dermatită alergică la pisici

La fel ca toate mamiferele, aceste animale sunt sensibile la alergii.

Și când episcopia internă începe să se rupă picioarele în sânge din cauza mâncărime severă, nervos, atunci cel mai probabil, motivul este dermatita alergica. Uneori, boala poate fi mortala daca este dezvoltat dupa intepatura de albina. Deci, vom afla mai multe despre formele sale, cauze, tratament.Pe scurt despre boala

Este o inflamație a pielii care apare pe un fond de reacții alergice generalizate. Medicii veterinari cred că această patologie este genetica si are loc numai în acele pisici, care vor mosteni o predispoziție la ea.

Primele simptome de boală apar cu vârste cuprinse între 9 luni până la 2 ani. Experții creștere record a numărului de animale care suferă de alergii. Și motivul pentru aceasta - degradarea mediului, creșterea numărului de aditivi alimentari în hrana animalelor. Aceasta este sensibilizarea manifestata. dermatita alergica la pisici este asociată cu astm sau bronșită.

Pe formele bolii

Deci, există mai multe tipuri de patologie:

 1. "Flea" dermatita. Cauza sa este contactul cu saliva puricilor in pielea pisicii. Este nevoie doar de o mușcătură de a alergie manifestată în timpul săptămânii.
 • Pin diferă prin faptul că a afectat doar acea zona a pielii, care a fost în contact cu un iritant. Cel mai adesea, acest unguent, șampon, produse chimice de uz casnic „uman“. Ele declanșează inflamația.
 • Alimentare apare ca reacția organismului la produsele alimentare, de multe ori de proteine ​​(oua, produse lactate, carne). Provoac noile sale produse în dieta, și poate fi, de asemenea, rezultatul acumulării de proteine ​​în organism. Deci, ce se întâmplă în cazul în care pisica mănâncă proteine ​​prea mult de o specie, de exemplu, atunci când alimentarea unei carne sau brânză. Diagnosticul de „dermatita alimentare“ este plasat după excepția precedentă. În practică, apare mai rar decât alte.
 • Angioedem. Este numit cel mai periculos tip de dermatita alergica. Aceasta are loc prin ingestia de pisica sau pisica un număr mare de alergeni. Angioedemul poate să apară în câteva minute după o intepaturi de albina, șerpi, păianjeni. În acest caz, în loc de concentrare a gonflează pielii alergen puternice și ascuțite, devine inflamate. Condiția necesită intervenția promptă a unui medic veterinar.


 • Experții subliniază că dermatita alergică poate fi patologii secundare cu boli ale organelor digestive, insuficiență renală.

  Diagnosticul și tratamentul bolii

  Simptomatologia bolii poate semăna cu zona zoster, boala Aujeszky, demodecia, prin urmare, necesită pilitura pielii, analize, test de alergie, care poate fi făcută în orice clinică veterinară.

  Cum se poate oferi în mod tipic tratamentul dermatitei alergice la pisici? Deoarece unul dintre principalele semne ale acestei boli este de mâncărime, este important pentru a preveni infecția secundară. Acest lucru se datorează scormonind și vygryzaniya lână animalele bolnave. El antibiotice prescrise și medicamente antimicrobiene. In tratamentul bolii este o sarcină importantă stopării manifestărilor exterioare ale unei reacții alergice. Acestea sunt cauzate de eliberarea de histamina in sange. În acest scop, medicii veterinari prescriu antihistaminice pisici, iar cele mai bune dintre ele însele au dovedit Clemastine, clorfeniramin, difenhidramină.

  Trebuie remarcat faptul că, spre deosebire de câini, în care antihistaminice și sunt mult mai rau declanșate în 30% din cazuri, tratamentul pisicilor eficienta lor poate ajunge la 80%. Observați efectele pozitive ale acestor medicamente pot fi pentru o săptămână. Animalele bolnave prescrise medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene, și atunci când starea alarmantă a acestora, numit apoi imunosupresori. Ei suprima „amatori“ de apărare al organismului. In tratamentul dermatitelor alergice este bine dovedit Ciclosporină.

  efect bun asupra statutului de companie sau de numire pitomitsy de ulei de pește. Această substanță este bogat în acizi grași esențiali pentru a facilita mâncărime dureroase. Pilonul de bază de tratament - Respectarea cu pisica dieta individuale. Dacă este necesar, atunci pisica este transferat într-un aliment hipoalergenic speciale.