Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare

Dermatita la pisici

Dermatita - este o reacție inflamatorie a pielii la stimularea de către diferiți agenți. El rareori apare ca o boală independentă, cel mai frecvent boala este doar un simptom al unei boli comune.Tipuri și cauze ale dermatitei la pisici

Aceasta boala de piele este clasificată în funcție de cauzele de iritare a pielii.

Infecțioasă - este, de asemenea numit purulentă. Aceasta se produce atunci când integritatea pielii este deteriorat și pătrunderea bacteriilor sau ciupercilor. Inflamatia se raspandeste rapid si poate lua vaste zone ale pielii. Cel mai adesea exprimate pustule sau răni maloasa.

Parazit - în cele mai multe cazuri, este cauzată de mușcătura de purice, ci mai degrabă o reacție alergică la saliva lor. Este de asemenea posibil și intrarea infecții secundare, deoarece paraziti mușcăturile cauza mancarime severa, iar animalul incepe sa activ din faguri. Paraziții poate fi fie extern (purici, Whipworm) și subcutanată (demodekoz subcutanat și acarieni). Cel mai adesea, pisica deranjat locuri în spatele urechilor și lângă coada. Când reacția violentă, care a dezvoltat inflamatia poate implica întregul corp, există cruste, fără scurgeri de eroziune.

Alergenic - poate fi numit ca alergeni alimentari, și stimuli externi.

Atopică (produse alimentare), dermatita poate apărea din aproape orice produs. Alergenul poate acumula și pot provoca reacții chiar în hrana obișnuită. Boala se caracterizează prin erupții cutanate, umflarea și înroșirea zonelor afectate. Dezvoltarea poate apărea hiperreactivitate - angioedem care, la tratamentul prematură poate duce la moartea unui animal de companie.

dermatita de contact apare atunci când sunt expuse la substanțe chimice și iritante. Acest lucru poate fi un mijloc pentru spălarea animalelor, spray-uri și unguente pentru tratament și chimice de uz casnic antiparazitar. Sediu efecte în funcție de locul în care substanța, simptom poate apărea ulcerații, cruste, erupții cutanate. Atunci când sunt expuse la vezicule profunde erodat și formate cu maloasa porțiuni de păr căzute. Frecvent pernitele afectate, acest tip de dermatita este numit pododermatitis.

Post-traumatic - apare atunci când zgâriat, reducerile de frecare guler de iarbă și de alți factori care pot compromite integritatea pielii. Pielea sensibila pentru a deveni site-ul de prejudiciu într-un roșu, apare senzația de mâncărime erupții cutanate. Adesea complicate și devine dermatita infecțioasă.

Medical - o reacție alergică la medicamente.

Toate tipurile de dermatita nu sunt transmise la om!

simptomele comune

În ciuda diversității cauzelor dermatita, toate acestea au caracteristici clinice comune:

 • Erupția cutanată - poate fi diferită de morfologia petelor de vezicule, ulcere și eroziuni.
 • Zgârieturile
 • Roșeață din zonele afectate, acestea sunt calde la atingere, umflarea pot să apară.
 • Morbid - pisica nu atinge zona inflamate.
 • Fisurile și cântare pe locul leziunii.
 • Pruritul - animalul este agitat, se zgârierea în mod constant zona afectată.

La momentul aderării la zonele inflamate de infecție apar crusta galben, suprafața va deveni umed. dermatita atopica poate fi însoțită de apariția de alopecie, poate provoca strănut, tuse și ochii umezi.

Cum de a trata

Pentru a selecta tactica potrivite pentru tratamentul să fie sigur de a stabili cauza erupții cutanate în animalele de companie. diagnostic precis va atribui tratamentul corect, după cum variază foarte mult în funcție de tipul de boală.

Este important să se înceapă cât mai curând posibil, pentru a face pregătirile necesare, dermatita poate merge într-un proces cronic, iar tratamentul va fi extrem de dificil.

medicamente comune pentru toate tipurile de cancer pulmonar este o substanta care elimina mâncărime. Puteți utiliza mai multe tipuri de medicamente:

In leziunile traumatice ar trebui să trateze tăieturi și soluții alcoolice abraziuni de coloranți de anilină sau unguent Vishnevsky.

Pentru tratamentul dermatitei atopice medicamente numit în mod necesar protivogistaminnye - suprastin, difenhidramina. În cazurile severe, se arată utilizarea agenților hormonal - prednison sau dexametazonă.

Recomandat pentru a trata afectate medicamente antibacteriene de suprafață, nu numai în tipul de boli infecțioase. Acesta poate fi utilizat și în alte tipuri de conectare, în scopul de a preveni infecția secundară. Când se execută procesul (animal lent, creșterea temperaturii corpului) utilizarea adecvată a antibioticelor sub formă de tablete sau injecție.

