Diareea la pisici cauze, tratament, prevenire, serviciul veterinar al regiunii, Vladimir

Diareea la pisici cauze, tratament, prevenire, serviciul veterinar al regiunii, Vladimir
Diareea la pisici - este rezultatul unor perturbări în activitatea tractului gastro-intestinal, principalul simptom al unei pisici devine diaree. O pisica fecale sanatoase este format, de obicei, forma, culoare maro inchis, textura moale și ar trebui să fie umed. În timpul zilei, o pisica sanatoasa merge la toaleta de 1-2 ori.Diareea pisica incepe sa se defeca semnificativ mai mare, în timp ce volumul de scaun lichid în toaletă koshechem de fiecare dată devin mai mici de fecale devin păstos la apos, culoarea scaun variază de la negru la roșu (în caz de sângerare la nivelul tractului gastro-intestinal).

Diareea la pisici poate fi însoțită de vărsături, pierderea poftei de mâncare, stare generală de pisica - depresie, în timp ce conduceți un bizon pisică. Cele mai multe ori o pisica tinde să se întindă, lins pe partea stângă a peretelui abdominal. peristaltismul întărit la începutul bolii, slăbește și mai mult, apare balonare si tremor musculare. Din cauza diareei prelungite la pisici se produce deshidratare.

Cauzele diareei la pisici

Cauza de diaree la pisici sunt extrem de diverse. De obicei, cele mai multe dintre diaree la pisici se datorează hrănirea pisicilor de calitate slabă și alimente stricate, rezultând într-o schimbare bruscă de clasa a hranei. Pentru diaree animalele de companie poate duce o călătorie lungă în mașină, tren. Văzut clinici veterinare profilactice și alte situații stresante. Aceasta diaree la pisici sunt de obicei tratate rapid. Un alt lucru, atunci când diareea este unul dintre simptomele majore ale bolii non-contagioase, infecțioase și parazitare etiologia.

Deoarece bolile transmisibile diabet zaharat poate duce la diaree. boli de rinichi, ficat aparut rapid ileus, diferite tipuri de cancer, intoxicații cu săruri de metale grele, plante toxice.

Infecțiile virale (panleucopenie. Leukemia, peritonitei infecțioase).

Infecțiile bacteriene (salmoneloză, campylobacterioza. Clostridia).

Viermii la pisici - toksaskaridoz, ankilostomatoz, dipilidoz, bothriocephaliasis, paragonimiasis, opistarhoz, coccidioză, giardioza.

Tipuri de diaree și diagnosticare a cauzelor de diaree la pisici

Deoarece cauzele de diaree la pisici, după cum se poate observa din cele de mai sus, un număr mare, în primul rând va trebui pentru a determina ce parte a tractului gastro-intestinal la pisici afectate. Acest lucru a fost în primul rând, pisica spune culoarea și consistența diaree:

 • diaree verde la pisici este rezultatul a ceea ce se întâmplă putrefacția în intestine. Aceasta culoare este fecalele pisicii cea mai mare parte, atunci când ea a mancat un aliment de calitate scăzută.
 • diaree White ne spune că pisicile sunt probleme grave cu căile biliare, atunci când acestea sunt înfundate cu paraziți, etc. ca urmare a bilei produs de ficat nu curge în intestine și fecale nu primește o culoare brună specifică.
 • culoare galben diaree indică faptul că alimentele consumate prost digerate în stomac.
 • diaree Orange este asociat cu creșterea producției de bilirubină, care este o boală hepatică.
 • Diareea cu mucus sau spuma este o pisica cu inflamarea intestinului gros, sau infectarea viermi.
 • Pierderea poftei de mâncare, diaree cu mucus, uneori amestecate cu sânge, vărsături se întâmplă în boli bacteriene.
 • Diareea după vaccinare, a spus că pisica a avut unele boli indolent și vaccinare a provocat agravarea lui. Vaccinarea pisicilor sănătoase clinic nu provoacă diaree.

În cazul în care materiile fecale de pisica sunt observate mai mult de 5 ori pe zi, culori necaracteristice scaun (negru, alb, verde, galben strălucitor, din scaun provine mirosul urât mirositoare) apare voma, simptome ale unei boli infecțioase, o deshidratare puternică trebuie să un apel de urgență la clinică veterinară.In clinica veterinara pisica la medicul veterinar va efectua un examen clinic, cu atenție a verifica starea tractului gastro-intestinal. În același timp, în timpul diagnosticele disponibile pentru boala pisicii tale va trimite in laborator veterinar pentru a elimina fecale infestare cu viermi intestinali, cercetarea bolilor bacteriene. Dacă este necesar, să efectueze chimia sângelui, test de sange asupra leucemiei feline și virusul imunodeficienței feline. In cazul tumorii suspectate, prezența unui corp străin va radiografieri. Când doriți să efectueze alte teste care efectueaza un studiu cu ultrasunete, endoscopie, colonoscopie.

Tratamentul diareei la pisici

Datorită numărului mare de cauze care pot duce la diaree la pisici, tratamentul diareei, desigur, trebuie să fie efectuate în diferite moduri.

