Diareea la pisici - cauze, simptome, cum de a trata

O pisica are diaree - problema cu care se confruntă mulți proprietari de animale de companie. Cei mai mulți oameni au ajuns să asocieze acest fenomen cu tulburări digestive temporare, dar, de fapt, totul poate fi mult mai grave. Observând un animal de companie ca un simptom, ar trebui să monitorizeze îndeaproape starea lui, și, dacă este necesar, să-i ofere asistență promptă și competentă.În cazul în care o pisica diaree internă, pentru a trata metoda lui improvizat nu este cea mai bună idee, ca cei mai mulți oameni sugerează prezența unor probleme comune în tractul digestiv, fără să observe alte simptome deranjante, și nici timp să reacționeze prompt în cazul în care motivele care au fost grave.

Cele mai frecvente cauze de diaree la pisici.

Pentru a înțelege cum de a opri diaree la pisici, trebuie să găsiți mai întâi cauza. Cel mai adesea, aceste probleme apar din cauza:

 • Dificultăți în ficat sau de vezică biliară. In ficat normale face ca bila intră în duoden, cu toate acestea, în cazul în care în proces există încălcări, aceasta duce la dezvoltarea microflorei gnilistoy, care la rândul său stimulează iritație intestinală și diaree.
 • Toate tipurile de paraziți, cum ar fi limbrici, giardia, cripto-sporidia și alții provoca stomac și tulburări intestinale. În astfel de cazuri, culoarea pisicilor Diareea poate fi de culoare gălbuie sau chiar verzuie, și conțin mucus. Unii paraziti intestinali se dezvolta la pisici tinere, altele numai la adulți, și de obicei între puține lucruri în comun în ceea ce privește simptomatologia. Acesta este motivul pentru care foarte diagnostica problema si prescrie un tratament poate fi experimentat și calificat numai.
 • Diverse infecții bacteriene, cum ar fi Escherichia coli, Clostridium, Salmonella, și așa mai departe. O astfel de complexitate provoacă diaree cu sânge la pisici și animale, în general, sunt transferate foarte greu. Ele apar la animale de companie cu un sistem imunitar slab, și necesită acordarea de sprijin operațional în care este posibil.
 • O varietate de infecții virale - de la panleucemiei la peretonitom și HIV. De obicei, animalele nu face față cu astfel de boli, și cu ei pisica vomita si diaree nu este singurul simptom, și, împreună cu ea există o pierdere a poftei de mâncare, creștere în greutate și o serie de alte caracteristici.
 • Ingestia de toxine, în plus, ambele apar în mod natural (plante otrăvitoare) și (metale grele, etc.) nu naturale.
 • Ileus din cauza unor probleme interne sau corpuri străine.
 • Cancerul, în special, limfoame sau adenokartsenoma.
 • Boli sistemice ale organelor interne sau a diabetului.
 • Pancreatita.
 • infecții fungice.
 • boala inflamatorie a intestinului.
 • Idiosicrazie unor produse specifice.

Este evident că prezența unui astfel de număr mare de probleme potențiale, tratamentul diareei poate fi extrem de variate. Acesta este motivul pentru care cel mai important este de a determina cauzele, și de a face acest lucru mai des decât nu este posibilă numai în laborator, examinând diverse analize.

Primul ajutor in caz de diaree.

Deseori diareea nu indică prezența unui animal a unor probleme grave de sănătate, așa că, dacă observați o astfel de deviere nu ar trebui să sune imediat alarma. Ai grija de animalele de companie, asigurați-vă că să acorde o atenție la activitatea sa, ludic, precum și apetitul.Uneori, în cazul diareei la animale pot fi observate semne de deshidratare severă. Chiar dacă pisica se bea în mod activ, din cauza problemelor din fluidul corpului rapid iese din ea. Dovada lipsei de umiditate este pierdut și incalcita lână luciu, precum și lipsa de elasticitate a pielii. De multe ori se ocupe de această problemă este posibilă numai prin injectare subcutanată de fluide.

Daca pisica ta este destul de mare (dupa primul an de viață), nu trebuie să alăpteze 12-24 ore, da o mulțime de animale de apă, și apoi pune-l pe o dietă sparing. Aceasta implică o respingere completă a produsului alimentar și pește uscat sau conservat. In schimb, animalele de companie trebuie să fie hrănite ouă fierte, orez, supa de pui, și după câteva zile și puiul gătit obișnuit.

