De ce sarcina senzația de mâncărime abdomen, piept, spate sau picioare

Acasă / Sarcina / De ce femeile gravide mancarime burta, piept, picioare și spate și ce să facă

mâncărimi ale pielii în zona abdominală - una dintre cele mai frecvente fenomene pentru orice săptămână de sarcină. În unele cazuri, mâncărime este complet fenomen fiziologic normal, în altele - un semn alarmant de dezechilibru hormonal, colecistita, hepatita, sau alergii. Vom înțelege de ce zgâriat chiar burta in timpul sarcinii, ceea ce înseamnă acest lucru și cum să scape de mancarime.

De ce sarcina senzația de mâncărime abdomen, piept, spate sau picioareCauzele mâncărime

Pruritul poate începe să urmeze mama viitoare din primele etape ale sarcinii - primul trimestru - și să continue până la naștere. Ce factori sunt cauza mancarimii? La început să se ocupe cu motivele, apoi metode de rezolvare a problemelor.

întindere a pielii

Cele mai frecvente și cauza, cel mai probabil, mai ales în ultimele săptămâni. Cum sunt striații (vergeturi), stie aproape fiecare femeie dând naștere: este cicatrici rosii sau roz pe corpul său. Locul principal de localizare a extensiilor - partea inferioară a abdomenului. Ele sunt luminoase, dar, treptat, opărire culoare - un rezultat al capilare sparte.

Cele mai elastice femei ale pielii, cu atât mai mare probabilitatea de apariție a vergeturilor. Semnal de aspectul lor iminentă este tocmai mâncărime. Dacă rîia a apărut, urmată de întindere nu este urmată, indică o elasticitate ridicată a pielii.

modificări hormonale

Maternitatea, în general, și în special în timpul sarcinii este întotdeauna însoțită de o explozie hormonală, care poate provoca mâncărime, nu numai în zona abdominală, dar, de asemenea, pe picioare, piept, spate și alte părți ale corpului. Această caracteristică a fost observat mult timp în urmă, de ce semnul și numele naționale a început să se scarpine stomacul lui cu unul dintre semnele de sarcină.

Alergia și dermatoză

protecția imună în timpul sarcinii și după naștere, de regulă, este atenuat, ceea ce face ca o femeie sensibile la chiar, ceea ce a concepe un copil a avut imunitate. Caracteristica de alergie - mâncărime pe tot corpul, inclusiv piept, spate, picioare si brate.

O trăsătură caracteristică a dermatoze - apariția în plus față de mai multe mâncărimi și erupții cutanate. Motivele pot face o boala deficienta, boala virala in familie, scabia, caldura înțepător si alergii.

Boli ale ficatului, vezica biliară și rinichi

În cazul în care nu se observă burta puternic senzația de mâncărime în timpul sarcinii, dar vergeturile, reacții alergice și dermatoze, poate exista o boala periculoasa: colestază, colecistită, pancreatită, hepatită, și preeclampsie. Mâncărime cauzată de ele sunt, de obicei observate deja la 38 sau 39 de săptămâni.

Dacă mâncărimi ale pielii, de asemenea, începe spate, picioare, brațe și piept (și seara și fără disconfort merge în ardere) - acesta este un semn sigur al bolii hepatice.

Pruritul în picioare și mâini - o caracteristică tipică a colestază. campanie de rafturi la medic poate avea ca rezultat deteriorarea foarte gravă a stării de sănătate a copilului (inclusiv deces). În astfel de cazuri, medicii iau de obicei o decizie cu privire la nastere prematura.

Cum sa scapi de problema

Când burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii, nu se poate deduce neglijent pe intinderea pielii, deoarece numai un medic poate identifica cauza exacta a mancarimii. Pentru a face acest lucru, face teste de sânge: biochimie, bilirubinei, AST și nivelurile ALT.

În cazul în care testele nu sunt revelate orice abateri, trebuie avut grijă de absența contactului cu alergeni și cel puțin până la livrare să adopte câteva reguli simple: • minimiza utilizarea produselor cosmetice după concepție;
 • să refuze de îmbrăcăminte țesături nenatural;
 • verificați dacă detergentul nu conține fosfați;
 • abandoneze temporar produse exotice.

