De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală
Acest articol descrie modul de ușor și fără ajutorul nimănui, pune pe gresia, sfaturi practice din experiența personală. Toate lucrările pot fi împărțite în mai multe etape: lucrări de pregătire, începe de stabilire gresie direct pe pardoseală, chituire.Cum de a începe montarea gresiei de pe podea?

Ca orice alt loc de muncă începe cu achiziționarea de material. Dobândi placi ceramice pe podea, Suprarezervă. Cu toate acestea, având în vedere faptul că gresie se poate roti după cum doriți (nu are încuietori, de cele mai multe ori nu se potrivesc model), marja poate fi mic.

Minimizarea costurilor pentru achiziționarea de dale pot fi după cum urmează:

  • pre-definite cu dimensiunea placilor;
  • face un desen precis al camerei într-o scară convenabilă, ținând seama de geometria;
  • Desenați opțiuni figura țiglă stabilire.

Alegerea opțiunii de stabilire necesar să se ia în considerare următoarele puncte. Cel mai adesea o parte a podelei este aglomerat decât oricând. Fie acest lucru și cada mașină de spălat (sanitare. Node), sau bucatarie si frigider (bucatarie), etc. De-a lungul acestor pereți pot fi stivuite bucăți tăiate.

Și dacă în procesul de stabilire a țiglă te casatoresti (rupte piesele care nu se potrivesc piese oriunde mari), se prea poate fi pus în aplicare, care va fi închisă imediat ce reparația este completă. Deci, încă economisi mai mult.

Încercați câteva opțiuni. Apoi, puteți determina în cazul în care aveți nevoie pentru a începe de stabilire, și la ce aspect va fi cea mai mică rată de tăiere minimă. Se crede că ar trebui să înceapă de la cel mai îndepărtat colț, atunci când este privit de la intrarea în sediul. Dar nu întotdeauna, în același timp, se pare frumos. De exemplu, în cazul în care peretele de departe se va deschide un întreg țiglă, și în pragul părții sale mici. Prin urmare, petrec o jumătate de oră, ia în considerare diferite opțiuni, fără a uita cusătură țiglă.

Cât de mare pentru a face cusătură, care traversează de a alege, a se vedea articolul „Dreptul mezhplitochny cusătură.“

Toate acestea vă va permite să se calculeze cantitatea potrivită de metri pătrați de material, cu o precizie de 1 placi de ceramica.

Achiziționarea de materiale, unelte, lucrări de pregătire

Prin calcularea numărului de plăci pentru podea, verificați instrucțiunile de pe alegerea ei - „Sfaturi pentru alegerea gresie“

Împreună cu gresie, pentru a evita plata de două ori pentru transportul maritim, aveți nevoie pentru a cumpara lipici. De regulă, în cazul în care podeaua nu este o alegere „cald“ lipici se reduce la alegerea constructorului. Aici, Consiliul nu va da - în fiecare magazin consilierii săi. Eu aleg de obicei lipici care puțin mai scump decât ieftine.

Adeziv pentru placi ceramice pe podea recomandat cumpere rata de la 1 la 5 sac pătrat. metri de podea. În principiu, debitul efectiv corespunde aproximativ recomandărilor. Totul depinde de calitatea șapă. Într-un caz extrem, de a cumpăra un sac întotdeauna fără probleme.

De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

În timp ce sunt în așteptare pentru livrarea de gresie și adezivi, du-te la departamentul de instrument și de a lua niște instrumente (dacă nu). Spatulă, pieptene (lățime optimă - dimensiunea gresie selectate) nivel, pene de plastic și traversează țiglă (să fie frumos: centrat dimensiune optima pentru montarea placilor pe etaj 2 - 2,5 mm).

De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

Instrumentul pentru montarea placilor pe podea.

Start de stabilire gresie

Înainte de a începe să pună gresie, despacheta mai multe pachete și de a face aspectul placilor (fara adeziv), în funcție de opțiunea aleasă anterior. Evaluează aspectul viitor.De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

Dispunerea placi ceramice pe podea, fără adeziv. Dacă totul este „OK“ - sunteți gata pentru a începe imediat.

Înainte de a începe, asigurați-vă că planeitatea șapă. Cu cât mai netedă șapă, este mai mică adezivul pentru gresie de consum!

Este convenabil de a folosi regula de o lungime de 1,5 - 2 metri și la nivel. Grosimea optimă a stratului de adeziv pentru montarea placilor pe o podea de 2-5 mm. gauri mici pot neutraliza adezivul, dar umflături, convexitate afectează în mod negativ calitatea de stivuire. Acestea trebuie să fie eliminate. După aceea suprafața podelei este măturat cu atenție și tratat cu grund. În camerele mici acoperă pământul o dată întreaga podea. Pe cât de mult posibil pentru a face acest lucru treptat, în funcție de viteza de instalare a plăcilor. Stai mult timp se înmoaie solul nu este necesar - doar 15 minute.

