De stabilire gresie cu ghidul lor mâini și video

De stabilire gresie cu ghidul lor mâini și video

Am pus gresie într-o cameră cu un marcaj

Prea mulți apreciază țiglă este pentru durabilitate și rezistență la umezeală, rezistență la deteriorări mecanice (zgârieturi și șocuri de severitate moderată), expunerea la UV. Poate că este motivul pentru fiecare al doilea proprietar al proprietății sale are tendința gresie camerele lor - chiar dacă el este un începător în această afacere. Cu toate acestea, nici măcar o știe în special modul de a lipi țiglă, și începătorii pot pune-l pe podea - cu respectarea tuturor regulilor nescrise de stivuire tehnologie, desigur.E timpul să lucreze: o pereche de week-end

Instrumente și materiale:

 • placi de ceramica;
 • lipici
 • mortar pentru rosturi;
 • nivel;
 • mănuși de protecție;
 • creion;
 • Ruleta, cablu;
 • spatulă / cauciuc racleta;
 • "Tic" -razdeliteli;
 • burete, cârpă, o găleată, o bucată de furtun;
 • undercoat

Sfat! Atunci când cumpără gresie, mai bine să ia cu un stoc - astfel încât să puteți evita „chinul“ de aceeași culoare de gresie lipsă.

De stabilire gresie cu ghidul lor mâini și video

În procesul de stabilire trebuie să fie atent vymeryat înălțimea nivelului de suprafață a clădirii

De obicei, nuantele pot varia chiar și într-o singură colecție (de exemplu, aceleași gresie granit poate avea un model cu textură diferită și nuanța, respectiv). De obicei, constructorii rupt cu zece la sută pe dale deja calculate necesare pentru instalare.

Ceea ce urmează este un ghid pas cu pas pe țiglă modul de a stabilit în mod corect în „acasă“.

Pregătirea terenului. Desigur, suprafața trebuie să fie uscată, netedă, nivelat. Pentru clădiri cu o podea de lemn este necesar să se utilizeze un substrat de placaj (grosime foaie de placaj ar trebui să fie mai mică de 12 mm). Dar, în casele cu substrat de beton ca substrat poate servi ca material de impermeabilizare - de obicei, un film convențional de polietilenă groasă.

Și un alt lucru: alinierea podeaua de beton nu a fost anulat - astfel încât suprafața va trebui să șlefuite cu atenție sau re-chituire (vinde acum o varietate de amestec de beton de auto-nivelare doar pentru o astfel de construcție „are nevoie“). În timp ce podeaua se usucă, după lucrările de pregătire se poate trece la pasul următor.

Planificate viitoare locație și de stabilire gresie. Există o nuanță de a planifica corect locația fiecărui individ luat dale - procesul va fi mult mai ușor să-l răspândească.

Se marchează zona camerei. În această etapă, puteți utiliza cablul este marcat punctele de centru pereți opuși, prin care ar trebui să deschidă cablul. Intersectarea liniilor drepte care rezultă este centrul camerei. După marcarea necesitatea de a elimina toate Șipcile și carcase uși.

Pre expandată țiglă. Ca o regulă, aspectul produs de centru către pereții camerei - pentru simetria modelului. Uneori este necesar să se schimbe „centru“ într-o direcție sau alta pentru a distribui mai uniform întreaga țiglă.

Sfat! În cazul în care camera are un fel de structură dominantă (un șemineu, un perete, un stand TV mare), aceste elemente de dorit să înconjoare un model simetric.De stabilire gresie cu ghidul lor mâini și video

Pentru separarea dalelor, puteți utiliza distanțiere speciale din plastic

Aplicați soluție adezivă. legea nescrisă „a aplicației lipici“ merge ceva de genul: Pentru montarea placilor de podea cu mâinile lor a mers fără probleme, este de dorit să se realizeze procesul de a pune unele pokvadratno - cu alte cuvinte, este necesar pentru a marca zone mici (în decurs de 1 m2), pe podea. În caz contrar, ipsos adeziv se usuca rapid, si va trebui sa re-rupe de pe suprafața podelei și apoi re-aplică, dar este o pierdere suplimentară de timp, energie și consumabile.

Pentru a aplica un strat uniform de soluție adezivă, folosiți spatula.

Pe gresia adeziv unsa este prevăzută porțiunea (dacă este model, stiva ar trebui să fie pre-aranjate în conformitate cu schița), iar apoi este presat pe podea. Spread țiglă ar trebui să fie chiar aproape, concentrându-se pe fiecare serie anterioară.

