Dezvoltarea copilului în anii 2 sfaturi și sfaturi pentru mămici

Aproape fiecare părinte preocupat de un copil de doi ani de întrebări dezvoltarea corectă a copilului dumneavoastră, copilul a crescut o personalitate cu drepturi depline. Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să știți că în această vârstă, un copil ar trebui să învețe. Copii 2-3 ani de viață este o dezvoltare activă a proceselor de gândire, memorie, cunoașterea mediului lor.Cum de a dezvolta copilul în 2 ani?

În primul rând aveți nevoie pentru a da copilului o sarcină simplă, se deplasează treptat la sarcini mai complexe și dificile. Inceput de predare rima pepinieră scurt, cântă melodiile preferate pentru copii, petrecerea distractiv fizkultminutki stai jos împreună pentru a picta și sculpta la masă.

Dezvoltarea copilului în anii 2 sfaturi și sfaturi pentru mămici
Dezvoltarea copilului în 2 ani

copil de ani este viata foarte sedentar, îi place să se târască, fugi, du-te cu slide-uri, urca în jos pe scara. Prin urmare, pentru a dezvolta forta si rezistenta pentru copii asigurați-vă că pentru a include lectiile sale de viata cu diferite bile, învățați-l să sară, Crouch, încercuind, înot. De obicei, copiii iau astfel de cursuri pentru un joc captivant și de vânătoare și alunge mingea sau zburde în piscină. Și aceasta, la rândul său, se întărește și întărește sănătatea copilului.

Pentru dezvoltarea copilului poate începe să facă exerciții de dimineață în 2 ani, care afectează în mod favorabil starea generală de sănătate a copilului și pentru a preveni posibilele probleme de spate în viitor. De multe ori merg cu plimbare copil, vizita un loc de joacă pentru copii, unde copiii se pot rula și să se joace în condiții de siguranță.

Dezvoltarea abilităților de vorbire și creative


2-3 ani este o perioadă de dezvoltare artistică a copilului și adulții trebuie să știe cum să planteze copil abilitățile creative. Nu cere rezultate copii fulgere, dar să învețe să atragă, face figurine din lut, să asculte și să cânte împreună cu melodia este un factor important în educația o personalitate cu drepturi depline. Astfel de exerciții de a dezvolta abilitățile motorii și să se pregătească copilul să perceapă prima evaluare a muncii sale. Pe parcursul a doi ani de copii trebuie să dau seama în cazul în care fericit sau trist melodie, pentru a fi în măsură să imite vocile de animale și păsări, pentru a trece la muzica. Este important să se înțeleagă că învățarea mișcărilor de dans simplu se dezvoltă o coordonare la copii.

Dezvoltarea copilului în anii 2 sfaturi și sfaturi pentru mămici


Dezvoltarea copilului în 2 ani

Copiii de această vârstă sunt foarte curios sa tot ceea ce le înconjoară. Deci, încercați să-și petreacă mai mult timp pe stradă, să acorde o atenție la animale, plante. doi ani copilul prezintă interes în tot ceea ce vede din iarbă obișnuită la traficul pietonal. Deci, acum trebuie să-i arate cum să traverseze drumul și uite în jur, de ce arunca gunoi în coșul de gunoi și nu deranja câini altor oameni.

La vârsta de 2-3 ani, copiii învață să facă distincția între culori, forme, dimensiuni. Asigurați-vă că pentru a le arăta lucruri mari și mici, soarele galben și iarba verde, mingea este rotundă și masă pătrată. Acesta este momentul în care un copil învață lume atât de mare și interesant, iar părinții trebuie să arate partea lui cel mai bun.

Dezvoltarea copilului în anii 2 sfaturi și sfaturi pentru mămici
Dezvoltarea copilului în 2 ani

Dezvoltarea abilităților motorii fine și senzoriale


Dezvoltarea normală a vorbirii copiilor este legată în mod direct cu abilitățile de abilități motorii fine. Prin urmare, este important cât mai curând posibil, pentru a începe să se cupleze cu desen pentru copii, modelare aluat, joacă de pescuit, să învețe pentru a deschide și închide capacul, face gimnastica degetelor. Treptat, nevoia de a complica sarcina, să facem meserii, bucăți de vopsea, create de la animale plastilina, colecta puzzle. Foarte interesant pentru un copil să fie o astfel de clasă: la buton și descheie fermoarul, butoanele înșirate pe o frânghie și margele, cravată și dezleaga șireturi, lipici forme colorate pe hârtie unse cu lipici, a pus pe o varietate de elemente de pe bara.

Dezvoltarea copilului în anii 2 sfaturi și sfaturi pentru mămici
Dezvoltarea copilului în 2 ani

În 2 ani va avea nevoie, de asemenea, bătut timp pentru a dezvolta abilitatile senzoriale ale copilului (organe senzoriale). Sub dezvoltarea senzorială înseamnă:

1) capacitatea de a afișa culorile primare (alb, negru, roșu, galben, verde, etc.);

2) cunoașterea formelor geometrice (triunghi, cerc, pătrat, etc.);

3) abilitatea de a relaționa concepte (mari și mici, de înaltă și joasă, și altele).

Va fi util pentru jocuri, cum ar fi „găsi comoara“, „ce sa schimbat“, a aduna piramida Desface folie subiect. Puștiul le va juca cu mare placere.

Dezvoltarea copilului în anii 2 sfaturi și sfaturi pentru mămici
Dezvoltarea copilului în 2 ani

Copiii de 2-3 ani au început deja să ajungă pentru colegii lor, comunicarea lor nu mai este limitat doar la un cerc apropiat de rude. Sarcina părinților - pentru a ajuta copilul să intre în societate, să învețe să vorbească, treptat, se angajeze în jocul de cooperare cu alți copii.

Copiii pot acum pare rau pentru copil plângând, se bucură de succesele altor copii. Un rol foarte mare pentru dezvoltarea copilului ca o socializare cu drepturi depline personalitate cu colegii, astfel încât, în orice caz, este imposibil de a bloca copilul în patru pereți, de teama că va afecta sau infecta rece.

Astfel, în scopul de a dezvolta în mod corect nevoia copilului de a cunoaște în 2 ani că el ar trebui să poată la această vârstă. Dar, în același timp dau seama că fiecare copil este unic, o va reuși să urce în sus pe deal, celălalt - mai mult ca o remiză.