Descrierea acțiunilor umane descrise în imagine

DESCRIEREA ACȚIUNII MEN imagine IMAGINE

Scop: 1) Pentru a repeta un mod practic ceea ce elevii știu despre descrierea acțiunilor (persoanelor); 2) capacitatea de a consolida de clasa a saptea de a utiliza gerunds și adverbe în discursul său; 3) Creșterea vocabularul copiilor pe tema „jocul de fotbal“; 4) să pregătească elevii pentru a compune un tablou, pentru a arăta rolul compoziției în descoperirea esenței artistului.echipamente de lecție. Reproducerea SA Gris goreva "Portar".
Povestea despre artist.

Este recomandabil să poarte o conversație care pregătește studenții pentru percepția imaginii „Portar“. Discutat, de exemplu, întrebări cum ar fi: „Îți place să joci fotbal? Ce știi despre acest joc (compoziția de jucători, regulile de joc, jucătorii formează)? Care sunt responsabilitățile și sarcinile BPA-tarya? "

- După cum se arată în imagine „Portar“? Băieții juca fotbal? ( „Revenind pe drumul de la școală, elevii portofoliilor Dili-Coop, pungi și capace de porți și a început jocul. Struck o lupta pentru minge, care este foarte urmărit cu atenție publicul, așezat pe un morman de placi proaspete.“)

- La ce oră din zi și an este prezentată în imagine? Cum ai defini?

( „Toamna. Frunzele îngălbenit și cad din copaci. Ele sunt împrăștiate pe pământ. Artistul reprezentat o zi frumoasă de toamnă, probabil, la prânz, pentru că umbrele oamenilor, și pre-Metov scurt, drept. Cerul este limpede, se consideră că soarele strălucește.“)

- În cazul în care nu imaginea în imagine?

( „La periferia unui oraș mare, într-o mulțime vacant din spatele casei.“)

- Cine este protagonistul a imaginii?

- Cum artistul ilustrat portarul? Descrie poziția sa, forma, expresia facială, îmbrăcăminte.

( „Portarul se lăsă în genunchi, în picioare, ghemuit într-o postură tensionată, de așteptare pentru minge, uitam atent jocul. În poziția sa, este clar că mingea departe de poarta. Dar portarul este gata în orice moment pentru a intra în joc și de a proteja poarta. Băiatul vrea să fie ca aceasta lovitura, strânsoarea lui zapravskogo jucător. se poate vedea că îi place să joace fotbal, de multe ori urmărit jucători de fotbal joc pentru adulți și să încerce să le imite, chiar și în haine. ea pulover întuneric, pantaloni scurți, la mâinile de piele mănuși mari. pe picioare ciorapi coborâte, șoșoni, sub-tricotat panglică genunchi bandajat - probabil, el a avut de multe ori să cadă, protectoare scopul lor poate fi văzut că portar curajos băiat, neînfricat, fascinat de munca sa el SEZONUL-o creștere, expresie blondă grav-ing cu cap mare, atent „) .....

- Descrie un pic băiat, care este în picioare în spatele BPA-tarya

( „Pentru portarul unflappable să pozeze în picioare, cu mâinile la spate și ieșită burta, copilul într-un costum de schi roșu. De asemenea, se consideră un cunoscator de fotbal, el vrea să ia parte la joc, dar încă nu a luat.“)

-Ca artist, el a arătat spectatorii de interes juca fotbal? Cine sunt deosebit de puternic atras întâmplă? le-Opie pese.

( „Punctele de vedere ale tuturor spectatorilor sunt îndreptate spre dreapta, pe teren, în cazul în care există o luptă intensă pentru minge. Un tânăr într-o pălărie capturat în întregime de spectacolul de joc, și te uiți la el însuși RI-netsya în luptă. Este evident că el este un fan al, și poate fi, și el joacă bine în fotbal. foarte pasionat de joc și băiatul într-un costum negru de schi verde, cu o cravată roșie. se pare întins capul și gura deschisă. urmăriți cu atenție băiatul de joc cu un copil în brațe și o fată cu o funda rosie pe cap. celelalte fete cu o păpușă într-un capac roșu, într-o mai relaxat pe kapyushone- Luda pentru un timp, însă, și ținea ochii pe joc. „)

- Cine este indiferentă față de ceea ce se întâmplă pe teren?

( „Baby, înfășurat într-o eșarfă caldă și ghemuit la picioarele ei, câine cu urechi mari.“)

- De ce este imaginea numit „Portar“?

