De ce unele sunt reci, iar celălalt este în mod constant fierbinte

In mod normal, temperatura corpului nostru este menținută la 36-37 grade, ușor oscilatorie pe tot parcursul zilei. Această temperatură constantă este asigurată prin echilibrarea mecanismelor de producere a căldurii și de transfer de căldură, dezvoltat de corpul nostru.De ce unele sunt reci, iar celălalt este în mod constant fierbinte

Datorită mecanismelor coordonate de termoreglare de lucru prevăzute mai sus, temperatura corpului independența față de fluctuațiile de temperatura mediului ambiant, care este diferența noastră de la animalele cu sânge rece.

Corpul nostru petrece 75% din energia generată pentru a menține o temperatură a corpului stabil, indiferent de condițiile meteorologice

S-ar părea că, dacă constanța noastră temperatura corpului este asigurată aceeași pentru toate mecanismele de termoreglare, de ce avem percepții diferite aceeași temperatură ambiantă? Mai multe motive pentru acest lucru, așa că hai să se ocupe în ordine.

Femeile congela rapid

De ce unele sunt reci, iar celălalt este în mod constant fierbinte

Temperatura corpului femeilor ha 0, 4 grade mai mare decât cea a bărbaților, și picioare și mâini - 2,8 grade mai rece

Pe lângă absorbția de căldură la femei depinde de ciclul menstrual, în funcție de stadiul de temperatură viscerelor poate fluctua în termen de un grad. Deci, dacă sunteți în mod constant luptă cu jumatatea lui de dreptul de a dormi sub plapuma, amintiți-vă că omul este foarte cald. Barbatii, de asemenea, nu ar trebui să fie surprins de faptul că în căldură în frumoasa tactil jumatati de mână ca doi „turturi.“

sarcină

De ce unele sunt reci, iar celălalt este în mod constant fierbinte

Foarte des femeile gravide se plâng că au în mod constant fierbinte. Acest fenomen este unul standarde și hormon legate de locul de muncă, cum ar fi progesteron. Rolul acestui hormon este de a pregăti și de sprijin pentru a avea copii. In mod specific, progesteron este responsabil pentru îmbunătățirea sebum, creșterea tensiunii arteriale, inhibarea contracțiilor uterine ale mușchilor, etc.

În general vorbind, rolul acestui hormon este de a crea toate condițiile necesare pentru dezvoltarea normală a fătului, inclusiv condițiile de temperatură. Acesta este motivul pentru care mama expectativă este o schimbare de termoreglare, caracterizat printr-o predominanță a proceselor de căldură ale proceselor de transfer de căldură.

probleme cu glanda tiroida

De ce unele sunt reci, iar celălalt este în mod constant fierbinte

Anomaliile tiroida pot face ca „Merzlyakov“ și „sufocant“ tip. Acest lucru se datorează cantitatea produsă de un hormon numit glanda tiroxina și triiodotironina. Ele sunt responsabile pentru producerea de energie în corpul nostru (descompunerea glicogenului, creșterea glicemiei, descompunerea grăsimilor, etc.).Hipotiroidismul este, de asemenea, caracterizat prin uscăciunea pielii, unghiilor decojire, sfărâmicios și căderea părului, umflarea feței, slăbiciune și oboseală constantă

Atunci când există o lipsă a acestor hormoni scad metabolismul și reducerea cantității de energie produsă de organism, 75% din care, după cum știm, organismul nostru petrece pentru a menține o temperatură stabilă. deficit de energie duce la o scădere a temperaturii corpului, și ca o consecință, la o chilliness constantă și intoleranță la frig. În cercurile medicale, scăderea hormonului tiroidian este numit hipotiroidism.

In caz contrar, atunci când există un nivel de creștere a hormonilor tiroidieni - hipertiroidism, o persoană îngrijorat de transpirație excesivă și intoleranță la căldură. O astfel de persoană este întotdeauna înfundat și cald, pulsul rapid, pot exista probleme cu ritmul cardiac. În ciuda oameni normali sau chiar creșterea poftei de mâncare cu hipertiroidism se pierde rapid in greutate, si iritabilitate si nervozitate sa provoacă o mulțime de anxietate altora.

Anomaliile în sistemul nervos autonom

De ce unele sunt reci, iar celălalt este în mod constant fierbinte

Defecțiunile acestui sistem poate duce, de asemenea, atât sensibilitate crescută la frig și la căldură. Natura absorbției de căldură încălcării depinde de influența oricărei a sistemului nervos autonom predomină asupra corpului - simpatic și parasimpatic. În primul caz (sympathicotonia) apare palpitații, creșterea tensiunii arteriale, apariția de febră, extremități reci, paloare, etc.

În al doilea caz (vagotoniei) observat puls lent, transpirație crescută, scăderea tensiunii arteriale, senzație de căldură în cap și față, slăbiciune, greutate în cap, sufocare, etc. Aceste efecte pot fi permanente, sistemice, locale sau sporadice. Foarte des, pot exista tulburări amestecate cu o combinatie de simptome care sunt tipice pentru fiecare caz în parte, sau manifestarea lor alternativă.

lui Raynaud și sclerodermia

De ce unele sunt reci, iar celălalt este în mod constant fierbinte

Boala Raynaud afecteaza adesea femeile într-o vârstă foarte tânără - 20-40 ani și prezintă un spasm ascuțit de nave, de obicei, a extremităților superioare. spasm clinic manifestă un sentiment de amorțeală și rece la nivelul degetelor, paloare și cianoză lor, durere severă.

La rândul său, boala Raynaud poate fi doar simptom sistemic periculos al bolii afecteaza vasele de sange mici numite sclerodermia. Apariția acestei boli într-o anumită măsură, asociată cu o predispoziție genetică, dar instigatorii apariției sale sunt hipotermie și infecția sistemului nervos.

Diagnosticarea cauza încălcări ale absorbției căldurii

Pentru a înțelege cauzele Chill permanente sau, dimpotrivă, un sentiment de apropiere, ar trebui să fie supuse unor teste de diagnostic. Printre acestea:

  • hemograma completa;
  • un test de sange pentru hormoni tiroidieni;
  • Electrocardiograma (ECG);
  • Ultrasunete a inimii (ecocardiografie);
  • navele americane ale membrului superior / inferior.

Cum să se ocupe cu sensibilitate la frig / căldură?

În cazul în care toate testele sunt normale, pentru a face față cu intoleranță la frig sau de căldură ar trebui să fie pe cont propriu.

În primul caz, ar trebui să acorde o atenție la duș de contrast. El nu se va îmbunătăți numai termoreglare în organism, dar, de asemenea, să consolideze sistemul imunitar, astfel încât veți fi mai puțin probabil să se confrunte cu frigul. De asemenea, în scopul de a îmbunătăți termoreglarea va fi util să meargă desculț prin apartament / cabana.

Pentru a depăși rece în picioare este foarte bun masaj la picioare manual sau cu ajutorul unei perii uscate. Această procedură simplă va crește fluxul de sânge la nivelul extremităților și atenua senzatia de frig.

În al doilea caz, toate eforturile trebuie îndreptate la îmbunătățirea proceselor de transfer de căldură. Purtati culori deschise din țesături naturale, care sunt bine trec aerul care este necesar pentru evaporarea normală și contactul cu aerul. Înlocuiți așternut pe mătase, deoarece este tesatura cel mai respirabil, care are de asemenea proprietăți hipoalergenice.

Ajuta DOC.ua: Faceți o programare pentru a vedea un medic, terapeut aici.