive;
  • boala hipertensivă;
  • tulburări endocrine;
    De ce nasul rece la om - motivele pentru care el este rece
  • boală coronariană.

In procesele anormale de obicei implicate structuri hipotalamus care sunt implicate în termoreglare. Bolile respiratorii care apar în fundalul RIR, preveni oxigenarea țesuturilor și, în consecință, a netezi fluxul reacțiilor catabolice. Reducerea cantității de căldură eliberată în timpul reacțiilor care conduc la o scădere a temperaturii corpului și, în consecință, apariția de disconfort la nivelul extremităților și nasului.

alte cauze

De ce să înghețe nasul în stradă? Problema de congelare nasului și a membrelor multe par nesemnificative sau chiar amuzant. De fapt, sentimentul de rece este întotdeauna asociat cu transfer de căldură prin încălcarea cu mediul, care de multe ori să însoțească boala destul de grave.

diabetul zaharat

Una dintre complicatiile diabetului zaharat este o încălcare a procesului de termoreglare. salturi constante ale nivelului de zahar din sange au un efect negativ asupra hipotalamusului și, astfel, echilibrul termic cu mediul înconjurător. Mai mult, în conformitate vasculare diabet scade semnificativ, ceea ce afectează în mod negativ circulația periferică.

senzație constantă de frig în combinație cu sete poate indica dezvoltarea diabetului zaharat.

Defecțiunile endocrină reacții biochimice lente în organism și substanțe procesul degradare mai complexe, ca urmare a care este eliberat de căldură. În acest sens, sensibilitate crescută la schimbările de temperatură.

disfuncţia tiroidiană

disfuncții tiroidiene (timusul) glanda afectează negativ metabolismul lipidelor, astfel încât mușchii sunt înlocuiți cu țesutul gras. Acest lucru atrage după sine termogeneza încălcare contractilă în care temperatura corpului crește datorită contracției fibrelor musculare. Reducerea hidrolizei ATP previne generarea de căldură și, ca urmare, restabilirea echilibrului temperaturii. Reducerea producției de căldură determină reducerea suprafeței diametrului interior al capilarelor, ceea ce duce la întreruperea fluxului sanguin în vârful nasului. Acesta este motivul pentru care în frig o persoana se simte inconfortabil și nu poate păstra cald mult timp, a intrat într-o cameră caldă.

concluzie

Sensibilitate crescută la rece poate fi un precursor al bolilor sistemice grave. Dacă o persoană este nasul rece, cel mai probabil, o consecință a perturbărilor în circulație periferică. Afectează circulația sângelui în vârful nasului și a membrelor sunt endocrine si bolile cardiovasculare, precum și stilul de viață nesănătos. Trebuie remarcat faptul că lipsa de activitate fizică și consumul de tutun afecteaza negativ elasticitatea capilarelor sanguine și, în consecință, rata fluxului sanguin în țesuturile moi.

studii medicale superioare, anestezist.