( „Portarul este protagonistul imaginii. Artistul a arătat curajos portar entuziast, care este simpatiile noastre“)

- Ce ai face diferit numit acum?

( „Joc interesant“, „joc interesant.“ „Portar și fanii.“)

-Numele sunt corecte, ele reflectă tema Cartier-ne. Artistul este mai restrâns și mai precis numit poza lui „Portar“, pentru că pentru el cel mai important lucru - imaginea unui băiat care este gardianul porții. După cum puteți vedea, nu este întotdeauna un subiect și găzduire de proiect-produs de același.

- Crezi că artistul a vrut să spună pictura sa, ceea ce este ideea centrală?

( „Fotbal de interes pentru toți /“ Fotbal -. „Portari Fearless paza scopul lor„sportul favorit“)

- Spre deosebire de scriitorul Hu-dozhnikov descrie imaginea un moment dat. Curios, S. A. Grigorev nu este descris în pictura lui de un meci de fotbal, dar portarul postura tensionată, în funcție de fețele spectatorilor, putem ghici că terenul este acum un moment critic al jocului. Pentru a extinde artist de design utilizează instrumente de pictură, cum ar fi culoarea, iluminat, etc compoziție.
- Hai să vedem cum a fost construit imaginea.

-În cazul în care - în prim-plan sau în fundal - pictat S. A. Grigorev principal de re-digging, portarul?

( „Portarul este descris în prim-plan, aproape în centrul imaginii, în afară de ceilalți jucători de pe echipa. El are o bună vedere.“)

- Cine este reprezentat în fundalul imaginii?

( „Copiii și tânăr“).

- Ce vezi în fundal?

( „Orașul, clădiri uriașe, case.“)

- Am discutat despre construcția de opere de artă, cu alte cuvinte, compoziția sa. Personajul principal este în prim-plan, aproape de centrul imaginii. Este vizibil și atrage imediat ochiul, atrage atenția noastră. În fundal sunt fețe și obiecte minore. În acest caz, personajele sunt poziționate astfel încât să fie vizibile în mod clar.

-Compoziția este locația, prepararea, combinarea pieselor într-o anumită ordine, așa. E. Construcția pro-referință art.)

Compoziția face posibilă exprimat mai deplin și în mod clar ideea de artist-zit. dezvăluie mai deplin ideea de bază a picturilor ajutor piese de schimb (porți, construite din serviete, genți, pălării, genunchi și legat cu mănuși de portar din piele, etc.

- Ce culori și nuanțe folosite de artist pentru a sub-sublinia caracterul vesel ilustrat în cazul pictura?

( „Culorile calde și nuanțe :. galben, maro deschis-Vy, Pământ Roșu maro deschis, pe arbuști și pe aur, frunze portocalii, panouri, pe care stau fanii, costum de culoare roșie galben deschis pe un băiat care. în picioare în spatele portarului, capac pe fata, broderie barbati tricou bytes o școlăriță, legături. Aceste culori și nuanțe ajuta pentru a transmite acțiunile de tensiune ilustrate, pa-sufla ochii noștri, să promoveze viguros starea de spirit, bun. „)-Îți place această imagine?

( „Îmi place, pentru că totul arată modul în care lucrurile se întâmplă în viață. Vreau să fiu pe teren și joacă fotbal“)
munca-Slovarino stilistice.

Alege sinonime pentru arunca gerunziu pentru a arunca. Fă-le cu fraze.

( „Aruncarea - graba, fixare - graba, turnare un metnuvshy Aruncarea mingii -. Graba mingea, în căutarea graba cu atenție mingea, arunca o suliță-metnuvshy pe minge“)

Call gerunds și adverbe, care pot utiliza pentru a descrie depozitele de poziții și acțiuni pentru a juca fotbal, se completează până fraze cu ei.

( „Acaparați mingea, arunca o minge, a aruncat mingea, marcand un gol, ataca porțile, pentru a ataca porțile, închiderea ușilor, închiderea ușilor, graba spre poarta, ușor îndoit, un picior din spate, rvanuvshis departe, de a începe un termen lung, atunci când începeți să jucați, răspuns rapid , imediat a încetinit. „)
Elaborarea planului de lucrări.

În mod colectiv picturi co-stavlyaetsya descrie planul:

1) Ideea artistului

2) modelul compoziție

5) Baietelul într-un costum roșu

7) atitudinea mea față de pictură.

