Dermatita atopica pisici, medic veterinar

Traducere din limba engleză. Vasiliev veterinar

manifestări clinice

Dermatita atopică este o pisici de reacție de hipersensibilitate de tip 1 antigene asupra mediului ambiant (alergeni) cu predispoziție genetică sau ereditare estimate. pisici Dermatita atopică este mai puțin frecventă, mai rar decât purici dermatită alergică și alergiile alimentare.Pisicile au manifestări clinice caracteristice ale dermatitei atopice. Simptomul primar este prurit (mestecare, zgâriere, grooming excesivă), care pot fi sezoniere sau non-sezonier, în funcție de alergeni cauzali. Pruritul poate fi localizată în cap, gât și urechi, sau apar în alte domenii, cum ar fi partea de jos a abdomenului, coapselor caudale, picioarele din față sau din partea laterală a pieptului. Samotravmirovanie provoacă, de obicei, de alopecie care poate fi bilateral simetrice. Părul rămas este rupt și ușor de epilare.

Pielea in prezenta alopecie poate arata normal sau pot fi excoriații secundare. De multe ori observat dermatita miliară, otita externa si tseruminozny granulomul eozinofil complexe. In curs cronic se pot dezvolta piodermite secundare sau limfadenopatie periferice. pisici dermatita atopica poate fi asociată cu prezența bronșite cronice sau astm la unele pisici.

diagnostic diferențial

Diagnosticul diferențial include dermatita alergică de purici și alte reacții de hipersensibilitate (alimente de reacție de hipersensibilitate la mușcăturile de insecte), dermatophytosis. ektoparazitoz (heyleteylioz. ureche acarieni. scabiei pisici. demodecia), alopecie psihogenă. pemfigus și limfom cutanat.

1. exclude alte diagnostice diferențiale, în special cu purici alergice alergii dermatita, dermatophytosis, acarieni, și alimente.

2. Testarea alergică (intradermică, serologice): testarea alergică poate fi foarte variabilă, în funcție de metoda utilizată. Reacții pozitive observate pe iarbă, copaci, mucegai, insecte, tutun, epiderma, pene sau alergeni de mediu din interiorul locuinței. De multe ori există reacții fals negative. Pot apărea reacții fals pozitive. Administrarea sistemică de fluoresceină poate îmbunătăți precizia de diagnosticare a testelor intradermice la pisici.

Dermatogistopatologiya 3: Variabilitatea ușoară la inflamație perivasculară sau difuză severă cu limfocite, hiperplazia celulelor mastocite și eozinofile. Poate fi prezent hiperplazie epidermică, spongiosis, eroziuni, ulcere, și cruste syvorotochnokletochnye.

Tratamentul și prognosticul

Infectarea 1 Prevenirea: orice piodermite secundar și otita medie ar trebui sa fie tratate cu medicamente adecvate timp de 2-4 săptămâni.

2 tratament simptomatic (controlul mancarime): prurit pot fi controlate cu antihistaminice, acizi grași nesaturați și glucocorticosteroizi.

un program cuprinzător de combatere a puricilor trebuie să fie alocate pentru a preveni muscaturile de purici, care sporesc mâncărime.

b Atribuirea antihistaminice sistemice pot reduce severitatea simptomelor clinice in 40 si 70% dintre pisicile cu dermatita atopica. Un efect util trebuie observat în decurs de 1-2 săptămâni de la începerea tratamentului (tabelul 1).

c susținerea orală de acizi grași esențiali pot ajuta la controlul pruritul în 20-50% dintre pisici. Un efect util trebuie observată în decurs de 8-12 săptămâni de la începerea tratamentului. Poate exista un efect sinergie atunci când acizii grași esențiali sunt administrați în combinație cu alte tratamente.

d corticosteroizi sistemici controla pruritul, dar aproape întotdeauna duce la efecte secundare, de la prost definite la severe. regimuri eficiente de tratament includ:

  • Prednisolon 2 mg / kg oral, la fiecare 24 ore până la dispariția pruritului și leziuni ale pielii (aproximativ 2-8 săptămâni), urmat de 2 mg / kg oral la fiecare 48 de ore timp de 2-4 săptămâni, se îngustează la cel posibil în cazul administrării la fiecare altă zi dacă doriți terapia de întreținere pe termen lung.
  • Dexametazonă 2 mg oral la fiecare 1-3 1 zile înainte de reducerea pruritului, apoi reducând la minim frecvența de utilizare posibilă.


