Din ceea ce este afte la femei principalele cauze, simptome, tratament, video

Candidoze sau candidoza, se referă la boli ale tractului urogenital. Din moment ce reprezintă în prezent majoritatea oamenilor. Cu toate acestea, mulți oameni uită că, în plus față de mucoasa tractului genital, agentul bine propagate pe mucoasa tractului gastro-intestinal, în special în gură, și pliurile pielii.Deși, fără îndoială, o candidoza de organe genitale este forma cea mai comuna.

Trei sferturi dintre femei cel puțin o dată în viața lor suferă un episod de candidozei vulvovaginale acute. Aproape jumătate dintre aceste femei se va confrunta cu simptome neplăcute din nou în primele 6 luni după episodul inițial. De la 5 la 10% dintre femei suferă de formă cronică recidivantă a bolii.

Bărbații se îmbolnăvesc mai rar, pentru a începe să le Candidei multiplice, avem nevoie de un factor declanșator foarte puternic - boli grave, epuizare, promiscuitate și infecțiilor cu transmitere sexuală, abuzul de alcool, deficit imunitar, o tulburare metabolică.

La fiecare 10 de oameni au vizitat un urolog sau dermatolog detecta în Candidei combinație cu alți agenți.

La nou-născuți candidozei orale mai frecvente. datorită imaturității sistemului și celulele mucoasei tractului gastrointestinal imun.

Din ceea ce este afte?

Ciuperca din genul Candida trăiește pe piele și membrane mucoase ale majorității oamenilor de pe glob. În plus, este diagnosticată în mai multe obiecte din jur, în sol. Din fericire, în acest caz, nu toți oamenii suferă de sturz. De ce se întâmplă acest lucru?

Este cunoscut faptul că ciuperca care cauzeaza candidoza se referă la bacterii oportuniste, ceea ce înseamnă că, odată cu imunitate normală, el trăiește în organism și nu produce nici un simptom neplăcute.

Și numai atunci când dezechilibrul florei Candida începe să se multiplice. Ie fiecare persoană de la naștere riscă „întâlni“ cu afte daca de aparare va fi mai slab patogen.

Principalele cauze ale candidoză

Cauza infecției drojdie, în mare, o - un dezechilibru al microflorei. Dar motivele pentru dezvoltarea acestei condiții mult.

Dacă vorbim despre oameni relativ sănătoși, cele mai frecvente cauze de eșec în organism este de stres. situații acute și prelungite de stres stimuli constant duc la epuizarea corpului și a redus top reproducere imunitate condiționat floră.

Din ceea ce este afte la femei principalele cauze, simptome, tratament, video
O scurtă privire la celălalt, motivele din cauza care există o afte la femei și bărbați.

Nu a corecta un regim alimentar dezechilibrat. În cazul în care produsele alimentare în organism nu este furnizat cantități suficiente de vitamine, minerale, fibre, celula nu poate îndeplini pe deplin funcția sa, iar echilibrul florei este perturbată.

Deosebit de important pentru imunitatea aportului alimentar în cantitatea necesară de fier, vitamine B și vitamina C.

receptie pe termen lung a antibioticelor. De fapt, unii oameni sunt tratați cu medicamente antibacteriene destul de simple în interior, și candidoza este activată.

ratele de admitere pe termen lung crește riscul de afte. În plus față de formele de dozare orală, conduc la dezvoltarea candidozei se pot și locale antibiotice, de exemplu. supozitoare și tablete vaginale.

Mai mult decât orice alt risc pentru infectiile cu Candida sunt supuse femeile gravide și mamele care alăptează.

Motivul constă în reorganizarea hormonale, imunosupresia naturale. Progesteronul, care este responsabil pentru sarcină normală, o anumită influență asupra compoziției microflorei vaginale.

Promiscuitatea duce la presiune asupra imunității locale, riscul ridicat de a adera la infectie, ceea ce va duce, de asemenea, la un dezechilibru între flora normală și condiționat patogene.

În plus față de motivele de mai sus, riscul candidozei este semnificativ crescută la pacienții cu boli cronice, în special în cazul în care acestea necesită recepție constantă de hormoni. Astfel de boli includ diabet, disfunctii ovariene, astm bronșic, ficatul și tractul gastrointestinal.

Simptomele de infecție drojdie la femei și bărbați

Sturz este considerată a fi cea mai mare parte a bolii femei. Cu toate acestea, oamenii sunt de asemenea sensibile la candidozei. Nu la fel de des ca femeile, dar suficient pentru a discuta problema.

Din ceea ce este afte la femei principalele cauze, simptome, tratament, video


Deci, femeile afte manifestă următoarele simptome.

Pruritul și de ardere apar înaintea altor simptome. In absenta tratamentului creste de intensitate, o femeie pieptănare locuri pruriginoase, infecția pătrunde mai adânc. În plus, zgârieturi pot fi introduse bacterii în timpul compoundare și complică tratamentul.

Umflarea mucoasei organelor genitale se dezvoltă ca rezultat al expunerii componentelor biologic active. Acestea contribuie la extinderea vaselor de sânge, hiperemie și edem.

Din tractul genital cu afte coagulat la fete, de intensități diferite, de culoare galbenă sau verde.

Toate aceste simptome sunt tipice pentru un episod acut al candidozei vulvovaginale.

Atunci când simptomele sunt eliminate forma cronica, este mâncărime mai puțin pronunțată, de descărcare este mică, în primul rând servește atrofie a țesutului, lichenificare. În urma unei examinări, un ginecolog, un proces acut nu este pusă la îndoială, dar simptomele cronice nu permit întotdeauna imediat un diagnostic.

