De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor pregătirea și instalarea

Placi ceramice este cea mai de succes soluție pentru pardoseli din zona așa-numita umed, cu alte cuvinte, în bucătărie, în baie sau toaletă, pentru că există probabilitatea de a cădea apă pe stratul decorativ este destul de mare. Pentru a putea îndeplini în mod corespunzător propriile mâini de stabilire gresie pe podea într-un apartament sau casa privat, trebuie să vă familiarizați cu tehnologia de instalare de construcție, și să învețe secretele meșteri profesioniști cu experiență.Primul lucru cu care se confruntă proprietarii de reparat camera, este achiziționarea de materiale decorative (căptușeală, pastă de ciment) și produse conexe. În ceea ce privește proiectarea țiglă, există unul se bazează pe gustul tau, dar ar trebui să fie specificate scopul său, altfel riscați să achiziționeze materialul care poate fi pus numai pe pereți, totuși, că avem nevoie de o țiglă podea. Principalele diferențe între aceste două tipuri de placi ceramice - este:

 • grosime;
 • acoperire textura;
 • putere.
De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor pregătirea și instalarea
De stabilire gresie pe podea

Același principiu este selectat și pastă de ciment. În prezent, designerii ofera o multime de optiuni de tratament de acoperire ceramică, în cazul în care mortarul nu trebuie să intre în mucoasa ton - acesta poate fi un contrast.

Nu uita despre țiglă mici din stânga, pentru că în procesul ar putea găsi căsătoria sau în timpul mai multor probe de fisura prirezki, ceea ce se întâmplă de multe ori chiar și cu meșteșugari cu experiență, să nu mai vorbim de cei care efectuează reparații pe mâinile lor.

A terminat podea pentru a termina

Calitatea muncii depinde de starea substratului, ceea ce înseamnă că podeaua ar trebui să fie netedă și fără tot felul de poluare. Având în vedere că baza în bucătărie sau grupul sanitar poate fi format din diverse materiale de construcții, ne propunem să ia în considerare separat fiecare variantă.

ciment

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor pregătirea și instalarea
De stabilire gresie pe sapa de ciment

În cele mai multe cazuri, în noua clădire de stabilire a plăcilor ceramice se realizează pe podeaua de beton, iar aici standul principal după ce umple până în momentul în care va fi posibil pentru a pune o piesă, care va necesita cel puțin 30 de zile. Această perioadă este suficient pentru instalarea completă și întărirea amestecului de ciment-nisip.

Nu uita că soluția intaritor pentru crearea unui film solid pe podea, care reduce gradul de aderență a fetelor. De asemenea, să fie conștienți de faptul că o casă nouă oferă procesul de contracție, iar substratul de bază pot fi acoperite cu fisuri.

Pentru a evita probleme cu suprafețele de ambalaj cu mâinile, este de dorit de a asigura un strat de plastic între podea și materialul decorativ, și apoi țiglă și pastă de ciment vă va servi de zeci de ani. Planul de a pune ornamentelor decorative în toaletă sau în sala de duș în casă veche, dar baza sa crăpat din când în când? Va trebui să elimine toate defectele prin intermediul unor structuri de reparații speciale. Orice expert vă va spune cu certitudine că produsele ceramice stivuite pe o fundație de beton este cel mai bun, cel mai important, nu uita sapei amorsată.

podele din lemn masiv

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor pregătirea și instalarea
Podele din placaj pe o podea de lemn

Este foarte rar pentru a găsi o podea perfect netedă din lemn, astfel încât, în cele mai multe cazuri, va trebui să-și pună mâinile foi de placaj sau placi OSB pe partea de sus a acesteia. In mod ideal, grosimea substratului de cip compactat sau placajul trebuie să fie de cel puțin 12 mm, deoarece trebuie să reziste în siguranță presiunea dale masive și, prin urmare, nu deformate.Băile și toaletă este mai bine pentru a da preferință la pad elastic, deoarece arborele este supus umflarea intens în mediu umed, ceea ce face alinierea pe podea se poate fisura.

placi vechi

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor pregătirea și instalarea
Demontare de gresie vechi

Noțiuni de bază Instalarea a pornit de acoperitoare de podea, sunt de multe ori se confruntă cu o problemă atunci când nu se poate elimina țiglă vechi fără daune semnificative la elementele de bază, atunci trebuie să-l demonteze și re-se toarnă șapa, umplând toate golurile și neregularitățile cu soluție proaspătă. Din păcate, acest proces va dura timp, dar nu este pentru toată lumea.

De asemenea, puteți rezolva această problemă într-un alt mod, și anume, suprafața sablata (mortar trebuie să fie îndepărtate cu grijă) pentru a forma o textură aspră.

unelte necesare

Atunci când se planifică pentru a pune în baie sau materiale decorative țiglă bucătărie cu mâinile, trebuie să se pregătească în avans adaptările necesare, prin care procesul de bază se realizează și cimentare.

