Dermatite simptomelor pisici și tratament

Cand o pisica incepe brusc zgârierea cu furie, ea incepe sa cada parul de pe unele părți ale pielii, roșeață sau erupții cutanate, proprietarii de obicei suspectate alergie. Ce este dermatita atopică, ce se gasesc tipuri de dermatita, de ce apare la pisici, cum să-l vindece - aceste întrebări vom răspunde în următorul nostru articol.Dermatita în sensul cel mai larg - este o inflamație a pielii unui animal, cum ar fi o pisică (sau persoană), care are loc sub influența factorilor de dăunătoare - chimice, fizice sau biologice. dermatită Destul de des la pisici este rezultatul unei varietăți de reacții alergice, cum ar fi alergiile alimentare. Acest tip de dermatita care apare la pisici este numita dermatita atopica. Semne de dermatita este dificil de dor: pielea se inflamează, senzația de mâncărime, pisica începe să mancarime. Pierderea parului este posibil zona afectată. În cazul în care pielea de pisica este o risipire de noduli mici - acest tip de dermatita este numit miliară. Principiile generale de tratamentul dermatitei atopice sunt prezentate în articol „alergie la pisici.“

Tipuri de dermatita care apar la pisici

Dermatită de contact la pisici - o reacție a pielii la contactul cu alergeni sau iritanti. La pisici, acest tip de dermatita nu este comuna, deoarece pielea lor este protejat de acoperire shorstnym. Tratamentul dermatitei de contact la pisici este, mai presus de toate, în îndepărtarea stimulului, atunci dermatita este de obicei destul de repede dispare.

Cel mai frecvent tip de dermatita la pisici - o dermatita de purici. Să-l considerăm mai detaliat.

dermatita cu purici la pisici

Puțini oameni știu că cauza reacției alergice poate fi o mușcătură mică de un purice. Datorită reacției specifice a pisicilor la ciupiturile de purici dermatite apar cel mai frecvent simptome. Aceasta este una dintre cele mai comune boli de piele alergica la pisici este numită dermatita de purici.Puricii - paraziți, adică facultative, în timp ce ei pot supraviețui fără o gazdă. Cu toate acestea viata singuratica mai greu, infometati si mai scurt: în condiții optime, adulții trăiesc timp de aproximativ un an, și nici o gazdă poate întinde de trei - patru luni. Aceste insecte nu pot trăi permanent pe același animal, uneori, purici musca pisica, și apoi lăsați-l imediat. Într-un astfel de caz poate fi, de exemplu, că simptomele dermatitei purici la animalele de companie este, si nici purici. ouă purici poate amâna, de asemenea, atât pe animale, cât și în mediul înconjurător.

Simptomele dermatitei purici la pisici

Simptomele tipice ale unei reacții alergice la mușcăturile de purici:

  • mâncărime,
  • o erupție pe piele de-a lungul spatelui, în special în zona lombosacrala, pe suprafața interioară a membrelor posterioare, pe abdomen, cap și gât,
  • alopecie (chelie),
  • seboree uscată,
  • graluloma eozinofilic.

Diagnosticul dermatitei purici

Tratamentul de purici dermatită la pisici

Cum de a trata dermatita cu purici la pisici? Simptomele, care se manifesta ca o dermatita de purici, pot fi diferite, iar tratamentul va fi la fel. Iar în cazul unei inflamații mici, iar în cazul dermatitei miliară (nota: nu „miliarde“ și miliară - termenul se referă la prezența unor noduli pe piele) de tratament este de a elimina alergen, adică purici. Animalul dumneavoastră de companie va fi tratată de către acești paraziți; Veți avea nevoie, de asemenea, pentru a trata toate animalele care sunt în contact cu el, și mediul înconjurător. succesul acestui proces depinde de ceea ce tine, ca o abordare responsabilă distrugerea puricilor în mediul înconjurător. O pisică bolnavă, și tot restul animalelor pentru a fi tratate cu medicamente eficiente protivobloshinymi acțiune constantă.

Apartamentul ar trebui să fie aspirate în detaliu, conținutul pungii curat - arde. O atenție deosebită trebuie acordată locurile unde pisica odihnă de obicei. Apoi, tot apartamentul este necesar pentru a procesa medicamente, împiedicând creșterea insectelor. Aceste măsuri ar trebui să fie repetate în mod continuu până la dispariția completă a puricilor. Atunci când mușcăturile de insecte opri, simptome dermatita de la pisica trece treptat.

Prevenirea purici dermatită la pisici

Preveni apariția dermatitei purici în pisicii destul de simplu. Suficient să se ocupe de droguri în mod regulat protivobloshinymi. Adesea, un guler protivobloshinogo simplu nu va fi suficient, este mai bine să folosească cu ea, și mai mult, de exemplu, picături pe greaban de la producători credibile. Chiar dacă pisica ta stă acasă toată viața lui și nu iese la o plimbare, nu este o protecție împotriva infestării cu purici. Insectele pot ieși din casă, le puteți aduce de pe stradă. De aceea, tratamentul preventiv pentru purici animalul tau este necesar, în orice caz.