Discutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul

Discutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul
Laptele matern - sursa de fertil biologic de înaltă calitate grăsimi, carbohidrați, proteine, vitamine, minerale, organisme imune, enzime digestive, minerale.Acesta este cel mai bine adaptat la natura sistemului digestiv imatur al copilului. Cu toate acestea, cu 3-4 luni de lapte matern nu satisface toate nevoile organismului în creștere.

Începem cu fructe și legume

De la 1 luna (optim în săptămâna 4) pot fi introduse în dieta de suc pentru copii de fructe și legume. Adăugați sucul de care aveți nevoie cu 2-3 picături de mere, ceea ce sugerează că după alăptare. Un număr de săptămâni dezlipit suc crește la 2 linguri. linguri, suc se distribuie în 2 doze. Se prepară suc este de dorit să dețină, din fructe și legume, în calitate de părinți care sunt siguri, puteți utiliza produse de serie, concepute special pentru alimentația copiilor.

Discutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul
Timp de 3 luni copilul este gata să încerce mere, cireșe, roșii, prune, caise, zmeura, suc de morcov. Reacția la orice fel de suc atent analizate pentru a se evita alergiile.

Nu ar trebui să ofere căpșuni, ananas și căpșuni sucuri și sucuri de citrice - acestea pot provoca diateză. Sucul de sfeclă este introdus de la 6 luni este dat nu mai mult de o lingura.

piure de fructe este injectat cu o lună și jumătate, va fi un măr ras, mai întâi - o jumătate de linguriță, treptat cantitatea de piureului este ajustat la 2 linguri.

Introducerea timpurie la un meniu de piureuri și sucuri de legume și fructe sunt foarte utile în mai multe moduri:

  • Crește apetitul copilului;
  • scaun normal;
  • funcția secretoare și motorie a stomacului și intestinelor sunt îmbunătățite.

sucuri naturale și piureuri pot înlocui conserve adaptate pentru alimentația copiilor. În cazul în care anumite tipuri de fructe și legume are o alergie, reacție de hipersensibilitate sub formă de regurgitare, vărsături - ele nu oferă. În cazul în care un copil este bolnav, introducerea de alimente complementare ar trebui să fie amânată până la recuperare.

Ouă, legume, brânză, cereale - calendarul de introducerea in dieta

Discutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul
Cu trei luni și jumătate din meniu adaugă gălbenușul de ou fierte - sursa bogată în grăsimi și proteine, fier, calciu, fosfor, vitaminele A, D, B1, B12. Acesta oferă copilului în valoare de 1/8 din gălbenuș. După 5-6 luni de la această sumă este crescut la jumătate din gălbenuș. gălbenuș de ou mărunțite diluat cu lapte și hrăniți-l înaintea alăptării.

Piureul începe să dea copilul la 4-4,5 luni, incepand de la 4-5 lingurite, cu rezistenta buna este numărul ajunge la 180-200 grame. În 5,5 luni în piure de legume, puteți adăuga unt sau ulei vegetal. această vârstă trebuie să înlocuiți rasa gălbenușul de ou piureul cu unul dintre meselor.

Pentru copiii cu probleme metabolice: rahitismul, diateza, anemie, malnutriție, acest nada se administrează timp de 2-4 săptămâni înainte.

Piure de cartofi pot fi, suc de fructe, morcov, varză, o combinație de mai multe tipuri de legume. fiind proaspăt preparate de brânză - o sursă indispensabilă de calciu, este introdus la 4 luni. lira lui de lapte, începe să dea copiilor cu 10 de grame la o jumătate de an, acest număr crește la 50 de grame, la un an - până la 100 gDiscutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul
Ce un sedativ pentru copii de 2 ani sunt sfătuiți să vadă un doctor? O listă de medicamente eficiente.

În urma sfaturile noastre. Puteți aranja modul corect de ziua a 4-mesyachnumu copil.

Acesta descrie modul de utilizare a Linkus tuse sirop, ce sunt recomandate doze.

Porridge, supa, carne - în special hrănire

Discutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul
Porridge apare în meniul cu 6 luni, mamele au o alternativă - de a găti terci pe cont propriu, sau de a folosi amestecurile lactate adaptate. Cel mai important, pentru cereale pentru aceste cereale au fost variate, cantitatea de ulei din terci nu depășește 3%, și zahăr - 5% din volumul său.

Uruială de terci atent zdrobit, raportul de cereale și lapte - o-zece. Fulgi de ovăz cea mai utilă și hrișcă, acestea conțin aminoacizi esențiali, vitamine din grupul B, un set mare de minerale și oligoelemente.

