Dezvoltarea unui copil de 6 luni Encyclopedia mama în 2 ani

Încrezător, se execută, sare, genuflexiuni. Jumps pe două picioare înainte sau sare în sus, menținerea echilibrului și care se încadrează. Se merge în vârful picioarelor cu cel puțin șase sau șapte trepte. Trebuie să fie capabil să stea fără sprijin pe un picior de cel puțin 2 secunde.El lovește mingea cu o singură mână. El a aruncat mingea cu două mâini pe piept, partea de jos, din cauza capului. Capturi o minge aruncata de aproape, cu ambele mâini. Jumătate din copiii de la această vârstă poate prinde o minge aruncată de la o distanță de 2 metri. El aruncă mingea printre obstacole. Are o mai încrezător și o poziție coordonată atunci când loviturile mari mingea, astfel încât laminate (compară poziția cu figura în etapa anterioară). Dar grevele nu au fost încă puternice și nu întotdeauna în centrul bilei (fig. 55).

Dezvoltarea unui copil de 6 luni Encyclopedia mama în 2 ani

Proprii pe scări. Mulți copii sunt capabili de a merge în sus, picioare alternativ: pune un picior pe fiecare pas când urca (a se compara cu trepte auxiliare în etapa anterioară).

El este așezat pe o tricicletă și a împins picioarele pe podea. Pedalare și mersul pe bicicletă sunt doar jumătate din copiii în 2,5 ani.

Consumul de încredere, de sine cu o lingura. Dacă încă nu ați folosit o furculiță, este acum capabil să învețe rapid cum să mănânce și o furculiță. competențe interne. Sam își pune și ia de pe șosete, pantaloni, pantaloni scurți, jachete și alte haine mari, confortabile pentru acest lucru. Unii copii pot descheie și nasturilor câteva butoane. sireturile Tie nu sunt în stare.

Toți copiii de la această vârstă ar trebui să poată să se spele în mod independent, mâinile cu săpun și uscați-le cu un prosop.

Cu ajutorul tău, spalatul pe dinti lui.

Intreaga zi este păstrată curată - recuperarea pe olita sau toaleta. Partea frontală a toaletei în sine scade și ridică pantalonii, dar uneori nevoie de ajutor pentru cataramă.

Joc. Colecteaza o piramidă de patru - opt inele descendente - primul înșirarea cel mai mare inel, și apoi mai mici și mai mici. Acesta este de a face acest lucru după emisiunea ta. În cazul în care copilul este de a face bine cu piramida si este interesat, apoi arată-l și oferă pentru a face o versiune mai complexa: asambla o piramidă cu susul în jos - de la o mai mică la un inel mai mare.

Construirea unui turn, punând 7-8 și mai multe cuburi una față de cealaltă.

După blocuri de construcție pentru adulți demontratsii unei locomotive cu abur.

Pot juca construcții complot mai complex de kubikov.Prichem din lemn în cazul în care, pentru prima dată după spectacol construiește un adult, ea apoi începe să se auto-edita, rearanja, combina clădiri. În 2,5 ani mai mult de jumătate din copiii pe cont propriu construi un „pod“ (două zaruri sunt plasate lângă un mic decalaj, și unul deasupra lor), „locomotiva“ (o serie de cuburi plasate pe partea de sus a unui alt într-un tub).

Se concentrează în patru - șase forme geometrice (cub, sferă, cărămidă, prisme, cilindru, con). Dacă-l arăt una dintre figurile, restul se va alege și vă va da la fel. Meciuri de aplicare, forme geometrice dimensionale care corespund deschiderilor în formă. Selectează, suprapunând forme geometrice plate la probă. Când încercați să introduceți obiecte mai puțin și mai puțin încercând să împingă greșit un obiect la altul prin forță. Când joci cu tampoane bine lipi cifrele în gaura din dreapta sau formularele corespunzătoare. La 2,5 ani în joc îmbunătățit jocul poveste pentru copii. Copilul nu are două, trei sau patru etape succesive: de exemplu, hrănirea o păpușă, ea benzi, și apoi pus în pat; loturile jucărie masina, apoi și descarcă conduce.

Cuburi, designer sau materiale auxiliare începe să facă propriile lor clădiri poveste simplă și le numește: .. Casa, garaj, drum de acces, etc., în loc de jucării care lipsesc ar putea folosi câteva elemente de substituenți, așa că activați imaginația. Unii copii încep să folosească aceste clădiri pentru povestea jocului cu masina, ursul, păpușă.

