Eczeme - cauze, simptome și tratament

Destul de o mulțime de oameni în viața mea trebuie să se întâlnească cu o boală de piele cum ar fi eczeme. Boala este de fapt foarte neplăcut, care apare cel mai frecvent pe pielea de părți deschise ale corpului (mâini, picioare și feței). Procesul este cronic care curge cu perioade de remisie și recidivă.Cauzele eczeme

Adevăratele cauze ale eczeme până în prezent nu este pe deplin înțeles, dar se știe că există o serie de factori care joacă un rol important în dezvoltarea acestei boli. Eczema este împărțit în mai multe tipuri, în funcție de tipul de motiv a dus la apariția ei:

 1. Adevărat (eczema idiopatica) - un fel de eczeme, din care cauza exactă nu a putut fi determinată. Se crede că aceasta se produce, poate juca rolul de o varietate de factori interni și externi: stres si traume emotionale si mentale, distonie vasculară. diabet, boli tiroidiene, boala sistemului digestiv, o predispoziție genetică.
 2. eczema atopica - eczema apare la persoanele care sunt predispuse la reacții alergice (alergii alimentare, polen, scuamele de animale), precum și cu un istoric familial de boli atopice (astm).
 3. Pe eczema profesională spune în acele cazuri în care pielea expunerea la substanțe chimice, cum ar fi crom, nichel, formaldehidă, coloranți, detergenți prelungite. De obicei, eczeme profesionale apare pentru prima dată în locul de contact cu pielea cu un iritant (mână), și apoi se pot răspândi în alte zone ale pielii.
 4. eczeme Microbial apare în acele zone ale pielii în cazul în care există o inflamație pe termen lung, cauzate de microbi sau ciuperci. funcțiile vitale ale ciupercii Malassezia furfur în piele este cauza dermatita seboreica, care apare cel mai frecvent pe scalp.
 5. Varice eczeme pot apărea pe piele la nivelul membrelor inferioare, ca urmare a ofertei sale de sange saraci cu varice.

simptome de eczeme

Simptomele de eczeme sunt puțin diferite în funcție de tipul de boală și stadiul actual al procesului inflamator, dar, în general, acestea sunt similare. Principalele caracteristici caracteristice de orice fel de eczema: • Aspectul pe porțiunea limitată inflamarea pielii, care se caracterizeaza prin roseata, pielea este îngroșată;
 • erupții cutanate, care are forme diferite pentru diferite tipuri de eczeme;
 • mâncărimi ale pielii, și, uneori, poate fi atât de puternic încât încalcă ritmul normal al vieții, și de somn;
 • bule de erupții cutanate sunt deschise, formând fisuri și răni dureroase pe piele;
 • temperatura corpului acută se pot ridica și să apară indispoziție;
 • după scăderea exacerbare a pielii pe zona expusă devine uscată, neelastic și fisurilor.

eczeme tratament

Tratamentul bolilor dermatolog selectează pentru fiecare pacient în parte, în funcție de tipul de eczema, severitatea manifestărilor inflamației, precum și a fiecărui pacient.

Tratamentul este de a elimina contactul cu iritant organizație chimice nutriție adecvată, eliminarea mâncărimi ale pielii, precum și o acțiune locală pe zona afectată, prin intermediul unor unguente și creme.

sfaturi generale pentru persoanele care suferă de eczeme cronice:

 • evitând contactul pielii cu substanțele care provoacă exacerbarea eczeme;
 • respectarea dieta hipoalergenic, cu excepția fructelor citrice, ciocolata, cacao;
 • de îngrijire a pielii în timpul remisie este mai bine să efectueze prin intermediul unor produse cosmetice speciale (Bioderma crema Topikrem);
 • măsurat mod de viață, eliminând tensiune și situații de stres.

Tratamentul topic de eczeme

Eczema, însoțită de deschiderea bule și plâns de piele în zonele afectate, medicul poate prescrie loțiune cu soluții antiseptice (soluție slabă de permanganat de potasiu, soluție de acid boric 2%).

Tratamentul principal este realizat unguente hormonale si creme care contin corticosteroizi. Ei accelerează vindecarea rănilor și fisuri pe piele, după îndepărtarea bulelor, precum și ajutorul pentru a reduce intensitatea inflamației. unguente sunt de obicei prescrise Elokim Triderm, Advantan, Lokoid. Nu puteți începe utilizarea metodelor hormonale pe cont propriu, deoarece acestea au efecte secundare.

inhibitori de calcineurina topice (Pimecrolimus, Protopic) - grup de medicamente non-hormonale recent introduse, care s-au dovedit extrem de eficiente în tratamentul eczemelor. Aceste medicamente ajuta la reducerea simptomelor de mâncărime și inflamație.

Pentru tratamentul eczemelor microbiene numit agenți antibacterieni și antifungici.

Tratamentul general al eczeme

Pentru a elimina mâncărimea pielii cu eczeme sunt de obicei prescrise medicamente alergie (Zyrtec, Claritin, Tavegil, Suprastin).

Tratamentul sistemic al eczema pot fi atribuite in boala severa, leziuni extinse ale pielii și nici un efect al tratamentului topic. corticosteroizi Atribuite (prednisolon, dexametazonă), sub formă de injecții sau pelete, precum și citostaticele (metotrexat, ciclosporina A).

La care medicul cere

Eczeme cura dermatolog. Cu toate acestea, de multe ori este manifestarea altor boli. În acest caz, este necesar să se consulte un endocrinolog, phlebologist, chirurg vascular, alergolog.

Scoala de canal de sănătate, medicul dermatolog-Makarchuk VV răspunde la întrebări cu privire la eczeme:

Eczeme - definiție, cauze, căile de transmitere, simptome