Dermatite la pisici tratamentul dermatitei alergice purici în casă, zoosecrets

Dermatita la pisici - nu este o boala, ci un simptom. Pielea este de obicei primul organ care răspunde unor stimuli care acționează asupra organismului. dermatita Cauza poate fi orice stimuli externi chimici (dermatita de contact) sau alergeni care intră în corpul animal (dermatita alergica la pisici: purici, atopice, alimente). Pentru orice tip de dermatita la pisici se caracterizeaza prin simptome similare: • Pruritul. Cat constant lins și pieptănare zonele afectate. Ca rezultat, pielea devine zgâriat, și zgârieturi.
 • roșeață
 • Erupția cutanată (ca urticarie sau bule ca mici)
 • căderea părului

Din cauza acestor simptome similare recunosc cu exactitate natura dermatitei la domiciliu foarte dificilă. Prin urmare, cauza exactă este de a stabili un medic, și numai tratamentul poate fi continuat la domiciliu.

dermatită de contact

Așa-numita dermatita simplu. La pisicile mai puțin frecvent datorită strat gros.

dermatita de contact sunt Cause diverse substanțe chimice care provoacă iritarea pielii. Spre deosebire de alte tipuri de dermatita sunt în proces a sistemului imunitar nu este implicat. Tratamentul dermatitei la pisici este posibila in casa: eliminarea cauzelor, boala rezolva de la sine.

Din cauza a ceea ce poate să apară dermatita de contact?
 • Acid,
 • alcalii,
 • solvenți
 • săpun,
 • Aspiratoare
 • insecticide concentrate (droguri insecte)
 • medicamente,
 • gulere protivobloshinye.

Pisica începe să mancarime în locurile de contact cu un iritant. Din cauza scarpinatul constantă și vykusyvaniya și de a dezvolta leziuni ale pielii.

dermatitei purici

forma destul de comune de dermatita la pisici. Din titlu este clar că cauza bolii sunt purici. Faptul că unele pisici de hipersensibilitate la saliva puricilor. Saliva contine anumite alergeni, care sunt eliberate in sange prin muscatura.

Puricii pot trăi în condiții de siguranță în mediul înconjurător, dar condițiile cele mai favorabile pentru ei pe corpul pisicii. Ouăle se pot pune atât în ​​mediul înconjurător și în gazdă. În condiții optime, adulții trăiesc timp de aproximativ un an, dar fără o gazdă poate supraviețui 3 până la 4 luni. În condiții favorabile (temperatura optimă și umiditatea ridicată) a ciclului lor de viață este de 14 zile, dar poate fi prelungit și chiar suspendate în condiții nefavorabile.

Simptomele tipice ale dermatitei purici la pisici:

Dermatite la pisici tratamentul dermatitei alergice purici în casă, zoosecrets

 • Pruritul, prin care zgârieturi pot fi formate pe piele.
 • Erupții cutanate sub formă de bule mici de culoare albicioasă apare pe piele, de-a lungul spatelui, în special în regiunea lombară, pe partea interioară a membrelor posterioare, pe partea inferioara a abdomenului, capului și gâtului.
 • Caderea parului, pe aceste locuri pot fi remarcat prezența roșeață sau solzi.

Caracteristica principală care se poate presupune că pisica dermatita datorată purici, - purici pisica corp de detectie si produsele lor metabolice (puncte negre, aproximativ 1-2 mm în dimensiune).

Dacă sunt scăldate purici de pisica pot dispărea, astfel încât clinica veterinară poate lua un test de sânge pentru a confirma diagnosticul.

Cum să se ocupe cu purici

Tratamentul dermatitei purici depinde de intensitatea infecției de pisici. În plus, este necesar să se ia măsuri pentru a distruge puricii din mediu.

animalele infectate și toate animalele care au fost în contact cu ele, pentru a fi prelucrate de către orice preparat protivobloshinymi eficiente cu efect prelungit. În prezent, alegerea unor astfel de mijloace este suficient de mare. Acesta poate fi o picătură în greabăn, șampoane, spray-uri, gulere.

 • Gulere sunt mai puțin importante în lupta împotriva puricilor, deoarece acestea pot provoca iritații și reacții alergice de contact.
 • Cel mai eficient este în continuare considerată a fi o picătură în greabăn.


Tratați pisica nu este dificil. Blană între omoplați împingând ușor două degete și picătura pielea de droguri acoperite cu pipeta.

Protivobloshinymi înseamnă că nu se poate ocupa pisicile după spălare de igienă. Este necesar să se aștepte 2-3 zile pentru stratul protector format pe piele.

Dar despre obiectele din jur?

Camera ar trebui să fie aspirate cu atenție, în special animalele de agrement și apoi se presară droguri, imobilizarea creșterii insectelor. Acest lucru, de exemplu, Combo Frontline, 1 pipetă costă aproximativ 400 de ruble. Conținutul pungii mai curat mai bine să ardă. Aceste măsuri ar trebui să fie repetate în mod continuu până la dispariția completă a puricilor.

Cele mai populare medicamente pentru puricii pentru pisici

atopica manifestare

Atopia - destul de frecvent, mai ales însoțită de mâncărimi intense boli alergice. Pisicile cu predispozitie la dermatita atopica reactioneaza la anumite alergeni de mediu.

