Diagnosticul și tratamentul dermatitei la pisici

Dermatita la pisici este o inflamație sau iritație care apare pe piele din cauza expunerii la un stimul sau alergen. Confruntându-se cu dermatita în animalele de companie, nu toți proprietarii sunt dispuși să ia orice măsuri, referindu-se la inocuitatea acestei condiții. Cu toate acestea, boala având o natură bacteriană, poate progresa rapid și să crească în organism.De aceea, este important să timp pentru a lua toate măsurile necesare pentru a elimina progresul bolii și de a distruge buzunarele de inflamație. Rețineți că această boală de multe ori apar ca o boală independentă. Adesea se manifestă ca un simptom al unei alte boli însoțitoare. Pentru a scăpa de el este necesar pentru a elimina cauzele procesului inflamator, și de a face totul pentru a se asigura că pielea deteriorată a fost capabil de a recupera cu succes.

dermatită Soiurile la pisici

Ea are mai multe tipuri, dintre care fiecare are propriile sale caracteristici. Tratamentul pentru fiecare specie individuale ale bolii este atribuit.

Dermatita la pisici sunt după cum urmează:

 1. Suprafață - se manifestă în sine un pic de culoare roșie. În cele mai multe cazuri, în mod direct sau prin intermediul unor spray-uri speciale de prelucrare scurte se extinde. Ea apare din cauza subrăcire sau arsuri;
 2. Dermatita atopica la pisici - tipul cel mai comun, care are loc într-un animal din cauza contactului cu agentul alergic. Acestea pot fi praf, polen, alimente, precum și a altor paraziți. Este nevoie de tratament și tratamentul leziunilor, precum și distrugerea instalației, care provoacă reacția;
 3. Purulentă - ulcere evidente și răni. Este un fel de forme degradate ale bolii, care nu a fost vindecat în timp util. Acesta este format din cauza unei infecții, care a reușit să se răspândească și du-te mai adânc în țesutul pielii;
 4. Moist - este forma cea mai gravă atunci când începe în mod activ să se precipite și strat format răni sensibile zone umede care necesită un tratament special și destinația de medicamente, care va distruge infecția de înmulțire în mod activ;
 5. Post-traumatic - există o vânătaie, un puternic leziuni mecanice. Piele accidentat ușor în locuri devine umflat, dureros, ea începe să se exfolia. În absența tratamentului necesar începe formarea inflamație și puroi;
 6. Chimice - destul de rar acest gen, dar extrem de periculos, deoarece nu este în contact cu substanțe chimice periculoase și dispozitive.

cauzele

Diagnosticul și tratamentul dermatitei la pisici

Pielea de prietenii noștri cu blană este incredibil de moale si rezistenta la diferite tipuri de stimuli. Dermatita - un fenomen destul de des, nu numai animalele fara stapan, ci, de asemenea, in casa, pe care majoritatea vieții sale să nu iasă din casă. Cauzele bolii poate fi destul de neașteptat și surprinzător pentru gazdă. Cu toate acestea, având informații cu privire la toate motivele posibile, proprietarul va fi capabil de a ajuta rapid animalele de companie face fata cu boala. De asemenea, aceste informații sunt valoroase pentru inspecția veterinară la pisică.

dermatita Cauza la pisici poate fi din cauza:

 1. Activitatea excesivă a sistemului imunitar.
  Uneori se întâmplă că organismul începe să se facă rău. Acest lucru se datorează diagnosticului de dermatita autoimune. În acest caz, există un exces de producție de anticorpi care încep să atace și să distrugă organe de țesuturi sănătoase.
 2. Paraziți.
  pielea animalelor este suficient de sensibil la saliva dăunătorilor și a deșeurilor lor metabolice. Unele animale sunt destul de sensibile la mușcăturile de purici și căpușe, care provoacă un dezastru. Pielea începe să se dezlipirea, acoperite cu răni și formațiuni dure. În acest caz, singura modalitate eficientă - este de a scăpa de paraziți.
 3. Virusuri, bacterii, fungi.
  bacterii dăunătoare și virușii pot lua oriunde. Și pe deplin asigurate pentru a le proteja de animal imposibil. Cu o astfel de boală poate să apară să apară roșeață sau erupții cutanate dureroase inofensivă și grave zgarieturi însoțite.
 4. Alergie.
  Alergenii și substanțe specifice au un impact negativ asupra structurii pielii. Acest lucru se datorează utilizării unui produs sau interzisă datorită contactului accidental cu ei. Dermatita alimentară și de uz casnic se caracterizeaza prin prurit, erupții cutanate și inflamații. De asemenea, în acest caz, acesta este caracterizat prin defectarea sistemelor interne.
 5. Leziuni.
  căderi accidentale, lovituri în timpul jocurilor poate duce la consecințe grave. În cazul în care pielea de hipersensibilitate animalului de companie, chiar și cele mai mici tăieturile pot provoca dezvoltarea inflamației.
 6. Substanțe toxice.
  vapori toxici, gaze și substanțe ușor provoca grave și uneori incompatibile cu arsuri de viață. Pielea este ușor de distrus de toxine care pot duce chiar la septicemie.
 7. Încălcarea glandelor sebacee.
  Uneori, un metabolism incorect, care apare de multe ori din cauza dieta saraca, se produce un dezechilibru. Aceasta se caracterizează prin secreție excesivă. La eliminarea prematură a cauzelor poate fi cruste nedorite, răni.
 8. eșec Hormonal.
  Hormonii sunt cauza multora dintre deteriorarea organismului. Probleme de sezon legate de dezechilibrele lor de multe ori duce la o încălcare a celor mai diverse sisteme.
 9. Stresul.
  Stresul provoacă starea de multe boli grave și tulburări nu numai la om, ci și animale. Pierderea dintilor, parului - nu este tot ceea ce se poate întâmpla dacă animalul a suferit o situație stresantă. Problemele de piele sunt, de asemenea, incluse în lista de boli care apar de la nervi.
 10. îngrijirea necorespunzătoare a animalului de companie.
  Nerespectarea standardelor de igienă și normele de bunăstare a animalelor conduce întotdeauna la faptul că animalul este sortit să sufere greutatea bolilor teribile. Condițiile proaste, tratamentul a fost amânat de paraziți și dieta nesănătoasă - toate acestea va mai devreme sau mai târziu cauza dermatite și alte probleme.
 11. Probleme cu organele interne.
  Disfunctii ale organelor interne, și anume către ficat, rinichi, stomac poate provoca diferite reacții imprevizibile în organism. Astfel, animalul poate suferi de un moment de slăbiciune, tulburări intestinale și dermatita, care este un simptom suplimentar al unui diagnostic comun.


