Diareea la pisici, cauze, simptome, tratament

baleen animale de companie noastre, din păcate, nu sunt imune la problemele de sănătate, precum și cu astfel de fenomen neplăcut de diaree la pisici, mai devreme sau mai târziu, să se confrunte cu fiecare proprietar. De multe ori, cu toate acestea, nu prea mulți proprietari cu experiență de pisici percep animale indispoziție prea ușor, în timp ce proprietarul pisica cu experiență și medicii veterinari sunt bine conștienți de faptul că diareea pentru animale de companie cu blană nu poate însemna stomac deranjat de obicei, și să semnaleze o boală mult mai gravă. Nu intrați în panică, dar ar trebui să trateze problema cu cea mai mare grijă și responsabilitate.


Informații generale despre problema

Diaree (diaree) - deranjat de stomac este caracterizat prin scaune în primul rând, lichide sau apoase si miscarile intestinului frecvente ale animalului. Deoarece alimentele consumate trece prin stomac anormal de repede, de multe ori vizitează tava animal bolnav, dar volumul scaun de fiecare dată când este redus.

Diareea zanemogshy pentru animale de companie se confruntă cu disconfort și durere, astfel încât pentru a ușura starea lui, ar trebui să știe ce să facă în cazul în care o pisica are diaree.

Simptomatologia de diaree la pisici sau pisici

diaree Cat (diaree), cea mai mare parte nu fenomen prea periculos și acțiunile competente ale proprietarului trece rapid și fără consecințe asupra animalului. Dar, uneori, ajuta la veterinar - singura modalitate de a salva animalele de companie de la o moarte sigură.

Notă culoarea și consistența fecalelor:

 • fecale albicioase indică o lipsă de producție bilă sau blocarea canalelor biliare.
 • În cazul în care o pisica are diaree cu mucus, însoțite de vărsături, cauza poate fi o intoxicație chimică grave sau boli grave ale organelor interne.
 • selecții galbene - tentă un semn de proastă digestie, portocaliu - o consecință a încălcării activității funcționale a ficatului.
 • diaree cu sânge la pisici este foarte deranjant, „clopot“. incluziuni de sânge mici indică leziuni minore ale peretelui intestinal.

Mult mai rău, în cazul în care materiile fecale sunt similare cu o masă zăbovi negru - ceea ce înseamnă că sângele a intrat în colon, și, astfel, există o amenințare de la formarea ulcerului peptic.

In plus fata de nota fecal starea generală a pisicii. Slăbiciune și letargie, febră, scădere rapidă în greutate, paliditatea galben, o lipsă totală poftei de mâncare, balonare si eructatii frecvente - aceasta este tot cauză foarte importantă de îngrijorare și întârzie vizita la medic este extrem de înțelept.

Principalele cauze de diaree la pisici

Diareea la pisici, cauze, simptome, tratament

castron pisică WC (diaree)

Pentru a începe, amintesc decât în ​​ultimele 2-3 zile a mâncat dvs. Mike Farley. Poate că cineva din membrii familiei l-au tratat cu lapte (în special din mediul rural), carne afumată, carne crudă sau ficat gras, care este înghețat anterior nu au fost - astfel de „delicatese“ pot provoca cu ușurință tulburări în sistemul digestiv al pisicii.

Dacă pisica tâlhăresc și lacom, el ar putea să se trateze la profitor trăgând din coșul de gunoi, puteți aruncat un produs rasfatata, iar în acest caz, cauza diareei este de asemenea evidentă. În plus față de prezența în dieta unui animal sau care nu corespund unor produse inadecvate, există alte cauze de diaree la pisici, cum ar fi:

 • raspuns de stres, care a apărut ca rezultat al călătoriei pe distanțe lungi, prima vizita sau medicii veterinari de a vizita casa unui nou animal de companie.
 • Traducere animalului la un nou alimente - mâncare pentru pisici industriale nu sunt identice în compoziție, și în special animalele de companie sensibile pot fi dificil să se mute schimbarea produsului.
 • Tulburările de alimentație grafică - alimentarea cu dungi recomandate os de balenă nu mai mult de 2-3 ori pe zi. Supraalimentarea poate provoca diaree, mai ales la vârstnici și la animalele tinere.
 • Propunere de boală. Multe pisici în timpul călătoriilor, începe nu numai diaree, ci, de asemenea, vărsături.
 • Bacteriene, fungice și virale.
 • Worm infestare.
 • Reacția la antibiotice.
 • Patologia tractului digestiv, rinichi și ficat.
 • boli oncologice.


Numai după aflarea cauza principala a bolii, acesta poate fi atribuit tratamentul adecvat al diareei la pisici.

În primul rând diaree pisica ajutor la domiciliu

Dacă diaree severă la o pisică merge fără febră, vărsături și alte simptome de anxietate, aceasta poate ajuta un animal fără implicarea unui specialist. Pentru a începe cu, limita hrana pentru animale - animalele de companie ar trebui să moară de foame timp de 24 de ore (nu mai este!).

