Dinții de lapte la copii apar ambele, picătură, pradă, tratarea și eliminarea

Dinții de lapte la copii - un fenomen temporar. La vârsta de 5-6 ani, există un înlocuitor de lapte stabilit pe molari permanenti. Dinții variaza la intervale regulate de-a lungul schemei de bine elaborată. Precum și permanentă, dinti pentru copii vulnerabili la boli: parodontita, pulpita, carii, flux.Dinții de lapte la copii apar ambele, picătură, pradă, tratarea și eliminarea

Cât de mulți dinți într-un copil ca exista creștere și schimbare kituri de ce durere de dinți, innegresc și ce să facă în cazul în care un copil are dantura - smulge sau vindeca?

Dinții de lapte sunt aranjate într-un mod special: kronkovuyu au o suprafață mai mică, smalțul și dentina este foarte subțire (1 mm), conțin puține minerale, nu sunt zone ale sistemului imunitar. concizie caracterizat canaliculus dentinei și un volum mare de pulpă.

Structura și numărul de canale de rădăcină nu diferă de la regulate, dar distanțate unul de celălalt. Rădăcinile sunt înclinate (a face loc pentru rudimentele dentației permanente). Suprafața de prindere are aproape nici o movile.

Dinții de lapte la copii apar ambele, picătură, pradă, tratarea și eliminarea

număr

Adulții au un set de 32 de dinți permanenți, dar numărul de dinți primari la copii este egal tuturor copilului 20. Craniul este caracterizat de ceea ce este caracteristic ocluzie de lapte din cauza lipsei de premolari.

Fiecare copil dinții maxilarului 10 sunt amplasate patru tăietor de lapte, o pereche de colți patru molari. Întregul set de dinți de lapte erup pe deplin la aproximativ trei ani.

Schema de erupție și dentiția este identic pentru fiecare copil. Dar când se va creșterea sau înlocuirea dinților - un fenomen pur personale. Primii dinți pentru copii erup la vârsta de 6-8 luni.

Dinții de lapte la copii apar ambele, picătură, pradă, tratarea și eliminarea

În 5-6 ani, timp schimbarea de lapte set de molari permanenți. Sau apariția unei pierderi specifice dinte are loc cu o pauză de aproximativ 3-4 luni după erupție (pierderea) anterior.

Cum

La 6-8 luni, un copil tăiat printr-o pereche de incisivi centrali în maxilarul inferior, un pic mai târziu a apărut incisivii superiori centrali. Antagonizarea aspectul dinților nu este irosit. În această perioadă, au format începuturile intepaturii. copilul învață să muște, mesteca pe produse alimentare solide.

In 8-12 luni ale maxilarului copilului dobândește incisivii laterali. Ordinea apariției lor este similar cu centrale: doi dinți în partea de jos, două pe partea de sus. Astfel, în anul copilul va avea opt incisivi.

În cazul în care copilul împlinit 16-20 luni, a erupt dintii. Interesant, există întotdeauna primul dinte din față inferioară, apoi înălțimea din față. Creșterea canini este adesea însoțită de dificultăți din cauza naturii structurii și locația.

Dinții de lapte la copii apar ambele, picătură, pradă, tratarea și eliminarea

Acum, copilul este capabil de a mușca o bucată de solid, dar mesteca pe ea până când poți. molarilor de mestecat apar la firimiturile de la vârsta de 1,5-2 ani. Odată ce grupul de mestecat va fi tăiat, copilul învață să mestece dinții alimentare solide.

Ca toamna

Copilul a crescut, un loc în osul maxilar a fost cu atât mai mult la început va fi al șaselea molari de mestecat - molari permanenti. Apoi, treptat, toți dinții de copii sunt înlocuite cu un complet indigenă.

Când va pierderea dintilor primare la copii și cât de mult schimba laptele rădăcină depinde de individ care are craniul fiecărui copil. Dar ordinea de pierdere în model aproape toate similare de creștere.

