dermatita miliară la pisici - cauze, simptome, tratament

Pisicile sunt supuse la diverse boli de piele. Acest lucru este demonstrat de diferite interogări de pe gazdele de Internet, care sunt pe fotografie încercarea de a diagnostica animalele de companie. O boală comună este o dermatita miliară la pisici. Dacă aveți orice simptome ale bolii ar trebui să înceapă un tratament pentru a atenua starea animalului de companie.


dermatita miliară la pisici - cauze, simptome, tratament
dermatita miliară - una dintre cele mai comune boli printre pisici.

De ce boala apare

dermatita miliară, ale cărei simptome pot fi observate în fotografie, există sub influența diferiților factori.

Una dintre cele mai comune cauze este considerată a fi o reacție alergică. Corpul unei pisici poate reacționa exagerat la alimente, polen, ciupiturile de purici.

Boala de piele poate fi rezultatul unei infecții a unui animal. Cel mai adesea, agenții patogeni sunt bacterii și ciuperci.

Simptomele pot apărea din cauza impactului de viermi care trăiesc în corpul unei pisici.

dermatita miliare poate fi cauzată de o anumită reacție la nivelul tractului gastrointestinal al animalului. În cazul în care există o pierdere de parazit, ceva perturbă funcționarea sistemului digestiv.

Boala apare în stări patologice ale sistemului imunitar al pisicilor.

Încălcările pot fi identificate într-un animal, care se hrănește cu dezechilibrată.

Cauzele debutul simptomelor, care poate fi văzut în fotografie, este asociată cu tulburări hormonale din organism.

În unele cazuri, cauza dermatitei nu poate fi văzut. Medicul poate efectua o examinare cuprinzătoare a corpului unui animal pentru diagnosticarea modificărilor patologice. Acest lucru este necesar pentru un tratament în timp util și în mod corect alocați.

dermatita miliară la pisici - cauze, simptome, tratament
Destul de des cauza dermatita miliară la pisici este o alergie.

Simptomatologia bolii

dermatita miliară în cele mai multe cazuri, ușor de identificat. Acesta este caracterizat printr-o erupție cutanată fină. Este prezentat sub formă de noduri roșii care au o structură solidă. Simptomele bolii sunt prezentate în fotografia de mai jos.

Localizarea leziunilor pot fi diferite. Uneori, noduli apar în anumite zone ale corpului: pe cap, zona cozii. În unele cazuri, întregul prejudiciu corpului.

În plus față de pisica erupții cutanate pot perturba mâncărime severă. Prin zgârierea suprafeței pielii este accidentat. Pisica poate compromite integritatea pielii. Acest lucru duce la infectii bacteriene sau virale secundare.Starea animalului este perturbată. Pisica devine lent sau agitat. În regiunile în care localizate erupții cutanate, puteți vedea capul corpului. De obicei, resturi de lână acolo cad. Acest proces este bine ilustrat de o fotografie a bolii.

dermatita miliară la pisici - cauze, simptome, tratament
Simptomele de erupții cutanate dermatita miliară de noduri roșii, care sunt în mod constant senzația de mâncărime.

diagnosticarea bolii

Diagnosticarea dermatita miliară, trebuie să ia animalul la medicul veterinar. El a fost deja în cursul examinării inițiale poate face un diagnostic.

Dar, fără a clarifica cauzele tratamentului bolii nu dă un rezultat pozitiv. De aceea, medicul evaluează prezența purici, căpușe și alți paraziți pe corpul animalului.

Deoarece în majoritatea cazurilor duce la aparitia dermatitei purici, este necesară identificarea acestor paraziți. Pentru a face acest lucru, medicul foloseste un pieptene special. Pentru a detecta păduchii de pe suprafața pielii răzuire pisicilor luate. Medicul foloseste partea teșită a unui bisturiu sau o bandă transparentă.

Diagnostic de lichenul și atacul fungic se efectuează într-o analiză de laborator de lână. La cultivarea culturii timp de aproximativ două săptămâni. Pentru detectarea înfrângerii helminți petrece o probă de scaun.

Dacă suspectați o alergie la alimente devine, pisica pentru câteva luni, se duce la o dieta speciala. Acesta utilizează alimente speciale, iar proprietarul ține evidența modificărilor aduse în corpul animalului. După aceea, animalul re-transferat la un regim alimentar normal. Atunci când afișajul erupții cutanate medicul diagnosticat cu ușurință specii dermatită miliare.

În cursul unei astfel de proprietar dieta trebuie să se asigure că animalul nu utilizează alte produse alimentare. În acest caz, rezultatele cercetării pot fi distorsionate.

În lipsa rezultatelor metodelor de mai sus se efectuează teste pentru a determina răspunsul la medicamente antibacteriene si steroizi. De asemenea, medicul poate decide să efectueze o biopsie a pielii.

Pentru a identifica impactul negativ al paraziților pe suprafața pielii pilitura de animale luate. Studiul a relevat:

tip Clamp Cheyletiella, care sunt localizate în straturile superioare ale pielii;

ureche acarianul Otodectes cynotis pentru dermatita pe cap, gât, spate de labe din spate;

acarianul Demodex, care trăiește în foliculii de par;

mestecat păduche Felicola subrostratus.

De multe ori boala apare sub influența paraziților. Printre acestea se numără:

Ele pot provoca diferite tipuri de impetigo, inclusiv pecingine.

Numai după diagnosticul, medicul poate prescrie medicamente. Acesta va avea ca scop nu numai la eliminarea leziuni ale pielii, dar, de asemenea, cauza bolii.

dermatita miliară la pisici - cauze, simptome, tratament
Diagnosticați dermatita miliară la pisici va ajuta medicul veterinar.

tratamentul bolii

Pentru a elimina simptomele bolii, tratamentul ar trebui să vizeze eliminarea factorilor care la provocat.

Pentru a elimina purici și păduchi agenți numiți, în cadrul căruia există un piretrină. Prelucrarea este necesară nu numai animalul, dar, de asemenea, printre habitatul său. Tratamentul este efectuat prin injectarea medicamentului sau când îmbăiere pisicile în apă, la care se adaugă o formulare.

Dacă pisica este găsit pecingine, se arată utilizarea în aer liber unguente fungicide.

Pentru tratamentul antibacterian și antihelmintic este necesară pentru a identifica tipul de parazit sau bacterii care cauzează boli.

Dacă aveți o reacție alergică, atunci se arată utilizarea de corticosteroizi. Dozarea tratamentului inițial ridicat și apoi scade treptat. De asemenea, este adesea prescris antihistaminice.

Proprietarul trebuie sa ai grija pentru diete de animale. În acest caz, va fi mai ușor și mai rapid pentru a scăpa de dermatita miliară. De asemenea, este important să se păstreze curat Platouri și pisica cameră, în cazul în care ea trăiește.