-Puteți descrie imaginea într-o secvență diferită - de exemplu, concepția artistului este posibil să se scrie la sfârșitul lucrărilor, ora și locul de acțiune pentru a raporta în partea introductivă a descrierii.

Apoi a invitat la clasele a VII-au ridicat singur vit „Portar“ plan de lucrari pe pictura S. A. Grigoreva Iată câteva exemple de diferite planuri:

1. Tema și ideea principală car- I. Introducere. fundal

mâl. despre artist S. A. Grigoreve.

2. Descrierea imagine Green SA

goreva „Portar“: P. Ideea de bază a imaginii și

a) într-un lot vacant pe un mijloc fin de exprimare,

se încadrează zi; 1. Tema picturii și povestea.

b) un portar neînfricat; 2. Compoziție bună:

c) un băiat într-un portar roșu și Ko) - protagonistul

g) ventilatoare și privitori. b) băiatul în spatele portarului.

3. Caracteristici ale compoziției) imagini ale publicului-bolel-

4. Rolul detaliilor din imagine. 3. Piesele de expresivitate

5. Imaginile de colorat. în imagine.

6. Atitudinea mea în film. 4. Imaginea de culoare moale

5. Fundalul picturii. Importanța sa în

descoperind esența artistului.

Concluzie III. Ceea ce ne-a placut elani în

provocare. scrie un eseu-descriere a filmului S. A. Grigoreva „Portar“, în conformitate cu pregătite, acordând o atenție deosebită la descrierea postură și acțiunile portar evaluat pla; da dreptul de lucru, astfel încât să reflecte numele-ing bazele lucrărilor idee.
Exemple de compoziții-descrieri ale imaginii.

Ras uita la unele lucrări de clasa a șaptea.

„Ideea de bază a imaginii S. A. Grigoreva -Love la picior-ball, portar băiat pasiune.

În prim-plan, aproape în centrul imaginii, descrie tânărul portar. Acesta este un băiat înalt, cu părul blond. El este îmbrăcat în pulover, pantaloni scurți pe mână - mănuși din piele. Un băiat stă într-o postură foarte tensionată, cu ochii fixați pe teren în cazul în care există o luptă pentru minge. Vedem imediat că portarul uvle-chen joc, el este foarte atent, încercând cât mai mult posibil pentru a semăna cu player-ul pentru adulți. Un genunchi în frântă lui și bandajat - se dovedește că băiatul nu a căzut pur și simplu pentru a proteja scopul lor.

În fundal sunt prezentate în mulțime. Este un băiat într-un costum albastru, o fată cu un arc roșu și alte câteva tipi. Toate acestea urmăresc cu atenție jocul. Mai ales omul activ bolnav într-o pălărie, de asemenea, un fotbalist în vedere.

Nu departe de portar, în spatele lui se află un băiat într-un costum de schi roșu. Este, probabil, înlocuitorul. El este în picioare, este important cu mâinile la spate, ofensat de faptul că el nu a luat jocul.

Acțiunea are loc în mediul rural, într-o mulțime vacant, în a doua jumătate de vina zilei. Evident, băieții joace fotbal după școală. În depărtare, puteți vedea orașul, ușor învăluită în ceață.

Îmi place imaginea, deoarece artistul ilustrat în mod clar portar de tensiune și interesul fanilor. La urma urmei, indiferent la joc Numai copilul, înfășurat într-un șal, dar câine cu urechi mari.

In pictura, artistul a folosit galben, verde deschis, co-richnevye și vopsea roșie. Aceste culori calde. Oka încântă ochiul și ne provoacă o stare de spirit bună "

Fascinat de portarul și fani

„O dată într-o zi liniștită de toamnă copiii au venit după școală într-o mulțime vacant și a început să joace fotbal.

Acest lucru ne spune o imagine Grigorieva „Portar“. Dar artistul a atras doar o singură șansă, nu văd alți jucători. portar privirea îndreptată înainte, dincolo de imagine. Probabil că este o luptă pentru minge. Ventilatoare cu atenție-durere shim și emoție, de asemenea, sunt în căutarea în direcția greșită. Artistic-nik a arătat cât de greu jocul este la fel de pasionat de portar de fotbal și fani.

Personajul principal - portarul, așa cum apare în prim-plan. El este în picioare, sprijinindu-se în față și de odihnă mâinile pe genunchi. Fața lui era atent, serios, el a păstrat un ochi ascuțit pe minge. portar îmbrăcat în pulover negru, pantaloni scurți și galoșii legate cu șireturi. În mâinile sale vechi de piele pen-Kamceatka. În toate, el vrea să fie așa împușcat. El bandajat genunchi -, probabil, mai mult de o dată a căzut apărarea scrying-ta, dar băiatul a fost încăpățânat, persistente și nu lasă poarta. Portarul lui Zadie stă un băiat într-un costum roșu. De asemenea, el atten-și ochii binevoitori pe minge. Dar fața lui este vizibil mic obi, da, el nu participa la joc.

