Dermatita la pisici cauze, simptome si tratamente

Fiecare proprietar de pisica încearcă să aibă grijă de părul animalului tau de companie, astfel încât ea a fost frumoasă. Dar sunt momente când chiar și grija cea mai atentă a animalelor, nu arata parul bine îngrijit: nu luciu, în unele locuri cade, iar pielea într-o stare proastă. Dacă aceste simptome sunt prezente într-un animal de companie, atunci cel mai probabil, a contractat dermatita.O astfel de boala ca dermatita, sub rezerva nu numai oamenii, ci și pisici. Trebuie remarcat faptul că acest lucru nu este doar o boala, ci un simptom care pot fi atribuite altor boli. Dacă aveți orice probleme cu privire la această boală în animalele de companie, nu este necesar să se angajeze în tratament, deoarece tipurile de aceasta boala foarte mult, respectiv, și ei au un tratament diferit. Imediat arată pisica la veterinar, dar el va fi capabil de a determina cauza și un tratament adecvat pentru animalele de companie.

Dermatita la pisici cauze, simptome si tratamente

Dermatita combină o serie de boli diferite, care nu au legătură, dar numai una au aceeași - este simptome. Ele se manifestă sub formă de iritație la nivelul pielii.

specii de dermatite

Datorită faptului că dermatita - este un simptom al diferitelor boli, este posibil să se tragă o astfel de concluzie, este, de asemenea, câteva soiuri. La diferite manifestări ale acestei boli, este posibil să se identifice mai multe specii, este - un interior, suprafață, umed și purulent. Boala poate fi forme diferite: cronice, acute și subacute. Dacă timpul nu începe un tratament, orice formă de dermatita, poate deveni cronică. In boala cronica, simptomele se manifestă din când în când și este imposibil de a vindeca.

Un fel de dermatita depinde de motivul pentru care a venit. Distinge următoarele tipuri de evenimente: parazit, medicale, termice, infecțioase, traumatice și chimice. Hai să vorbim despre fiecare separat.

dermatită infecțioasă

vederi infecțioase pot fi în continuare numit purulentă. Despre aspectul său că pe pielea animalului sunt răni mici. Prin aceste răni în organism obține germeni care încep să se dezvolte.

dermatita parazitare

Acest tip de dermatita apare din cauza faptului că sub piele de pisica devine acarianul mancarime. se hrănește pielea din interior. In plus fata de acarianul scabiei, acest tip poate declanșa apariția de purici și păduchi. Și toate pentru că aceste insecte transporta pe picioarele lor, un număr mare de bacterii diferite pot provoca reacții cutanate. Ar trebui, de asemenea, să ia în considerare faptul că insectele, de asemenea, se estompeze, lăsând în urmă excremente depun ouă și atunci când musca saliveze. Toate acestea este un agent care provoacă iritarea pielii severe la pisici. Acest lucru poate fi o erupție comună, sau în formă mai severă a manifestării ulcere și umflături. De exemplu, dermatita de purici la pisici se manifestă sub formă de mâncărime la baza cozii și urechi. Datorită faptului că insectele musca, pisica și zgâriat permanent, integritatea pielii este violată și se formează răni umede, care sunt acoperite cruste. Una dintre modalitățile de a scăpa de purici poate fi un guler special. Dar dermatita tick depinde de specia de capusa. În cazul în care pisica este mult mai sensibil, în timp ce la locul mușcăturii apar umflături cu mâncărime sau umflarea pot să apară, de asemenea, căderea părului. În curând se va vedea peste tot corpul unei pisici. Ei bine, în cazul în care pisica nu este atât de sensibil, atunci va exista un sigiliu mic sub piele.

dermatită internă

Acest tip rezultă din faptul că pisicile apar viermi. care deteriorează suprafața mucoasei organelor interne.

dermatita traumatică

Acest tip de dermatita apare atunci cand pielea este rupt, acesta poate fi: vânătăi mici și răni mici. Dacă timpul nu începe tratamentul, atunci de acest fel se poate intampla dermatita infectioasa. Deci, urmăriți cu atenție pentru pielea animalului de companie.dermatita induse de medicamente

Aceasta poate apărea din cauza utilizării drogurilor sau a agenților externi. Pentru a evita acest lucru trebuie să respecte în mod clar instrucțiunile de utilizare a unui medicament, și nu la sine.

dermatita chimica

Acest tip ca substanță chimică poate să apară în cazul în care pielea unui animal devine detergent, acid sau alcalin. Ca urmare, există o arsură, care traumatiza pielea.

dermatită termică

În cazul în care o pisica a fost expunerea la temperaturi ridicate. Apoi, pe partea de sus a pielii sunt arsuri. Acesta este punctul de vedere al termice.

manifestare a dermatitei

Recunoașterea dermatitei la pisici este ușor, deoarece simptomele sale sunt destul de pronunțat. Ele se manifestă sub formă de erupții cutanate și roșeață pe piele, umflături, vezicule, ulcere. În plus, căderea părului, piele uscată, fisuri. Nu uita ca pisicile pot fi diferite de reacție diferită de aceasta boala. În cazul în care se produce o pisică doar mâncărime, atunci al doilea - este caderea parului si rani.

