Diareea la pisoi si pisici care fac ceea ce și cum să trateze cauzele de diaree cu sânge în pisica

Dar ce se întâmplă atunci când un astfel de simptom se manifestă brusc la animalele de companie cu blană - pisici?

Greață, pierderea poftei de mâncare la animale, lentoare - trăsături pe care majoritatea proprietarilor nu pot vedea sau simți. În acest caz, scaune moi - mai degrabă decât o neînțelegere nefericită, și posibilitatea de depistare precoce a bolilor periculoase, inclusiv badijonat la pisici.Orice încălcări în organism - este un stres imens pentru animal.

Dar excursie la medicul veterinar, precum și tratamentul ulterior al pisicilor - stresul chiar și pentru gazdă.
Prin urmare, este necesar să se înțeleagă: totul este atât de gravă? Am nevoie pentru a începe imediat tratamentul animalului, și dacă începeți, apoi de la orice boală?

Cauzele diareei feline

Va judeca timpul - „stres“, de obicei, diaree trecătoare din cauza feline agilitate.

 • apariția altor animale, copii, subiecți animale înfricoșătoare, sau persoane;
 • trecerea la un nou tip de putere. schimbări de apă; acest articol include, de asemenea, un pisoi Lure;
 • călătorie lungă. trecerea la un nou loc de reședință;
 • dieta necorespunzatoare - folosirea excesiva a proteinelor, intolerante alimentare individuale și compatibilitate slabă a produselor (de exemplu, pește, lapte);
 • vizita veterinar;
 • intoxicații alimentare.

Ultimul punct este, probabil, cel mai popular cauza de diaree printre „stres“. Simptomele ei, în plus, poate fi dificil să se distingă de boli intestinale - cel puțin în prima sau a doua zi.

Aceste semne sunt eliminate după o dietă scurtă (cel puțin hrană și o mulțime de apă).

Se va lua o mulțime de răbdare și nervi pentru a rezista la cel puțin o zi, fără a agrava situația de mers pe jos de animale pe medici veterinari, dar, dacă după o zi pisica continua sa defeca lichid, este nevoie de ajutor medical!

Motive pentru tratament imediat la veterinar

Diareea la pisoi si pisici care fac ceea ce și cum să trateze cauzele de diaree cu sânge în pisica
Diaree - simptom paraziti intestinali, fungice, infecții bacteriene și virale, obstrucție intestinală, tulburări tiroidiene, renale și hepatice a animalului, precum și cancer.

Dar lăsați panica: nu este necesar ca medicul va confirma chiar și cele mai „lumina“ a acestor diagnostice, dar diagnosticarea la timp poate salva viata pisicii tale.

În plus față de termen lung (de zile) diaree, în astfel de cazuri includ:

scaun negru sau pete;
 • scaun cu sânge sau mucus;
 • febră. febră;
 • convulsii;
 • periodice „vzmyavkivanie“ (spune durerea);
 • vărsături;
 • slăbiciune puternică. încercările de defecare;
 • sete neîncetată;
 • scădere rapidă în greutate.


 • Prevenirea și tratamentul diareei

  Diareea la pisoi si pisici care fac ceea ce și cum să trateze cauzele de diaree cu sânge în pisica
  Trecerea la un nou alimente mai bune pre-discutate cu un medic veterinar. El vă va spune cum să corect și cel mai nedureroase pentru a transfera pisica la un nou regim alimentar și să aprecieze elementele de meniu de utilitate și de utilitate.

  Ar trebui să întrebați medicul despre compatibilitatea produselor, precum și toleranța lor la majoritatea animalelor (de exemplu, pisicile nu sunt recomandate pentru a da alimente care conțin amidon).

  În cazul diareei ar trebui să se oprească alimentarea unei pisici, cu cel puțin o zi (pentru un pisoi - nu mai mult de 12 ore), dar este necesară pentru alimentarea cu apă curată fiartă pentru a închide zona de acces.

  Trebuie remarcat faptul că animalul bolnav sunt mai puțin mobile, și necesită sprijinul gazdei: are sens pentru a limita contactul cu copii sau alte animale de companie. În plus, în acest caz, se reduce riscul de contaminare posibile.

  În prima zi după încetarea de foame, în cazul în care starea de pisica sa îmbunătățit, trebuie să se acorde jumătate din dieta obișnuită și pentru a reduce cantitatea de glucide.

  Este mai bine să cumpere un paste speciale pentru pisici, dar este foarte potrivită și fierte de pui și gălbenuș de ou fiert. Alege o mâncare pentru pisici în condiții de siguranță.

  În cazul în care starea animalului nu sa schimbat sau deteriorat - este o ocazie de a se referi la un specialist.

  Analizează. a petrecut ca medic într-o clinică veterinară, pot include atât mostra de scaun obișnuit pentru a detecta paraziți. si endoscopie, biopsie, un eșantion de microorganisme, ultrasunete si X-ray.

  Pe baza rezultatelor testelor, medicul va prescrie o dieta si tratament. care trebuie urmate cu atenție.

  Pentru a restabili utilizarea laktobifadola microflorei pentru pisici.

  Este puțin probabil, dar nu exclus, că pentru acest lucru ai nevoie pentru a merge direct la spital sau suna asistenta la domiciliu.

  Nu da pisica nici un medicament înainte de vizita la medic - acesta lubrifiază imaginea bolii!

  O memorie bună gazdă în timpul unei vizite la medic va reduce timpul de cercetare. Descrierea detaliată a dietei, alte simptome de comportament pisica, posibilitatea de contact cu alte animale - acestea sunt informații care sunt solicitate de proprietar. Încercați să vă amintiți și să articuleze-l în prealabil.