simptomatologia

Toate soiurile de boală împărtășesc o simptome comune. Această caracteristică permite diagnosticarea cu precizie și de a începe tratamentul precoce. În funcție de complexitatea bolii, există mici modificări ale simptomelor, dar imaginea de ansamblu rămâne aceeași.

Dermatite la pisici și simptome:

 • Roșeață, inflamație;
 • Umflarea zonelor afectate;
 • erupții cutanate;
 • mâncărime;
 • uscăciune;
 • cracare;
 • Prezența firimiturilor;
 • Pierderea parului;
 • Pielea este fierbinte la atingere;
 • animale de companie anxietate.

diagnosticare

Diagnosticul are loc în două etape. În primul rând, proprietarul pentru animale de companie trebuie să adune în mod independent, toate informațiile disponibile despre dvs. patru picioare prieten. Informațiile includ vârsta animalului, stilul ei de viață, ereditatea, dieta, frecventa de contact cu alte animale de companie, de sănătate. Deci, medicul veterinar este necesar pentru a spune tot ceea ce poate ajuta la diagnosticarea.

Responsabilitatea pentru cea de a doua etapă ia medicului, care a preluat tratamentul animalului. Scopul său este de a defini caracterul și natura bolii. După aceea a atribuit terapia necesară. In cele mai multe cazuri, aceasta include un curs de antibiotice (pentru forme complexe) și cicatrizant unguent antibacterian. Este recomandabil să se scalde animalele de companie cu sampoane speciale.

Obiectivul principal al tratamentului dermatitei la pisici - eliminarea inflamației și vindecarea leziunilor. Deci, după ce diagnosticul, gazda folosește o rețetă care a fost atribuit în mod individual pentru animale de companie. Tratamentul include nu numai doza de medicament, dar, de asemenea, un tratament de piele.

Pentru tratamentul dermatitei simplu au nevoie de soluții antiseptice, cum ar fi clorhexidină. Pet alimente pentru a îmbunătăți, elimina alimentele care pot provoca alergii. În cazul în care există o purulenta, dermatita traumatice, necesită utilizarea de antibiotice injectabile, dezinfectante răni de spălare și dietă specială.

De asemenea, să acorde o atenție la starea generală a animalului. În cazul în care nu se produce o îmbunătățire, și au existat febră, slăbiciune, este necesar să se re-vizita la veterinar. Deteriorare poate indica faptul că infecția furișat mai mult decât capabil să arate testele inițial.

În spălare chimică dermatita numit pentru a ajuta la calm și a restabili epiteliului. În arsuri severe, în special, este necesar să se aplice medicamente de vindecare.

măsuri preventive

Prevenirea acestei boli nu include dificultăți deosebite. Orice proprietar de pisică responsabil și sensibil efectuează aceste reguli de la sine. Această boală este un semn că animalul este ținut în mod greșit și interferează cu condițiile normale ale vieții sale. Acest lucru se aplică dermatite infecțioase, alergice și chimice.

Pentru boala nu este îngrijorat cu privire la animalele de companie trebuie să adere la aceste puncte:

 1. Norme de igienă în încăperea în care este păstrat animalul;
 2. Dieta corectă și echilibrată, fără hrană umană din tabel;
 3. Absența paraziților regulate și de prevenire a acestora;
 4. Depozitarea de produse chimice periculoase, produse cosmetice, parfumerie inaccesibile zonele de animale;
 5. A se evita contactul cu animalele de companie sau de stradă ființe bolnave.

Date despre dermatita pisica

 1. Acesta nu reprezintă un pericol direct și amenințare pentru sănătatea umană. Dar, tot felul de fungi și microbi dăunători care pot deveni agentul cauzal al unei boli cu totul diferit, care nu a fost observat anterior;
 2. Același lucru poate fi caracteristicile genetice ale animalelor și tocmai a trecut de la părinți. Această formă este congenitală și cronică și netratabile. Se spune că, în timpul întregii vieți a bolii se vor manifesta uneori;
 3. Subcutanat Cheyletiella acarianul poate fi confundat cu dermatita sau iritație ușoară. Stabilindu sub pielea animalului, provoacă stimulare, promovează formarea de fulgi albe solzoasă și mâncărime.

Putem vedea că este boala destul de supărătoare, dar inofensiv, în cazul în care timpul de a recurge la tratament. Primele semne nu trebuie să fie ignorate și de reacție corespunzătoare. Vizita în timp util la medicul veterinar va face tratamentul rapid și în liniște.

Nu încercați să recurgă la tratamentul dermatitei la domiciliu. Alergeni care poate declanșa, poate fi bine în „medicament“ dumneavoastră. Astfel, dorind să ajute animalele de companie, l-ai rănit și strângeți tratament numai.