Cei care plasează mai întâi dala pe podea, pentru o mai bună orientare a primei țiglă și unele recomanda pentru a face marcajele de pe marker de suprafața sapa, un creion sau un obiect ascuțit (cui, șurub conducător auto), bazat pe opțiunea de aspect selectată.

De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

Aceasta fotografie de stabilire a placi ceramice pe podea a început cu intrarea de bucătărie. Centerline la stânga - un punct de reper.

Se amestecă adezivul (instrucțiunile disponibile pe ambalaj). Nu ar trebui să fie un lichid (în acest caz, țiglă va „cădea“ de mai jos) și nu ar trebui să fie gros (va fi dificil să apăsați în jos țiglă, care este plină de dezmembrării sale). Convenabil pentru consecvență, vă va ridica deja în cursul activității.

Mai mult mistrie (spatula) lipici „arunca“ pe podea. Ia pieptenele și mișcările netede uniform lipici murdărită se bazează pe un plitochki. meșteșugari calificați pus lipici pe podea la mai multe placi - am novice faianțari nu-l consilieze, deoarece pe adeziv podea se usuca foarte repede, ceea ce are un impact negativ asupra rezistenței sale adezive pentru țiglă următoare.
După lipici va provoca imediat plasat cu atenție prima țiglă. Apăsați ușor dreapta și îndreptați pereții. Până când adezivul se întărește, verificați nivelul de stivuire pe orizontală în toate direcțiile. Corectați-mă dacă ceva nu merge bine. Totul este un început, să mergem mai departe.

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor

Acum, adeziv aplicat cu o spatula de lângă gresie deja postelennuyu. Am corecta pieptene. Am pus-o a doua țiglă, aliniați. Noi verificam nivelul, astfel încât nivelul de minciună pe două plăci uite pe orizontală. Aici trebuie să fim atenți și să se asigure că nivelul rezultat al podelei, „nu a mers pe jos“. Mult depinde de prima piesă este un fel de punct de plecare (linia de orizont, dacă doriți).

Între dale neapărat plasăm cruci. Apoi, totul va fi în mod egal plitochki apara unul pe altul. Dacă este necesar, între perete și gresie au nevoie pentru a pune pene.

Aici, în general, și toată tehnologia. Aplicați lipici pieptene pătate, a pus o țiglă, apăsați ușor în jos, verificați nivelul de orizontală, pune între dale traversează. Vorbind între dale, adezivul șterge imediat! Principalul lucru - acuratețea și îngrijirea în activitatea lor.

De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

proces Tigla foto pe podea.

Pentru tăierea dale utilizarea de placi de ceramica. taiere de placi de ceramica, nu este dificil. Doar cuvinte, este dificil de descris - trebuie să încercați pe plitochki inutile.

Există locuri în care placi de ceramica nu se poate obține forma dorită. Apoi, „rotorul“ va veni în ajutor. Atunci când se lucrează cu „agitatorului“ Fii atent - este un instrument teribil. Observați siguranță, folosiți ochelari de protecție.

Important. Nu aplicați o forță excesivă atunci când instalați bucăți tăiate de țiglă. Ele sunt mai susceptibile de a izbucni cu presiune - testate în practică.

chituire

Chitul - partea cea mai plictisitoare de lucru pentru a repara gresie. Pentru acest pre-obzavedites spatula din cauciuc special mici pentru chituirea sau spatula de cauciuc să se ocupe mai mult (ceea ce este convenabil).

De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

Spatule pentru chituirea rosturilor dintre plăci.

Ce sunt frecarea un amestec de elemente care să aleagă, cum să calculeze suma necesară poate fi găsit citind articolul „Cum de a alege un mortar pentru o țiglă.“

Important! Cusăturile între plăci trebuie să fie curate.

Chituirea mult nu ar trebui să fie diluat, se intareste repede. Pentru comoditate, chitul este adus la consistența de pastă de dinți. Apoi, este mai ușor să lucreze cu. Și apoi face totul repede, vom colecta spatula de cauciuc mortar frecat în cusături între dale, apăsând ușor în jos. Aplicați pastă de ciment pentru a până la complet închis pentru a sigila nivelul țiglă.

Când lucra toate chitul, articulațiilor proaspete să se spele. burete Silnovlazhnoy ușor se spală toate cusăturile zatortye. De asemenea, cu atenție, fără a atinge cusături, încercați cel puțin un pic să se spele țiglă în sine. În această zi, totul.

De stabilire gresie pe podea, cu instruirea lor mâini fotografie, experiența personală

Vedere generală imediat după chituirea rosturilor.

În dimineața următoare, cu o cârpă uscată sau un burete (uscat), de asemenea, articulațiilor curate și țiglă, care este aplicată ultima dată. Este important să se usuce, apoi totul este ușor de curățat și nu va murdărie. După măturat podeaua. Tigla de lucru pe podea poate fi considerată completă.