De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor pregătirea și instalarea
Unelte pentru montarea placilor

Pentru a face acest lucru veți avea nevoie de:

 • ochelari de protecție pentru a proteja ochii de la posibile cioburi;
 • Profesională a plăcilor ceramice;
 • nivel;
 • spatula cu zimțată;
 • spatulă de cauciuc pentru rosturi;
 • fălci late;
 • ruletă și ardezie creion;
 • Plastic traversează dimensiunea necesară;
 • un ciocan;
 • cârpe curate.

La momentul instrument de colectare trebuie să fie definite de model, potrivit căruia, și va avea loc pe materialul podea de stabilire. Puteți pune un material decorativ cu mâinile cusătură plat în cusătura pe diagonală, în extensie. Vrei să ne limităm la dale-o singură culoare, skombiniruete nuanțe contrastante într-un model tip tablă de șah sau de a adăuga un decor - este de până la tine, principalul lucru care a fost rezultatul unei armonioase și mulțumit cu frumusețea ei.

sfaturi profesionale

De obicei, de stabilire a placi ceramice pe podea, în baie, WC sau bucătărie pornește de la perete, care este întotdeauna pe mintea și tăiați sunt cel mai bine lăsate în zonele în care intenționați să instalați mobilierul și obiecte sanitare. Nu uita pentru a controla liniile axiale ale deschiderii ferestrei, pentru că atunci când intră în camera rosturilor de neadaptare și foarte liniile prinde instantaneu ochi si nu arata estetic plăcut.

Pentru a evita astfel de erori, mai întâi așezați plăcilor ceramice, fără lipire și pentru a asigura realizarea modelului dorit. Această procedură nu ia mult timp, dar, după cum arată practica, va fi foarte util.

Alegerea adezivului

În două tipuri de adeziv pentru plăci ceramice rafturi de construcții găsite:

 1. Gata lipici.
 2. amestec uscat pentru prepararea soluției cu propriile lor mâini.
De stabilire gresie pe podea, cu mâinile lor pregătirea și instalarea
Calculul consumului de adeziv
 1. Universal - proiectat pentru majoritatea cazurilor.
 2. Armat - utilizat pentru montarea, țiglă și granit grele de mare.
 3. Base - Se aplica pe o suprafață perfect netedă, fără erori.
 4. Pentru suprafete complexe - acestea pot fi puse cu un material neted textura (sticlă, metal).

Etapa principală a plăcilor pe montare pe pardoseală

Pentru a pune materialul de finisare fara probleme, trebuie să furnizați temperatura corectă în toaletă sau baie, în cazul în care lucrările vor fi efectuate. marca optimă este considerată a fi de 20 C. Dacă acest parametru este mai mic decât timpul de uscare a adezivului va crește, și la rate ridicate de umiditate din soluție foarte repede se evaporă, ceea ce va afecta negativ cetatea lui.

Pornind de a pune gresie în baie cu mâinile lor trebuie să ia o parte plană mistrie, formați-l și lipici la un unghi ascuțit pentru a pune amestecul pe podea, în timp ce se aplică o anumită forță. Un astfel de proces va penetra adezivul la toate fante, și este distribuit uniform pe o suprafață plană.

Apoi, trebuie să meargă pe lipici partea crestată a spatulei, păstrând același unghi de presiune, în caz contrar caneluri vor avea aceeași înălțime, ceea ce înseamnă că gresie va cădea inegal. Strat optim adeziv trebuie să fie de cel puțin 3 mm.

placi ceramice pus pe podea, pornind de la peretele destinat. Dacă sunteți prima dată pentru a efectua astfel de lucrări în baie sau toaleta pe cont propriu, începe cu gresie întregi și umple golurile formate de material tocat. Fiecare plitochki strâns presată pe adezivul de suprafață uns la canelură complet umplut cu o soluție, iar surplusul de cusături șterge pânză.

Pentru a măsura între cusături decorative segmente sunt aceleași, dar chitul este pus în ele uniform, trebuie să instalați crucile din plastic la intersecția dintre dale. Aveți grijă că în procesul nu se mișcă linia articulațiilor - ar trebui să fie o linie dreaptă.

Decuparea materialului ceramic cu care se confruntă se realizează cu ajutorul unui tăietor special țiglă, dar în cazul probelor subțiri sau tăietor de sticlă se poate renunța cu vârful pobeditovym răzuitor. plitochek Edge cip cu atenție pensete ascuțite.

După 24 de ore, poate fi aplicat mortar, care umple golurile dintre stratul decorativ. In magazinele de bricolaj vândute fugii colorate, și îl puteți ridica la dale fără probleme. Procedura de aplicare este simplu și Fugǎ se realizează cu o spatulă de cauciuc.

După uscare, materialul este o suprafață de pardoseală este șters cu o cârpă umedă. Pentru mortar durează mai mult și nu și-a pierdut culoarea, acesta poate fi acoperit cu o soluție specială. În urma sfaturile noastre, va fi capabil de a pune gresie pe podea în baie sau duș.