În primul rând, se clatină și cad incisivi centrali inferiori, apoi vine rândul său, a feței. Prima pereche de premolari maxilarului copil devine în vârstă de 10 de ani, al doilea în 12 de ani. Treisprezece ani adolescent pierde ultimii doi dinți pentru copii - colti. Un an mai târziu, molarii rădăcină erupe, dar în 18 ani începe să crească „dinți înțelepciune“;.

Dinții de lapte la copii apar ambele, picătură, pradă, tratarea și eliminarea

Există situații în care un copil este batut un dinte ca urmare a prejudiciului, o cădere, șoc. Faptul că copilul dintele knock-out, va avea un impact negativ asupra creșterii molarilor. Este posibil să apară o serie de anomalii dentare. Overbite, erupție scurtime, subțiat, slăbirea curbură dinților.

erupție

Erupția dinților primari la copii are loc dureros. Rândul său, gingii roșii, umflate, un copil isi pierde pofta de mancare, plâns, capricios. Ați putea fi erupții cutanate pe buze sau bărbie pe termen scurt. Adesea, creșterea dentară este însoțită de febră mare și nopți nedormite.

Schimbarea dintilor primare la copii este un fenomen natural. Pierderea dintilor de foioase sunt rareori însoțite de morbiditate. În cazul în care procesul este natural, fără metode populare de „trăgând firul.“ Când dentiției începe pregătirile pentru schimbarea constanta de timp a dintilor, lapte resorbit treptat rădăcini. Stagger dinți, gume și sunt separate de toamna.de ce pradă

patină negru, mulți factori pot provoca în dinți primari: fluor afectata metabolismul calciului, ereditatea, disfunctie salivare, abuzul de dulciuri. Dar motivul principal este dezvoltarea cariilor precoce.

Cariile se produce atunci cand un copil nu știe cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru dinti, periajul regulat expune-le la băuturi calde () foarte rece. El mușcă unghiile, în timp ce rareori spală mâinile ei, decât răni smalțul și colonizează bacteriile patogene cavitatea bucala.

Dacă lapte sau întunecate molari, problema este cel mai probabil insuficient de igienă orală.

țesut dentar Cetatea depinde de nivelul de vitamina D în corpul copilului. Nu este surprinzator, cei mai mulți dinți năruie locuitorii din regiunile nordice. soare dezavantaj conduce la o producție scăzută de vitamina D, ceea ce creează dificultăți pentru absorbția normală a calciului și formarea unui smalțului solid.

De asemenea, asupra sănătății dentare afectează utilizarea apei contaminate. În cazul în care apa potabilă este curățat de cantitatea dorită de fluor, iod, tulburări metabolice are loc - dintii nu primesc necesar „materialul de construcție“ se prabuseste, cade.

Dintii se năruie la copii, care sunt folosite pentru a mesteca alimente prea tare - nuci, oase, sau nu respectă regimul de temperatură în ceea ce privește dinții - spălate în jos cu o inghetata rece cu ceai fierbinte, de exemplu.

Uneori, dintii se năruie din cauza unor probleme dentare - anomalia nu dolechennyh dinti dezinfectate sau false. Să presupunem că un copil bătut un dinte de umplere sau efectuat recent. În cazul în care chiar și o mică bucată de smalț rupt, în cele din urmă slăbi smalțul, dintii se năruie.

Chiar dacă trageți rău dinți, sfărâmicioase, problema nu va fi rezolvată. Este mai bine să ia o fortificație dieta echilibrata si copil.

La începutul în toamna

Dinții picătură devreme în prezența unei ocluzii anormale, tumori, traumatisme, și dacă unul dintre dinții a fost forțat pentru a îndepărta orice dinții adiacente este o presiune prea puternică. Timpurie a precipitat dinte duce la deplasarea dinților adiacenți. care începe treptat să ocupe spațiu.