În acest caz, trebuie să se hrănească de mai multe ori pe zi, în porții mici (de 4-5 ori pe zi), sau o diaree pisica domestică reluat flancată de un organism imatur de ceva timp va fi dificil să funcționeze în același ritm. Desigur, în cazul în care acest lucru nu merge diaree, prezența sângelui te deranjeaza, sau culoare neobișnuită cu nuanțe de verde sau galben, nevoie urgentă pentru animale de companie pentru a aduce la medicul veterinar.

Nici măcar nu ar trebui să încerce să diagnosticheze în mod independent, și chiar mai mult pentru a da animalului unele medicamente specializate pentru diaree pentru pisici. În primul rând, există un risc mare, încât nu se poate ghici cu cauza, și în cel mai bun caz, medicamentele nu sunt utile. Și, în al doilea rând, doza de orice medicament este calculată în mod individual, în funcție de mai mulți factori, și doar un profesionist va fi capabil de a evalua pe deplin toate riscurile.

Predispozitia la diaree.

Așa cum arată numeroase studii, nu există nici orice anumite rase de pisici, in special predispuse la apariția diareei. Uneori, cu toate acestea, rasele cu par lung, ale căror stomac acumulează cantități mari de lână, pot suferi din cauza diareei periodice, dar nu sunt periculoase. De asemenea, demn de remarcat este faptul că animalele sunt în mod activ de mers pe jos pe stradă, mai ales în contact cu alte animale de companie, acestea sunt în mod constant la risc, astfel încât acestea să fie supuse unor cerințe speciale în ceea ce privește igiena.

Prevenirea diareei la pisici.

Este important să se înțeleagă că diareea unei pisici este cauzata de o putere probleme comune, și, prin urmare, pentru a preveni astfel de probleme ar trebui să ia în considerare mai multe puncte-cheie:

 • Cele mai multe pisici place mirosul și gustul de o varietate de produse lactate, dar în corpurile lor de multe ori nu au suficiente enzime necesare pentru a le digera corect. Diareea la pisici cu lapte, smântână, iaurt, brânză de vaci, și așa mai departe, este un fenomen comun.
 • se potrivesc cu atenție dieta animalului, hrana pentru animale ea furaje specializate, mai degrabă decât aceleași produse care se hrănesc. De asemenea, este important să se respecte regimul de hrănire și să dea hrană în porțiuni mici de mai multe ori pe zi.
 • Dacă aveți de gând să transfere animalul la un nou regim alimentar, se face treptat, amestecarea alimentul nou cu vechi, crescând treptat cota sa. Deci, organismul animal va avea timp în timp pentru a reajusta.

În ce condiții trebuie să se consulte specialiști.

simptome alarmante care indică faptul că este timpul să luați animalele de companie la veterinar este o diaree persistenta, care dureaza timp de mai multe zile la rând. Acesta ar trebui să acorde atenție altor simptome potențiale, în special în letargie, pierderea severă în greutate, temperatură, febră, scăderea poftei de mâncare, și este la fel de important pentru a analiza culoarea pisicilor diaree.

să abordeze urgent experților, dacă vedeți o diaree pisica cu sânge și mucus, ca și în acest caz, o probabilitate mare de deteriorare a organelor interne. Adevărul în acest caz este să ia în considerare cu atenție problema de transport pentru animale de companie - acesta trebuie să fie transportate în mod exclusiv pentru a transporta și de a încerca să reducă scuturare în transportul.

Ce informații trebuie să furnizeze proprietarului.

În cazul în care starea animalului provoacă anxietate și vă decideți să vizitați medicul veterinar, atunci există o listă întreagă de informații care ar fi util să știe un specialist, pentru a face rapid un diagnostic precis. Aceste date includ:

 • Vârsta animalelor.
 • Prezența alergii cunoscute la medicamente sau alimente.
 • Timpul, care a început cu diaree.
 • Intensitatea și frecvența emisiilor.
 • Trăsăturile caracteristice ale diaree, cum ar fi culoarea și chiar miros, dacă este palpabil.
 • Alte simptome, în special cele legate de mobilitate, apetitul și activitatea pe care medicul nu se va observa după o scurtă examinare.
 • Informații despre ceea ce mănâncă animalul, nu se produce dacă schimbări drastice recente din dieta, și așa mai departe.

Toate acestea, și mult mai multe informații vor ajuta expertul pentru a ajuta animalele de companie pentru a scăpa de problemele și să continue să trăiască un rol activ și bogat.