Dermatita la câini și pisici cauze, simptome și tratament

Dermatita la câini și pisici, precum și orice alte boli de piele sunt întotdeauna vizibile și întotdeauna foarte neplăcut atât pentru animale de companie și pentru proprietarul său. Cum de a diagnostica simptomele și tratamentul adecvat - să se ocupe. Și, cel mai important, modul de a trata dermatita la pisici? Boala este gravă, care, în orice caz, nu poate fi pornit și a plecat fără îngrijire calificată a unui medic veterinar.Care sunt cauzele dermatitei la pisici sunt acolo? Ceea ce poate duce la inflamarea pielii?

Mai întâi, să se ocupe de clasificarea cauzelor probabile. Acestea sunt termice, parazitare, infecțioase, fungice, medicale, chimice, traumatice. Și motivul poate fi atribuită eșecului hormonal, funcționarea necorespunzătoare a organelor interne, metabolismul alterat si diabetul, stresul constant, îngrijirea necorespunzătoare (condiții precare, prost potrivite produse cosmetice pentru animale de companie).

Dermatita la câini și pisici cauze, simptome și tratament

Din motive termice

Dermatita la pisici duce nu numai la temperaturi ridicate, dar, de asemenea, mai mici. Da, cele mai frecvente totuși este / lichide, raze obiecte fierbinți ale soarelui. Dar nu uita de degerături. Iar cauza de căldură dermatita rece și excesivă. Chiar și expunerea pe termen scurt la soare duce la faptul că, la goale sau slab acoperite cu secțiuni de păr apar dermatită sau arsuri. Înainte de a da orice medicament ar trebui să consulte un medic veterinar.

cauze parazitare

Paraziții poate provoca, de asemenea, dermatita la pisici. Aceste „bastarzi“ pot fi atribuite atât intradermic (Demodex, acarianul mancarime) și paraziți piele (purici, păduchi, păduchi, etc.). Din cauza acestor insecte animale suferă o mâncărime puternică a pielii, gheare se rupe atunci când zgâriat. din cauza care apar pe zgârieturi piele / răni. Și toate acestea agraveaza boala. Ca urmare a acestei cauze apare așa-numita dermatita de purici la pisici. Detalii despre „look“ de dermatita:

Dar nu se poate „scrie off“ și paraziți interni - helminților intestinale, de exemplu. Ei în timpul lor mijloacele de trai produc toxine. Și acestea au otrăvuri și să conducă la faptul că dezvoltarea unei reacții alergice, care este un simptom si dermatita. Deci, dacă observați că pisica brusc pielea congestionată a început mâncărime, dar nu și paraziți externi care nu le considerați, ar trebui să caute cauza în interiorul corpului. Ia animalele de companie la veterinar. Și el va avea o inspecție completă (dacă este necesar, iar pielea ia răzuire în cazul în care suspecții intradermice „rezidenți“).

cauzele infecțioase

Din motive dermatită infecțioasă la pisici și includ bacterii și virusuri și fungi. Datorită faptului că inflamația crește sensibilitatea pielii, bacteriile patrund rapid in tesutul, se multiplica. Ca urmare, dermatite răspândirea fulger prin piele. Da, și pustule pot să apară. Sau maloasa răni care, la rândul lor, devin mai „poarta de intrare“.

dermatită infecțioasă la pisici animale de companie nu dă doar disconfort. Se tratează astfel de animale reprezintă un timp foarte lung. Și un număr mare de medicamente necesare, care ar trebui să fie alege cu atenție. Deoarece medicamente poate declanșa, de asemenea, inflamarea pielii. In orice caz usatiki dermatită infecțioasă tratate numai sub supravegherea unui medic veterinar.

alte cauze

Alte cauze ale dermatitei la pisici:

Dermatita la pisici apar adesea din cauza unei reacții alergice la un anumit ingredient activ (fie ca o supradoză). De aceea, nu ar trebui să dea medicamente de medicamente necontrolate animalul tau de companie. În plus, unele au proprietăți de fotosensibilizare, adică pielea devine prea sensibila la lumina UV.Cauzele chimice ale dermatitei la animalele de companie

Acest acid, alcalin, care a căzut pe piele pentru a provoca o arsură chimică.

Cauzele traumatice ale dermatitei în etanșări

Cele mai frecvente motive - zgârieturi, escoriații, răni, escarele. Când integritatea țesuturilor este rupt, există „poarta infecție“, prin care o varietate de agenți patogeni pătrund. Și acum dermatită la pisici dintr-o traumatică devine contagioasă. Chiar și accidente vasculare cerebrale poate duce la inflamarea pielii.