Asigurați-vă că „pacientul“ este mai mult de baut apa pura - aceasta va avertiza deshidratarea. Pentru a opri diareea poate da pisica, fie de droguri-adsorbanți ( „neosmectin“, „Atsipol“, „Enterosgel“ cărbune activat).

Și proprietăți de ancorare sunt remedii populare - bulioane din scoarta de stejar, piei de rodie, afine, ceaiuri plante medicinale de musetel si Hypericum.

Acorde o atenție! Vă întrebați ce pentru a da diaree pisica, în orice caz, nu selectați preparate antidiareice puternice destinate pentru om (cum ar fi „Loperamida“) - animalele sunt contraindicate.

Sunt de acord să ia în mod voluntar medicamente, nu toate animalele de companie, astfel încât soluția de alimentare este mai bine de seringă medicală. pisica scutec pre să-l păstrați tras departe și nu te zgârie.

După o grevă a foamei pentru a da hrană zilnică ar trebui să fie precaut, porțiuni mici de 5-6 ori pe zi. În primele zile ale unei pisici care arată lumină, alimente ușor de digerat - orez, carne de pui alb, gălbenușuri de ou fiert. Ei bine, dacă puteți găsi un feed de medicamente de calitate pentru animale de companie îmbogățită cu bifidobacterii. Subliniați că toate aceste acțiuni sunt potrivite numai pentru lumina sau medii, dar nu și în nici un fel o indigestie grea.

Tratamentul diareei la pisici

Diareea la pisici, cauze, simptome, tratament

Slăbiciunea pisica dupa diaree

Diferite boli grave, stare generală de rău provocat animalului, diagnosticată numai după efectuarea tuturor investigațiilor necesare. În plus față de procedurile normale (măsurarea temperaturii corpului, palparea abdominala) medicul va lua pisica la analiza de fecale, pentru depistarea paraziților și identificarea infecției bacteriene.

Examen de laborator a sângelui ajută pentru a detecta stadiile incipiente ale unei astfel de boli grele, cum ar fi leucemia pisica și virusul imunodeficienței. Pentru tumori maligne suspectate patologie anatomice și prezența corpurilor străine în corpul animalului este atribuit radiografie. Pentru a identifica anumite boli necesită ca rezultatele ultrasunete, endoscopie si biopsie.

După organizarea unui medic veterinar poate diagnostica cu exactitate spune decât pentru a trata diaree la pisici:

 • În cazul infestărilor helmintice pentru animale de companie rata de medicamente antihelmintice (de exemplu, „Gelmimaksa“) atribuite.
 • Când infecții bacteriene și leziuni intestinale animale demonstrat un tratament cu antibiotice.
 • Infecțiile fungice sunt tratate „Itrokonazolom“ și să ofere modul blând pacient de sprijin.
 • Cancerele - chimioterapie este prescris în funcție de tipul de pisică sau o intervenție chirurgicală.

Dacă diareea (diaree) a fost o reacție la un anumit aliment, este probabil ca acest tip de produs va trebui să fie excluse din dieta pentru totdeauna.

Prevenirea diareei la pisici (diaree)

În concluzie, permiteți-mi să vă reamintesc despre măsuri preventive, astfel încât să puteți proteja animalele de companie nu numai diaree, ci și asupra altor boli la fel de grave:

 • Tradu pisica aliment la altul ar trebui treptat, începând cu 10% dintr-un produs nou al portii pe zi.
 • Nu hrăni animalele de companie din tabel ca prăjit, afumat, alimente murate - otravă pentru corpul pisicii. Putere prieten cu blană trebuie să fie de înaltă calitate și echilibrată.
 • Stick programul de aprovizionare. Supraalimentarea nu poate duce decât la indigestie, dar, de asemenea, la obezitate.
 • Pentru a evita intoxicarea pisici să restricționeze accesul la coșul de gunoi și locurile de depozitare a substanțelor toxice (medicamente, îngrășăminte, produse chimice de uz casnic).
 • Nu neglijați regulile de igienă. caseta de gunoi, gunoi și bol trebuie să fie perfect curate.
 • Urmăriți-ne în mod sistematic clinica veterinara pentru deparazitare si vaccinare.

Indeplinirea ordinele veterinar și cu respectarea tuturor etapelor necesare, puteți reveni rapid la animalele de companie normale. Foarte important, nu te dus de val și nu atribuie auto-pisica agenți farmacologici puternici. Scapă de diaree pisicii este de obicei ușor, dar numai în cazul în care ajutorul acordat animalului corect și în timp util.

înregistrări similare

 • Tusea la pisici: cauze si tratament
 • De ce pisicile drooling, principalele motive
 • ureche acarieni la pisici, simptome, tratament