Dacă sfaturile de mai sus nu ajută, puteți vorbi despre mâncărime fiziologică normală cauzate de vergeturi. Din fericire, în scopul de a elimina vergeturile sau de a le preveni, a dezvoltat o varietate de metode. Printre acestea:

 1. Măsuri preventive înainte de începerea sarcinii: exercițiu pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii și utilizarea de creme pentru vergeturi, chiar și în absența acestuia.
 2. Ingrijirea adecvata a pielii dupa debutul sarcinii: masaj (combinat cu frecare mijloace împotriva vergeturilor), și să ia un duș de contrast.
 3. Alimentația corectă: o cantitate suficienta de proteine ​​in dieta (foarte important pentru sinteza de colagen cu elastina), cel puțin 2 litri de apă pe zi (pielea deshidratata este mai puțin elastică), vitamine si minerale suplimente pentru femeile gravide - tot ceea ce susține pielea din interior.
 4. Purtarea bandaje speciale si sutiene care susțin piept și abdomen (în cazul în care inflamat bandajele sub burta de sprijin sunt contraindicate).
 5. Utilizarea populare și specializate instrumente: uleiuri, creme și unguente împotriva vergeturilor.

Ultimul punct în virtutea volumizat sale necesită o analiză separată.

Eliminarea mâncărime de vergeturi cu ajutorul produselor cosmetice tradiționale și specializate

Dacă burta senzația de mâncărime în timpul sarcinii, medicina tradițională poate oferi o varietate de uleiuri și creme cu ierburi. După utilizarea lor regulate pielea devine elastică, în același timp, a scăpa de uscăciune. Cele mai bune rezultate pot fi obținute în cazul în care utilizarea mijloacelor de vergeturi într-un stadiu incipient al sarcinii - înainte de apariția vergeturilor.

De ce sarcina senzația de mâncărime abdomen, piept, spate sau picioare

Foarte bine sa stabilit în lupta împotriva vergeturilor de ulei de măsline, ceea ce contribuie la abundența în ea antioxidanți și vitamina E. Este necesar să se freca de două ori pe zi. Dintre uleiurile mai exotice și uleiurile uzate:

Semnificative rețete populare negative - după petrol rămân pete pe îmbrăcăminte și lenjerie de pat.

Acest neajuns private complexe cosmetice speciale absorbi cât mai repede creme și unguente concepute special pentru cazurile în care puternic scrijelite vergeturi pe abdomen. Compoziția lor pot include:

 • Uleiul de avocado - accelerează sinteza proteinelor și diviziunea celulară, elimină semne de roșeață întindere;
 • Uleiul de jojoba - stimulează producerea de colagen și elastină, se luptă cu o erupție cutanată;
 • ulei de trandafir - începe un proces de regenerare celulară;
 • ulei de migdale - elimina cicatrice;
 • Oxid de zinc - oxigeneaza pielea.

Avantajele de produse cosmetice profesionale:

 • după utilizare, nu lăsa urme pe materialul textil;
 • Acesta funcționează mult mai rapid decât popular (durata tratamentului - 3-5 săptămâni);
 • total non-alergic - nu provoacă erupții cutanate și roșeață pe corp.

Pruritul pe abdomen poate fi considerat un fenomen normal cauzate de schimbarile hormonale sau lipsa de elasticitate a pielii. Pruritul devine un semn de boală de rinichi, ficat sau vezica biliară, în cazul în care ultima săptămână de sarcină este distribuit pe tot corpul - pe piept, spate, picioare și brațe, și un semn sigur al unei alergii și dermatoze - o erupție cutanată. Pentru a se proteja de aceleași vergeturile ajuta cu succes sarcina de planificare corecta, de îngrijire a pielii, alimente sănătoase, bandaje și speciale produse cosmetice - uleiuri și unguente.

 • De ce sarcina senzația de mâncărime abdomen, piept, spate sau picioare
  Întregul adevăr despre colostru în timpul sarcinii: de ce nu se stoarce pe ce termen apare și mai mult.
 • De ce sarcina senzația de mâncărime abdomen, piept, spate sau picioare
  La ce stadiu al sarcinii este umflat sânii?
 • De ce sarcina senzația de mâncărime abdomen, piept, spate sau picioare
  Pot să alăpteze în timpul sarcinii: reguli și contraindicații Alaptatul
 • De ce sarcina senzația de mâncărime abdomen, piept, spate sau picioare
  Ce se întâmplă dacă au existat bannere pe piept in timpul sarcinii?