De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor - fotografii, clipuri video și simplă declarație care explică sarcina dificilă

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor - fotografii, clipuri video și simplă declarație care explică sarcina dificilă

Placi de ceramica este una dintre cele mai populare tipuri de acoperire de astăzi. Se pune gresie pe podea și pereții cu propriile sale mâini - atât de fiabil protejează suprafața și să-l rezistent la umiditate și uzura de-a lungul anilor.Este cunoscut faptul că țiglă este ideal pentru coridoare, holuri, bai, toalete și bucătării, așa cum se vede în fotografie. Primul lucru care trebuie făcut înainte de aplicarea plăcilor pe podea, se va face - este de a determina schema de culori a camerei. Apoi, trebuie sa alegi cele mai bune culori opțiunea de țiglă și să cumpere o în cantitatea necesară. Nu uitați că o podea de țiglă trebuie să fie achiziționate cu o marjă. La urma urmei, nu există nici o garanție că nici o piesă nu se rupe sau se rupe în timpul tăierii propriile sale mâini. Apoi, poate fi dificil de a găsi unul sau mai multe plăci de același model. În plus, produsele din cealaltă parte poate avea diferențe în umbră.

De asemenea, nu uita despre tipul de dale din selecție. Acesta poate fi perete sexual. Diferențele dintre aceste specii sunt în grosime, acoperirea și durabilitatea. Gresie sunt mult mai rezistente la abraziune. În plus, rezonabil pentru a cumpăra gresie cu strat anti-alunecare. Acest lucru este foarte important în cazurile în care podeaua este umed - dala de obicei devine alunecos și nesigur să se plimbe pe ea.

Cum să se pregătească baza

Mulți, atunci când instalați plăci cu mâinile, nu acordă o importanță deosebită pentru pregătirea suprafeței, presupunând că defectele pot fi corectate prin introducerea unui strat mai mare de adeziv pentru plăci. De fapt, pe suprafața plană pentru a pune gresie mult mai ușor, mai ales dacă vă face pus mâinile. Acest lucru va crește în mod semnificativ viteza de lucru și ar face podea perfect plană.

Găini mâinile pe suprafețe diferite de țiglă are propriile sale caracteristici, deci să le ia în considerare.

Instalarea pe sapa de ciment

Daca umple mainile sapa pentru montarea placilor, amintiți-vă că compoziția de ciment-nisip de a obține valorile de rezistență necesare numai după o lună. dale stivă pe o suprafață este posibilă numai după 4 săptămâni.

În cazul în care sapa este turnat în clădire, este necesar să se ia în considerare faptul că casa poate micșora și sparge podea. Pentru a evita deteriorarea gresie, este necesar să se stabilească strat elastic între tigla si sapa.

În cazul în care, pe baza plăcii deja inundate, pe care există crăpături și fisuri, se poate alinia cu compoziții de reparații și mortare auto-nivelare.

Instalarea pe o bază de beton

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor - fotografii, clipuri video și simplă declarație care explică sarcina dificilă

De stabilire pe podea de beton

Beton este o bază excelentă pentru placi ceramice, deoarece este robust și stabil. În cazul în care suprafața este inegală, le puteți alinia de auto-nivelare, care îi este permis să facă dale de stabilire în câteva zile.

În cazul în care suprafața este plană, ei pur și simplu amorsate, pentru a îmbunătăți aderența de adeziv la beton.

bază de lemn - cum să se pregătească în mod corespunzător

Uneori trebuie să facă propriile mâini montarea placilor ceramice pe o podea de lemn. Din cauza rezistenței la umiditate scăzută a lemnului nu este de dorit, dar dacă nu există nici o alternativă, noi trebuie să adere la următoarele reguli.

foi pluteau de placaj - în mod ideal, ar trebui să fie rezistent la apă. Chiar mai bine potrivite oriented strand board, aproape nici o expunere la umiditate, ceea ce garantează o calitate înaltă a bazei.

Este posibil să se producă o stabilire pe placi vechi?

Uneori există o situație în care parchetul vechi pentru a îndepărta fără a deteriora suprafața imposibilă. În acest caz, puteți folosi una dintre aceste metode:

 • Cu toate acestea, eliminați gresie și suprafața deteriorată cu mâinile pentru a umple șapei. După această instalație se efectuează ca de obicei.
 • În cazul în care țiglă este respingeri foarte rău sau lipite de bitumul care nu este mai puțin frecventă în perioada sovietică, este mai ușor să plece. Suprafața în acest caz este procesat de șmirghel sau roți abrazive pentru a da rugozitate. Acest lucru va îmbunătăți aderența adezivului.


Opțiuni pentru montarea placilor

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor - fotografii, clipuri video și simplă declarație care explică sarcina dificilă

Instrucțiuni de stabilire pe de încălzire prin pardoseală

Înainte de a începe lucrul, trebuie să decideți cum să se stabilească țiglă - exact de-a lungul pereților, cu extensie mică, diagonală sau în diagonală offset. Variațiile sunt multe.

În plus, este posibil să se stivă dale-o singură culoare, și aveți posibilitatea să alterneze culori - pentru a pune într-o alternat sau face anumite tipare. Design podea trebuie să fie în armonie cu mediul înconjurător. Amintiți-vă că aspectul suprafeței se poate deteriora din cauza zonelor parietale unde gresie trebuie să prune. Prin urmare, gresie Laid au nevoie de pereți mai proeminente și scaune cu tăiere fragmente acopere mobilier.