Jocul este un rol și caracterul - „familie“, „medic si pacient“, etc. In mod normal, atunci când joacă în familie copilul imită sexul ei: fata - mama mea, băiatul - Papa ... Copilul poate prelua rolul altor rude. Dacă el prezintă un medic, este cea la care va merge la clinică. Terenul rolului juca până la simplistă și scurt. De exemplu, medicul se uită la gât, și apoi dă o tabletă. Rolul său în complot servește, dar nu suna, nu spune: „Sunt doctor“

Deja în 2.5-3 ani, puteți vedea diferența în utilizarea aparent aceleași elemente de joc, în funcție de sexul copilului. Fetele de până la 6 ori mai multe sanse de a transforma să se joace cu păpușa. Boys prefera tech jucării. În cazul în care fetele interesate de păpușa apare în scene de joc de natură internă (spălătorie, curățenie, gătit cina și așa mai departe.), Băieții se joacă cu păpușile are loc în legătură cu situațiile de construcție, servicii de transport. De exemplu, băieții sunt construirea de case pentru păpuși, păpuși sunt transportate în mașini și proprietăți. Ai nevoie pentru a cumpara un mașini mijlocii. Deosebit de atras de dube copilului cu deschidere usi Masini, deoarece această mașină are o ghicitoare: ce e înăuntru?Formate din doi, trei ani de copii va forța așa-numitul puzzle-joc, care permite să colecteze imagini amuzante din două, și apoi mai multe detalii. Un copil poate fi extrem de pasionat de joc, uneori este dificil de a distrage atenția de la ea. Liniștit efectuează acțiuni familiare. Distressed, furios la eșecul lor.

In joc și acționează străduiește pentru independență, el spune astfel: „Eu însumi.“

Acesta începe cu un interes pentru a viziona jocul celorlalți copii. El încearcă să imite acțiunea de a juca un alt copil. Face încercări de a juca împreună timp de 1-2 minute. Participa în mod activ la jocuri în aer liber, cu un grup de copii. El înțelege necesitatea de a respecta regulile jocului: e rândul tău - e rândul meu. Memoreaza și efectuează alte reguli simple ale jocului. Din acel moment la dezvoltarea deplină a copilului necesită o comunicare cu colegii, cel puțin în locul de joacă sau cu copiii din cartier.

Începând de la grădiniță 2,5 ani este încă puțin la dezvoltarea copilului. Repet că o comunicare constantă cu alți copii într-o grădiniță devine utilă la 3 ani pentru fete, pentru că fetele sunt mai bune și mai repede sa se obisnuiasca cu gradinita. Baietii incepe gradinita poate fi întârziată cu până la 3,5 ani.

Atrage. Este nevoie de un creion de plumb (de obicei dreapta) mana. Captură încă nu un drept, dar doi ani vechi copil Mânerele un creion nu mai este în jurul valorii de pumnul și ține-l între degetul mare și degetele adiacente ale mâinii. Practic captura de trei degete. Copilul poate, pe instrucțiunile din proprie inițiativă, sau pentru a desena un punct, circulare curbate.

K 2 ani și 6 luni trebuie repetată pentru adulți trase linie orizontală sau verticală, linia curbă închisă (cerc incorect sau oval), latin litera V (căpușe). Unii copii sunt la care vârsta și modul de repetare a crucii. În cazul în care copilul se dovedește o remiză bun după show-ul lui, învață-l să copieze imaginea eșantionului. Această sarcină este mai complicată, pentru că atunci când copiați, spre deosebire de pe acțiune spectacol, copilul nu ar trebui să vadă modul în care au fost trase aceste cifre.

In 2 ani de activitate a crescut în studiul mediului, dar nu a format încă un sentiment de precauție și de conștientizare a potențialului (Fig. 57).

Dezvoltarea unui copil de 6 luni Encyclopedia mama în 2 ani

Cu toate acestea, la această vârstă, este deja posibil și necesar să se explice copilului pericolul de incendiu, obiecte ascuțite, înălțime, de transport din stradă, și așa mai departe .. Pe parcursul vieții de zi cu zi ar trebui să acorde o atenție la un comportament bun propriul copil. De exemplu, nu puteți traversa strada la culoarea roșie a semaforului, chiar dacă pe kilometru nu poate vedea nici mașini. Acesta ar trebui să spună copilului despre toate posibilele consecințe neplăcute ale comportamentului greșit, periculos. Este necesar să convingi un copil trebuie să ceară sfatul și permisiunea adultului în situații potențial periculoase.

