De ce sughiț nou-născuți cauze de asistență și îngrijire a copilului pentru copii

sughiț ce nou-născuți? Deci, întrebarea este ridicată de mulți părinți tineri. Este cunoscut faptul că, pentru prima dată în acest fenomen enervant participă la copil încă în uter. Motivul pentru începutul sughiț, medicii încă nu au dat seama. Unii îl consideră ca o „repetiție“ a inghitire reflex, altii spun asa ca Prichindelul să învețe să respire. Dar expertii stiu exact ce provoaca suspine convulsiv la sugari în primele luni de viață.De ce sughiț nou-născuți cauze de asistență și îngrijire a copilului pentru copii

În cazul în care sunt „Iki“?
Între piept și abdomen al nou-născutului este principalul mușchi respirator - diafragma. cauza reduceri drastice trântite sale glotei, și în care sunt caracteristice „ikayuschie“ sunete.

Din punct de vedere medical, sughiț - este nimeni altul decât tulburare respiratorie. Intervalul de timp între un spasm al mușchilor respiratori și sunetul unui nou-născut la doar 35 miimi de secundă. În această perioadă scurtă de timp, până când sughițuri copil, el nu a fost respira.

contracții reflexe ale diafragmei provoacă înțepenirea nervului vag, care trece în imediata apropiere a esofagului. De fapt, sughiț folosit la mecanismul de protecție copil prin care stors nervii sunt eliberate.

sughiț episodic apare ca răspuns la stimuli externi, și durează câteva minute - maxim de ore. Aceasta poate provoca:
 • supraalimentarea
 • ingestia de masă pripite,
 • hipotermie,
 • iritabilitate,
 • flatulență,
 • sete.

Acest necaz poate fi ușor eliminate, și nu ar trebui să provoace îngrijorare în rândul părinților. Alegerea metodei de a face cu sughițuri va depinde de cauza, a cauzat.

Motivul 1: supraalimentare.
Cantități mari de produse alimentare cauza hiperextensie a peretelui stomacului, care pune presiune pe diafragma si irita nervii. impulsuri de trimitere recente la creier, ceea ce duce la dezvoltarea unui reflex protector - sughiț. Un copil poate începe sughițare încă în procesul de hrănire, sau imediat după finalizarea acesteia.

Ce să faci: ia nou-născut în brațe, dându-i o poziție verticală. Stroking copilul pe spate, mergi cu el în jurul camerei, până când sughițuri nu se opresc.

Motivul 2: ingestia rapidă a alimentelor.
Împreună cu copii laptele mamei sale înghit de multe ori de aer. În astfel de cazuri, un sughiț are loc după o masă, atunci când poziția corpului copilului se schimbă, iar bula de aer care rezultă în stomac presează asupra mușchilor respiratori. Pat va sughiț până atunci, până când aerul iese din canalul alimentar.Ce să faci: ridica o „coloana“ copil și așteptați până când srygnet. După sunete râgâielii convulsive trebuie să înceteze. Dacă sughiț miez și apoi dau un 2-3 linguri de ape calde.

Motivul 3: hipotermie.
Hipotermia apare atunci cand organismul nou-născut pierde căldura mai repede decât se poate face pentru deficitul. Astfel de situații apar în timpul plimbări lungi în vânt rece, cu transpirație sau, rareori, schimbarea scutecelor umede. Sughitul în firimituri nu se oprește până când termoreglarea nu revine la normal. Pentru a determina că copilul este rece, poate el zvâcni bărbia, nasul și picioarele reci.

Ce trebuie să faceți: Dacă doriți, schimbați scutece nou-născuți și haine ude umed. Schimba hainele copilul în haine calde și o folie de pătură.

Motivul 4: iritabilitate.
copiii impresionabili, de multe ori încep să sughiț ca răspuns la experiențele nervoase. Poate provoca probleme absența prelungită a mamelor, zgomote puternice, vizite străini.

Ce să faci: ia nou-născut în brațe și ia atenția la conversație, sau o jucărie. Puteți Popo copii apele calde. Cu crize regulate de sughiț nu este de prisos pentru a arăta neurologul firimituri.

Motivul 5: balonare.
flatulență, gazele evacuate pererastyagivayut bucle intestinale. Ele sunt în creștere în sus, irita nervul frenic. Balonarea este insotita de anxietate nou-născut. sughiț limitate, plânge, comprima came, strecurat.

Ce să faci: Pat copil burtă sensul acelor de ceasornic sau să ia copilul în brațe și atașați la burtica scutec cald. Cu colici frecvente și sughiț consultati medicul pediatru. Se recomandă primirea de medicamente adecvate.

Motivul 6: sete.
Cel mai adesea chinuit de sete sugari de hrănire artificială. Comparativ cu amestecuri de substanțe nutritive din lapte matern care conțin o cantitate mai mare de proteine, care crește nevoia corpului copilului într-un lichid. Hiccup-sticle-copii începe după 10-30 de minute după hrănire.

Ce trebuie să faceți: pentru a calma sughiț, da copilului tau un pic fiert niște apă.

Când trebuie să fie păzită?
Părinții au devenit suspecte în cazul în care au nevoie de un sughiț nou-născuți pentru mai multe zile sau atacuri de intruziune apar de mai multe ori pe zi. Aceste condiții pot indica dezvoltarea unui copil al anumitor boli:
 • infestări parazitare,
 • giardioza,
 • diabet zaharat,
 • uremie,
 • meningita etc.

Pentru a stabili cauza exactă a Icahn permite examinarea de către un specialist. Cea mai bună metodă de luptă - prevenire.
Evitați sughiț în copil se vor respecta următoarele măsuri preventive:
 • În cazul în care cele mai multe dintre sughițuri nou-născuți după hrănire, pentru a regla dieta firimituri. Să nu supraalimenta copil, aplica-l la piept mai des - se va manca portii mici. In timpul hranirii menține nou-născut într-o stare de semi.
 • Eliminarea din alimentele dieta care pot declanșa flatulență în copil. De obicei copiii sughit, dacă sunt prezente în componentele laptelui de leguminoase mamei, varza, citrice.
 • Fiți atenți la modul în care miezul este aplicat pe piept. gura nou-născutului ar trebui să se potrivească perfect la sân, astfel încât să nu înghită aer.
 • Dacă nou-născutului este alimentati cu biberonul, verificați sticlele. Sughitul poate provoca gaura inutil de mare în mamelonului.
 • Uzura temperatură respectiv ambiant nou-născut. Foarte des, copilul sughiț când a înghețat.
 • Copiii sticla-pentru a preveni sughiț după fiecare masă trebuie să primească o sticlă de apă.
 • Dacă sughiț frecvente în cauza stres emoțional copilului, încearcă să-l protejeze de anxietate inutile. De multe ori iesi la o plimbare, setați somnul corect pentru sugari.