Din ceea ce doare ficatul - cauze, simptome si tratamentul bolilor de ficat

Din ceea ce doare ficatul - cauze, simptome si tratamentul bolilor de ficat
Ficat - organ intern nepereche, pe care munca este direct dependentă de sănătate a organismului în ansamblu. Din punctul de vedere al anatomiei umane, în sine, nu poate simti durerea deoarece nu are receptori de durere, precum si in creier. Pacienții care spun că ficatul doare, simt într-adevăr durerea în carapacea ei, sau organisme blizlizhaschih.procesele patologice în organism nu sunt imediat evidente durere si alte simptome. Ficatul este format din structura multi-funcțional, care conține o multitudine de celule hepatocite. Debutul simptomelor are loc din momentul în care organul moare număr mare de aceste celule.

Mă doare ficatul: Simptome

În procesele cronice, în plus față de o durere puternica si extinsa, boli hepatice poate fi însoțită de manifestări cutanate, cum ar fi:

 • Venectaziile;
 • Pruritul în diferite zone ale corpului;
 • Descuamarea pielii de pe frunte și pliurile nazolabiale;
 • culoare galbuie a epidermei.

De asemenea, atunci când doare ficatul poate dezvolta reacții alergice, constipație, diaree, durere surdă apar sub coaste dreapta, sunt frecvente amețeli, greață, pierderea poftei de mâncare și febră.

În unele cazuri, atunci când pacientul nu are timp pentru a ajuta, în plus față de a fi extrem de ficat doare, simptome pot indica o dezvoltare a bolilor cum ar fi psoriazisul, eczema sau dermatita atopica. Atâta timp cât corpul lucrării nu va fi restaurat și normalizat - să nu fie în măsură să scape de probleme ale pielii.

Atunci când se observă următoarele simptome de obstrucție a canalului în parenchimul hepatic:

 • greață constantă;
 • gust amar în gură;
 • Colorare de urină într-o culoare roșu închis;
 • O senzație de greutate în partea dreaptă;
 • strat galben pe suprafața limbii;
 • Decolorarea de fecale.

Ficatul filtreaza tot sângele care trece prin ea, astfel încât în ​​această parte a corpului este acumularea concentrată de vasele mari de sânge. Orice încălcare a fluxului de sânge în ele duce la dezvoltarea ascitei și hydrops.

Ciroza, în plus față de ceea ce este motivul pentru ficat inflamat, cum se manifestă prin simptome cum ar fi:

 • Stare de slăbiciune, somnolență, oboseală și funcționalitate picătură;
 • Pierderea în greutate și pierderea poftei de mâncare;
 • Roșeață palmele;
 • Îngălbenirea ochi sclerală, mucoasa orală și pielea a corpului;
 • Pruritul;
 • În cazul unor probleme de prejudiciu cu stația de sânge;
 • Venectaziile;
 • Creșterea în abdomen din cauza acumulării de lichid - într-o etapă ulterioară.

Toate simptomele de mai sus sunt foarte caracteristice pentru condițiile în care Ouch ficatul. Aceste simptome sunt o indicație în scopul examinării detaliate de către un medic. Este important să fie conștienți de faptul că acestea pot indica, de asemenea, boli ale vezicii biliare, sângerare și stări patologice autoimune. De aceea, nu ar trebui să se angajeze în auto-diagnosticare a bolilor, precum și în cazurile în care raneste ficatul, contactați un medic calificat.durere hepatică: tratament

În cazurile în care doare ficatul, cauza acestui simptom poate fi găsit prin analize biochimice. Dacă rezultatele sale vor fi descoperite niveluri crescute ale bilirubinei și fracțiunile acestuia, în mod clar putem vorbi despre boli ale ficatului.

Pentru a atenua starea, atunci când doare ficatul, tratamentul este redus la utilizarea anestezice și relaxante musculare. să ia în mod independent, astfel de medicamente pentru vizitele la spital nu poate fi, ca urmare, medicul va fi dificil de a face un diagnostic corect și un tratament adecvat.