Simptomele dermatitei la pisici depind de boala si cauzele acesteia. De exemplu, în cazul în care cauza este traumatică, atunci pielea animalelor este umflarea vizibil, edem (zero ssadinka, rana - va, de asemenea, dacă a existat o încălcare a integrității pielii). De asemenea, în zona de păr dermatita este umed, ea este legată de faptul că iese în evidență exudat seros.

În cazul în care motivul pentru care se află în răspunsul alergic, puteți începe pierderea parului. Același lucru se observă cu o supradoză de medicamente. Pielea nu este doar roșu și se umflă, dar, de asemenea, devine foarte dureroasă. Dar, în plus față de dermatita la pisici care suferă de alergii, vor exista alte simptome: mâncărime, ochi înlăcrimați, strănut, tuse, si altele.

Și, în general, la comune simptome ale dermatitei la pisici includ:

 • Pruritul. animale de companie Mîncărime de multe ori și „entuziasm“, rupand pielea in sange.
 • Durerea a zonei inflamate. Animal vă faceți griji prea mult atunci când cineva atinge, whines curbe.
 • Zona afectata este de culoare roșie. Acest lucru este vizibil mai ales pe țesături de culoare deschisă. Uneori se poate vedea chiar capilarele dilatate care se sparg, iar în locul lor apar maro.
 • Răni pot apărea. Nu este exclus, și pustule. Aceasta nu numai că mărește temperatura corpului generală, dar, de asemenea, zonele afectate.
 • Fall strat. Mai ales în dermatita cronică.

Ce este dermatita la pisici uita la o serie de fotografii:

Dermatita la câini și pisici cauze, simptome și tratament

Dermatita la câini și pisici cauze, simptome și tratament

Dermatita la câini și pisici cauze, simptome și tratament

Dermatita la câini și pisici cauze, simptome și tratament

Dermatita la câini și pisici cauze, simptome și tratament

Decât pentru a trata dermatita la pisici? În primul rând, observăm că tratamentul în sine trebuie începută cât mai curând posibil. În caz contrar pielea îngroșa, foarte umflate, grubeyut. Stratul superior începe să se dezlipirea, lână turnat în zona expusă. Și uneori dificil de a scăpa de dermatita cronică. Tratamentul Dermatita la pisici este întotdeauna complexă. Este necesar să se găsească cauza, scoateți-l, și apoi se trece la terapia simptomatică.

 1. Primul lucru pe care trebuie să taie foarte atent pe parul de pe piele inflamate. Acest lucru va ajuta să aplice medicamente direct pe material. Pielea trebuie tratată cu un antiseptic, iar pe partea de sus se presară pulbere specială atent (reteta este ales în mod individual de către un medic veterinar).
 2. Nu uita despre deparazitare. Adesea este paraziți invizibil duce la inflamarea gravă a pielii. Acesta ar trebui să scape de locuitori nedorite ale intestinului, ca dermatita la pisici dispare. Și despre căpușe, purici nu uita. De asemenea, ei trebuie să conducă.
 3. Antibioticele sunt, de asemenea, prescrise pentru tratamentul dermatitei la pisici (și nu numai în dermatite infecțioase). Și ei pot include pulbere, și administrat intramuscular. În cazul în care motivul pentru ciuperci, sunt necesare medicamente antifungice.

În cazul în care pielea este adjudecată la acid, acesta trebuie neutralizat cu o soluție de sodă și, invers, acid acetic. Dar este necesar în prealabil o cantitate mare de piele flushed apă (cel puțin 10 minute sub presiune de apă bună)

profilaxie

Câteva recomandări pentru prevenirea dermatitei la pisici:

 • Evitați alergeni. Asigurați-vă că decât să se hrănească și să trateze usatika dumneavoastră. Să acorde o atenție aproape de ceea ce numește un regim de medic veterinar, și urmați cu strictețe.
 • În cazul în care animalul este lovit, zgâriat, asigurați-vă că pentru a trata o zgârietură sau rană care infecția nu a primit în ea. Și dacă observați cel puțin un simptom al dermatitei, apoi capul repede la veterinar, așa că vă dă o rețetă pentru pregătirile necesare.
 • Chasing viermi în mod regulat. Nu uitați să usatika proteja de paraziți externi.
 • Ascunde produse chimice de uz casnic.