Dermatita în tipuri de pisici, simptome, cauze, tratament

Este greu să găsești pe cineva care va rămâne indiferentă la vederea unei bucăți pufoase amuzant, plimbare distracție cu hățișul de fire. Nu mai puțin cauza admirabilă și pisici adulte impozante. Din păcate, frumusețea nepământeană creației predispuse la diferite boli, care includ dermatita.Dermatita în tipuri de pisici, simptome, cauze, tratament

Tipuri și cauze de infecție dermatita

Dermatita la pisici sunt simple și alergice. Pentru a corecta diagnostic, care determină eficiența unui tratament pentru animale de companie, trebuie să înțelegeți ceea ce reprezintă fiecare dintre aceste tipuri de boli.

Dermatita simplă începe să se dezvolte în cazul contactului tactil al animalului cu un stimul extern (denim lenjerie de pat, epurat guler ghimpată iarbă). Cele mai multe specii din familia pisica au un strat care este un „tampon“ naturală între piele relativ blând și impactul asupra subiecților ei. Cu toate acestea, chiar și lână nu poate proteja pe deplin animalele de companie de a ajunge la substanțele pielii pe care le afectează în mod negativ. dermatită simplă, la rândul lor, împărțite în categorii în funcție de originea lor:

  • traumatice;
  • termică;
  • parazit;
  • chimice;
  • infecțioase.

Zgârieturi, vânătăi și alte deteriorări mecanice la nivelul pielii poate duce la dermatita traumatice. În același timp, razele de soare dogoritor sau pentru animale de companie ating obiecte fierbinți pot lăsa, de asemenea, o urmă pe piele și duce la dezvoltarea dermatitei termice. acarieni pruritului, care sunt capabile să se scufunde adânc în piele cauzând o formă parazitare a bolii. Dermatita chimică apare ca rezultat al expunerii la acizi și baze ale pielii. În cazul în care zona afectată a pielii se dezvolta microflora patogenă, atunci putem vorbi despre o formă infecțioasă a bolii.

Expunerea pielii unui animal de orice alergen poate provoca dermatita alergica, gradul simptomelor depinde de caracteristicile rasa si fiziologice ale pisicii. Aceasta a observat că dermatita atopica sunt animale fără păr mai predispuse. Boala este o inflamație a pielii, care este format ca o reacție la impactul diferitelor tipuri de alergeni. Sistemul imunitar al pisicii reacționează la o anumită substanță, ao respinge. Acest lucru duce la inflamatie la locul de contact cu un anumit alergen. Această reacție poate fi o varietate de substanțe, inclusiv produse chimice de uz casnic, produse cosmetice, produse alimentare. La rândul său, dermatita alergică este, de asemenea, subdivizate în:  • pin;
  • „Purici“ (având un model sezonier);
  • atopic (din cauza o predispoziție genetică la boală);
  • produse alimentare.

Simptomele dermatitei la pisici

Dermatita în tipuri de pisici, simptome, cauze, tratament
Principalele simptome ale bolii sunt mici formă nodulară erupții cutanate pe pielea animalului. Localizarea lor poate avea loc în mai multe locuri diferite de pe corpul animalului tau. În funcție de stadiul bolii și rash formei sale poate acoperi părțile individuale ale corpului (pe cap, la baza cozii pe partea interioară a coapselor) sau întregul capac corp. Toate tipurile de dermatita este însoțită de mâncărime severă. Pisica devine nelinistit, tot în timp ce încerca să pieptene zona deteriorată, care este plină de adăugarea unei infecții secundare. Când pot să apară dermatita alergică de contact de pe piele mici leziuni nodulare animalului. Acestea sunt formate prin contact cu pielea animalului un tip de alergen.

Dar acest tip de boala este mult mai rar decât aceeași dermatita „purici“, caracterizat prin porunca mici noduli pe corpul pisicii. Acest tip de boala de multe ori sufera de hipersensibilitate la muscaturile de paraziți externi de animale. Se crede că „purici“ dermatita afecteaza cel mai adesea pisica în vara și toamna. Chiar dacă un purice mușcă animalele de companie, el nu a luat trupul, periajul constant muscatura de animale. Pielea de la muscatura de la zgârierea constantă o durere privire la ea exista placi si granuloame. În acest moment, par mult mai subțire, și într-o stare de neglijare și toate pot cădea, expunerea pielii deteriorate.

Dermatita în tipuri de pisici, simptome, cauze, tratament
Cel mai dificil este forma atopic dermatita alergica, care se manifesta prin uscăciunea pielii, cresterea mancarime, roseata si melasa. Poate că apariția unor plăci diferite dimensiuni și patch-uri cu limite neclare. Dacă nu opriți contactul cu alergenul poate provoca plânsul eroziuni și pustule. Boala poate varia de la faza acută până la dispariție. Dar acest lucru nu ar trebui să acalmie vigilența proprietarilor de pisici, pentru că fără un tratament adecvat, boala poate produce recidive.

Cel mai frecvent tip de dermatita atopica este un aliment, în care în tractul gastrointestinal dezvolta anticorpi la anumite componente alimentare. În ciuda faptului că nu este întotdeauna ușor să se înțeleagă pe ce tip de produs, astfel încât animalul răspunde, trebuie să definiți același alergen. dermatita sensibile la orice pisicile din rasa de toate vârstele atopica. De asemenea, evident în principal, precum și alte tipuri de dermatita - animalul devine agitat, pe corp, există erupții cutanate mici, care se străduiește să pieptene pentru animale de companie. Pentru a determina prezența unor alergii alimentare la pisici poate fi numai prin dieta de eliminare.

Tratamentul și prevenirea

Pentru a stabili un diagnostic corect ar trebui să fie comparat cu manifestări clinice anamneza. Numai după ce poate fi administrat direct la tratament. Acest lucru se poate face cel mai bine de către un specialist. In dermatita de contact, elimină în principal stimul extern, administrat topic vindecare unguente, geluri, imunoterapia este efectuată.

dermatite supurative Atunci când se pune accent pe tratamentul local al porțiunii deteriorate a pielii de soluții antiseptice și antibiotice. Într-o stare de neglijare prescris comprese cu unguent Vishnevsky. Utilizarea soluțiilor alcoolice poate duce la dermatita induse de droguri. În mod alternativ, în general atribuit unguent dezinfectant. Pielea de la muscatura de zgariere a inflamat uita la ea exista placi si granuloame.

Prevenirea dermatitei la pisici este în îngrijirea adecvată a animalului de companie, în conformitate cu normele de igienă și o dietă echilibrată.