Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

Eczeme - una dintre cele mai comune și dificil de a trata boli ale pielii. Din cauza lână, mai ales în cazul în strat gros și lung, eczeme lung la câini trec neobservate. Prin urmare, un proprietar responsabil ar trebui să fie inspectate în mod regulat și la timp să se ocupe de companie la medicul veterinar în cazul în care pielea văzut orice modificări. Care sunt cauzele acestei boli si cum sa recunoasca boala intr-un stadiu incipient?informații generale

La baza acestuia, eczeme - este un proces inflamator, care duce la straturile profunde ale pielii. Cainii sufera de aceasta afectiune uneori mai des decât alte animale de companie. O anumită înclinație este trasată în roci cu pliuri cutanate pronunțate, la vârsta animalelor și la câinii cu subpar gros, indiferent de tipul și lungimea părului.

Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

Factori de eczema predispozanți:

  • excesive sau îngrijire insuficientă;
  • boli imune, alergii;
  • stres, stres emoțional;
  • umiditate constantă sau uscăciune excesivă a pielii;
  • boli de rinichi, ficat, tractul gastrointestinal, sistemul nervos.

Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

Dimensiunile site-ului inflamate si severitatea lor proprii despre orice nu spun, eczeme mici pe laba unui câine poate fi preocupat de animale de companie de-a lungul anilor, și un loc umed imens pe spate pentru o săptămână pentru a trece terapie vizate. Succesul tratamentului depinde de cât de ușor este de a elimina cauza bolii, de aceea este important să se examineze pe deplin animalele de companie. Nu încerca să facă față pe cont propriu - utilizarea banilor publici și selecția de medicamente la întâmplare va provoca aproape sigur o tranziție de la forma acuta a bolii intr-o cronica.

Forma acută, în ciuda manifestărilor vii, uneori, mult mai ușor decât să aibă grijă de o boală cronică prelungită. Eczema sub formă cronică rar arată teribil, dar reapare în mod constant și necruțător subminează sănătatea câinelui prin reducerea sistemului imunitar și creșterea sensibilității la diverse infecții.

Tipuri și cauze de eczema

Reflex eczeme - un răspuns la un stimul. Motivele pot fi externe sau interne. Posedand factori externi: noroi, seboree. purici, sensibilitate la chimicale casnice sau cosmetice, la reacție agresivă substanță (acid, pesticide, etc.), o umiditate constantă în cutele pielii, sensibilitate crescută la microbi sau ciuperci. Factori interni: viermi, protozoare, paraziți, sau un surplus de deficiențe nutritive, supratensiunile hormonale, alergii, boli ale organelor și sistemelor interne.

Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

Indiferent de cauza, eczeme poate fi umed sau uscat. Destul de des, forma umeda devine uscata, predispuse la recadere in acuta - aproape vindecat inflamat brusc inflamat din nou.

Traumatică Eczema - o reacție la iritarea sau integritatea pielii afectată. În cazul în care pielea este sensibila pentru animale de companie, chiar daune minore pot declanșa dezvoltarea de eczeme (de exemplu, epurat guler sau bot). Motivul poate fi o arsură sau degerături. Eczeme de multe ori generate pe site-ul de lacerații netratate, muscati de capuse pieptănate sau purici, adânc pisica zero.Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

Neuropatia eczema - un răspuns pielii la tulburări vegetative, congenital (rar) sau dobândite ca urmare a curs bolii în trecut. In acest caz, eczeme adesea situate simetric de-a lungul coamei sau pe partea exterioară a coapselor, iar semnele sunt amplificate după tensiune nervoasă.

simptome de eczeme

eczeme plângând tipice câine arată ca un strat superficial de piele furat. La un stadiu incipient este una sau mai multe mici pete umede, care va crește în cele din urmă și îmbinarea într-o singură mare neclaritate. Lână devine mai puțin, iar apoi cade în jurul zonei afectate, iar firele de păr slăbit plictisitoare. Pe suprafața eczemei ​​bule formate în mod continuu (cuvântul „eczema“ este tradus din dr.-gr. ca „fierbe în sus“). Bulele se sparg, expunând așa-numitul „puțuri seroase“ - canale adânci în piele, din care curge un lichid. Aceasta se datorează faptului că nu se termină fluxul de eczema exudat in mod constant umed, umflate, friabile. Treptat, lichidul se usuca, iar locul „puțuri“ sunt formate crustă gălbuie sau gri.

Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

eczema uscată cronică la câini arata ca vădit pielea aspră, acoperit cu solzi sau dacă este întinsă, lucioasă. Uneori, fisuri ale pielii la marginile de fisuri - este exfoliant constant fulgi de piele moarta. În funcție de gradul de severitate, poate fi semnificativ roșeață, erupții cutanate, petesii.

Pentru eczeme uscat se caracterizează printr-o mâncărime insuportabilă puternică, dar acest lucru nu este o caracteristică obligatorie a bolii. Lansat eczeme multă durere umedă, la cea mai mică mișcare, astfel încât câinele poate dintr-o dată „fără motiv“ țipa, să timid departe de mâna proprietarului.

În cazurile severe, simptomele sunt afectiuni comune probabile. Un favorit de pieptănare inflamat și sângerare, pierde pofta de mâncare și o mulțime de băuturi. Inflamarea pielea din jurul este puternic roșu și fierbinte la atingere, probabil, o ușoară creștere a temperaturii corpului, câinele își pierde activitatea și o mulțime de minciuni.

Diagnostic si tratament

Înainte de a trata eczeme la câini, este necesar să se afle și să preia controlul asupra cauzei bolii și toți factorii care contribuie. La pasul prezentat de diagnosticare cu ultrasunete a peritoneului, analiza urinei și sângelui biochimie, teste de sânge pentru a determina starea alergică. În cazul în care medicul dumneavoastră sugerează o alergie la alimente, trebuie să doneze sânge pentru sensibilitate la componentele meniului.

Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

Pentru eczeme, medicamente, eventual, care dau dependență la tratamentul topic. Este important să se ia în considerare și să schimbe schema de timp. Anulează sau înlocuiți medicamente pot doar medicul veterinar după sondaj intern - pe o fotografie sau un cont detaliat al proprietarului pentru a evalua starea de câine și eficacitatea tratamentului nu este posibilă.

Fără a aștepta rezultatele analizelor, începe procesarea locală. Podsushivayuschee utilizat (în cazul eczeme umede) sau umectare (în cazul formelor uscate) unguent, compuși antibacterieni (pentru a reduce numărul de bacterii patogene) regenerarea preparatelor. Dacă eficiența este insuficientă, hormoni utilizate sub formă de pulberi sau unguente. Inainte de prelucrare blana din jurul eczeme necesar forfecat, porțiunea afectată a apei purificate de lichid și / sau cruste sau antiseptic (veterinar spune că este mai bine într-un caz particular). La câine nu ei înșiși, prescriptori răni, alinarea mâncărime (unguent sau medicament) și / sau durere (în cazurile severe, bloc novocaină perimetrul zona leziunii). Toate acestea - nu un leac, iar singurul ameliorarea simptomelor!

Eczeme la câini cauze, simptome, tratament

Prevenirea suportiv: schimbarea dietei, administrarea de produse lactate, zinc și sulf, acid ascorbic și acid folic, vitamine, sedative plămâni, antibiotice SHSD, imunostimulante fermentate. Este important ca pielea este păstrată curată și uscată în mediu nu trebuie să fie umed și proiecte.

Proprietarul trebuie să țină cont de faptul că este eczema la câini - nu este doar o rană, aceasta este o consecință a perturbărilor în organism. Uneori este ușor de manevrat (de exemplu, dacă sunt sensibile la înțepăturile de insecte câine este necesară pentru a proteja de lipitori), dar uneori elimina cauza dura luni de tratament. În cazul în care eczema sa produs din cauza unei boli cronice grele, este important să-l sub control! Numai în acest caz, recurența poate fi evitată. Dacă vă opriți la tratamentul local al eczeme va apărea din nou și din nou.