Eczeme la om - Simptome, cauze si tratament

Eczema - natura tulburare a pielii neuro-alergice care afectează stratul său superior și se manifestă ca o erupție cutanată, mâncărime și de arsură, predispuse la recidiva. Sunt acute, subacute și forme cronice. Simptomatologia bolii a fost cunoscut de a avea aproape un mileniu, dar derivă definiția sa, în urmă cu doar aproximativ 200 de ani.In dermatologie, eczeme - acesta este cazul cel mai frecvent dermatozelor în rândul pacienților, proporția tuturor leziunilor cutanate au variat 15-40%. La risc sunt aceleași persoane de ambele sexe, mai ales în copilărie. Fiecare copil a 15-i poarta intr-una sau altă variantă.

Boala nu se uita la statutul, statutul social, sau ocupația, se poate referi la toate, la fel ca în timpul lui Cehov atins AP Mary Stuart, Jean Paul Marat și Francisco Goya.

tipuri de eczeme

Eczema este clasificată după cum urmează:

Adevărat eczeme (idiopatică, eczeme plângând) - determină minciuna apariția în interiorul organismului. Acest lucru poate fi distonie, boli ale tractului gastrointestinal, tulburărilor psihice sau endocrine, diabet si predispozitie genetica. Pentru acest tip se referă pruriginoase, tiloticheskaya disgidroticheskaya și eczeme.

eczema microbiana - inflamație în oricare dintre zonele pielii cauzate de ciuperci sau de microbi, care există pentru o lungă perioadă de timp, poate duce la dezvoltarea unor boli. Acest nummulyarnaya și paratravmaticheskaya și micotică și intertriginoznoy și varicos, eczeme si mamelonul si areola de cancer de san la femei.

eczeme varicoase pe picioare - un fel de patologie care afectează femeile după 30 de vârstă în excesului de greutate prejudiciu, picior trec, cu boli de inima si Sway sistemului său (inclusiv boala venoasă) sau tromboză.

eczema numulara - o forma de boli cutanate în care focarele de inflamație au contur rotunjite, similar cu monede.

eczema seboreică - se pot dezvolta pe fondul infecției fungice pe scalp, cauzate de drojdie din genul Malassezia furfur.

Pat Eczeme - apare la copiii de la vârsta de 4 luni. Aspectul său se datorează unei sarcini patologice, sau mamele imunocompromiși. Precedentele trei specii de eczema aparțin acestui grup.

eczeme profesionale - persoanele sensibile la locul de muncă sau în mediul casnic, contact cu substanțe chimice, coloranți, detergenți, crom, formaldehidă și alți compuși toxici.

eczema atopica - afecteaza persoanele predispuse la alergii și alimente la stimuli externi. Cel mai adesea se transmite genetic.

Unele surse are loc, de asemenea, neuropatice, reflex și paratravmaticheskaya (okoloranevaya) eczeme, ca un aspect specific separat.

Indiferent de tipul de eczema, fiecare poate dobândi acută, subacută și cronică.

Caracterizat printr-o zonă limitată de distrugere și difuze. Diferența principală de eczeme cronice acute - structura uscată și umedă, respectiv.

Confruntându-se cu boala eczeme este contagioasă sau nu, ea începe să se întrebe cum pacientul și oamenii din jurul lui. Este demn de remarcat faptul că nu toate tipurile de probleme dermatologice sunt transmise prin contact. Alocați microbiană separată și de tip seboreica.

Cauzele eczeme

Cauzele eczeme nu sunt solitare, și afectează adesea complexul corpului. Unanim cercetatorii nu se pot numi cauzele exacte ale bolii, dar există următorii factori care pot afecta aspectul de eczeme:

Factori interni (endogeni)

 • cauzate de boli ale organelor interne, și anume, digestiv, cancerul ovarian si tiroida;
 • nevroză angio-vegetativ;
 • diaree sau constipație;
 • afectarea funcției renale și metabolismul.


Factori externi (exogeni)

 • după contactul cu diferite substanțe chimice (ulei, detergent, agenți de colorare și cosmetice, ciment și solvenți);
 • cauzate de agenți infecțioși (streptococi, stafilococi și ciuperci);
 • mediu (supraîncălzit, subrăcire, insolație);
 • tulburări neuropsihiatrice (oboseală și stres);
 • mecanice, termice, chimice și de radiație a pielii deteriorate;
 • ca efect secundar al medicamentelor.

