Dermatite la pisici - simptome, tratament, medicamente, cauze de cei mai buni prieteni

Dermatita - este o reacție inflamatorie a pielii la stimularea de către diferiți agenți. El rareori apare ca o boală independentă, cel mai frecvent boala este doar un simptom al unei boli comune.Tipuri și cauze ale dermatitei la pisici

Aceasta boala de piele este clasificată în funcție de cauzele de iritare a pielii.

Infecțioasă - este, de asemenea numit purulentă. Aceasta se produce atunci când integritatea pielii este deteriorat și pătrunderea bacteriilor sau ciupercilor. Inflamatia se raspandeste rapid si poate lua vaste zone ale pielii. Cel mai adesea exprimate pustule sau răni maloasa.

Parazit - în cele mai multe cazuri, este cauzată de mușcătura de purice, ci mai degrabă o reacție alergică la saliva lor. Este de asemenea posibil și intrarea infecții secundare, deoarece paraziti mușcăturile cauza mancarime severa, iar animalul incepe sa activ din faguri. Paraziții poate fi fie extern (purici, Whipworm) și subcutanată (demodekoz subcutanat și acarieni). Cel mai adesea, pisica deranjat locuri în spatele urechilor și lângă coada. Când reacția violentă, care a dezvoltat inflamatia poate implica întregul corp, există cruste, fără scurgeri de eroziune.

Alergenic - poate fi numit ca alergeni alimentari, și stimuli externi.

Atopică (produse alimentare), dermatita poate apărea din aproape orice produs. Alergenul poate acumula și pot provoca reacții chiar în hrana obișnuită. Boala se caracterizează prin erupții cutanate, umflarea și înroșirea zonelor afectate. Dezvoltarea poate apărea hiperreactivitate - angioedem care, la tratamentul prematură poate duce la moartea unui animal de companie.

dermatita de contact apare atunci când sunt expuse la substanțe chimice și iritante. Acest lucru poate fi un mijloc pentru spălarea animalelor, spray-uri și unguente pentru tratament și chimice de uz casnic antiparazitar. Sediu efecte în funcție de locul în care substanța, simptom poate apărea ulcerații, cruste, erupții cutanate. Atunci când sunt expuse la vezicule profunde erodat și formate cu maloasa porțiuni de păr căzute. Frecvent pernitele afectate, acest tip de dermatita este numit pododermatitis.

Post-traumatic - apare atunci când zgâriat, reducerile de frecare guler de iarbă și de alți factori care pot compromite integritatea pielii. Pielea sensibila pentru a deveni site-ul de prejudiciu într-un roșu, apare senzația de mâncărime erupții cutanate. Adesea complicate și devine dermatita infecțioasă.

Medical - o reacție alergică la medicamente.

Toate tipurile de dermatita nu sunt transmise la om!

simptomele comune

În ciuda diversității cauzelor dermatita, toate acestea au caracteristici clinice comune:

  • Erupția cutanată - poate fi diferită de morfologia petelor de vezicule, ulcere și eroziuni.
  • Zgârieturile
  • Roșeață din zonele afectate, acestea sunt calde la atingere, umflarea pot să apară.
  • Morbid - pisica nu atinge zona inflamate.
  • Fisurile și cântare pe locul leziunii.
  • Pruritul - animalul este agitat, se zgârierea în mod constant zona afectată.


La momentul aderării la zonele inflamate de infecție apar crusta galben, suprafața va deveni umed. dermatita atopica poate fi însoțită de apariția de alopecie, poate provoca strănut, tuse și ochii umezi.

Cum de a trata

Pentru a selecta tactica potrivite pentru tratamentul să fie sigur de a stabili cauza erupții cutanate în animalele de companie. diagnostic precis va atribui tratamentul corect, după cum variază foarte mult în funcție de tipul de boală.

Este important să se înceapă cât mai curând posibil, pentru a face pregătirile necesare, dermatita poate merge într-un proces cronic, iar tratamentul va fi extrem de dificil.

medicamente comune pentru toate tipurile de cancer pulmonar este o substanta care elimina mâncărime. Puteți utiliza mai multe tipuri de medicamente:

In leziunile traumatice ar trebui să trateze tăieturi și soluții alcoolice abraziuni de coloranți de anilină sau unguent Vishnevsky.

Pentru tratamentul dermatitei atopice medicamente numit în mod necesar protivogistaminnye - suprastin, difenhidramina. În cazurile severe, se arată utilizarea agenților hormonal - prednison sau dexametazonă.

Recomandat pentru a trata afectate medicamente antibacteriene de suprafață, nu numai în tipul de boli infecțioase. Acesta poate fi utilizat și în alte tipuri de conectare, în scopul de a preveni infecția secundară. Când se execută procesul (animal lent, creșterea temperaturii corpului) utilizarea adecvată a antibioticelor sub formă de tablete sau injecție.

Asigurați-vă că pentru a trata animalele de companie de la paraziți - atât din exterior cât și intern.

profilaxie

Încercați să examineze animalul după mersul pe jos pentru leziuni și escoriații, după cum rezultă din dreptul să se ocupe de antiseptic - clorhexidină meramistin.

Stai cu ochii pe puterea animalului de companie, nu ar trebui să traducă brusc în alt fel de mancare, este recomandabil să se utilizeze o produse de calitate dovedit și de la producători de încredere.

Daca pisica ta isi petrece timpul in aer liber oferi-l guler antiparazitară speciale. Doar asigurați-vă că o dată la fiecare șase luni pentru a efectua medicamente antihelmintice profilactice.

Figura 1. „Dermatita atopică“

Dermatite la pisici - simptome, tratament, medicamente, cauze de cei mai buni prieteni

Figura 2. „dermatita herpes“

Dermatite la pisici - simptome, tratament, medicamente, cauze de cei mai buni prieteni

Figura 3. "pododermatitis"

Dermatite la pisici - simptome, tratament, medicamente, cauze de cei mai buni prieteni

Figura 4. „Un caz rău de dermatita atopica“

Dermatite la pisici - simptome, tratament, medicamente, cauze de cei mai buni prieteni