Asigurați-vă că pentru a trata animalele de companie de la paraziți - atât din exterior cât și intern.

profilaxie

Încercați să examineze animalul după mersul pe jos pentru leziuni și escoriații, după cum rezultă din dreptul să se ocupe de antiseptic - clorhexidină meramistin.

Stai cu ochii pe puterea animalului de companie, nu ar trebui să traducă brusc în alt fel de mancare, este recomandabil să se utilizeze o produse de calitate dovedit și de la producători de încredere.

Daca pisica ta isi petrece timpul in aer liber oferi-l guler antiparazitară speciale. Doar asigurați-vă că o dată la fiecare șase luni pentru a efectua medicamente antihelmintice profilactice.

Figura 1. Dermatita atopica

Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare

Figura 2. herpes dermatită

Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare

Figura 3. pododermatitis

Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare

Figura 4. Un caz sever de dermatita atopica

Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare


Dermatite la pisici și câini

Frații noștri mai tineri suferă de diferite patologii nu este mai mică decât noi. Una dintre cele mai comune boli, cum ar fi câinii și pisicile - dermatite. boală acută însoțită de inflamație a pielii. Cauzele bolii există o mulțime. Primul lucru care trebuie făcut în caz de suspiciune de patologie - să caute ajutor unui medic veterinar.

Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare

Tratamentul bolii ar trebui să fie în timp util și eficient. Numai în acest fel, va fi capabil de a reduce durerea și suferința animalului tau de companie. Boala nu se transmite la om. Desigur, ea are manifestarea intimidantă uneori aspectul, mai ales atunci când blisterele corpului pentru animale de companie, eroziuni și răni. Dar, de îndată ce dermatita este un simptom, nu vă faceți griji, rana nu va merge la tine.

Cauzele dermatitei la animale

Emit termică, parazitare, infecțioase, medicamente, fungice, cauze traumatice și chimice ale bolilor de piele. Dezvoltarea bolii, de obicei, ca urmare a:

 • dezechilibru hormonal;
 • întreruperi în funcționarea organelor interne;
 • diabetul zaharat;
 • îngrijire necorespunzătoare;
 • condiții precare de detenție;
 • temperaturi extreme;
 • Efectele UV asupra derma;
 • paraziți pielii;
 • utilizarea necontrolată a medicamentelor;
 • efectele acizi, baze;
 • traumatizând pielea, zgâriere.

Simptome, tipuri și fotografii

Dermatita la câini și pisici pot fi: simplu, alergic, traumatică, purici, atopică, alimente, seboreică. Izolat ca piele dermatita pliurile. Simptomatologia bolii, de obicei pronunțată. Cele mai frecvente manifestări ale bolii includ:

 1. mâncărime intensă. Animalul începe să zero, rupe sângele dermei.
 2. leziune Soreness. Pet devine dificultate, atingere începe să se văita, să se aplece.
 3. porțiune de pacient Roșeață.
 4. Urticarii, ulcere, eroziuni, pustule.
 5. Creșterea temperaturii corpului.
 6. Pierderea parului.

Sunt dermatita alergica si simplu. Dezvoltarea unui impact simplu este cauzat pe piele este temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, produse chimice, lumina ultravioleta. In fotografie o simpla dermatita la pisici.

dermatita traumatică se caracterizează printr-o ștergere parțială sau totală de lână și stratul superior la locul leziunii, sângerare și înroșirea pielii, umflarea și apariția crustelor. Destul de des, o forma acuta de boala devine cronică. Într-un astfel de caz, există dezvoltarea țesutului subcutanat sclerozei, îngroșarea dermului, formarea pliurilor și fisuri.

Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare
Ce zici de pliurilor cutanate dermatite, se dezvoltă cel mai adesea la câini cu prezența ridurilor de pe gât, trunchi, față, ca urmare a încetării ventilației naturale și încălcarea „de funcționare“, a florei locale. Boala caracterizata prin prurit intens și apariția supurație, au un miros urât mirositoare. Dermatite, pliurile pielii în câine foto dreapta.

dermatita de purici. Aspectul său se datorează unei alergii la saliva de paraziti de piele. Acesta este un tip destul de comună a bolii.

 • La câini, patologia este caracterizată prin înroșirea pielii, mâncărime, formarea de noduli, erupții cutanate, îngroșarea derm și hiperpigmentare.
 • Ce zici de boala la pisici, aceasta este însoțită de următoarele simptome: senzație de mâncărime severă, convulsii ocazionale, în partea din spate a dermului, noduli care formează, în cele din urmă acoperite cu o crustă, păr rupte, alopecia areata.

Apariția dermatita de contact alergică este cauzată de expunerea la fibre textile, detergenti, polen, îngrășăminte, de medicamente (sampoane, gulere împotriva puricilor). Patologia este însoțită de roșeață, mâncărime, apariția erupțiilor cutanate, noduli sau papule.

dermatita atopică se poate dezvolta din cauza predispoziție genetică. Expunerea la praf, acarieni, polen, buruieni, toate acestea pot provoca o erupție cutanată, mâncărime, umflarea pielii.

