Dermatite simptomelor pisici și tratament la domiciliu purici, atopice si miliară

Dermatite simptomelor pisici și tratament la domiciliu purici, atopice si miliară

Dermatita - o reacție specială a pielii la prezența substanțelor iritante, exprimate ca erupții cutanate și înroșirea pielii. Considerat una dintre formele de alergii.

Motivele pentru care există această boală sunt diferite.Experții veterinari nu au ajuns la concluzia fără echivoc că cauza rădăcină.

Dermatita poate să apară ca răspuns la un general sau un iritant local.

Probabil există următoarele motive din cauza cărora dermatite pisici bolnave:

Dermatite simptomelor pisici și tratament la domiciliu purici, atopice si miliară

 1. boli parazitare. purici, vierme de infestare. Păduchii și acarieni poate deveni, de asemenea, un semn indirect de boli de piele.
 2. Bacterii și fungi. care intră în fisurile de pe piele.
 3. alergii alimentare. ca o consecință a hrănire necorespunzătoare.
 4. alergie atopica la praf, polen, sintetic, agenți chimici, șampoane, gulere, materiale de umplutură tăvi, culori și așa mai departe. D.
 5. Unnoticeable micro traumatisme la nivelul pielii, eroziunea țesutului subcutanat.
 6. Seboree (prezența mătreață).
 7. reacție alergică specifică la medicamente și medicamente.
 8. boli interne sau tulburări în activitatea lor.
 9. Hypometabolism. un sistem imunitar slab.
 10. tulburări hormonale. inclusiv diabetul zaharat.
 11. Condiții stresante.
 12. îngrijirea necorespunzătoare a animalului de companie, neglijarea lucrărilor de întreținere și de igienă.

A doua oară această boală poate dezvolta pe fondul unor boli infecțioase sau virale.

Există mai multe tipuri de boala (bacteriene, fungice, seboreica, hormonale, purulentă, etc), dar la domiciliu nu este posibil pentru a le distinge.

Numai o clinică medic veterinar poate diferenția dermatita, și numai după ce toate procedurile necesare pentru diagnostic, prescrie un tratament.

Dermatite simptomelor pisici și tratament la domiciliu purici, atopice si miliară

Simptomele comune ale dermatitei sunt după cum urmează:

 1. mâncărime severă.
 2. Alopecia (focale sau alopecie difuză, pierderea părului).
 3. Prezența ulcere, acnee, abcese, furuncule pe piele.
 4. Fin erupții cutanate.
 5. secreție purulentă din care a relevat „bule“ pe piele.
 6. selecție Scala albă pe haina, similar cu matreata.
 7. Crescută uscăciune a pielii. temperatura locală la site-urile afectate de multe ori a crescut cu 1 - 1,5 grade.


Dermatite simptomelor pisici și tratament la domiciliu purici, atopice si miliară

Luați în considerare varianta frecventă a bolii. Aproximativ 70% din tratament într-o clinică veterinară cu dermatita acuta cauzata de infestarea cu purici.

Puricii musca animalul prin injectarea unei saliva toxice, defeca și împerecheați de păr pentru animale de companie, provocând iritarea pielii, manifestată prin inflamație și dermatita acesteia.

semn Bright - cel mai puternic mâncărime și disponibilitatea raschosov in coada, in spatele urechilor, pe abdomen și inghinală.

Atunci când dermatita cauzată de căpușe, zonele afectate ale pielii și fard de obraz se umfla, apar zone de chelie.

Aceasta dermatita se răspândește rapid în tot corpul. Adesea, această formă a bolii este observată după tratamentul otodektoza (tick ureche).

atopica

Prin forma atopică a acestei boli sunt toate manifestările de alergii atopice. Erupția cutanată, care este o consecință a contactului pentru animale de companie cu mediul iritant, de multe ori superficiale, și nu atât de gravă.

Există o ușoară mâncărime, înroșirii pielii ușor, uneori, este posibil să observați ulcere mici sunt rare. Apariția acestei forme a bolii este dependentă în mare măsură de substanța care a cauzat reacția alergică.

De multe ori cauza dermatita atopica: plantele de casa otrăvitoare, praf, polen, produse chimice, materiale de umplutură tăvi.

eczeme miliară sau pisica, pisica rapăn

Zonele afectate sunt mici, dar numeroase, în forma lor se aseamănă cu boabe de mei. Principalul simptom - aspectul pielii afectate noduli strâmte sau noduli care cauzează animale de companie infectate incredibil rezistență mâncărime.

Pieptănat acestor noduli, animalul se face un prejudiciu grav. În 40% din cazurile de forma bolii de miliare si insotite de boli infectioase fungice, cum ar fi impetigo.

Acasă Tratamentul

Dermatite simptomelor pisici și tratament la domiciliu purici, atopice si miliară

Medicii veterinari puternic nu este recomandat pentru tratamentul dermatitei în remediile lor animale de companie populare!

Eficacitatea lor nu a fost dovedită, iar mecanismul de acțiune este de multe ori în detrimentul sănătății fraților noștri.

Acest lucru se datorează faptului că organismele lor sunt mai sensibile decât a noastră, și având în vedere caracteristicile fizice, morfologice și individuale nu sunt capabile să absoarbă substanțe care pot absorbi organismul uman.

medicamente eficiente și droguri

Tratamentul medicamentos al dermatitei atribuie veterinarul în funcție de tipul de boală diagnosticată într-un caz particular.

Mecanismul general de acțiune al medicamentelor este după cum urmează:

Dermatite simptomelor pisici și tratament la domiciliu purici, atopice si miliară

 1. Îndepărtarea mâncărimi și umflarea (medicamente antihistaminice).
 2. Distrugerea sau prevenirea infecției prin administrarea de antibiotice în schema de tratament.

Ce pentru a trata o boala depinde de forma și caracteristicile sale.

Paramount scapa de cauzele bolii: retragerea de purice, căpușă, dieta schimbare, trecerea la alimente hipoalergenice, înlocuiți umplutura în tava de hârtie.

Ei bine-au comportat spectacol antihistaminice și unguente care lubrifia zonele afectate ale pielii.

Ele sunt de multe ori natura hormonala, dar griji nu este necesar - aceste medicamente fac o treaba excelenta cu sarcinile lor directe, și anume ameliorarea mâncărime, umflare, roșeață, accelera regenerarea pielii și pentru a promova vindecarea microfisurilor.

Amintiți-vă! Injecțiile cu antihistaminice pot ameliora simptomele și ameliora temporar starea animalului, dar ele nu au un efect terapeutic.

Tratamentul dermatitei si alergii, precum și a altor boli ale animalelor trebuie prescris numai de către medicul veterinar curant sau a unui lucrător clinică specializată. Auto-medicament poate afecta grav pielea pisicii si chiar provoca arsuri.