Odată ce medicul determină cauza durerii, puteți trece la eliminarea bolii de bază, din cauza căreia, și ficat inflamat. Tratamentul de patologii ale sistemului biliar se reduce la utilizarea unui regim alimentar special, ceea ce contribuie la descărcarea organismului. Dieta pacientului constă în principal din proteine ​​și carbohidrați alimente, utilizarea de grăsime ar trebui să fie menținute la un nivel minim. Produsele permise in dieta, daca doare ficatul includ:

 • Produse de panificatie, preparat mai devreme de o zi înainte de utilizare;
 • Lapte, brânză acru, o crema pic acru, chefir și iaurt;
 • Fierte sau coapte de pește;
 • Din ceea ce doare ficatul - cauze, simptome si tratamentul bolilor de ficat
  Supe pe cereale și legume;
 • Carne slaba;
 • Baked bruiat proteine ​​din ou;
 • Paste, cereale, legume și fructe.

Din dieta, daca doare ficatul, este important să se elimine complet brioșă, carnea grasa, condimente, usturoi, ridiche, galbenusul de ou, produse de patiserie, fasole și ciocolată.

Mulți se plâng că doare ficatul, cauzele acestei condiții sunt diverse și nu indică întotdeauna o boală este corpul. De multe ori, acest simptom este o manifestare a bolilor sistemului biliar al organismului sau a altor organe din apropiere. Este important ca în cazul unor condiții în care doare ficatul, pentru a vedea un medic, așa cum numai el poate pune un diagnostic corect și prescrie un tratament adecvat.

Știați că:

În patru lobuli de ciocolata neagra contine aproximativ două sute de calorii. Deci, dacă nu doriți să obțineți mai bine, cel mai bine este să nu mănânce mai mult de două felii pe zi.

Temperatura maximă a corpului a fost înregistrată la Uilli Dzhonsa (SUA), care este internat în spital, cu o temperatură de 46,5 ° C

Conform studiilor, femeile care beau cateva pahare de bere sau vin pe saptamana au un risc crescut de cancer de san.

În Regatul Unit există o lege potrivit căreia chirurgul poate refuza să facă operația pacientului, în cazul în care el fumeaza sau sunt supraponderali. Omul trebuie să renunțe la obiceiurile proaste, și atunci poate că nu va avea nevoie de o intervenție chirurgicală.

Dacă zâmbetul doar de două ori pe zi - poate scădea tensiunea arterială și reduce riscul de infarct miocardic si accident vascular cerebral.

Oamenii de stiinta americani au efectuat experimente pe soareci si a constatat ca sucul de pepene verde previne dezvoltarea aterosclerozei. Un grup de șoareci de băut apă simplă, iar al doilea - suc de pepene verde. Ca rezultat, vasele din al doilea grup au fost libere de placi de colesterol.

O persoană educată este mai puțin predispus la boli ale creierului. Activitatea intelectuală contribuie la formarea de tesut suplimentar compensatoare suferinde.

Chiar dacă inima unei persoane nu bate, el ar putea trăi pe o perioadă lungă de timp, care ne-a arătat norvegian Rybak Yan Revsdal. „Motorul“ sa oprit la ora 4:00, după un pescar a pierdut drumul său și a adormit în zăpadă.

oase umane sunt mai puternice decât betonul de patru ori.

Fiecare persoană care nu numai că are amprente digitale unice, dar și limbajul.

Peste o viață, persoana medie produce mai puțin de două bazine mari de salivă.

Cu vizita regulat sansa solar de a dezvolta cancer de piele creste cu 60%.

În plus față de persoanele care sufera de prostatita doar o singură ființă vie de pe planeta Pământ - câinele. Aici, cu adevărat prietenii noștri cei mai fideli.

rinichii sunt capabili de a purifica un minut la trei litri de sânge.

Cuvântul de gura vs Internet: alege cel mai rapid și cel mai convenabil mod de a scrie la doctor

Ritmul unei metropole mare, lucra târziu în noapte și o lipsă cronică de timp - toate acestea determină amprenta asupra stării sănătății noastre. Uneori, chiar nekog.