Încălcarea echilibrului spațial dentitie dificil. Molarii cresc curbele stagger aranjate neregulat. dintii stricati distorsiona fața unui copil, provocând defecte faciale și dificultăți în pronunție. În cazul în care dintele a căzut mai devreme, ortodont poate instala o placă specială - corectorului spațială.

cresc strâmb

In mod normal, dintii copii sunt aproape întotdeauna să crească în mod egal, dar de ce permanent erupe strâmb? Atunci când se formează numai dinții permanenți, fălcile sunt plasate în principiu eșalon din cauza lipsei de spațiu.

Treptat, craniul copilului crește, există un spațiu liber, dinții încep să se transforme în curs de pregătire pentru erupția. În condiții normale, dinții copii nu interferează cu constanta ocupă poziția unui loc. Dar, în cazul în care copilul este expus la obiceiurile nocive ale copiilor - degete supt, obiecte, molarilor de creștere dificile.

dintii de lapte sunt predispuse la boli smalțului și gingii, din cauza a ceea ce e pieritor distrus, innegresc, se năruie. Primele cauze ale cariilor dentare malocluzii, senzație de lipsă de erupție a serii permanente. Prin urmare, este important să învețe un copil dintr-o îngrijire orală vârstă fragedă, timp pentru a trata boli dentare.

parodontită

Parodontitelor la copii are loc sub influența infecțiilor, paraziți în gură, traume, droguri sintetice. inflamația parodontală este întotdeauna precedat de carii, care curge în pulpa.

Simptomele parodontita manifestate prin dureri in zona afectata, febra, anorexie, letargie. Vizual, putem observa că dintele, care subțiat gâtul sub influența cariilor, a rupt. Rădăcinile putrezesc, rădăcină pulpa canalului distrus transmite infectia tesuturilor parodontale, apare periodontita.

Parodontita afecteaza de obicei molari. În cazul în care un copil se dezvolta numai parodontita, are sens pentru a menține dintele copil. Metoda de etanșare. Dar purulente parodontita - un motiv pentru intervenția chirurgicală la fluxul de exudat.

Cariile timpurii - o problemă comună de dinți de lapte. Smalțul dinților copilului este mult mai subțire, astfel încât nu se poate asigura o protecție suficientă împotriva efectelor dăunătoare ale bacteriilor. Cariile pătrunde în straturile mai adânci ale țesutului dintelui, cauzând inflamarea pulpei și parodontal. proces Cariile pot fi supuse mai multor dinti simultan.

Primul simptom al cariilor - un loc mic gri sau negru pe suprafața smalțului.

Sugarii are loc, de asemenea, cariile, lovind primele patru incisivi din față. Cariile pentru sugari se dezvolta sucuri dulci din cauza, se amesteca suptului de lapte sticla de biberon. De aici și denumirea populară a bolii - „sticlă“ cariilor dentare.

Pulpita este dinte inflamație a țesutului într-un copil - pulpa. Pulpita durere severă manifestă atunci când musca, de mestecat de alimente, creșterea temperaturii, tulburări de apetit și digestie. De-a lungul timpului, se rupe pulpa jos mai mult și mai mult, rădăcini putrezite, dinte vrac, rănit.

Pulpita un copil nu înseamnă că aveți nevoie pentru a trage dintii. În primele etape ale pulpita posibile pentru a opri site-ul prin eliminarea tesutului inflamat. Dintele pune medicamente, cum ar fi „arsenic“ pentru a ucide nervul. În plus, dacă este necesar, există un înlocuitor de droguri garnituri de etanșare temporale.

Numele modern al fluxului - abces purulentă. Fluxul la copii se caracterizează prin inflamarea zonelor maxilare: subgingival, subperiostală, vârfuri de rădăcină dinților, precum și umflarea mucoasei, care este motivul pentru care pe gingii și obraz copilul are umflarea severă. Inflamarea țesuturi curge rapid în procesul septic. Desna festers, a alerga în sus, pot exista cazuri de septicemie.

Fluxul de căldură cauzează inflamarea gingiei și obrazul puternic rănit. În cazul în care copilul dumneavoastră are un flux, cald obraz, umflate nu se poate încălzi bacteriile se multiplica rapid. Nu permiteți copilului să atingă degetele de flux. Abcese poate exploda, puroiul va fi răspândit pe mucoasa, și o nouă piesă de microorganisme se încadrează în rana rezultată.