Unele tipuri de materiale ceramice trebuie prevăzute cu un mic decalaj - pentru determinarea rostului de dilatație. Prin urmare, în astfel de cazuri ar trebui să fie rezervate cruci delimitator.

Etajul este complet acoperit cu gresie. După cum sa menționat deja, adezivul trebuie aplicat uniform pe fiecare 1 m2 de spațiu și faianțar, concentrându-se pe o linie de cordon și rectilinității liniilor din rândul precedent. Mutarea în general din centru către pereții camerei. În plus, adezivul trebuie să fie uscat.

imbinari sunt umplute cu compuși tehnologia de aplicare, reziduuri / surplus este eliminat cu un burete umed înmuiat în apă caldă. Procesul de eliminare ar trebui să fie efectuată cât mai repede posibil - în caz contrar chituirea gresiei transforma într-un chin adevărat. După îndepărtarea excesului de soluție dala poate fi lustruit cu o cârpă uscată.

Mozaic: este și modul în care aceasta este stabilită

Recent, țiglă de stabilire pe podea nici o surpriză - aproape în fiecare casă / apartament are cel puțin o „bucată“ de căptușeală țiglă. Ai auzit despre astfel de tehnici de proiectare ca definiția zonei folosind mozaic?

Ca o regulă, gresie mozaic (azi, probabil, este cel mai la modă) „definește“ zona de zi - în cazul în care societatea se întâmplă de la prieteni și rude. Și, desigur, mozaic servește ca un decor frumos din interior, astfel încât popularitatea sa ia avânt.

Cel mai adesea folosit pentru decoratiuni interioare mozaic ceramic, dar, de asemenea, a găsit un mozaic de porțelan și lut, sticlă, lemn, piatră și chiar de metal. Și oricare dintre aceste materiale creează propriile sale de frumusețe și de ornament desene, unice.

Cu toate acestea, mozaic va trebui, de asemenea, de a alege în funcție de scopul spațiilor: deci, dacă doriți să se stabilească podeaua de mozaic în baie, opțiunea cea mai potrivită ar fi ECUSOANE - un tip special de sticlă rezistentă la apă.

Placi de mozaic mai interesant, mai complexă în care se presupune a fi utilizarea acestuia. Dar, în ciuda „meschinăria“ a unor astfel de lucrări, mozaic este un lucru destul de interesant - deși este nevoie de răbdare și un maxim de precizie. Desigur, aici, la fel ca în orice alt tip de muncă necesită o anumită îndemânare și cunoștințe lucrării „pe minge“ nu este o plimbare - doar lubrifia lipici o bucată de suprafață țiglă nu este suficient.

Placi de stabilire a tehnologiei de mozaic este aceasta: trebuie să fie mai întâi șlefuite toate denivelările de pe suprafața, sigilează urme de lovituri, fisuri și zgârieturi, curățați suprafața podelei de praf și resturi - și numai apoi să se stabilească mozaic. Procedura de stabilire este aceeași ca tehnologia de stabilire țiglă, ceramică sau obișnuit - fie pe o bază de beton, sau placaj.

De stabilire gresie cu ghidul lor mâini și video
Dacă este concret - este de dorit să se bazeze grunduite 2-3 straturi, în cazul în care acest placaj - poate pune un mozaic pe șuruburi în trepte de câte 30 cm, dar, în acest caz, este necesar să se acționeze cu prudență extremă pentru a nu deteriora materialul de finisare .. Placaj trebuie să fie ales cu o grosime de 9 mm.

Metode de stabilire mozaic, de asemenea, nu diferă de stilul obișnuit: drepte și diagonale, cu șnur. Întregul proces necesită doar meticulozitatea cu piese de calcul - deja estimat că un specialist de master pune în ore de 1 m2 de mozaic - cu respectarea tuturor cerințelor.

Și, desigur, pune piese de țiglă poate fi atât vrazbezhku (cum ar fi cărămida), și pe o „cusătură în cusătură.“ Se folosește mortar epoxidic a sugerat un producător pentru o țiglă. Și, în sfârșit, o altă notă importantă: dacă aveți de gând să nu numai podea, ci și pereții - este mai bine să le înceapă, mișcându-se gradual pe podea.

De stabilire gresie cu ghidul lor mâini și video

De stabilire gresie în baie cu mâinile lor. Hidroizolarea baie, nivelare pereți și pardoseli înainte de stabilire.