Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Uneori, chiar și grija cea mai mare grijă de animale de companie nu da rezultatul dorit. Animalul este activ, vesel, dar în același timp, parul a stins, iar pielea a găsit, uneori, ulcere mici. Dermatita la pisici se poate întâmpla din diverse motive. Tipurile și simptomele sunt luate în considerare în articol.Ce este dermatita

Dermatite la pisici - este mai degraba un simptom, mai degraba decat o boala. se manifeste în așa fel poate altă boală. Dermatita este caracterizata prin inflamarea pielii, apariția de răni și răni.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Pentru a începe tratamentul dermatitei, în primul rând, este necesar să se determine cauza bolii.

În funcție de simptomele de dermatita, acesta este împărțit în mai multe tipuri:

Prin natura fluxului este separat într-o dermatită cronică, acută și subacută. Viteza de reacție a proprietarului, și timpul de început de tratament poate preveni dezvoltarea unor forme cronice, care pot merge, fie, în cazul în care simptomele pentru o lungă perioadă de timp pentru a nu plăti fotografii.

Există diferite tipuri de dermatita. Provoac boli pot atât de factori externi și interni. Tratamentul depinde de faptul dacă a existat un proces inflamator pentru un motiv oarecare.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Dermatita la pisici, în funcție de cauzele sale, pot fi împărțite în simple și alergice.

Principiul dermatitei

Schema apariție a reacțiilor inflamatorii este simplu: atunci când intră în contact cu corpul stimul animal (inhalare, contactul tactil), organismul produce un fel special de proteină antigen. Substanța penetrează țesutul conjunctiv, provocând producerea de substanțe chimice care au un efect iritant, de exemplu, histamina. Cel mai mare număr de astfel de celule în pisica este în piele, deci este pielea reactioneaza la stimuli dermatita inflamatorie.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

tipuri de dermatita

Tipuri de dermatita și manifestările lor variază în funcție de un număr de motive. Principalele tipuri:

 1. Infecție. Adesea, acest lucru se numește dermatita purulentă. Sunt formate pe piele rănilor mici, prin care, sub derma intră bacterii. Dezvoltarea acestor germeni provoacă procese purulente.
 2. Internă. Atunci când sunt ingerate, paraziti, cum ar fi viermi, mucoasa viscerala este deteriorat, motiv pentru care există inflamație.
 3. Post-traumatic. Aceasta poate să apară ca urmare a prejudiciului pielii. Dacă un astfel de dermatita lasata netratata, infectia care intră în corp prin răni poate provoca dermatită infecție.
 4. Medical provine din utilizarea medicamentelor sau a agenților externi. Elimina problema, puteți adera cu atenție instrucțiunile de utilizare a medicamentelor, precum și excluderea de sine.
 5. vederi termice, sau arde. Pielea reactioneaza la inflamatie, roseata si alte simptome de arsuri.
 6. Chimice. Această inflamație poate să apară în cazul în care animalul este pus în contact cu mijloace agresive. Acest lucru poate fi o curățare de uz casnic, precum și de acid, alcalin.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

dermatita parazitare

O temă separată - dermatita parazitare la pisici. Provoac apariția unor astfel de paraziți inflamație - subcutanată și externe - căpușe, purici și păduchi.

Paraziții sunt purtători de diferite infecții și bacterii, care provoaca inflamatie la locul unei mușcături. Ca dermatita poate rezulta din contaminarea pielii produselor animale ale activității vitale a parazitului: cântare, fecale, salivă, ouă.

Reacția pisicii organismului poate fi un accent foarte diferite: există ulcere unice și erupții cutanate pot să apară, de asemenea, umflarea și răni. Inflamație a pielii care provoacă mâncărime intensă, astfel încât pisica este în mod constant zgarieturi. La locul de pieptănat cade, și să formeze o capilare indepartezi. răni pieptănate acoperite crusta.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Tick ​​tip poate provoca mancarimi severe, care este format in situ umflarea. Reacția organismului depinde de susceptibilitatea pisicilor la stimuli. Unele animale, infectate căpușe subcutanate suportate de sigilii mici pe piele. Altele, răni, mai sensibile pieptene la prezenta ulcere, și pe sol detectat zgarieturi indepartezi linia parului.

pisicile cutanate suficient de rezistente la iritanți. substanța antibacteriană este prezentă în saliva animalelor, astfel încât majoritatea microbilor distruse într-un mod natural. Cu toate acestea, se întâmplă ca o pisica nu poate face față cu agresorul singur. Acest lucru se întâmplă de multe ori, atunci când o imunitate slăbită, malnutriție și vârsta nuanțelor de animale.Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Ușor de pisică iritarea pielii trata-te de lins. Se întâmplă că infecția se răspândește rapid, prin urmare, procesul inflamator are loc într-un stadiu acut.

Cauzele dermatitei la pisici depinde de ceea ce a declanșat apariția lui. Invazia corpului de insecte pot fi detectate imediat - animalul devine agitat și adesea pruriginoasă.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Reacția la hrană se manifestă în mod progresiv și este cumulativ. Cu utilizarea constantă de alergen în produsele alimentare, inflamarea pielii creste. Apariția acestui tip de dermatita poate fi văzută numai după o anumită perioadă de timp. Alergiile sunt, de obicei, însoțite de o serie de alte simptome, astfel încât este ușor de diagnosticat.

