De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)

Pardoseli este destul de popular. Acest material este de multe ori decora podelele în baie, toaletă sau alte spațiilor comerciale (de exemplu, cazan). De stabilire a gresie cu propriile lor mâini - un proces destul de consumatoare de timp. Este nevoie de îngrijire și acuratețe. Dar cum se face acest lucru, vom descrie în acest articol.lucrările pregătitoare

Lucrările la stabilire țiglă nevoie de formare. Primul lucru pe care trebuie să stoc pe instrumentul necesar. Veți avea nevoie de:

  • mistria, spatula si lat;
  • nivel de construcție și un conducător;
  • marcator sau creion;
  • placi de ceramica;
  • ciocan (simplu și cauciuc), clești sau un burghiu ciocan;
  • cruci din material plastic pentru umplerea rosturilor;
  • grund. mortar, masă adezivă;
  • placi ceramice.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Cum se calculează numărul de dale

Pentru a calcula numărul necesar de dale, este necesar să se recurgă la matematică simplă. Cunoașterea zona a camerei, împărți prin zona unei plăci ceramice. Acesta ar trebui să ia în considerare lățimea rosturilor de 2-5 mm. Ca rezultat, veți obține cantitatea necesară de material. Pentru a adăuga această valoare de 10-15%. Este nevoie de această rezervă, gresie în timpul funcționării se poate fisura, sau incorect taie o bucată.

Nu stoc o necesitate. Faptul că culorile țiglă pot varia chiar și în cadrul aceluiași partid. Prin urmare, dacă nu aveți doar un singur pătrat, găsi colorarea dreapta va fi foarte dificil.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
pregătire a suprafeței necesară

Acum trebuie să se pregătească suprafața. Eliminați toate articolele din camera (mobilier, instalații sanitare, etc.). Dacă podeaua a fost o țiglă veche, aveți nevoie pentru a scăpa de ea. De asemenea, trebuie să faci cu masa de adeziv vechi. Acest lucru vă va ajuta să pumn cu o duză specială în formă de lamă sau o daltă cu un ciocan.

Atunci când se efectuează dezmembrarea, nu uita de propria lor siguranță. Purtați ochelari de protecție, mască și mănuși de pe mâinile sale trage.

Următorul pas va fi de curățare întreaga suprafață. Îndepărtați resturile mari și mici, praful de măturat și nisip (sau aspiratorului). Apoi se procedează la baza de aliniere. În cazul în care, ca urmare a dezmembrării obține mai multe depresiuni sau umflături, alinierea trebuie să înceapă cu ei. Convexitate alunecarea o daltă și jgheaburi sunt sigilate mortar de ciment-nisip. Apoi a pus pe podeaua de beton de ciment și nisip și a făcut alinierea ei. La fiecare etapă a verifica planeitate prin nivel. Prezența neuniformitate în intervalul de la 0,5 până la 1 cm.

În cazul în care camera cu podele din lemn, alinierea tehnologiei este diferit. Primul lucru pe care placa trebuie să fie impregnat cu o vopsea specială, pe bază de ulei. Atunci când suprafața este uscată, stratul de impermeabilizare este pus. Apoi, la o înălțime de 4-5 cm, este montat grila de armare (puteți folosi unghiile nu este pe deplin înfipt în podea). Și numai după aceea întreaga zonă este umplută cu amestecul de nivelare (nisip și mortar de ciment).

In camere cu podele din lemn pot fi folosite ca placaj gros de substrat (grosime nu mai mică de 12 mm). Dar foile trebuie să fie pus pe suprafață, fără neregularități semnificative. În caz contrar, greutatea masei adeziv și placaj poate îndoi și rupte.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Schema de stabilire pe placaj

să efectueze marcajul

De stabilire a placi ceramice pe podea începe cu marcajul. Primul lucru pe care (mai ales dacă efectuați instalarea pentru prima dată) pentru a face un calcul uscat. Tile pus în loc fără masă adeziv. Deci, puteți toate count (în cazul în care va trebui să taie, în cazul în care se formează unghiurile complexe, etc.). În cazul în care aspectul nu uita despre viitoarele cusături între dale.

Există două modalități de bază pentru placi de aspect.De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Unghiul Schema de stilizare

Cel mai simplu - începe cu un colț îndepărtat al camerei. Această metodă este considerată a fi cel mai rapid. Deci, stiva toate faianțari novice, sau dacă trebuie să lucreze în camere înguste mici sau camere cu geometrie complexă.

