De ce pasăre în mână - cea mai bună plăcintă în psihologia cer

De ce pasăre în mână - cea mai bună plăcintă în psihologia cer

Noi de multe ori ne promitem că, în viitor, ceva de făcut - începe să curgă dimineața, să renunțe la fumat, să ia pentru a învăța limbi străine ... Dar, în realitate, nu în grabă să pună în aplicare aceste planuri. De ce? Lucru este că de multe ori preferăm să satisfacă dorințele lor imediate, în loc de a face ceva care va aduce satisfacție în viitor, spun psihologii.Alte studii arată că preferințele noastre sunt adesea inconsecvente în timp. Deci, atunci când subiecții au fost întrebați ce ar prefera să mănânce într-o săptămână - un tort sau fructe, și mulți au răspuns că alege fructe. Dar când au fost oferite la o dată pentru a face o alegere între un măr și o bucată de tort de ciocolata, majoritatea a ales tort. Din acest motiv, la casă în supermarket sunt bomboane, nu un morcov, spune un specialist în psihologie comportamentală Catherine lăptari.

La sfârșitul anilor '60 - începutul anilor '70 ai secolului trecut, Walter Mischel si colegii sai de la Universitatea Stanford a efectuat un experiment cu copii de vârstă preșcolară. Ei au fost așezați la o masă pe care au fost expuse tratează: covrigi, prăjituri și bezele. Alege ar putea fi doar un singur lucru. În acest caz, copiii li sa spus că dacă așteptați câteva minute, puteți obține ambele tratează. O treime dintre copii nu a putut rezista și imediat luate pentru un tratament. Restul sa abținut și a luat o porțiune dublă.Cabluri și alte experimente psihologice. De exemplu, voluntarii oferit pentru a obține 100 $ sau 200 $ acum în câteva luni. Multe persoane aleg prima opțiune: cea mai bună pasăre în mână decât o macara pe cer.

Psihologii numesc acest fenomen „schimbarea preferințelor în favoarea acestui“. Suntem conștienți de faptul că salata de legume sanatoasa burger, și jur că de luni (sau anul viitor) va fi acolo pentru salata de seară. Dar, continuă să aibă cina hamburger, deoarece acestea sunt gustoase, hrănitoare, și este suficient pentru a incalzi ... Suntem de planificare pentru a organiza alergi dimineata, dar nu se poate, eventual, începe - prea leneș să te trezești devreme, unele cazuri, este necesar să se pregătească pentru ziua de lucru ...

Vrem să avem ceva azi și nu să aștepte până mâine. Și dacă acel „ceva“ este un termen destul de vag, de ce nu a fost încă-l abandoneze în favoarea „bancher“?

Pentru a obține într-adevăr rezultatele dorite, trebuie să învățăm cum să se ocupe în mod eficient cu această dependență, spun experți în psihologie. Deci, nu dau promisiuni goale pentru viitor și de a face planuri. Este mai bine să-și petreacă eforturile pe cazuri specifice, fără a întârzia punerea în aplicare a acestora până mai târziu.

Oamenii pot auzi vocile morților