Boli infecțioase și inflamația sunt strâns legate. Cu toate acestea, există o diferență mare, care a fost manifestat în primul rând: inflamația este cauzată de infecția prin infecție a pielii neprotejate sau o infecție a provocat apariția de leziuni pe piele.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Leziunile cutanate secundare generate de expunerea la stimuli externi: purici, căpușe și substanțe chimice dure.

Pisicile care trăiesc în condiții bune de infecție este extrem de rară. Prin urmare, infecția apare adesea după dezvoltarea dermatitei.

Semne de infecție la pisici

Diagnosticați infecții la animale este destul de simplu. În urma unei examinări a arătat semne tipice ale invaziei din corpul virusului.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Pisicile sunt găsite:

 • abcese multiple;
 • noduli sub piele;
 • roșeață;
 • pot să apară supurație,
 • în cazuri rare, temperatura corpului crește,
 • „Boabe“ sub stratul superior al pielii,
 • lipsa poftei de mâncare.

Simptome cum ar fi purici

tip de purici boala este cel mai frecvent tip de boală. El a diagnosticat pur și simplu. Paraziții pot fi văzute la domiciliu. La etapa inițială de invazie poate detecta medicul veterinar. Pentru diagnosticul unei astfel de boli suficient de inspecție. Uneori poate fi necesar să se revizuiască colectarea pentru a determina speciile de parazit și pentru a determina prezența infecției.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Semne de dermatitei purici:

 • Pisica devine nelinistit, de multe ori pruriginoasă;
 • Roșeață pe piele, în special în domeniul zgariere;
 • După ceva timp pe piele apar mici rani.

Simptomele dermatitei alergice

Pentru dermatita atopică se caracterizează prin apariția pruritului severe. Adesea, o serie de alte caracteristici adăugate la simptom primar: cu alergii puternice pisica este strănut, are o rupere.

Deoarece particulele de saliva si paraziti pot fi, de asemenea, alergeni, detectarea bolilor alergice specii de pisici trebuie testate pentru prezența paraziților. stadii avansate de dermatita atopica poate duce la invazia de infectie si a intins-o pe tot corpul.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

provocatori

Alergia poate provoca factori foarte diferite:

 • Vegetație: copaci, polen, pisica mănâncă iarbă;
 • Anumite țesuturi din casă - lână, nailon; praf textil;
 • Materialele prezente în casă - cauciuc, produse din material plastic;
 • Aditivi alimentari: agenți coloranți, agenți aromatizanți, precum cereale și legume;
 • Produse lactate;
 • praf de casă tipic;
 • Insecte și produsele lor de deșeuri.

Diagnosticarea alergiilor la pisici

Cele mai multe tipuri de alergii sunt sezoniere și au o formă de inhalator. Diagnosticul se bazează pe o analiză detaliată a sângelui și cuantificarea anticorpilor în acesta. De asemenea, există o testare intradermică. Metoda a fost dezvoltată inițial pentru oameni, cu toate acestea, sunt folosite cu succes în medicina veterinară.

Dermatita de tratament pisica

Tratamentul animalelor bolnave se poate face numai cu medicul. Vet atribuie terapia corespunzătoare pe baza inspecției.

Dermatita de sine la pisici este posibil!

Tratamentul depinde de cauza bolii.

vedere post-traumatic tratate cu iod prin tratarea zonelor pielii deteriorate, și dacă este necesar, utilizarea agenților cicatrizării plăgilor.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Atunci când inflamația purulentă este necesar pentru a elimina crustele de răni și ulterior prin tratarea zonelor afectate dezinfectare mijloace. Când se execută sub formă de medic dermatitei prescrie un curs de antibiotice.

Dermatita chimică este tratată prin spălarea cu regularitate zona afectata a dermului.

Reacțiile alergice la produsele alimentare sunt eliminate prin administrarea de sedative si medicamente anti-inflamatorii și, eventual, terapie cu hormoni.

Prevenirea dermatitei la pisici

Pentru dermatita la pisici nu apar, este necesar, în primul rând, de îngrijire de calitate. Nutriție joacă un rol important. produse care nu pot declanșa numai alergii, ci pur și simplu slăbi sistemul imunitar al animalului, făcându-l vulnerabil la boli.

Grooming este de asemenea important. Acest lucru este valabil mai ales din rasele cu părul lung. scăldat regulate ajută la prevenirea dezvoltării dermatitei. De asemenea, au un impact pozitiv pieptănare. Perierea nu numai pentru a elimina firele de păr moarte, dar, de asemenea, servește ca un masaj pentru pielea animalului.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Perierea - lână pieptănarea

Degelmentizatsiya permit animalului pentru a evita infestarea. Un alt factor important - contactul cu limitarea pisici necunoscute, în special animalele fără stăpân

Pentru a evita dermatita, pisicile au nevoie de bune de cazare. Un diagnostic in timp util va începe tratamentul la timp și, dacă este posibil, va preveni boala.

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu

Dermatite la pisici, tratamentul dermatitei la pisici la domiciliu