Cel mai frecvent raportate sunt alergic la:

 • praf
 • căpușelor,
 • depozite căpușe
 • spori de mucegai,
 • polenul de buruieni, iarbă și copaci.

dermatita atopică, pentru prima dată pisica apare in varsta de la sase luni la 2 ani, și poate fi de sezon și în afara sezonului. Cu alte cuvinte, simptomele pot la prima apar numai în anumite perioade ale anului, și anume din primăvară până în toamnă (primăvară - sezon polen, toamna - acarieni casa praf) sau iarna (aer uscat în cameră, creșterea cantității de praf sau spori de ciuperci).

Simptomele caracteristice ale dermatitei atopice la pisici includ:

 • mâncărime intensă, mai ales pe fata, gat si labe, axile. Mai târziu, mâncărime se poate răspândi la întregul corp.
 • Ca urmare, zgârieturi, mușcături mâncărime pisica, locuri de fursecuri mancarime din cauza a ceea ce apar zgârieturi și zgârieturi, care se pot dezvolta infecții secundare.
 • De asemenea, poate exista o erupție cutanată, vezicule mici, alopecie simetrice.
 • Datorită lingere continuă, lână poate obesvechivatsya.
 • Otita externa poate fi singurul simptom indicativ al atopie.

Dacă suspectați că dermatita atopica, pentru început, ar trebui să fie șterse:

 • alergii alimentare,
 • înfrângerea ecto și endo-paraziți (viermi, căpușe, purici, păduchi)
 • piodermite,
 • Leziunile Malassezia (o ciuperca).

diagnostic precis se face in clinica veterinara folosind teste intradermice sau teste serologice.

Cum de a trata astfel de dermatita alergica? Atopie la pisici sunt tratate în diferite moduri. Acest lucru poate fi utilizarea de antihistaminice, glucocorticoizi, hyposensitization. Excluderea alergenilor de mediu este de obicei imposibilă. curățare umedă poate fi efectuată mai des la domiciliu; aspiratul și ventilați casa sau litiera pisicii, zgârierea post.

antihistaminice
 • Deoarece pisicile antihistamine perioade de exacerbare poate fi administrat Suprastinum sau Tavegilum.
 • antihistaminic foarte eficient - clorfeniramin (2 mg oral de două ori pe zi).
glucocorticoizi

Corticosteroizii sunt foarte eficiente, dar poate provoca leziuni ireversibile după utilizare prelungită. Dacă este necesară o astfel de tratament, analogi cu acțiune rapidă prescrise (prednisolon sau prednison), pentru a reduce efectele nocive ale glucocorticoizilor. Lor administrat 1-2 mg / kg, de 2 ori pe zi, oral, până mâncărime încetează. Ulterior atribuit doza două ori pe zi în fiecare zi alte, a fost a scăzut treptat, pentru a determina doza minimă care permite controlul simptomelor.

hyposensitization

Introducerea de alergen în doze crescătoare poate încerca să facă un animal de companie imun la alergen. Injecțiile sunt administrate cu un interval egal în doza în creștere. Atunci când atinge doza maximă tolerată sau intervalul maxim dintre injecții începe să crească. Succesul desensibilizarea în cele mai multe cazuri, devin vizibile după 6 luni. Dacă în acest timp nu a existat nici o îmbunătățire, atunci trebuie să se presupună că de boala implicată și, de asemenea, altele, nu pot fi utilizate pentru alergeni desensibilizare sau dacă există alte cauze de mâncărime și de piele modificări.

alergie alimentară

Dermatita la pisici de multe ori se dezvolta din cauza erorilor din dieta. Orice aliment poate provoca o alergie. Cu toate acestea, fiecare animal este responsabil pentru acesta este doar un produs al tot ceea ce este consumat în decurs de câteva zile sau chiar cu câțiva ani înainte de dezvoltarea dermatitei. Rare, dar poate fi suspectat de două sau mai multe de produs.

În cazul în care produsul care cauzează dermatita este alimentat intermitent, iar manifestările de pe piele va fi periodic.

Cu privire la dezvoltarea dermatitelor alergice-alimente nu a afectat vârsta animalului, dar cel mai adesea apare la pisici între 2 și 6 ani. De asemenea, nu a dezvăluit pe criterii de sex și rasă.

leziuni cutanate cu dermatita alergica pot prezenta diferite în una sau mai multe zone delimitate sau peste suprafața pielii.

 • Mancarime si caderea parului sunt, de obicei observat în cap și gât;
 • pe suprafața corpului pisicii apar roseata, zgâriere, urticarie, umflături, erupții cutanate.

Tratamentul acestui tip de dermatita se reduce la dieta de eliminare, adică, de la dieta de pisici eliminate toate produsele care pot fi cauza alergii. Pentru pisici, în primul rând este:

Rețineți că hrana pentru animale industriale finit exact poate provoca, de asemenea, alergii. Cu toate acestea, aproape fiecare producător de super premium (Hill, Pro Plan, prima alegere, și altele) au o linie de hipoalergenic, care, în compoziția sa conțin produse care nu provoacă alergii (curcan, carne de vânat, etc.)

Efectul unei astfel de regim alimentar nu va imediat, astfel încât să aibă răbdare și să rămână statornici, chiar dacă pisica „foarte bine întreba“ bucată de ceva. De obicei, poate dura între 6 și 10 săptămâni.

Dacă, din anumite motive, nu doriți sau nu poate limita mâncare de pisici, este recomandat pentru a da corticosteroizi (dexametazona, prednisolon, la o doză de 0,5 mg / kg). Costul variază de la 30 la 120 de ruble. Pentru a elimina mancarime posibila injecție unică Deksaforta. Utilizarea pe termen lung a medicamentelor nu este recomandată din cauza posibilelor reacții adverse, în afară de alergii alimentare slab la tratamentul medicamentos este.