Pentru a spori secreția tractului digestiv în 6,5 - 7 luni. cel mai bun mod ar fi conținut scăzut de grăsime supa de carne, pui sau vita. Ea are o mulțime extractibile. Numărul bulion nu depășește 50-70 ml începe nada bulion cu 2 linguri. La aceasta s-a adăugat înmuiat pâine albă sau biscuiți.

Aproximativ o lună mai târziu (7,5 -. 8 luni) incearca copii ras carne tocată de pui sau carne de vită fiartă. La această vârstă copilul fermentează se adapteze rapid la proteinele din carne. Carnea poate fi înlocuită cu ficat curatit, este deosebit de valoros pentru un astfel de schimb de copii cu rahitism, malnutriție, anemie. O lună mai târziu (9-10 luni). Înlocuiți curatit umplutura vin chiftele parovye și chiftele.

Nu numai laptele matern - ca suplimentar hrănirea copilului?

Discutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul
Când alimentarea mixtă cu cel puțin 1/5 din cantitatea zilnică de hrană se înlocuiește cu suplimentarea - amestecuri speciale de nutrienți. Motivele pentru transferul la o hrănire poate fi: hipogalactiei, lipsa de grăsime din lapte matern, glucide, proteine, boala mamei, în timpul alimentării un impact negativ asupra sănătății sale.

Până la 3 luni. copil termina hrănire amestecuri de substanțe nutritive care dau numai după alăptare. După 3-4 luni de suplimentare pot fi alternate cu alăptarea, în cazul în care întreaga hrănire suficient lapte.

Salvați este necesară pentru o mai bună digestie hrănire suplimentară a laptelui matern, substanțele nutritive care sunt mai bine absorbite de către organism, dezvoltarea copilului nu are de suferit.

Dacă nu v-ar folosi un amestec de nutrienți gata făcute le pot găti singur. Pentru a face acest lucru, respectați următoarele proporții:

  • 1-2 săptămâni. - 1/3 + 2/3 lapte bulion sau apa;
  • 2 săptămâni. - 1 lună. - 1/2 + 1/2 lapte bulion sau apa;
  • 1 luna. - 3-4 luni. - 2/3 + 1/3 lapte bulion sau apa;
  • 3-4 luni -1 an - lapte integral.

In tot amestecul s-a adăugat 5% sirop de zahăr. Orice fel de alimente complementare sunt introduse la 3-4 săptămâni mai devreme cu alimentare mixtă decât în ​​naturale. Volumul total al alimentului care rezultă trebuie să corespundă vârstei, frecvența de hrănire - 7, 6, 5 ori pe zi.

biberonului

Discutați cu cât de multe luni, puteți hrăni copilul
Pe langa amestecurile de mai sus pentru alimentarea unui copil rație-hrănite flacon poate fi administrat produse lactate. Cel mai adesea este iaurt, iaurt, lapte acidophilus.

Acestea pot fi administrate în dieta de la 10 de zile de varsta. În primul rând, amestecul de acid sunt crescute într-o proporție de 1 la 1, de preferință de bulion orez. Zahărul este adăugat chiar înainte de hrănire pentru a se evita fermentarea.

Pentru succesul de hrănire artificială este necesară pentru a se conforma cu normele importante: nu hrăni dormit sau plâns copilul, să se încălzească până alimente 36-37⁰C. În timpul hrănirii nu se pot deplasa departe de copil, este mai bine să-l păstrați la îndemână, dar nu și în pat, imitând alăptării.

Moderarea este responsabilitatea hrănire, meniu variat, pofta de mancare de control pentru a ajuta copilul să crească copil sănătos și puternic.

Trimite pe Twitter Trimite pe Vkontakte Trimite pe Odnoklassniki

În primul rând îndeplinește recomandările o astfel de introducere timpurie a alimentelor complementare, deși în-lege a spus că mai devreme a început foarte devreme pentru a da copilului ceva pentru a încerca. Secvența de introducerea de alimente de înțărcare sunt de acord, dar am picături chiar personal copil de suc înainte de 3-4 luni pentru a da nu ar fi. Son a introdus primul piureul monocomponentă de fructe și legume (început 4 luni), apoi terci pe apa (5 luni), iar apoi brânza și carnea. Eu cred că, odată cu nada este mai bine să nu se grăbească și trebuie să ia în considerare greutatea copilului, prezența dinților, interesul pentru alimente noi ...

Voce în jos Răspuns

1 an în urmă 5 luni