Tabelul 1 Terapia antihistaminic pentru pisici cu dermatită atopică

Alergic 3 tratament (modularea sistemului imunitar)

  • o Proprietarii pot reduce expunerea la alergeni care provoacă mâncărimi, prin eliminarea lor din mediul înconjurător, dacă este posibil. Filtre HEPA, și filtrele de carbon de purificare a aerului pot fi utilizate pentru a reduce cantitatea de polen, mucegai și praf în clădire. Pentru pisicile care sunt sensibile la casa acarieni, processing covoare, saltele și tapiserie acaricid 1 benzoat de benzii o dată pe lună timp de aproximativ 3 luni și apoi la fiecare 3 luni, se poate elimina în mod eficient acarienii din mediul înconjurător. pisicile batrane așternut ar trebui să fie aruncat afară, deoarece acestea se pot acumula acarienii antigeni. Reducerea umidității din casă sub 40% umiditate relativă scade cantitatea de acarieni casa, mucegai și încărcare purici antigenic. Pentru a realiza acest lucru necesită deuvlazhniteli de mare, care sunt capabili de a elimina câteva galoane de apă din aer în timpul zilei.
  • în Ciclosporină (atopic) 7,5 mg / kg pe cale orală pot fi atribuite la fiecare 24 de ore, până la efectele benefice (aproximativ 4-6 săptămâni). Apoi, este necesar să se încerce să se reducă frecvența de dozare la 48-72 de ore. Multe pisici pot fi menținute atunci când se aplică 1 dată pe 72 ore. Pisicile nu ar trebui să fie virusul leucemiei feline (FeLV) și virusul imunodeficienței feline (FIV). Riscul de toxoplasmoza este o chestiune de dispută; Cu toate acestea, acest risc pare să fie foarte scăzut în acest moment.
  • cu imunoterapie (vaccin alergie) este indicat în cazul în care terapia medicamentoasă este proprietarii ineficiente sau inacceptabile, sau dacă produce efecte secundare nedorite. Aproximativ 50 -70% dintre pisicile cu dermatita atopica prezintă un răspuns pozitiv la imunoterapie. Ameliorarea clinică este văzută de obicei în termen de 3-8 luni, dar în unele pisici pot dura până la 1 an.

4 Prognosticul este bun pentru cele mai multe pisici, dar un tratament de succes necesită de obicei un tratament pentru o viață întreagă.

În ciuda utilizării foarte frecvente, injectionis prelungite steroizi ar trebui sa fie utilizate numai în ultimă instanță, ca urmare a pune viața în pericol cardiace

Efectele identificate la 11% dintre pisici în plus. Există și alte riscuri de sănătate, mai bine-cunoscute, inclusiv diabetul zaharat și infecții ale tractului urinar. Ciclosporina (atopica) este foarte bine tolerat la pisici si are foarte puține efecte secundare. Interesant, ciclosporina, se pare, este capabil să controleze majoritatea pisicilor dermatitei cauzate de factori imunologici, cu excepția purici dermatită alergică, dermatophytosis si dermatita cauzata de acarieni.


Imagine 1 Dermatita atopica pisici. alopecia alergica la pisici. leziune alopeticheskie Similar cu manipularea psihologică excesivă pot fi cauzate de alergii la saliva de purici, alergii alimentare și infestări acarieni

Image 2 Dermatita atopica pisici. trunchiului alopecie multifocale și zona lombară a unei pisici cu atopie.

Imaginea 3 Dermatita atopica pisici. Eritemul focale cu alopecie usoara, atopica pe corpul unei pisici. Această înfrângere a fost o placă eozinofilică slab pronunțat.

Imagine 4 Dermatita atopica pisici. alopecia alergice, incitante labe aproape în întregime din față au pisici atopice. Notă absența completă a dermatitelor (inflamatia evident), care de multe ori duce la un diagnostic eronat de alopecie psihogenă.

Imagine 5. Dermatita atopica pisici. crustă focală mică tipic de dermatitei atopice miliară la pisici

Imagine 6. Dermatita atopica pisici. Alopecia și blyushki eozinofilică alergică la pisici stomac.

Imagine 7 Dermatita atopica pisici. Acest test alergic intradermic demonstrează unele reacții pozitive. Notă ușoara severitatea reacțiilor cutanate, ceea ce este tipic pentru testele alergice la pisici.

Imagine 8 Dermatita atopica pisici. Vedere de aproape testul intradermic cu alergie figura 7. răspunsuri pozitive apar ca macula eritematoasa.

Imagine 9 Dermatita atopica pisici. Generalizat „poedennaya mâncat“ alopecia a trunchiului unei pisici cu atopie.

Imagine 10 Dermatita atopica pisici. Alopecia alergica la pisici abdomen atopice. inflamație a pielii poate fi ușoară și este ușor de trecut cu vederea

Dermatita atopica pisici, medic veterinar

Imaginea 11. Dermatita atopica pisici. eritem sever, alopecie și excoriations asociate cu hipersensibilitate la alergeni de mediu.

Dermatita atopica pisici, medic veterinar

Poza 12. Dermatita atopica pisici. Hipersensibilitate urmat de alopecie autoindusă. Notă absența excoriații la acest pacient.

Dermatita atopica pisici, medic veterinar

Imagine 13 Dermatita atopica pisici. alopecie Symmetrical la pisici. Notă zonele alopecia bine demarcate cu inflamație lipsa asociată.

Dermatita atopica pisici, medic veterinar

Poza 14. Dermatita atopica pisici. Aceasta pisica lins pe partea inferioară a abdomenului, ceea ce a provocat un abdomen complet alopecie.

Imaginea 15. Dermatita atopica pisici. Eozinofilica blyushki o pisica adulta.

Dermatita atopica pisici, medic veterinar

Imaginea 16. Dermatita atopica pisici. plăci eozinofile reprezentând ridicate plăci eritematoase pe corp, cu zone de excoriații secundare din cauza mancarimi intense.