Din ceea ce este afte la femei principalele cauze, simptome, tratament, video

Sturz la bărbați se manifestă sub forma balanită - o inflamatie a glandului penisului. Mucoasa este acoperit cu pete roșii mâncărime, devine edematoasă. Petele pot să se topească pentru a forma buzunare mari și floare tvorodistym acoperite.

În cazurile severe, in special infectia se raspandeste penis si scrot kozhuvsego, uneori, procesul este complicat de fimoza (încălcarea glandului penisului).

afte. Candidoza mucoasei orale pot dezvolta atât la adulți și copii. De obicei, proprietățile de protecție salivă suficientă pentru a suprima multiplicarea bacteriilor străine.

Cu toate acestea, toate pentru aceleași motive descrise mai sus, imunitatea locală și umorale și candidoze redusă apare în gură. Ea se manifestă apariția mari pete roșii acoperite naslizistoy strat cazeoasă alb. Raziile eliminat destul de usor, dar lasand in urma leziuni hemoragice. Pacienții se plâng de dureri în utilizarea produselor alimentare, în special dur - cald, rece și acide.

La nou-născuți, mama poate fi suspectata candidozei. dacă vă va monitoriza îndeaproape comportamentul copilului. În timpul hrănirii copilului devine besspokoynym, plânge, scuipă san sau mamelonului. Pe un manechin sau suzetei pot găsi fulgi albi-galben.

tratamentul candidoză

Abordări la tratamentul afte, fiecare specialist pe cont propriu. În ciuda ritmului rapid de dezvoltare a industriei farmaceutice problema tratamentului candidozei rămâne relevantă. Acest lucru se datorează creșterea frecvenței formelor atipice și abortive ale infecției, precum și cronice, rezistente la tratamentul unei cazuri în curs de desfășurare.

Toate acestea obligă experții să caute nu numai noi medicamente pentru tratament, dar, de asemenea, noi aplicații ale sistemelor lor.

Din ceea ce este afte la femei principalele cauze, simptome, tratament, video
Deoarece tratamentul oricărei forme de candidoza. trebuie reamintit că obiectivul principal al terapiei - eradicare (îndepărtarea completă din organism) al agentului patogen. Încercările de a acționa simultan asupra tuturor factorilor care contribuie la dezvoltarea procesului inflamator pe rezultatul la nimic bun nu va conduce - schema făcut mai greu, ceea ce face nu numai că mărește costul tratamentului în mod semnificativ, dar, de asemenea, perturbat ritmul vieții, și, uneori, această abordare conduce la trecerea infecției în formă de amortire.

Confirmarea de laborator candidozei sugerează că trebuie mai întâi pentru a trata infecția, dar nu și o încălcare a comunității ecologice și starea predispozant. Ideal schema de tratament conduce la soluționarea manifestărilor clinice din 2 a 3-a zi de tratament și pentru eradicarea ciupercilor de a 7-a zi.

Următoarele recomandări pentru tratamentul candidozei vaginale necomplicate:

  • derivați de imidazol pentru administrarea intravaginală (clotrimazol, izoconazol butakonazol, miconazol, econazol) sunt atribuite o data pe zi timp de 1-7 zile (circuitul detaliat descris în instrucțiunile);
  • natamicina antibiotic antifungic în lumina lumânărilor administrată o dată pe zi, 3-6 zile;
  • antifungice supozitoare nistanin antibiotice eficiente atunci când sunt administrate în decurs de 14 zile;
  • antifungicele sistemice, derivați de triazol, fluconazol și itraconazol, numiți pe un regim individual, durata cursului în același timp, poate fi de la o zi la câteva săptămâni sau chiar luni (curs cronic).

Pentru a accelera de recuperare înainte de administrare și supozitoare, împreună cu administrarea recomandată a medicamentului în îndepărtarea mecanică a secrețiilor din vagin. În acest scop, poate fi administrat ca gata de utilizare droguri (clorhexidina tsiteal) și infuzii și soluții preparate la domiciliu.

Cele mai populare soluție de sodă și sodă, cu tincturi de iod de mușețel, gălbenele, muguri de mesteacan, coaja de stejar. Necesară pentru curățarea cel puțin un litru de soluție, pentru dusurile suficient de 300-500 ml.

soluție de sodă este preparată la rata de 1 lingura per galon de apă, pentru prepararea de soluție de sodă de iod pentru soda 1 st.lojke se adaugă 1 linguriță de iod. Infuziile preparate din raportul - 2 linguri de material uscat per 1 litru de apă.

Pentru irigare se recomandă utilizarea unei suflante (clisma) un volum de 100 ml cu cioc moale.

DOUCHES cane (astfel de recomandări ne-am întâlnit pe internet) - nu este utilizat pentru spălarea vaginului, ca Acest lucru necesită fie asistență altora, sau trepied special, în plus, soluția ar trebui să fie mult mai mare de 500 ml, pentru a crea o presiune a fluidului și elut izolarea cu mucus.

De asemenea, pe langa cursul principal al tratamentului poate fi prescrise medicamente imunomodulatoare și mijloace pentru a restabili microflorei vaginale.

profilaxie

Este puțin probabil ca, în cazul în care o femeie nu a avut o infecție de drojdie, se va reflecta asupra prevenirii acestuia. Dar dacă unii dintre cititorii noștri sunt cei conștienți pe scurt spun că prevenirea infecției cu drojdie, precum și prevenirea altor infecții este un mod sănătos de viață, cu excepția relațiilor sexuale ocazionale, tratamentul la timp a bolilor somatice.

Trebuie să te iubească și să aibă grijă de sănătatea lor. Dacă vorbim despre cei care se confruntă deja cu afte mai mult decât o dată, poate fi recomandabil pentru procedurile de prevenire a immunoukreplyayuschie, respingerea de obiceiuri proaste, mananca dreapta, și atunci când următorul episod - întotdeauna numirea sistemului de anti.