Cauzele dermatitei

Motivul pentru apariția depinde de tipul de dermatita. În cazul în care acesta este asociat cu insecte, atunci aspectul său poate fi văzut imediat, dar există, de asemenea, un fel de stocare. Se poate manifesta ca iritarea pielii, adică a existat o reacție alergică la orice produs alimentar. Aceasta este dermatita nu este imediat evidentă, ea poate fi văzută numai după un anumit timp. astmul poate incepe În plus iritatii ale pielii, deoarece curge de pe laringe. Principalul lucru este că apariția anumitor simptome, contactați medicul veterinar imediat. Numai el va fi capabil de a pune un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Dermatita la pisici cauze, simptome si tratamente

tratamentul dermatitei

În nici un caz nu efectuează tratamentul animalului în sine, pentru că nu există nici o schemă specifică. La fel ca și durata depinde de specia de dermatita si severitatea bolii. Numai după examinare, medicul poate identifica în mod corect tipul de boală. În cazul în care acest tip de traumatizant, acesta va fi atribuit un tratament al pielii cu o soluție de iod sau de albastru de metilen. De asemenea, este necesar să se aplice unguent Vishnevsky și astringents.

În cazul în care medicul identifică aspectul purulentă, atunci ar trebui să taie părul în aceste zone și se îndepărtează crusta din rănile, și apoi să le ungi dezinfectante. Apoi se presara streptotsidom sau antibiotic. În cazul în care dermatita se execută și există puroi, dacă este necesar injecții cu antibiotice. În cazul în care medicul a identificat o vedere medical, atunci tratamentul va ajuta unguente, care sunt capabile de a ucide infecția. În cazul în care un fel animalul tau de produs chimic, atunci tratamentul trebuie efectuate folosind spălarea pielii deteriorate. În cazul în care pielea este deteriorat cu un acid pentru utilizarea neconcentrată soluție de spălare de sodă.

Dacă alcaliilor daune, utilizarea acidului citric sau soluție de oțet. Dar, în cazul în care dermatita a venit de la alergii alimentare, atunci ar trebui să înceapă a primit medicamente anti-inflamatorii, sedative, hormoni. Totul va depinde de severitatea bolii.

Pe baza celor de mai sus, se poate observa că metodele de tratament sunt direct dependente de tipurile de boală. Prin urmare, este important diagnostic corect. În orice caz, nu încercați pentru a determina cauza a ochiului, ca un diagnostic greșit poate duce la o stare proastă a animalului. Cel mai bun exemplu de realizare va arăta un animal de companie calificat.

profilaxie

Pentru a evita o astfel de diagnostic, este necesar să se realizeze o întreținere preventivă în mod regulat. singura modalitate de a preveni boala. Prevenirea este după cum urmează: îngrijirea necesară pentru pisica, evita hrănire unele alimente. produse chimice periculoase lăsați la îndemâna animalului. În cazul în care pisica are anumite simptome, solicitați imediat asistență medicală.

Face dermatite periculoase pentru oameni?

Majoritatea proprietarilor de pisici, preocupat de această problemă, și se poate întâmpla ca în timpul ajutorul ei pot obține dermatita bolnav? Desigur, pielea umană este foarte sensibile la diferite tipuri de infecții, dar nu toate pisicile boala poate fi periculos pentru noi. Prin urmare, pentru a determina dacă dermatita este periculos pentru tine, poti prin trecerea teste pisica pentru a indica boala ei. Dar nu neglija sanatatea lor, asa ca incearca sa avanseze igiena in timpul curtare un animal bolnav. De asemenea, în acest moment, nu ar trebui să țină departe animalele copiilor.

Va fi interesant:

Dermatita la pisici cauze, simptome si tratamente
Tipuri de boli ale pisicilor domestice si simptomele lor
Dermatita la pisici cauze, simptome si tratamente
Tratamentul și prevenirea acarianului urechii la pisici
Dermatita la pisici cauze, simptome si tratamente
Simptomele bolii și metode de tratare a pisicilor kaltsiviroza