dermatita miliară simptomelor pisici și tratament

Cat scabia, eczeme, manginess - toate numele pentru aceeași boală, lovind adesea pisici - dermatita miliară. Potrivit medicilor veterinari, manifestările sale - este o reacție specială a pielii de animale, care are un număr limitat de opțiuni pentru a răspunde la o varietate de stări de boală. Pentru un astfel de motiv, dermatita miliară la pisici este considerat a fi un simptom al multor boli.Cauzele dermatitei miliară

Apelarea dermatitei miliară la pisici poate fi un număr foarte mare de boli:

  • Alergii la alimente, polen, mușcături de purici.
  • Infecțiile bacteriene natura, fungice.
  • Prezența paraziților pielii.
  • Hipersensibilitatea la paraziții sistemului digestiv.
  • boala autoimuna.
  • Dezechilibrul de putere.
  • tulburări hormonale.
  • Boala de etiologie necunoscută.
la conținutul ↑

Simptome si diagnostic de dermatita miliară

Manifestarea caracteristică a dermatitei miliară este considerată a fi apariția unei pisici pe corp mic, greu la atingere de noduri roșii. În acest caz, înfrîngerea poate capta părți ale corpului, cum ar fi capul sau la baza cozii, sau întregul corp complet. Dermatita este însoțită de mâncărime severă, erupții cutanate piepteni pisică și provoacă daune grave pentru tine. De asemenea, animalul devine agitat, sau, dimpotrivă, lente în locuri înfrângere cade lână.

dermatita miliară simptomelor pisici și tratament

Cel mai adesea, un dermatolog dezvaluie simptome dermatita de miliare deja la examinarea inițială. Mai dificil de a găsi cauza bolii. Este important să se acorde o atenție la locația de locuri de noduli. În cazul în care acest lucru este o zonă la baza cozii, cazul poate fi în ciupiturile de purici. În cazul în care acest prejudiciu pe cap - animalul suferea de căpușe. Diagnosticul cel mai fiabil este obținut după un studiu complet set pisica.

Deoarece cauza miliară dermatita cel mai adesea puricii, doctorul cu un pieptene special dezvăluie prezența lor. De asemenea, verificați pentru prezența păduchilor, care este luat de răzuire piele sau partea bont a unui bisturiu sau o bandă specială transparentă.Lâna poate fi folosit pentru culturi de laborator în condiții în care au determinat prezența fungilor și zoster. Pentru a obține rezultate, și cultiva o cultură va avea nevoie de aproximativ două săptămâni.

paraziți intestinali detectat de studiu scaun. În cazul în care medicul suspecteaza o alergie la alimente, pisici prescrise de alimentare de testare. Esența ei constă în faptul că animalul timp de mai multe luni, dat hrană specială. Apoi, regim alimentar normal este reluat. În cazul în care dermatita miliară din nou se face simțită, puteți fi siguri că erupțiile cutanate au fost cauzate de alimente. Numit mâncare pentru pisici speciale, ingrediente exclusive care pot declanșa alergii. Este foarte important în perioada de încercare urmați recomandările medicului și să nu dea în plus nici alte produse.

În cazul în care toate activitățile desfășurate nu au dat un rezultat pozitiv, este recomandabil să se atribuie teste pentru a verifica reacția la antibiotice și steroizi. Astfel, este posibil să se identifice cauzele bacteriene ale alergiilor sau medicul va prescrie o biopsie a pielii.

Pentru a determina prezența paraziților pielii, o pisica ia cateva pilitură de piele. Leziunile pielii pot provoca specii de acarieni Cheyletiella, care este de asemenea numit rătăcitor matretii. Ei trăiesc în stratul superior al pielii. De asemenea, dermatita miliară pe cap, gât, spate, spate și picioare sunt adesea declanșate de ureche acarianul Otodectes cynotis.

Cauza dermatitei miliară este capabil de a deveni un acarianul Demodex, care trăiește în foliculii de par si cauze este rar la pisici Demodex. Un alt parazit poate deveni un agent provocator al bolii - de mestecat păduche Felicola subrostratus.

De asemenea, semnele de dermatita miliare sunt datorate paraziților Microsporum gypseum, Trichophyton mentagrophytes și Microsporum canis, din care acesta din urmă este cauza majorității lichenilor. Prin urmare, în cazul în care boala este persistentă și dificil de tratat, este recomandabil să se facă analiza pe pecingine.

Tratamentul dermatitei miliară

În funcție de cauzele și tratamentul identificate vor fi numiți dermatita miliară la pisici. În cazul în care animalul trece de la tratamentul altor boli, este recomandabil să-l suspende, pentru a evita reacțiile la medicamente, cauzând dermatita.

La detectarea medicamente pecingine trebuie să fie administrat pe cale orală și folosit unguent topic antifungice. Ar trebui să dezinfecteze, de asemenea, zona de cazare a animalelor.

Bacteriene, antifungice, agenți antiparazitari sunt numiți numai după detectarea speciilor parazite. În reacții alergice și autoimune prescrie steroizi. La începutul doza de tratament a crescut, apoi, probabil, declinul lor treptată. In plus, antihistaminice, de asemenea, se pot administra, sprijini acizi grași și introducerea biotină în produsele alimentare. În multe cazuri, atunci când cauza dermatita miliară este neclară, se recomandă cu preparate cortizon.

Proprietarii de animale este foarte important pentru a monitoriza starea de sănătate a animalelor de companie lor de a lupta cu pielea și paraziți intestinali, oferind un regim alimentar plin, echilibrat. De asemenea, trebuie să mențină puritatea camerei, în cazul în care există adesea o pisică, și feluri de mâncare din care ea mănâncă.