De ce opri zboară spre Lună

De ce opri zboară spre Lună
De ce opri zboară spre Lună

Cu toate acestea, la scurt timp după ce a suferit costuri financiare uriașe și Uniunea Sovietică și Statele Unite ale Americii a suspendat finanțarea cercetării spațiale. Acest lucru sa întâmplat fără nici o explicație pentru public, iar unii cetățeni se întreabă acum de ce opri zboară spre Lună? Principala încetarea stranietate în continuare de zbor a fost faptul că lansarea planificată a rachetei purtătoare „Saturn 5“ a fost anulat, în ciuda faptului că pentru misiunea planificată „Apollo 18“ al echipajului de primar și de rezervă a fost preparat. Lipsa unei explicații clare dă naștere la mai multe ipoteze, speculații și teorii, dintre care majoritatea nu au nici un motiv reale.teorii ale conspirației

Există trei teorii care fanii genului sci-fi explică de ce a opri zborurile spre Lună:

  1. Există o teorie pe care americanii nu au aterizat pe Lună. și toate anchetele au fost realizate într-un pavilion special pregătit la baza notorii 51 din Nevada - bazat pe această versiune a fost filmat thriller-ul SF „Capricorn-1» ( «Capricorn One»).
  2. Conform celei de a doua ipoteză, ultima misiune a programului a fost un zbor pe Lună în 1976, o expediție americano-sovietică comună la bordul „Apollo - 20“, care a inclus un cosmonaut Alexei Leonov - expediție a descoperit un satelit al planetei noastre prăbușit nava exotice la bord, care au fost găsite operare necunoscut principiu armă.
  3. A treia versiune spune că, la momentul celei de a doua misiune lunar pe „Apollo-2“ astronauți americani au văzut OZN-uri. care au arătat un interes inadecvat în nave spațiale terestre.

De ce opri zboară spre Lună


De ce opri zboară spre Lună

Dacă prima teorie - baza perfectă pentru îndepărtarea unui roman de mister, și poate fi discreditat complet șederea de șase ori de astronauți americani pe satelitul Pământului, a doua și a treia versiune într-o anumită măsură, să explice de ce opri zboară spre Lună pentru programul „Apollo“.

După incidentul Roswell, guvernul Statelor Unite de a clasifica orice informații despre contactele cu civilizațiile extraterestre și rezultatele altor culturi și tehnologii. Până în prezent, în ciuda expirării unui termen de prescripție de păstrare a secretului, multe materiale cu privire la presupusele contacte nu sunt deschise publicului larg. Cu toate acestea, în cazul în care în timpul unei lunare urme de expediție șederii străin au fost descoperite într-adevăr încetarea viitoare misiuni lunare și lichidare a programului lunar NASA (NASA) este de înțeles, dar nu răspunde la întrebarea de ce toate țările au oprit zboară pe Lună.

Motivul pentru refuzul programului lunar al Uniunii Sovietice

purtător de rachete „H-1“ a fost creat pentru punerea în aplicare a zborului pentru luna o echipa de oameni de știință și ingineri sub îndrumarea unui apologet pentru programele spațiale ale URSS, Academicianul Sergei Pavlovich Korolev ,. Cu toate acestea, după două accidente de la început și deja au avut loc americanii de aterizare pe Lună, în 1974, toate programele Uniunii Sovietice pentru un echipaj de zbor spre satelitul planetei noastre au fost recunoscute ca fiind irelevante și sa oprit, în ciuda costurilor financiare considerabile.

De ce opri zboară spre Lună
De ce opri zboară spre Lună

În ceea ce privește alte țări. În timpul cursei lunar care a avut loc în anii șaptezeci ai secolului trecut, nici una dintre țările, cu excepția Uniunii Sovietice și Statele Unite, nu a existat nici o capacitate financiară sau tehnologică pentru a pune în aplicare, deși minimă (câine rula în spațiu deschis), programul lunar. înapoiere tehnologică, lipsa de resurse au fost principalul motiv pentru care țara la acel moment a încetat să se pregătească misiuni pe Lună.

Explicația cea mai plauzibilă pentru terminarea programului lunar

zborurile de terminare a apelurilor către Lună de către astronauți din SUA este de înțeles. Ele sunt înainte de Uniunea Sovietică în cursa spațială, dovedindu-se astfel superioritatea lor economică și tehnologică. Zborul a continuat necesare costuri financiare considerabile și nu pot fi justificate.

De ce opri zboară spre Lună
De ce opri zboară spre Lună

Uniunea Sovietică, în imposibilitatea de a câștiga o prioritate și care au dificultăți financiare constante, a optat pentru satelit Earth Explorer mai puțin costisitoare, cu utilizarea stațiilor lunare automate, în special, prin livrarea la Luna „Lunokhod“.