Dermatita alimentară - o afectiune destul de comuna la pisici și câini. Boala se dezvolta ca urmare a unei alergii la componentele alimentului sau produsele sale de degradare. Mâncărime, roșeață, erupții cutanate și noduli - manifestări ale bolii.

dermatita seboreica apare din cauza disfuncționalității glandelor sebacee ale animalului. Simptome: matreata, mâncărime, roșeață, lipirea și colorarea de lână.

tratamentul bolii

Dermatita în tratamentul pisicilor de remedii populare

Terapia bolii poate fi atribuită exclusiv veterinar și numai după o examinare minuțioasă. Mai mult decât atât, trebuie să fie cuprinzătoare. Pentru tratamentul aplicării traumatice dermatita atribuite de dezinfectante, unguente și pansamente. Atunci când infecția secundară atribuit tratament antibacterian.

Skinfold dermatita Terapia in cele mai multe cazuri, este simptomatic. De multe ori atribuit operațiunii, care constă în excizia pliurilor cutanate. Referitor la tratamentul de tip purici, într-un astfel de caz, după distrugerea paraziților pielii utilizarea de corticosteroizi si antihistaminice atribuite. Când infecția atribuite antibiotice de aderare.

Pentru tratamentul de aplicare atribuit de contact indispozitie alergică de agenți antiseptici și antipruriginoase. Dacă este necesar, un tratament cu antibiotice.

Tratamentul dermatitei atopice este utilizarea de corticosteroizi, antihistaminice, omega - 3, 6 acizi grași. In tratamentul de tip seboreice ajuta șampoane speciale, și soluții, vitamina A si omega - 3 și 6 acizi grași.

profilaxie

Pentru a vă asigura că animalele de companie nu a mai întâlnit o astfel de boală urât, trebuie să: elimina posibilitatea expunerii la stimul, să aibă grijă de el, în caz de vătămare să se ocupe de rana, în mod regulat da medicamente antihelmintice pentru a ascunde substanțe chimice de uz casnic, o baie în mod regulat.

Dermatita - o boala foarte frecvente la pisici. Cel mai adesea, se manifestă ca o inflamație a pielii, dar fără formarea de cicatrici. Cauzele acestei boli pot fi destul de diferite. Această expunere la produse chimice, și stresului mecanic și termic - lista este lunga. Cu toate acestea, animalele noastre sunt adesea observate este forma traumatică și de droguri de dermatita, iar restul - mult mai puțin.

Simptomele bolii sunt, de asemenea, manifestă în moduri diferite - în funcție de cauza. Dermatita sunt împărțite în cronică și acută: la animale cronice observate cojirea straturilor superioare ale pielii și formarea pliurilor de piele in acute - durere, umflare și febră. În cazul dermatitei complicații distruge epiderma pentru a expune capacul parțial papilar.

Cum de a trata dermatita la pisici explica cel mai bine la veterinar. Află în clinica veterinară, cauza bolii. Un medic veterinar va prescrie cel mai bun tratament. Pentru a fi diagnostic mai precis, va trebui să-i spun tot ce vyznat de pisica - despre dieta ei, stilul de viață, etc.

Atunci ar trebui să excludă alte cauze și, în același timp, începe tratamentul imediat al dermatitei în funcție de tipul de boală. Elimină mâncărime și de a calma pielea va ajuta la vindecarea alergiilor care să desemnezi un medic veterinar. Puteți lua remedii homeopatice.

Instrumente de externe - unguente, creme - utilizați pentru a elimina senzația de mâncărime și exfoliere. De la remedii populare - ceai negru puternic, preparată ostuzhennoy la temperatura camerei. Asigurați-vă comprese și loțiuni de ceai fleece înmuiat într-o soluție de trei sau de patru ori pe zi.

Dermatite la pisici: tratament implică igiena. Pentru parul nu se va bulgări, cu atenție și-l pieptene cu o perie moale. La urma urmei, animale de blană lânos oferă chiar mai mare disconfort. În plus, în pâlcuri de microbi lână, purici și căpușe, va fi mai ușor să se înmulțească și, prin urmare, să agraveze boala. Pentru a evita infecțiile, și interzic pisica să se lingă locurile senzația de mâncărime, încercați să-i distragă atenția în acest moment. Adevărul este că, atunci când pisicile lins rănile lor, atunci, prin urmare, ele nu le permit să trageți.

Dacă observați că pisica suferă, dar de ajutorul tau este nici o îmbunătățire semnificativă, apoi du-te imediat la medic! Opinia expertului vă poate ajuta să înțeleagă mai bine boala si cauzele sale, precum și de tratamente bine alese animalele de companie merge rapid pe modificarea.