De ce nu tatuaj șterse

Deci, de ce tatuajul nu pierde culoare și contururi, în timp ce pielea este expusă la regenerarea constantă?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să înțeleagă că nu toate zona pielii „dezlipirea“, astfel încât în ​​mod regulat. Pielea constă din două straturi: un strat interior (cunoscut sub numele de derm) și stratul exterior (epiderma). Când oamenii spun că pielea este „regenerează în mod constant“, ei se vor referi aproape sigur la epidermă, sau mai degrabă, unul dintre straturile sale - stratul superior mort a stratului de piele sau un strat. Celulele sale moarte în mod regulat „dispar“, dar altele noi cresc în locul lor. Acest proces are loc cu ajutorul keratinocite, care sunt „pe viu“ în straturile inferioare ale epidermei. În aproximativ 2-4 săptămâni, celulele vor evolua treptat și de a face drumul lor spre partea de sus a epidermei, în cazul în care acestea mor și formează stratul cornos.Cu toate acestea, stratul interior al pielii, dermul, nu reia creșterea celulelor noi la aceeași rată ca și omologul său superior, din moment ce nu are nevoie - de efectele nocive ale mediului și protejează bacteriile, este epiderma. Cu toate că, în cazul unei deteriorări a pielii suficient de adânc, ceea ce poate afecta dermul, ea se poate restaura și acțiunile sale în cele din urmă duce la cicatrici sau cicatrici, în timp ce epiderm deteriorate urme de răni nu rămân deloc.

De ce nu tatuaj șterse


Acum ne întoarcem la răspunsul la întrebarea de ce tatuaje se estompeze sau pielea nu „vindecarea“ în sine de la o astfel de manipulare ostil? Răspunsul este simplu - un tatuaj, „live“ în stratul interior al pielii, nu în exterior.

Maestrul tatuaj prin injecții cu ace foarte rapide (50-150 bătăi pe secundă) prodyryavlivaya stratul exterior al pielii și face injectarea de cerneală în dermă cu fiecare puncție. În termen de 1-2 luni, pielea se reface încet și în ciuda unele pierderi inițiale de luminozitate și saturație a cernelii în procesul de vindecare, in cele din urma, cu grijă corespunzătoare păstrează cele mai multe dintre ele în stratul chiar sub limita dintre epiderm si derm. Aici, de regulă, cerneala rămâne pentru viață, presupunând că nici un prejudiciu grav la locul cu cifra.

Desigur, orice persoană care are un tatuaj timp de mai multe decenii, vă va spune că este un pic decolorat în comparație cu ceea ce a fost de la început. Dar de ce? Ca și în toate regulile, aceasta, de asemenea, există excepții. De exemplu, în cazul în care tatuajul este foarte mic în dimensiuni sau în cazul în care îngrijiți în mod necorespunzător pentru ea, adică, să luați o baie fierbinte, culori luminoase și linii clare pot să dispară rapid ca pielea de răniți din recenta cerneală poate cu ușurință „evadare“. Este de asemenea posibil, din moment ce timp de decenii pigmenții pot fi trase adânc în derm, ceea ce le-ar face mai putin vizibile pe suprafața pielii și se poate modifica ușor paleta de model de culoare. Acest lucru se întâmplă din diferite motive, inclusiv inflamații ale dermului.

De asemenea, în mod natural tatuaj dispare cu timpul din cauza razelor ultraviolete si pigment eficient de albire. Cu cât te cafenie, cu atât mai mult expunerea tatuaj expus. Deci, dacă te duci pentru a salva imagine maiou, apoi stoc pe protecție solară, rareori se spală în cada fierbinte cu un burete dur și detergenți „otrăvitoare“.