Cat proprietar cu o ușoară diaree la domiciliu ar trebui să ne amintim dacă să dea pisica pește crud, lapte, grăsime de porc, ficat si alte alimente pot provoca indigestie unei pisici. Dacă observați că diareea pisica a apărut din cauza necorespunzătoare de hrănire ei, atunci ar trebui să se oprească alimentarea dăunător pentru mâncare de pisici.

În multe cazuri, un simplu diaree nu este suficient pentru a alimenta o pisica adult 12-24 ore, dar se bea puțin și des. După aceea, pisica este transferat la o dietă ușoară, da mici porțiuni de orez fiert, ou fiert - de preferință, achiziționate de pe piață, la Proprietarilor, pui fiert. Farmacia veterinară are un aliment special de dieta medicala. In timpul unei pisici dieta de doua ori pe zi, este necesar să se Popo carbon zdrobit, amestecat cu apă fiartă activat. În acest caz, dacă ai ținut dieta nu a dat un rezultat pozitiv, și diaree la pisici continuă nevoie urgentă de a aborda într-o clinică veterinară, în cazul în care un specialist veterinar va furniza un diagnostic, pentru a determina cauza diareei in pisicuta si prescrie un tratament adecvat.

Pentru a elimina deshidratarea în clinica dețin soluții de sare respective intravenoase.

Diareea cauzate de una sau alta infectie bacteriana, prescrie antibiotice adecvate. Pentru normalizarea tractului gastrointestinal numește sorbenți (enterosgel, smectite și altele). Când invazia antihelmitice numește tratament medicamente antihelmintice.

Prevenirea diareei la pisici ar trebui să se bazeze pe alimentarea corectă a furajelor de bună calitate, un tratament preventiv de două ori pe an, de boli parazitare, vaccinarea pisicilor împotriva bolilor infecțioase în care diareea este un simptom al bolii.

Cea mai mare preocupare pentru proprietarii de pisici le provoacă diaree cu sânge.

diaree cu sânge la pisici

Diaree (diaree), sânge este un simptom foarte alarmant, din cauza a ceea ce proprietarii trebuie sa contacteze imediat clinica veterinara. Prezența sângelui în fecale ale unei pisici indică prezența unei inflamații puternice în intestine, în care există o detașare a mucoasei intestinale și apariția unei hemoragii.

Cauzele de diaree cu sânge la pisici

Aspectul de scaun liber cu sânge la pisici poate fi cauzata de mai multe motive:

 • Hemoragica Gastroenterita emergente în produsele alimentare pisici în utilizarea de proastă calitate, având ca rezultat complicații ale unui număr de boli infecțioase (ciuma, salmoneloză, leptospiroza, colibaciloza), utilizarea anumitor medicamente, obtinerea în alimente de săruri de metale grele.
 • Viermii la pisici.
 • Toxoplasmoza.
 • infecțiile cu virusul bolii pisica (panleucemiei felin. Pierderea koronarovirusom și alte infecții virale cronice).
 • Contact cu gastro - corpuri străine tractului intestinal (ace, nasturi, etc.).
 • obstrucție intestinală (invaginație la animale).
 • Tumori ale sistemului digestiv.

Cu diaree cu sânge, altele decât semnele principale pisici - sânge în scaun, vărsături apar, creșterea temperaturii corpului, precum și simptome caracteristice ale bolii a dus la apariția de diaree cu sânge. Dacă diaree cu sânge cauzate de sângerări interne la pisici dezvolta anemie (anemie la pisici), diaree prelungita cu sânge duce la o slăbiciune generală a organismului și dezvoltarea de deshidratare. Cu înfrângerea de viermi pisica în fecale de proprietarul poate localiza un anumit helminți.

În cazul în care suspectează radiografia corp străin se efectuează pentru a determina locația obiectului străin.

Tratamentul de diaree cu sânge în pisica.

În cazul în care diareea cu pisica sânge postit, în timp ce nu restricționează cabana de apă. In tratamentul la domiciliu al pisicilor petrec diaree cu sânge, cu o sarcină fezabilă, deoarece o astfel de pisică în special în deshidratării unui cadru clinic poate fi efectuat soluții de sare respective intravenoase sau o pisica va fi livrat picurător. specialist veterinare numește pisică medicamente hemostatice, droguri scuti spasme si dureri in intestin, se va numi antibiotice adecvate. În prezența helmintic recomandă utilizarea unui anumit antihelmintic.

tratament în timp util, la o clinica veterinara cu animalul tau bolnav va permite, pentru a evita complicații periculoase și să accelereze recuperarea pisica ta.

Prevenirea diaree cu sânge la pisici ar trebui să aibă ca scop prevenirea cauzelor care dau naștere la diaree cu sânge la pisici. De două ori pe an, este necesar să se efectueze procesarea de viermi pisică. Vaccinată în timp util, de cele din zona dvs. de boli infecțioase ale pisicilor. Hraneste pisica numai mâncare bună.