De ce nu se poate spune în avans cu privire la planurile lor - 5 zone

De ce nu se poate spune în avans cu privire la planurile lor - 5 zone

Pierde greutate. Invata limba engleza. Pornește în fiecare dimineață. De fiecare dată când ne-am stabilit un nou obiectiv personal, impartasim aceasta veste cu prietenii, părinții și colegii. Noi le spunem că vom face cutare. Sau fericit vă informez că au început deja să facă acest lucru.Apoi, în 95% din cazuri, se dovedește că nu este adus la început la sfârșit. De ce nu spune în avans cu privire la planurile lor? Și de ce sunt mai susceptibile de a atinge obiectivul, pe care nu le-am spus nimănui?

Un experiment interesant

profesor de psihologie german Peter Golvittser studiază acest fenomen de peste 15 ani. Odată, el a petrecut un experiment interesant. Într-un șoareci experimental Golvittser selectat un grup de elevi de Drept a Universității. Experimentul: Află dacă influența declarații publice cu privire la intențiile sale de a atinge obiectivele personale.

Pentru acest Golvittser declarații a făcut o listă ca: „Am de gând să ia cât mai mult posibil din învățământul juridic“, „am de gând să devină un avocat de succes,“ și așa mai departe. Fiecare declarație, elevii au fost rugați să evalueze pe o scală de la „Total de acord“ la „dezacord“.

Când elevii au trecut chestionarul, Petru Golvittser a constatat că majoritatea studenților au răspuns la întrebări și a semnat numele său. Unii nu completează chestionarul și păstrat intențiile lor secrete.

De ce nu se poate spune în avans cu privire la planurile lor - 5 zoneCei care au păstrat intențiile lor secrete ...

Studenții nu au știut că intențiile lor vor fi verificate în practică. Ei au predat profilurile lor și au uitat despre asta. Dar, cercetatori condus de Peter Golvittserom ceva să se gândească la ...

Psihologii au așteptat un timp și apoi a creat în mod artificial o situație pentru a testa respondenți „pentru lice“ :-) Ei au cerut studenților să-i ajute în proiect, care a necesitat analiza de douăzeci de cazuri penale. Studenții se spune că ei trebuie să lucreze la fel de greu, deoarece acestea pot. În același timp, toată lumea are dreptul de a „înscrie“ pe ajutorul și se lasă în orice moment.

Cazurile penale nu au fost ușor. Ei au cerut includerea creierului la maxim sale, si perseverenta. Rezultatele experimentale au fost amestecate. Oricine a anunțat public intențiile lor în chestionarul pentru viitor, „fuzionat“ cu munca. Ei au ferit de atingerea obiectivului. Aceasta este, în ciuda devoțiunea față de ideea unei cariere în drept!

Numai cei care și-au păstrat speranțele cu ei, ar putea face într-adevăr munca grea, și să urmeze.

De ce oamenii spun altora despre intențiile tale?

Golvittser consideră că acest lucru are de a face cu un sentiment de identitate și integritate. Noi toți vrem să fim oameni perfecți. Dar declarații despre intențiile noastre și munca grea grea, de multe ori, sunt act pur simbolic. Este doar ajutându-ne să câștige independența cu rolul său. De exemplu: „Eu sunt un avocat,“ „Sunt un scriitor“, „Sunt fotograf“, „Sunt un programator“.

Dar Petru insatiabila Golvittser realizat un alt experiment, în scopul de a verifica corectitudinea. Studenții sunt prezentate cinci fotografii ale Curții Supreme. Fotografii de dimensiuni diferite. De la foarte mici la foarte mari. Subiecții au fost rugați: „Cum te simți avocat rece acum?“

Subiecții au fost rugați să evalueze răceala lui și să răspundă la întrebarea prin selectarea uneia dintre cele cinci fotografii. Ce o fotografie mare pe care o alegeți, simt mai complet.

Nimeni nu a fost surprins când elevii, care au declarat anterior, scopul lor și au eșuat în practică, tind să favorizeze mai multe fotografii. Chiar și simpla afirmație a planului său de a deveni un avocat bun, pentru a face să se simtă ca și cum ar fi fost avocați buni. Acest lucru a crescut stima de sine, reducând în mod paradoxal capacitatea lor de a munci din greu. Ei au devenit legende în imaginația lor. O legendă a face munca nu cu mult praf și murdar.

Deci, spun mai puțin, dar mai mult de afaceri, ajungând în partea de sus!

Lipsește motivația? Vino pentru un webinar gratuit Yitzhak Pintosevicha „Act! 1 pas. " Ia un pas spre o schimbare mai bine!

Ești un expert sau doresc să devină una?

Cadou gratuit de la Yitzhak Pintosevicha - „Cum sa devii un expert și visele devin realitate!“