Corpul uman - un sistem holistic, este dovedit prin relația funcțională a pielii și a organelor interne. În timpul procesării alimentelor în intestine sunt formate produse toxice, care, în organismele normale de operare vin cu fecale. O mică parte din toxinele au timp pentru a fi absorbit, dar un ficat sănătos le și ieșirile inactivează rapid prin plamani. Cu toate acestea, în cazul funcției renale, hepatice sau intestin rupt, aceste substanțe toxice metabolice începe treptat să fie transmis prin piele. Cu un astfel de proces lung toxine dăunătoare începe să afecteze pielea, și, astfel, se dezvolta eczeme.

Factori interni și externi consolida doar acest impact, formând o reacție neuro-alergică, care devine cauzele profunde ale acestei dermatoze.

Simptomele comune de eczema

Simptomele de eczeme este în creștere treptat, și începe toate foarte nu foarte specifice. Indiferent de tipul de eczeme, pielea afectată este în așteptare câteva etape ale bolii:

 1. roșeață a pielii (eritem) și creșterea temperaturii țesuturilor în regiunea parțială (hipertermia) cu mâncărime puternică. Pieptănat locul, puteți face situația mai rău infecție, echilibrat.
 2. etapa papulare. papula din cuvântul însemnând un nod fără o cavitate. Papule de eczema este cota, dimensiunea unei culori pinhead, roz sau roșu. La expirarea timpului, acestea sunt acoperite cu strat solzoase, apoi culoarea și starea zonei afectate este normalizat.
 3. etapa vezicular - în cazul în care inflamația papule progresează, ele devin bule mici cu lichid de brichetă. Unele dintre ele se pot sparge, cu tot conținutul este pe exterior.
 4. etapa pustular a primit acest nume din cauza pustulelor - pustule, care se transformă în vezicule se arunca tulbure din clusterul de leucocite.
 5. Etapa impregnare in care plachete sunt formate din maloasa și picură cu eroziune roșu strălucitor. Există o pierdere a părului prins în zona afectată, sau lipire cu exudat. In caz de infectie de contact este foarte complicată de stat. Cand inflamatia dispare, pielea începe să se estompeze treptat
 6. Korochkova pas - se caracterizează prin acoperire și uscare eroziuni cruste lor. În cazul în care acest lucru sa întâmplat cu infectie, puroi se acumulează în interior.
 7. Scala pas -korochki pe suprafața pielii este respinsă treptat restaurat. Pe un strat uscat de fulgi de piele se formează pityriasis și placa corn.

Structura originală a pielii devine o medie de 3 săptămâni.

Formularul subacută - este întârzierea de eczeme pe scena macerat sau peeling. De asemenea, cazuri de reapariție a eczemei ​​înregistrate pe aceleași zone ale pielii. eczema cronică înseamnă pentru ingrosare, roseata persistenta a pielii și slăbirea funcțiilor sale de protecție și barieră.

eczeme tratament

Studiul calitativ - primul pas spre un tratament bun. Cu acesta, este detectat adevărata cauză a bolii. Pentru a determina exact alergen poate opri dezvoltarea si progresia de eczeme. Separat este necesar pentru a diagnostica organele digestive si rinichi.

La macerat etapă se recomandă să lotiune cu o soluție de anestezic local, anti-alergic și agent antibacterian. În cazul în care eczema începe să scadă și inflamația este redusă, medicul prescrie un unguent sau o cremă de specialitate.

Distrugerea acestei probleme este foarte importantă abordarea pacientului. El nu trebuie să urmeze numai sfatul medicului, dar, de asemenea, să urmeze cu strictețe toate recomandările.

Un punct foarte important aici este dieta. Ar trebui să fie pentru a elimina complet orice alimente alergene (fructe citrice, nuci, pește, carne de pasăre, ciocolată, cafea, lapte, căpșuni, vinete, etc.). Și pentru a reduce aportul total de glucide, condimente si mirodenii extractibile.

răspunde în timp util la buzunarele de infecție cronică și transporta o îngrijire a pielii completă. Opriți contactul cu alergeni (de spălat vase trebuie să aibă loc în mănuși), hidratează și catifelează pielea.

Tratamentul eczemelor în căile de atac ei populare arme poate fi realizată folosind miere. alimente dulci acoperite cu mâinile și le învelite cu folie pentru a crea un efect de încălzire. Datorită acestei compresie poate reduce iritarea și de a reduce mâncărime.

eczeme uscate pe degete pot fi tratate în tăvi de mesteacăn. Pentru a face acest lucru, crengi cu frunze de tineri copac este fiert în apă, se răcește supa la o temperatură suportabilă și se spală în mână.

eczeme tratament la domiciliu trebuie făcută foarte atent, deoarece forma umeda si uscata a bolii necesita un efect diferit.

Cele mai multe dermatologi

Eczeme la om - Simptome, cauze si tratament