Nu uita că cusăturile de pe podea, ar trebui să fie în armonie cu liniile axiale ale ferestrei. Cel mai simplu mod de a verifica acest lucru este prin extinderea gresie pe suprafețele de podea. Această operație simplă va da seama cum va arăta de acoperire terminat.

Ce trebuie să aveți la îndemână atunci când se lucrează

Înainte de a începe lucrările necesare pentru a se asigura că toate instrumentele necesare la îndemână. Într-adevăr, fără ea este puțin probabil să facă muncă de calitate:

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor - fotografii, clipuri video și simplă declarație care explică sarcina dificilă

 • Level - cu el puteți controla cu exactitate dacă dala este prevăzută. Pe ochi face improbabilă.
 • tăietor de sticlă, ci mai degrabă un tăietor de țiglă specială, cu care se poate tăia gresie perfect plat. Uneori, pentru tăierea deschideri semicirculare si circulare ar putea avea nevoie de un dispozitiv special numit Ballerina.
 • cruci și pene de la distanță. Aceste modificări simple permit oferi netede decalaje între dale, ceea ce îmbunătățește considerabil aspectul estetic al suprafeței.
 • bandă măsură - pentru a măsura dimensiunile tăierii.
 • Creion - pentru a delimita și marcajele necesare.
 • mistrie special pentru aplicarea adezivului.
 • Rag, burete și spatulă de cauciuc pentru aplicarea fugue.

Cum de a alege un adeziv de gresie

Înainte de instalare, trebuie să achiziționați o parte pentru fixarea dala pe podea. Acesta poate fi de două tipuri:

 • gata - sunt vândute în găleți și imediat adecvate pentru consum;
 • amestec uscat în saci - este necesară înainte de ao aplica diluat cu apă.

Cele mai frecvent utilizate de al doilea tip, deoarece costul amestecului finit de câteva ori mai mare decât formulările în pungi.

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor - fotografii, clipuri video și simplă declarație care explică sarcina dificilă

Cleiul este aplicat pe suprafața interioară a plăcii

Amestecul uscat poate fi divizat în mai multe variante:

 • adeziv universal. După cum sugerează și numele, este potrivit pentru aproape toate tipurile de ceramică și are o înaltă performanță.
 • Compozițiile de bază. Cele mai potrivite pentru suprafețe bine pregătite și pentru montarea ceramice mici.
 • adezivi ranforsate. Adecvat pentru montarea țiglelor și specii de dimensiuni mari, cu o mulțime de greutate.
 • Compoziție specială pentru atașarea la ceramice atipice motive complexe - sticlă, plastic, metal, etc ...
 • În cazul în care Tigla se realizează pe stradă sau pe balcoane și alte spații neîncălzite ar trebui să fie utilizate adezivi rezistente la rece.

La prepararea soluției va avea nevoie de o capacitate suficient de mare. Cu toate acestea, ar trebui să fie suficient de larg pentru a se amestecă compoziția calitativă. Va fi adezivul rambleiere în apă. Cantitatea de lichid necesară pentru prepararea compoziției adezive, este indicat pe ambalaj. Recomandările producătorului ar trebui să urmeze cu strictețe, care va asigura rezistența de suprafață necesară.

Acesta ar trebui să monitorizeze regimul de temperatură în timpul instalării. Rata optimă - 20 de grade. Este mai scăzută temperatura, mai va fi adezivul sa se usuce. Și în cazul în care camera este prea cald, umezeala din compoziția se va evapora foarte rapid, ceea ce va afecta în mod negativ caracteristicile de rezistență după uscare.

Pentru aplicarea adezivului calitativă fără semnificație și mistria. El este de mai multe tipuri:

 • Cu dinți ascuțiți - este utilizat pentru lipirea unei plăci de perete subțire.
 • Cu dinți pătrat - cel mai frecvent tip, în care versatilitate. În funcție de dimensiunile plăcilor necesare și stratul de adeziv se poate ridica o spatulă cu dinți diferite dimensiuni.
 • Cu dents semicircular - aceste probe au fost folosite la montarea unei plăci de dimensiuni mari.

Procesul de stabilire țiglă

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor - fotografii, clipuri video și simplă declarație care explică sarcina dificilă

dispozitiv tehnologie podea de placi ceramice este destul de simplu, dar necesită o precizie și performanța tuturor etapelor. Inițial, este aplicat adeziv pe suprafața pardoselii, după care fagurii dințate sunt aranjate spatula. Astfel, se elimină excesul de adeziv și face uniform strat. Păstrați spatula în același unghi cu grosimea de adeziv a fost aceeași în toate secțiunile.

Puteți apoi pus țiglă. În cazul în care pereții vor fi tăiate fragmente, ar trebui să înceapă cu elemente solide. Apăsați fragmentul ar trebui să fie ușor și uniform - trebuie să se potrivească perfect la suprafață. Astfel, stratul de adeziv trebuie să fie de cel puțin 3 mm. Atunci când ar trebui să monitorizeze în mod constant de stabilire a planului la podea a fost buna. De asemenea, nu uitați să introduceți distanțiere centrează în articulații, care va rezista geometria ideală a fragmentelor una față de alta.

După uscarea suprafeței principale se poate proceda la așezarea fragmentelor tăiate. Când se usucă lipici, folosind o spatulă de cauciuc cusături sigilate cu un compus special - un fugue. După uscare, excesul a fost îndepărtat cu o cârpă umedă.

De stabilire a dale sub forța de fiecare. Principalul lucru - să respecte toate cerințele de tehnologie și să se asigure că suprafața este netedă. bună bază va simplifica foarte mult sarcina.