Înainte de vizita la dentist poate clăti infuzii rece flux anti-inflamatorii.

Are sens pentru a trata dintii de lapte la copii? Contrar opiniei că dinții de copii cad sănătoși sau bolnavi, și în loc să crească noi, neafectate de setul permanent al bolilor, cavitatea bucală are nevoie de îngrijire constantă și tratament.

La urma urmei, în cazul în care laptele precipitat a fost lovit de carii, a erupt un dinte nou va fi, de asemenea, supuse distrugerii. natura inflamatorie dentara a bolii, seria de timp de prejudiciu implică o încălcare a mineralizare a remanentă, afectează negativ funcționarea organelor interne.

Atunci când un dinte copil la un copil se clatină, părinții au tendința de a vomitat imediat. Fie că este necesar să se efectueze îndepărtarea dinților primari la copii? În cazul în care procesul de schimbare a dentiției are loc in mod natural si fara probleme, este mai bine să lase căderea de lapte pe cont propriu.

Cu toate acestea, există situații când expert ajutor este absolut necesar:

 • copil dinte în vrac, provoacă disconfort, interferează cu mestecat doare alimente, doare țesutul gingival;
 • dintii temporari distruse, pot provoca inflamații ale gingiilor;
 • lactate interfera cu dentiție normală;
 • copilul dinte knock-out, a început să sângereze, nu te poți opri sângerarea;
 • din cauza un prejudiciu divizat bucata dinte, tesutul deteriorat gingival;
 • copil nu se plânge de senzație dureroasă, senzație de mâncărime, semne de degradare pot fi văzute.

În cazul în care medicul dentist care deține o extracție dentară, după procedura, copilul poate să nu mănânce timp de aproximativ 2 ore. Pe timpul de vindecare a rănilor la nivelul gingiilor ar trebui să fie excluse din meniul sărat, acru alimente, fierbinte.

Nu încercați să trageți rău dinți metoda „coasere“, chiar daca dintele este inconstant și gata să cadă. La un nivel minim, vă răni moral copilul. Dacă dintii rău într-adevăr nevoie pentru a trage afară, consultați medicul stomatolog.

Cum de a menține sănătoși

 • Inainte de a merge la culcare, indiferent de vârstă, copiii ar trebui să fie efectuate pentru a curăța gura.
 • Deoarece, atunci când numai primii dinți au început să crească, după hrănirea copiilor mici trebuie să ștergeți curat cavitatea bucală, o cârpă umedă din bumbac.
 • Curățarea primilor dinți pentru copii până la vârsta de doi ani să-și petreacă cu atenție, mai bine să cumpere o periuta de dinti moale, nu utilizați cad, și apă simplă.
 • de ani care se poate utiliza cantitatea minimă de pasta de dinti poate fi fluorochemical, dar nu mai mult decât un bob de mazăre.
 • Cu 2 ani de curățare se face de 2 ori - după micul dejun și cină. În plus, puteți utiliza fire dentare.

Dinții de lapte la copii apar ambele, picătură, pradă, tratarea și eliminarea

 • În timp ce copilul nu invata auto-calitate perie dinti, aveți nevoie pentru a controla procesul.
 • Atunci când dinții se schimbă rădăcina trebuie să reducă la minimum cantitatea de dulciuri consumate, sucuri de fructe, prea acru.
 • Asigurați-vă că pentru a evidenția tacâmuri proprii copilului pentru a evita obținerea în gura carioase „străine“ bacterii.
 • Bebelușii nu pot bea noaptea suc dulce dintr-o sticla, astfel încât să nu provoace o „sticlă“ cariilor dentare.
 • În cazul în care copilul frecventează activități sportive, puteți cumpăra un purtător de cuvânt special pentru tineri atlet accidental knock-out pe un dinte.
 • La fiecare șase luni, un copil are nevoie de examinare dentară.