În fundal sunt prezentate în mulțime. Fața cea mai tensionată-ing al tânărului. El a fost aparent o minge de fotbal joacă pentru copii, stie ce este fascinant, dar joc dificil. El știe cât de greu băiat-portar. Restul publicului - un băiat într-un costum verde, fata în capacul roșu, fetița cu o păpușă, un băiat într-un costum albastru, o fată într-un strat cu o glugă, fata cu o funda rosie - de asemenea, uitam cu interes de joc. Fără a-diferit la joc doar un câine alb și un copil înfășurat

într-o batistă. Ei nu sunt interesați pentru că ei nu înțeleg jocul.

Îmi place această imagine faptul că arată un portar inteligent, curajos. Probabil că vrea să devină un maestru al sportului. Îmi place, de asemenea, modul în care artistul a aranjat portarul și fanii din imagine. Toate acestea pot fi văzute în mod clar pe scena "
Compoziții de analiză.

„Atenția noastră în imaginea de mai sus atrage toate portarul, deoarece el este descris în prim-plan, în afară de jucători și fani. Se poate observa în mod clar. "

„În prim-plan, artistul a descris portarul. Protagonistul imaginii. portar - Grigoriev este situat în centrul de auto-mazga, mai aproape de noi. și este în mod clar vizibil pentru public. "

„Portar - protagonistul a imaginii, astfel încât artistul Nari-a apărut o mare în prim-plan, aproape în mijlocul imaginii.“

Într-o zi după adolescenți școală a început să joace fotbal. Acesta a fost jocul lor preferat. A venit ceilalți copii care urmăresc modul în care vor juca băieții. Privită chiar și un mascul adult. Unii au fost foarte pasionat de fotbal, alții pur și simplu nimic altceva de făcut.

Portar în picioare într-o postură tensionată. El a fost gata în orice moment pentru a apuca mingea. Costă ușor aplecat, cu picioarele depărtate și mâinile pe genunchi, cu genunchiul drept bandajat. Deși toamna curte, el este îmbrăcat în timpul verii: în pantaloni scurți scurt, un pulover maro, în șosete run-flat, galoși, legat cu frânghii-TION; o cămașă albă, un pulover, mănuși de pe mâinile sale.

Un tânăr așezat pe un morman de scânduri și urmărind cu atenție jocul. El poartă un costum gri, pălărie, cizme negre, o cămașă cu broderie. Boy într-un costum de schi roșu, șosete și sandale maro, în picioare în spatele portarului, cu mâinile la spate și ieșită din burta lui, el însuși un jucător de rezervă consideră. Un băiat într-un costum negru și pantofi verde uitam foarte atent jocul, el a întins gâtul lui, și chiar a primit un pic.

Fata într-o uniformă școală cu un arc roșu și o fată într-o haină roșie și un capac roșu uitam cu atenție jocul, și fată într-o jachetă cu glugă și o fată cu o păpușă în mâinile ei se uită la jocul a avut nimic de a face.

Aproape toți spectatorii urmăresc îndeaproape jocul.

Nu-mi place imaginea, la fel ca fotbalul "
În lucrarea descrisă în detaliu scena reprezentate pe hartă, nu sunt setate secvențial gândire corect alocate Abzaev-gical. Elevul încearcă să descopere ideea de bază, dar face acest lucru cu stângăcie. El uită despre mijloacele de exprimare a intenției artistice NICK și descrie evenimentele descrise în pictură, ca un fapt adevarat. Nu întâmplător imaginea de cuvânt a folosit doar o singură dată, la sfârșitul lucrărilor ( „Imaginea nu-mi place, precum și de fotbal“). Potrivit artistului elevul nu a utilizat în SRI-scriere o singură dată.

În această lucrare există un amestec de genuri și forme temporale ale verbelor. Deci, primul paragraf este o poveste, un student vorbește despre modul în care a început să joace fotbal de copii ca a venit fani, iar Pro foloseste verbe care a fost de mers pe jos de timp. Apoi, în al doilea paragraf, studentul descrie portarul (nu apare nicăieri), pentru a folosi cuvintele prezentului.