Comunicare (de recunoaștere a vorbirii, emotie). urmați cu atenție instrucțiunile (instrucțiuni), constând din trei etape: Ia-o ceașcă, du-te în bucătărie și a pus-o pe masă. Efectuează o instrucțiune pur verbală, fără ajutorul gesturilor și acțiunea îndreptată către un adult. Aproape de trei ani de un copil poate memora și de a efectua o acțiune corectă 4-5 consecutiv. De exemplu, urmați instrucțiunile: Ridică-te de pe scaun, vin la masă, să ia un creion din tabel, aduce un creion și a pus-o pe un scaun. Atunci când verificarea această abilitate trebuie remarcat faptul că unii dintre copii în această perioadă se observă de vârf neascultare.

În alți copii, acest vârf a trecut deja, iar ei devin mai ușor de gestionat. Copilul nu este la fel de greu de rezolvat și încăpățânat ca el a fost în al doilea an de viață. Într-o măsură mai mică, a fost frustrat cu nevoia de a aștepta în timpul interdicției. Devine reținut emoțional atunci când direcții :. „necesare“, „dreapta“, „așteptați“, etc Cu toate acestea, nu toate pot evalua în continuare bunătatea sau de a înțelege pedeapsa. Se simte oameni grele și infirme în familie. Se manifesta diferit, cineva le supune, și cineva din contră, nu ascultă. Adulții trebuie să continue să pună în aplicare recomandările privind interzicerea și pedeapsa (a se vedea. Primele etape ale al doilea an de viață).

În 2 ani, copilul se confruntă și alte stări emoționale: sensibilitate, iubire față de aproapele, simpatie, milă, resentimente, gelozie, tristețe, bucurie, furie (agresiune), frica, interesul pentru flora și fauna, fenomene naturale. El începe să se simtă frumusețea. Emoțional empatiza cu un iubit la îndemâna înțelegerii copilului de situații. Abilitatea de a înțelege bucuria sau tristețea unui alt copil. Poate determina statutul său: mă doare, eu sunt fericit, vreau să etc.

evaluează adulți ( „rău“, „bun“), în funcție de trăsăturile lor emoționale și individuale de caractere și atitudini față de el însuși. Există o memorie emoțională pe termen lung. Reamintește sentimentele sale anterioare emoționale, ei se găsesc în situații diferite. El își amintește și înțelege că într-o vacanță, la o petrecere - distracție; când ești bolnav - neplăcut, rău.

Rămâne sentiment pronunțat de atașament față de mamă, tată, aproape adult. Grijile cand pleaca, dar calmeaza rapid în jos, mai puțin de vârstă.

Există o înțelegere de bază a relațiilor cantitative - una și mai multe. aveți posibilitatea să efectueze un test pentru a verifica această înțelegere.

Pune pe masa este un lucru, cele mai bune bomboane, pe de altă parte - câteva dulciuri. Apoi, cere copilul să arate, „În cazul în care unul dulce, și în cazul în care o mulțime?“

Jumătate din copiii cu vârsta cuprinsă între 27 luni înțelege semnificația cuvântului „ușor“. Dintre cele două obiecte de aceeași mărime, dar ponderi diferite pe care le arată mai ușor.

Acesta se concentrează în patru culori. Selectează-le pe modelul sau la cererea unui adult, „Dă-mi un zar roșu.“ La întrebarea „Ce culoare este cubul?“ Identifică în mod corect 1-2 culori.

Răspunsuri la întrebările adultului pe imagine, în cazul în care intriga și personajele sunt familiare: „Cine (ce) este“ „Ce înseamnă“ Ne puteți spune despre conținutul imaginii în două sau trei propoziții?.

Dacă l-ai arăta copilului obiecte familiare (minge, cupa, lingura, stick-ul, pălărie și așa mai departe. D.) și întrebați cum au fost numite ( „Ce este asta?“), Apoi la doi ani și jumătate el numește toate obiectele.

Aceasta se referă la mai multe părți ale corpului.

vocabularul activ este atât de mare încât conta numărul de cuvinte rostite de un copil este aproape imposibil.

El spune despre sine „I“, „mă duc“, „am făcut-o.“ Uneori, el se numește de numele caracterului iubit sau un adult apropiat. Se folosește pronumele „tu“ și „noi“.

Ea răspunde la întrebarea „Care este numele tau?“, În întregime sau simplificată.

El începe să cheme în numele părinți, rude adulți, copii prieteni. La întrebarea „Care este numele mamei tale?“ Solicită numele „Tania“ și nu „mama Tanya.“

Cele mai multe dintre copii au spus fraze prolix (3-4 cuvinte).

Vorbind cu colegii în timpul jocurilor.

Continuă să pună întrebări: „Ce este aceasta?“, „Cine este acesta?“ Setează întrebări directoare: „Unde?“, „Unde?“, „Cum?“. În a doua jumătate a celui de al treilea an de viață, există întrebarea „De ce?“.