A doua metodă este mai complicată - de stabilire pe mijlocul camerei în lateral. Deoarece Țiglele sunt stabilite în spații mari și vacante. În acest caz, camera este împărțit în patru părți egale. Prima linie este trasată din mijlocul unui perete la altul, a doua sondă în mijloc, perpendicular pe primul. Pozarea începe din orice unghi format la centrul camerei. În acest caz, va trebui să taie dale în jurul camerei. Când se folosește această metodă un model mai atractiv stil format.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Schema de stivuire de centru

Puteți alege, de asemenea, direcția de stabilire a dale. Acesta poate fi pus pe diagonală sau obișnuit mod direct. Primul are un aspect mult mai plăcut, dar pentru a crea este necesar să aibă experiență în lucrări similare. De aceea, cea de a doua metodă de stabilire este mult mai frecvente.

Indiferent de metoda utilizați, taie dala aveți în continuare. Este important să ne amintim o recomandare. Încercați să nu taie fâșii prea înguste, ei vor arata rau. Țiglei totală trebuie să fie de cel puțin 20 la sută din suprafața. De asemenea, asigurați-vă că porțiunea cea mai vizibilă a fost făcută din dale întregi.

tiling

Acum vom înțelege în detaliu modul în care să se stabilească gresie. Primul pas se pregătește adezivul. Dacă ați achiziționat o masă de-a gata, apoi citiți cu atenție aceste instrucțiuni. Daca ti-a placut adezivul uscat, acesta trebuie să fie diluat cu apă (de asemenea, în conformitate cu recomandările producătorului).

Deoarece procesul de placare este destul de lungă, este necesar să se planteze o mulțime de adeziv în porțiuni mici. În caz contrar, se usca și de a crește costurile financiare.

Lucrările sunt efectuate pe piață. Cu alte cuvinte, porțiunile sunt marcate în zona metru pătrat și această porțiune este masa adezivă pregătită. După ce a terminat o secțiune, du-te la următorul.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Întreaga zonă este amorsat

În primul rând, aveți nevoie pentru a acoperi întreaga suprafață a grundului. Acest lucru va preveni formarea de mucegai și de a face suprafața mai potrivite pentru legături de înaltă calitate. În funcție de nivelul de umiditate in camera face un grund de la unul până la trei treceri. Numai după ce este complet uscat, puteți începe de stabilire gresie.

Suprafață ușor umezită și un strat de masă adezivă este aplicată pe acesta. Când adezivul cu spatula dintata nivelat. În același timp grijă trebuie să fie luate astfel încât să nu goluri sau pungi de aer.

Pe partea din spate a plăcii ca un strat de adeziv. Acest lucru se face prin intermediul aceleiași spatulei. Un strat subțire este necesar pentru a acoperi întreaga suprafață. Apoi țiglă flips și se încadrează perfect în loc. Astfel, este necesar să apăsați în mod uniform pe întreaga suprafață.

Placi de nivelat printr-o mișcare ușoară dintr-o parte în alta. Bemolizare orizontală verificată cu un nivel de spirit sau prin utilizarea unui simplu fir întins. În cazul în care țiglele situat sub nivelul dorit, apoi se adaugă o masă cleios puțin, dacă este mai mare, excesul de adeziv este îndepărtat.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Dale stivuite și presate

Pentru a alinia gresie pe planul cu ajutorul unui ciocan de cauciuc. Cu acesta, șocurile sunt aplicate îngrijite. Deci, vă puteți pododvigat țiglă în poziție.

Între dale ar trebui să fie lăsat decalaj plat. Precizia sa este realizată prin utilizarea cruci speciale de plastic. Ele sunt plasate în cusătură rezultată. În cazul în care gresie sunt aliniate pe o cruce, diferența se dovedește netedă și îngrijite. O astfel de sutura (2-5 mm în lățime) necesară pentru a nu acoperi intumescent.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Lângă pereții au nevoie de tăiere

Lângă pereții trebuie să taie dale. Acest lucru se face prin placi de ceramica. Cu atenție linia de linie se realizează, și apoi doar rupe în două plăci. Dar ar trebui să se facă cu precauție.

Etapa finală

În timpul funcționării, trebuie să fie curățate periodic cu o cârpă deja făcut zidărie de teren. Este necesar să se șteargă resturile masei adezive la solidificarea. După introducerea toate pardoseala nu se poate merge pe ea pentru cel puțin două zile.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
placi Grout

După întărirea adezivului poate începe să chituire. În acest scop, un chit special rezistent la apă. Acest lucru poate fi realizat cu o spatulă de cauciuc. Dar, mai întâi trebuie să curățați articulațiile de moloz și praf.

După toate cusăturile suprascrise, aveți nevoie de o cârpă pentru a curăța întregul etaj de moloz. Apoi, chitul dat zile să se usuce și sunteți gata să ude de curățare.

De stabilire a gresie cu mâinile lor - cum de a pune gresie pe podea (foto)
Combinația de pozare paralele și diagonale